JEBENA VREMANA 7,8 u turskoj
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: JEBENA VREMANA 7,8 u turskoj
Radi se o stručnjacima i ne znanstvenicima.zoro osvetnik wrote:Ne vjeruj znanstvenicima ni kad pričaju o onome u što se razumiju, a kamoli kad pričaju o onome o čemu nemaju pojma.dijagram wrote:
Evo profesor na novoj tv upravo o problemu mekih prizemlja:)
Na indexu drugi prof, ( kod njega mala lani peticu dobila:) isto pokusava objasniti ponesto.
Zao mi je svih koji postavljaju pitanja kako onda graditi sigurno, a ne dobiju potpun odgovor.
Ako se jako pojednostavi ne dobije se pravi odgovor, a ako se krene detaljizirati strucno jos i gore shvate stvar.
Prilikom izlaganja svojih stavova već unaprijed imaju izrežiran tok izlaganja sve do zaključka koji nekome interesno pogoduje. Tako da ti je besmisleno slušat znanstvenike.
Dobro si primjetio da ti nikad neće dat zadovoljavajući odgovor. A pravi odgovor ni oni ne znaju. Tu su samo da muljaju ljude svojim glupostima. Nabacuju se hipotetikom, teorijom, tezama i ostalim budalaštinama.....
Ukratko:
Šušni, bušni, pa zalij-smrdljivo bilje
Poljudno se da ponešto neukima objasniti, ali nikad baš sve.
Uvijek u masi imamo one koji su svojim rukama izgradili svinjak, garažu ili pasju kućicu...to su tek znanstvenici.
Ja im uvijek kažem, znate gdje vam je žuć, zašto se sami ne operirate kad se upali? Muuuk.
Eroo- Posts : 79077
2016-07-22
Najvažnija je konkretizacija.Eroo wrote:Radi se o stručnjacima i ne znanstvenicima.zoro osvetnik wrote:Ne vjeruj znanstvenicima ni kad pričaju o onome u što se razumiju, a kamoli kad pričaju o onome o čemu nemaju pojma.dijagram wrote:
Evo profesor na novoj tv upravo o problemu mekih prizemlja:)
Na indexu drugi prof, ( kod njega mala lani peticu dobila:) isto pokusava objasniti ponesto.
Zao mi je svih koji postavljaju pitanja kako onda graditi sigurno, a ne dobiju potpun odgovor.
Ako se jako pojednostavi ne dobije se pravi odgovor, a ako se krene detaljizirati strucno jos i gore shvate stvar.
Prilikom izlaganja svojih stavova već unaprijed imaju izrežiran tok izlaganja sve do zaključka koji nekome interesno pogoduje. Tako da ti je besmisleno slušat znanstvenike.
Dobro si primjetio da ti nikad neće dat zadovoljavajući odgovor. A pravi odgovor ni oni ne znaju. Tu su samo da muljaju ljude svojim glupostima. Nabacuju se hipotetikom, teorijom, tezama i ostalim budalaštinama.....
Ukratko:
Šušni, bušni, pa zalij-smrdljivo bilje
Poljudno se da ponešto neukima objasniti, ali nikad baš sve.
Uvijek u masi imamo one koji su svojim rukama izgradili svinjak, garažu ili pasju kućicu...to su tek znanstvenici.
Ja im uvijek kažem, znate gdje vam je žuć, zašto se sami ne operirate kad se upali? Muuuk.
Ne moraš ti bit nitko i ništa, ali kad mi objasniš konkretno: to tije to, to ti je to, to ti je to i sve skupa ti je to tako i nikako drugačije; Amen!, e onda te mogu smatrati stručnjakom, maherom, meštrom ili kakogod...
Međutim, na TV-u imamo uglavnom muljatore, teoretičare, tendencioniste, putešestvijaše i slične (što inače sami sebe zovu i smatraju znanstvenicima jer imaju nekakvu diplomu i nekakav prefiks ispred imena i prezimena).
Takvi nam sad objašnjavaju zašto se nakon potresa srušila zgrada. Takvi me ne zanimaju. Dosadni su i neuporabljivi za korisne stvari.
Guest- Guest
Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Guest- Guest
ejMenzoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
marcellus likes this post
Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Guest- Guest
Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Ni jedna nova zgrada se ne smije srušiti zbog znanja. Ruše se isključivo zbog neznanja.NIKAD i u nijednom slučaju!
PS: Onaj tko najbolje zna graditi zgrade ne posjeduje dovoljno znanja o o onome što gradi.
Sve si pobrkao. Ima zgrada koje se ne sruše zbog neznanja.Eroo wrote:Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Ni jedna nova zgrada se ne smije srušiti zbog znanja. Ruše se isključivo zbog neznanja.NIKAD i u nijednom slučaju!
PS: Onaj tko najbolje zna graditi zgrade ne posjeduje dovoljno znanja o o onome što gradi.
Guest- Guest
Nema, ali ima onih koje se ne sruše zbog proteklog iskustva...što je također znanje.zoro osvetnik wrote:Sve si pobrkao. Ima zgrada koje se ne sruše zbog neznanja.Eroo wrote:Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Ima. Kad na zgradu padne bomba onda se ona sruši zbog bombe, a ne zbog neznanja.Eroo wrote:Nema, ali ima onih koje se ne sruše zbog proteklog iskustva...što je također znanje.zoro osvetnik wrote:Sve si pobrkao. Ima zgrada koje se ne sruše zbog neznanja.Eroo wrote:Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Guest- Guest
Ne zamjeri,ne da mi se, ne govorimo istim jezikom...zoro osvetnik wrote:Ima. Kad na zgradu padne bomba onda se ona sruši zbog bombe, a ne zbog neznanja.Eroo wrote:Nema, ali ima onih koje se ne sruše zbog proteklog iskustva...što je također znanje.zoro osvetnik wrote:Sve si pobrkao. Ima zgrada koje se ne sruše zbog neznanja.Eroo wrote:Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
晚安!Eroo wrote:Ne zamjeri,ne da mi se, ne govorimo istim jezikom...zoro osvetnik wrote:Ima. Kad na zgradu padne bomba onda se ona sruši zbog bombe, a ne zbog neznanja.Eroo wrote:Nema, ali ima onih koje se ne sruše zbog proteklog iskustva...što je također znanje.zoro osvetnik wrote:Sve si pobrkao. Ima zgrada koje se ne sruše zbog neznanja.Eroo wrote:Ne budi svakom loncu poklopac, sad si na polju nečega čemu sam posvetio cijeli život.zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Guest- Guest
Amerikanci odbili ukidanje sankcija Siriji kako bi mogla dobiti potrebnu opremu za spasavanje I humanitarnu pomoc
E jesu govna ...E jesu smece...
E da mi dozivjeti da ih vidim u blatu I u propasti dao bih ne znam sta
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Amerikanci odbili ukidanje sankcija Siriji kako bi mogla dobiti potrebnu opremu za spasavanje I humanitarnu pomoc
Tamo su Rusi, nek im Rusi pomažu.
Prema Rusima ne možeš imati ljudske osjećaje, to je gamad.
crvenkasti-
2014-04-17
Ponekad i ti znaš biti u pravu.crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Amerikanci odbili ukidanje sankcija Siriji kako bi mogla dobiti potrebnu opremu za spasavanje I humanitarnu pomoc
Tamo su Rusi, nek im Rusi pomažu.
Prema Rusima ne možeš imati ljudske osjećaje, to je gamad.
Bez Amera se nigje nisu rješavali ovakvi problemi...poratni i popotresni.
Naravno, USA neće ulaziti u Siriju dok su tamo Rusi.
Predpostavljam da će pomagati isključno tamo di su Kurdi...
I eventualno tamo di je turska vojska.
Ostalo je ruski problem...
mislim da je više tu krađe nego neznanja. Jeftinija vrsta betona, manje čelika od onog koliko je u proračunu, korupcija kao i kod nas, samo kod nas bar zgrade izgleda za sad rade manje više po projektuEroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
pa ne može. Bar ne ako je potres unutar onog za koliko su zgrade po propisu morale biti projektirane.
Eroo wrote:
Naravno, USA neće ulaziti u Siriju dok su tamo Rusi.
Zašto humanitarne organizacije koje pomažu civilima ne smiju ulaziti?
Zar im je politika važnija od ljudskosti?
Rusi i Bjelorusi su poslali spasitelje i pomoć u Tursku, iako je Turska pomaže Ukrajince.
crvenkasti-
2014-04-17
marcellus wrote:zoro osvetnik wrote:Netočno. I onome tko zna graditi zgrade može se srušiti zgrada. Onda bi po tebi ispalo da mu se zgrada srušila zbog znanja.A to nije tako.Eroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
pa ne može. Bar ne ako je potres unutar onog za koliko su zgrade po propisu morale biti projektirane.
znači ne može, ali ipak može?
crvenkasti-
2014-04-17
Prije takvog zaključka bih ja pogledao kako su novije zgrade prošle u potresu.marcellus wrote:mislim da je više tu krađe nego neznanja. Jeftinija vrsta betona, manje čelika od onog koliko je u proračunu, korupcija kao i kod nas, samo kod nas bar zgrade izgleda za sad rade manje više po projektuEroo wrote:Ne zna. Ne događa se to zbog znanja, nego zbog neznanja.zoro osvetnik wrote:Ja sam pak uvjerenja, da daleko najbolje zna zašto se srušila neka zgrada, onaj tko ju je izgradio.Hartmann wrote:Mhhh..sjetih se davnih vijesti,ne znam jel se odnosi na Tursku,ali je poanta u cinjenici da se pri gradnji kuca i zgrada koristio pjesak iz mora,kao i sljunak..a usput i voda(!!!)..sol u malteru i betonu,ne znam kako djeluje,ali su okrivili slanost da je kriva(ne gradjevinska struka) za urusavanje objekata..
Pronaći ću fotografiju iz Turske, iz kojih ćeš to najbolje vidjeti.
Obstale su zgrade s dobrom osnovom - konstruktivna simetrija!
Mogu to biti i stare zidane zgrade, sa simetrično (u oba smjera) postavljenim
zidovima i ne sa prevelikim(nepotrebno) otvorima.
Mogu nastradati i novi objekti s izrazito nesimetričnom konstrukcijom,
kad ti više ne pomaže nikakva statika. Posebno su na nesimetriju osjetljive
armiranobetonske konstrukcije. Jednostavno, mi danas još uvijek nemamo
takve programe i kapacitete računala, s kojim abi na iole većem objektu
sproveli tkzv. "pushover" analizua. Dok god bude tako imat ćemo probleme,
koje dobar statičar može riješiti, ako je s arhitektom dobra suradnja.
Bože nas sačuvj ovih novih arhitekata...i nerazmnih investitora.
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Merkel prvi put otvoreno zaprijetila sankcijama Turskoj zbog zatvorenih njemackih drzavljana u Turskoj
» KOja jebena gamad.. gle HDZ i SDP zajedno
» Jebena 2020. nikako završiti... :(
» POLITIKA SLOBODNOG IZBORA – 4. DIO – SINTEZA: TKO ĆE BITI JEBENA STRANKA?
» SKANDAL:Vujovic izvrjedjao mjesto Sv.Martin na Muri!Kakva je ovo jebena vukojebina
» KOja jebena gamad.. gle HDZ i SDP zajedno
» Jebena 2020. nikako završiti... :(
» POLITIKA SLOBODNOG IZBORA – 4. DIO – SINTEZA: TKO ĆE BITI JEBENA STRANKA?
» SKANDAL:Vujovic izvrjedjao mjesto Sv.Martin na Muri!Kakva je ovo jebena vukojebina
Page 4 of 8