Tv kalendar:Prije 33 godine poceo 14 izvanredni kongres SKJ-a i pocetak definitivnog raspada Jugoslavije
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Tv kalendar:Prije 33 godine poceo 14 izvanredni kongres SKJ-a i pocetak definitivnog raspada Jugoslavije
materti jugonacističkuRingo10 wrote:Izvrstan tekstvuksadinare wrote:preporucam da ovo procitate autor je srbin..ne hrvat ili netko drugi
https://focanskidani.wordpress.com/2017/06/27/srpska-crkva-u-ratu-i-ratovi-u-njoj-milorad-tomanic/
Volio bih naci tu knjigu ...koliko sam shvatio radi se o knjizi
životinjo socijalistička
aj mi daj jedno takvo umno stvaranje iz redova rimokatoličkih "zlikovaca"
dok za tvoje drugove jugonaciste ti i sam posjeduješ rasistički literalni arsenan ,,,nema potrebe ,,jel tak
Gast- Guest
Re: Tv kalendar:Prije 33 godine poceo 14 izvanredni kongres SKJ-a i pocetak definitivnog raspada Jugoslavije
Primili bi te i sa potvrdom o služenju u HVu ili sa iskustvom u nekoj od pričuvnih brigada a u kojima nisu postojali bilo kakvi uvjeti za ulazak u iste.zoro avenger wrote:Smatram da sam imao sreću samo zbog toga što sam završio pješadijsku obuku 4 mjeseca i odslužio JNA.škutor wrote:ima si sriću da su ruska gamad tad bila kupljena buretom votkezoro avenger wrote:Sijećam se tog događaja. Služio sam tada JNA na karauli. Dobili smo oko ponoći uzbunu i stajali u sniježnim rovovima do 7 ujutro.
Nisam točno znao zbog čega. Ali sam znao da je tadašnji režim bio majstor za izmišljanje nepostojećeg neprijatelja.
Uglavnom, uspješno smo obranili karaulu od okolnog drveća i okolnih brdašaca.
inaöe bi ime ima upisano ćirilicom na braniku otadžbine slavenstva do jaja
Da nisam odslužio JNA, nikad me gardijska brigada HV-a nebi primila u svoje redove. Morao sam im dostaviti potvrdu da sam odslužio JNA.
Podužći uradak ali se zaista isplati pročitati. Uloga sotonske sekte zvane SPC u ratovima devedesetih kao i daljnjem širenju mržnje spram svih oko sebe je zaista nemjerljiva.vuksadinare wrote:preporucam da ovo procitate autor je srbin..ne hrvat ili netko drugi
https://focanskidani.wordpress.com/2017/06/27/srpska-crkva-u-ratu-i-ratovi-u-njoj-milorad-tomanic/
Balaš je to skratio na dvije - tri rečenice
..A onda su došli POPOVI, pa Topovi pa lopovi i čitav svet se izobličio. Ispuzali su grabljivci, lažljivci, snalažljivci.....
Hahahaha ... koja budala... koji debil jebo teškutor wrote:materti jugonacističkuRingo10 wrote:Izvrstan tekstvuksadinare wrote:preporucam da ovo procitate autor je srbin..ne hrvat ili netko drugi
životinjo socijalistička
dok za tvoje drugove jugonaciste ti i sam posjeduješ rasistički literalni arsenan ,,,nema potrebe ,,jel tak
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
taj jugo socijalizam je bio limunada u odnosu na ono sto dolazi
samo bi volio vidit face onih koji to konacno skuze
životinjo jugonacističkaRingo10 wrote:Hahahaha ... koja budala... koji debil jebo teškutor wrote:materti jugonacističkuRingo10 wrote:Izvrstan tekstvuksadinare wrote:preporucam da ovo procitate autor je srbin..ne hrvat ili netko drugi
životinjo socijalistička
čudime kak svoju mutantnost nisi usmjerio u zambiju
Gast- Guest
a to kao pravi komunizam moze postojat, samo treba da se ispune pravi uvjetizganci_i_jetrica wrote:Jebe tebe komunizam koji nikad nigdje nije postojao pa ni u pljugoslaviji. Sva sreća da nam danas naša partija na vlasti kruv naš svagdašnji daje i vodi nas u sjajnu i krasniju budućnost.dijagram wrote:Jebavala vas juga i komunjarski monstrumi.
Takve debile svijet ne pamti.
Mase u hrvatskoj i danas su defektne od te monstruozne sekte, a da toga nisu svjesni.
pravi pravcati
mutacije socijalizama koje su u principu zauzele mjesto u sivoj masi rulje tamo di je bila religija ,,,,,,,tamo je osovina poimanja svegaprckov wrote:taj jugo socijalizam je bio limunada u odnosu na ono sto dolazi
danas ne postoji nijedan format kojim bi se moglo opisati stanje civiliziranih društava osim socijalističkog
uzročnik tom fenomenu se nalazi u obrazovnim inkubatorima odakle su izašli ovi šta danas su na vlasti
obrazovanje je postalo sunovrat civilizacije
Gast- Guest
Nisi upućen u moju situaciju.Šandor Winnetou wrote:Primili bi te i sa potvrdom o služenju u HVu ili sa iskustvom u nekoj od pričuvnih brigada a u kojima nisu postojali bilo kakvi uvjeti za ulazak u iste.zoro avenger wrote:Smatram da sam imao sreću samo zbog toga što sam završio pješadijsku obuku 4 mjeseca i odslužio JNA.škutor wrote:ima si sriću da su ruska gamad tad bila kupljena buretom votkezoro avenger wrote:Sijećam se tog događaja. Služio sam tada JNA na karauli. Dobili smo oko ponoći uzbunu i stajali u sniježnim rovovima do 7 ujutro.
Nisam točno znao zbog čega. Ali sam znao da je tadašnji režim bio majstor za izmišljanje nepostojećeg neprijatelja.
Da nisam odslužio JNA, nikad me gardijska brigada HV-a nebi primila u svoje redove. Morao sam im dostaviti potvrdu da sam odslužio JNA.
Ja sam bio pripadnik pričuvnih snaga u OSRH od 1990. Godinu dana sam se odazivao na svaki poziv i izvršavao zadaće. A kad je počeo rat u Sloveniji, odonda smo konstantno bili angažirani.
I tada (1990.-e) mi je trebala potvrda da sam odslužio JNA. A tada pričuvne brigade nisu ni postojale. Inaće nebi mogao biti angažiran u obrani RH.
Guest- Guest
obrazovanje na zapadu je ukradeno, tu prvenstveno mislim na Ameriku, Kanadu, Australiju i UK, mada sam nacuo da se slicno dogada i u nekim EU zemljama. Obrazovanje je iznutra pretvoreno u nesto sto vise nije obrazovanje, postalo je program reforme misljenja (pranja mozga) u neomarksisticka uvjerenja i aktivizam. Formalni naziv za tu transformaciju je kriticki zaokret u obrazovanju a on je prebacio obrazovanje sa tradicionalnog modela pedagogije na kriticku pedagogiju, to jest primjenu i poducavanje (neomarksisticke) kriticke teorije u obrazovnom sistemu. Svrha toga je prevladat ono sto marksisti nazivaju "problemom reprodukcije" po kojem se stabilna drustva reproduciraju iz jedne generacije u drugu, posebno kroz institucije koje ukljucuju djecu poput vjere, obitelji, medija i najvaznije - obrazovanjaškutor wrote:mutacije socijalizama koje su u principu zauzele mjesto u sivoj masi rulje tamo di je bila religija ,,,,,,,tamo je osovina poimanja svegaprckov wrote:taj jugo socijalizam je bio limunada u odnosu na ono sto dolazi
danas ne postoji nijedan format kojim bi se moglo opisati stanje civiliziranih društava osim socijalističkog
uzročnik tom fenomenu se nalazi u obrazovnim inkubatorima odakle su izašli ovi šta danas su na vlasti
obrazovanje je postalo sunovrat civilizacije
zoro avenger wrote:Nisi upućen u moju situaciju.Šandor Winnetou wrote:Primili bi te i sa potvrdom o služenju u HVu ili sa iskustvom u nekoj od pričuvnih brigada a u kojima nisu postojali bilo kakvi uvjeti za ulazak u iste.zoro avenger wrote:Smatram da sam imao sreću samo zbog toga što sam završio pješadijsku obuku 4 mjeseca i odslužio JNA.škutor wrote:ima si sriću da su ruska gamad tad bila kupljena buretom votkezoro avenger wrote:Sijećam se tog događaja. Služio sam tada JNA na karauli. Dobili smo oko ponoći uzbunu i stajali u sniježnim rovovima do 7 ujutro.
Ja sam bio pripadnik pričuvnih snaga u OSRH od 1990. Godinu dana sam se odazivao na svaki poziv i izvršavao zadaće. A kad je počeo rat u Sloveniji, odonda smo konstantno bili angažirani.
I tada (1990.-e) mi je trebala potvrda da sam odslužio JNA. A tada pričuvne brigade nisu ni postojale. Inaće nebi mogao biti angažiran u obrani RH.
Sad ovo vidim.
Ne znam tko ti je to rekao, ali je barem u tvojoj matičnoj brigadi znam za 10-ak momaka koji JNA nisu vidjeli. Nikada se nije tražila potvrda o služenju u JNA (valjda vojna knjižica, teško da bi JNA davala potvrde u svrhu prijave u ZNG).
Nije se tražila nikakva potvrda, ljudi su sjedali u auto i išli na prvu crtu. Kad bi uhvatili daha, tražili smo da predaju ime i prezime, i broj telefona ili adresu, koga da nazovemo i obavijestimo u slučaju pogibije/teškog ranjavanja/zarobljavanja, itd.
Za mobilizirane su bila druga pravila, ali ljudi su očito prošli obuku u JNA, bili u sustavu TO, ne bi inače bili na spisku.
Za gbr je netko morao biti dragovoljac i proći dodatnu obuku, koja se s vremenom produžavala i zaoštravala.
niels-
2021-04-26
Ne znam tko ti je što rekao, ali ja sam morao dostaviti potvrdu u vidu vojne knjižice da sam odslužio JNA. Inače me nebi primili u gbr. TRŽILI SU TO OD MENE. Utuvi to u svoju glavu.niels wrote:zoro avenger wrote:Nisi upućen u moju situaciju.Šandor Winnetou wrote:Primili bi te i sa potvrdom o služenju u HVu ili sa iskustvom u nekoj od pričuvnih brigada a u kojima nisu postojali bilo kakvi uvjeti za ulazak u iste.zoro avenger wrote:Smatram da sam imao sreću samo zbog toga što sam završio pješadijsku obuku 4 mjeseca i odslužio JNA.škutor wrote:ima si sriću da su ruska gamad tad bila kupljena buretom votkezoro avenger wrote:Sijećam se tog događaja. Služio sam tada JNA na karauli. Dobili smo oko ponoći uzbunu i stajali u sniježnim rovovima do 7 ujutro.
Sad ovo vidim.
Ne znam tko ti je to rekao, ali je barem u tvojoj matičnoj brigadi znam za 10-ak momaka koji JNA nisu vidjeli. Nikada se nije tražila potvrda o služenju u JNA (valjda vojna knjižica, teško da bi JNA davala potvrde u svrhu prijave u ZNG).
Meni nije nitko ništa rekao. Ja sam to doživio.
Istina, bilo je i onih koji nisu odslužili do kraja JNA, nego su pobjegli iz nje. Onda su primljeni u brigadu. A bilo je i onih koji su u RH odslužili vojni rok, pa su primljeni. Ali to je bilo kasnije. To je sve bila omladina od oko 20-ak godina.
Ali u mom slučaju to ne mijenja ništa.
Meni su tražili vojnu knjižicu iz JNA kao uvjet i ja sam im je dostavio.
Bog mi je svjedok.
Guest- Guest
Ukratko. Evo što mi je bilo neophodno imati za prijem u gbr. (to je od mene traženo da im se dostavi):
-svjedodžba o završenoj školi
-radna knjižica
-nalazi lječničkog pregleda
-vojna knjižica iz JNA
-radna knjižica
-vojna knjižica iz JNA
Guest- Guest
prckov wrote:a to kao pravi komunizam moze postojat, samo treba da se ispune pravi uvjetizganci_i_jetrica wrote:Jebe tebe komunizam koji nikad nigdje nije postojao pa ni u pljugoslaviji. Sva sreća da nam danas naša partija na vlasti kruv naš svagdašnji daje i vodi nas u sjajnu i krasniju budućnost.dijagram wrote:Jebavala vas juga i komunjarski monstrumi.
Mase u hrvatskoj i danas su defektne od te monstruozne sekte, a da toga nisu svjesni.
pravi pravcati
Da sad ne spominjemo činjenicu kako ni unutar samog globalnog komunističkog pokreta nikada nije i ne postoji konsenzus o tome što je zapravo komunizam i do kakvih rezultata treba dovesti.
Obećanja tipa ostvarenja raja na zemlji se naravno ne računaju, jer niti takva stanja nisu nigdje opisana dovoljno precizno da bi svatko tko ih dočeka mogao zaključiti kako je riječ o ostvarenju sna globalnog komunističkog pokreta.
Uostalom, niti židovi se kao religija nisu nikada precizno usaglasili kako prepoznati Mesiju kada se pojavi na Zemlji pa zašto bi se oko sličnih stvari trebali komunisti, koji kao barem formalno i nisu sljedbenici neke komunističke (para)religije.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:prckov wrote:a to kao pravi komunizam moze postojat, samo treba da se ispune pravi uvjetizganci_i_jetrica wrote:Jebe tebe komunizam koji nikad nigdje nije postojao pa ni u pljugoslaviji. Sva sreća da nam danas naša partija na vlasti kruv naš svagdašnji daje i vodi nas u sjajnu i krasniju budućnost.dijagram wrote:Jebavala vas juga i komunjarski monstrumi.
pravi pravcati
Da sad ne spominjemo činjenicu kako ni unutar samog globalnog komunističkog pokreta nikada nije i ne postoji konsenzus o tome što je zapravo komunizam i do kakvih rezultata treba dovesti.
Obećanja tipa ostvarenja raja na zemlji se naravno ne računaju, jer niti takva stanja nisu nigdje opisana dovoljno precizno da bi svatko tko ih dočeka mogao zaključiti kako je riječ o ostvarenju sna globalnog komunističkog pokreta.
Uostalom, niti židovi se kao religija nisu nikada precizno usaglasili kako prepoznati Mesiju kada se pojavi na Zemlji pa zašto bi se oko sličnih stvari trebali komunisti, koji kao barem formalno i nisu sljedbenici neke komunističke (para)religije.
Ukratko, komunizam je postojao svugdje tamo gdje su nekim društvom ili dijelom društva organizirano putem stranke koja se nazivala komunističkom i pozivala na ideale komunizma upravljali komunisti koji su se oslanjali na takve proklamirane ciljeve.
To su lokalne verzije obećanog komunističkog raja na zemlji. One globalne naravno nisu niti moguće. Ipak je očito riječ o običnoj utopiji.
Uže gledano.
Šire gledano, to je bio slučaj i sa onim zajednicama odnosno dijelovima društva koji se nisu pozivali na marksističko-lenjinističku tradiciju ostvarenja komunističkog društva počevši od diktature proleterijata pa nadalje, ali su ostvarili barem neke ciljeve globalnog komunističkog pokreta i to čak na dragovoljnoj osnovi.
Tu spadaju izraleski kibuci koji djeluju posve legalno, ali im je zanimljivo popularnost sve manja pa im se generalno gledano smanjuje i broj članova.
Guest- Guest
SAMO IZ TOG RAZLOGA SI OSTAO NA GOLOM SOCIJALIZMU KOJEG SI PREPAKOVAO U OSOBNI DESNIČARSKI SOCIJALIZAMSpeare Shaker wrote:prckov wrote:a to kao pravi komunizam moze postojat, samo treba da se ispune pravi uvjetizganci_i_jetrica wrote:Jebe tebe komunizam koji nikad nigdje nije postojao pa ni u pljugoslaviji. Sva sreća da nam danas naša partija na vlasti kruv naš svagdašnji daje i vodi nas u sjajnu i krasniju budućnost.dijagram wrote:Jebavala vas juga i komunjarski monstrumi.
pravi pravcati
Gast- Guest
a gdje to?zoro avenger wrote:Ukratko. Evo što mi je bilo neophodno imati za prijem u gbr. (to je od mene traženo da im se dostavi):
-radna knjižica
-vojna knjižica iz JNA
ja sam iz jna izašao u siječnju 90e i direktno su me poslali u policijsku postaju u bauerovoj, bivšoj kraševoj.
tamo sam zadužio kalš i pet okvira s mecima.
kao i plavu uniformu bogtepitao od koje goine.
još je bila ušivena petokraka na kapi.
dobili smo i iskaznice slične osobnim.
tek su me 95e ili 96epitali jesam li bio u jna kada su me iz policije stavili u rezervu vojske.
moji frendovi isto tako su bili na kupi, par njih je izbjegavalo jna ali su se prijavili u HV.
kakav liječnički, potvrda iz jna, kakava radna knjižica.
2014-12-30
To sam dostavio u zgradi što se nalazi preko puta zgrade policijske uprave u Splitu.veber wrote:a gdje to?zoro avenger wrote:Ukratko. Evo što mi je bilo neophodno imati za prijem u gbr. (to je od mene traženo da im se dostavi):
-radna knjižica
-vojna knjižica iz JNA
Eto gdje.
Guest- Guest
pa sto bi drugo u sijecnju 1990 bilo na kapi nego petrokaka...nisu bili izbori..nije hdz bio na vlasti..sahovnicu si mogao i to sramezljivo vidjeti na pokojoj zastavi na sjeveru poljuda ili maksimira..prve sahpvnice na policijskim tada jos milicijskim kapama mogao si vidjeti 30.svibnja.1990...kada se podizala hrvatska zastava sa sahovnicom ispred saboraveber wrote:a gdje to?zoro avenger wrote:Ukratko. Evo što mi je bilo neophodno imati za prijem u gbr. (to je od mene traženo da im se dostavi):
-radna knjižica
-vojna knjižica iz JNA
ja sam iz jna izašao u siječnju 90e i direktno su me poslali u policijsku postaju u bauerovoj, bivšoj kraševoj.
tamo sam zadužio kalš i pet okvira s mecima.
kao i plavu uniformu bogtepitao od koje goine.
još je bila ušivena petokraka na kapi.
dobili smo i iskaznice slične osobnim.
tek su me 95e ili 96epitali jesam li bio u jna kada su me iz policije stavili u rezervu vojske.
moji frendovi isto tako su bili na kupi, par njih je izbjegavalo jna ali su se prijavili u HV.
kakav liječnički, potvrda iz jna, kakava radna knjižica.
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
..inace nasao sam podatak da brva barikada nije podignuta na kninskom podrucju..odnosno u sjevernoj dalmaciji...vec izmedju grubisnog polja i daruvara kod brdjanskih bastaja 10.6.1990...kada su tamosnji srbi na cestu prije ulaza u selo stavili dva balvana..razlog..sprovodio se nekakav referendum..u komisiji su trebala biti i dva hrvata ovi na to nisu htjeli pristati..lokalna vlast prijetila policijom a ovi odmah balvane na cestu..jer nisu htjeli hrvate u komisiji
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
BTW, na prvom lječničkom pregledu nisam prošao. Bili neki šumovi na srcu...Zato me nisu htjeli odmah primit u gbr.veber wrote:
kakav liječnički,...
Nakon, otprilike, mjesec ipo dana sam napravio drugi lječnički pregled, koji je bio dobar.
Nakon toga sam primljen u 4.gbr. Zadovoljio sam sve predamnom postavljene uvjete.
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Živi zid napunio Lisinski, počeo kongres stranke
» Prvi je to put od raspada Jugoslavije da se isti film u isto vrijeme prikazuje na HRT-u i RTS-u
» 33 godine od "Niko ne sme da vas bije"!Ovom je rečenicom počeo uspon Slobodana Miloševića i pad Jugoslavije
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» CUTILIERO: Mir je bio postignut 1992-e godine, prije Srebrenice, prije Markala, a onda je Alija povukao potpis…
» Prvi je to put od raspada Jugoslavije da se isti film u isto vrijeme prikazuje na HRT-u i RTS-u
» 33 godine od "Niko ne sme da vas bije"!Ovom je rečenicom počeo uspon Slobodana Miloševića i pad Jugoslavije
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» CUTILIERO: Mir je bio postignut 1992-e godine, prije Srebrenice, prije Markala, a onda je Alija povukao potpis…
Page 3 of 4