Ostaria Siciliana
Page 7 of 13
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Re: Ostaria Siciliana
darth_vader wrote:Venus wrote:darth_vader wrote:
Ajme ti sad... Naravno da se podrazumijeva bižanje iz kuće da se zadrži iole common sensea... Nekad su ljudi išli u konobe, na balote, na more... Ma bilo di samo da nisi doma... Današnji brakovi i jesu u krizi jer se forsira da muški sidu doma i kisaju te komentiraju Doru... A bokte, radije bi da me Kinezi kidaju na fete, nego ikad participira u sličnim aktivnostima... Pa i ja njoj rečem nek ide di oće s frendicama, nije problem...da, sloboda je poanta, a ne glumljenje neke idile s reklama za tariguz... Nema od toga ništa. Ja sam polak vlaj, polak zagorec, punker i konzervativac...ne bi to bog isus pripitomija niti uparija toliko kontradiktornosti u jednom čoviku. Puštam slobodu svakom nek radi što hoće, samo da me se ne pila previše... Nisam ni ja nju tira na ništa pa tako i očekujem reciprocitet... I odmah sam joj reka da sam u kurcu, ali ne... Vi hoćete svoj projekt... Eto joj na sad...
ovo ti se smijem za boldano jer me podsjetilo na moju kolegicu koja je rekla budućem mužu da je luda. Time ga je upozorila na ono što će uslijediti jer će se on luđakinji morati prilagoditi. Upozorila ga je na vrime, šta ne..
Pa krutipoljubim, da ja životarim sa ovakvim stavovima, šmrkala bi lajne. Ti, ko i neki emocionalno nedostupni žabci koje sam ljubila iščekujući da iskoči princ, nažalost nikad nisi osjetio pravu ljubav i povezanost. Šteta, zbilja šteta.
Ne trči pred rudo... Samo ću to reći. Život nije crno/bijel...forum baš i nije adekvatno mjesto za razvlačenje intime, zadržimo se radije na stereotipnim obrascima i peckanjima...
O sebi govorimo svojim pisanjem, iznosimo stavove koji imaju veze sa nama i našim životom, tako da onaj ko kaže da ne govori o svojoj intimi, malkicu se zavarava. Al dobro.
Naravno da je život šaren, slažem se s tobom. Pecnula sam te malo, moguće i over the edge, za tvoje stavove, nije izgledalo dobronamjerno, a zapravo posve jest. Bol je putokaz za kreaciju nečeg boljeg, dok je bijeg poput analgetika omogućava privremeno zatomljenje boli koja se vraća. Na nama je da shvatimo unutarnji sukob ili pijemo analgetike. To je izbor. Za sebe kažem, ja ne funkcioniram tako da bježim. Sjećam se jako dobro jedne situacije gdje sam glavu doslovno držala između koljena i jaukala od boli, jer sam bila podijeljena jedan dio mene je htio u nešto što sam znala da nije sjajno za mene, drugi je htio povlačenje od te situacije i bijeg. Kad sam donijela odluku za smjer, bol je odjednom prestala. Sve si sami radimo, u to sam se uvjerila. Čak i kad se ljutimo na nekog drugog, privukli smo ga da nas natjera da se pogledamo u zrcalo. Svako na svoj način rješava, kažem, ovo gore je samo moj način, ja volim ići duboko u zečju rupu da dobijem odgovore, to je bolno i meni se isplati.
Guest- Guest
darth_vader wrote:violator. wrote:Venus wrote:
ovo ti se smijem za boldano jer me podsjetilo na moju kolegicu koja je rekla budućem mužu da je luda. Time ga je upozorila na ono što će uslijediti jer će se on luđakinji morati prilagoditi. Upozorila ga je na vrime, šta ne..
Pa krutipoljubim, da ja životarim sa ovakvim stavovima, šmrkala bi lajne. Ti, ko i neki emocionalno nedostupni žabci koje sam ljubila iščekujući da iskoči princ, nažalost nikad nisi osjetio pravu ljubav i povezanost. Šteta, zbilja šteta.
Meni se ipak cini da on poprilicno pretjeruje u tim svojim opisima, da ne velim jednu manje ugodnu rijec. Kada bih doista mislila da je iskren, ne bih nista komentirala, mozda mu eventualno savjetovala da se suzdrzi od pisanja o vlastitoj intimi.
Ali da, nije uopce poanta da se sjedi pored nekog i komentira Doru, vec da se uopce zeli biti u necijoj blizini. Da netko uopce zeli provoditi vrijeme s tobom, a ne da to shvaca kao obavezu ili, jos gore, tlaku.
Naravno da svatko treba neki svoj osobni prostor i vrijeme, ono sto je samo njegovo, njezino (jesmo coporativne zivotinje, ali i individualnost nam je bitna), nekakva sloboda u kojoj nismo uvijek "mi", vec i "ja"... Ali poanta veze jest da je taj "znacajan netko" tvoje okrilje, to je osoba kojoj ces s najvecim uzitkom ispredati nove dozivljaje i spoznaje, zapravo, jedva ces cekati podijeliti s njome uzitke, a ne samo momente u kojima si najranjiviji... To je osoba koja je svjedok tvog zivota. Osoba koja ce i u trenucima kad te nema nositi sa sobom tvoje dijelice, tvoja razmisljanja, tvoju strast i prema onome sto prije tebe nije poznavala. Nije smisao veze da se pronadju osobe koje su jedna drugoj nalik ili da postanu "jedno bice", vec da se nadju oni koje osjetis kao svoj dom, ne znam kako to drugacije opisati, naprosto shvatis da je to - tvoja osoba. :) I odjednom ti je njihova radost jednako bitna kao i vlastita. Zapravo i bitnija. I mislim da opisujem svaku osobu koju sam ikada voljela ili volim, jer ovo nije samo opis romanticne ljubavi.
Nadovezala sam se na tvoj upis, ne zato sto sam ti htjela nesto prigovoriti, vec zato sto si napisala "steta, zbilja steta", a ta me je recenica opet vratila mojoj najdrazoj susjedi iz djetinjstva i naknadne vijesti kako je nisu pokopali pored njezinog supruga, sto je najvise zeljela od svega.
Netko ce reci, njoj je to ionako sada svejedno. Nema je. Nema ni njega. Ali meni je bitno jer znam sto je osjecala i govorila mi i kolika joj je to bila utjeha prilikom suocavanja s vlastitim krajem. Boli me ta nemoc da nesto u tome promijenim.
Nisam ni vidija ovo...bez brige, intimu čuvam za sebe, forum je više ponekad... Samo ispušni ventil. Mora čovjek malo ponekad i karikirati svoju svakodnevnicu, ali svaka čast za opis idealne emotivne veze...rijetke su, ali na žalost često se dogodi da iz nekog razloga ne opstanu. Možda su pretjeranog inteziteta pa onda nekako samo splasnu, tko bi ga znao. Ostave ožiljak kojem treba baš dugo dugo za zacijeliti, no...onda se odjednom samo probudiš kao odrasla osoba, ona koja shvaća da je bol koju nosiš u sebi bio preduvjet da bi shvatio neke stvari. Nema ljepote ni ljubavi bez boli, šećerlame su za djecu i dokone kućanice...bol koja nikako ne zacjeljuje... Je jedini znak da istinski nekog voliš. I da mu želiš dobro i onda kad si sam razjeban do kraja.
Ja se sa ovim boldanim nikako ne slažem. Svako je dužan radit na rješavanju svojih boli i ne radit transfer na druge. Najviše što se može je razgovor o tome, al' ne beskonačni u kojem nema rješenja. Ljubav po mom mišljenju počinje iskrenošću i poštovanjem prema sebi, a onda taj neki osobni napredak može donijet dobro i drugima.
Guest- Guest
Ja cu vas samo poljubiti danas
later that night
i held an atlas in my lap
ran my fingers across the whole world
and whispered
where does it hurt?
it answered
everywhere
everywhere
everywhere.
later that night
i held an atlas in my lap
ran my fingers across the whole world
and whispered
where does it hurt?
it answered
everywhere
everywhere
everywhere.
Guest- Guest
Venus wrote:darth_vader wrote:violator. wrote:
Meni se ipak cini da on poprilicno pretjeruje u tim svojim opisima, da ne velim jednu manje ugodnu rijec. Kada bih doista mislila da je iskren, ne bih nista komentirala, mozda mu eventualno savjetovala da se suzdrzi od pisanja o vlastitoj intimi.
Ali da, nije uopce poanta da se sjedi pored nekog i komentira Doru, vec da se uopce zeli biti u necijoj blizini. Da netko uopce zeli provoditi vrijeme s tobom, a ne da to shvaca kao obavezu ili, jos gore, tlaku.
Naravno da svatko treba neki svoj osobni prostor i vrijeme, ono sto je samo njegovo, njezino (jesmo coporativne zivotinje, ali i individualnost nam je bitna), nekakva sloboda u kojoj nismo uvijek "mi", vec i "ja"... Ali poanta veze jest da je taj "znacajan netko" tvoje okrilje, to je osoba kojoj ces s najvecim uzitkom ispredati nove dozivljaje i spoznaje, zapravo, jedva ces cekati podijeliti s njome uzitke, a ne samo momente u kojima si najranjiviji... To je osoba koja je svjedok tvog zivota. Osoba koja ce i u trenucima kad te nema nositi sa sobom tvoje dijelice, tvoja razmisljanja, tvoju strast i prema onome sto prije tebe nije poznavala. Nije smisao veze da se pronadju osobe koje su jedna drugoj nalik ili da postanu "jedno bice", vec da se nadju oni koje osjetis kao svoj dom, ne znam kako to drugacije opisati, naprosto shvatis da je to - tvoja osoba. :) I odjednom ti je njihova radost jednako bitna kao i vlastita. Zapravo i bitnija. I mislim da opisujem svaku osobu koju sam ikada voljela ili volim, jer ovo nije samo opis romanticne ljubavi.
Nadovezala sam se na tvoj upis, ne zato sto sam ti htjela nesto prigovoriti, vec zato sto si napisala "steta, zbilja steta", a ta me je recenica opet vratila mojoj najdrazoj susjedi iz djetinjstva i naknadne vijesti kako je nisu pokopali pored njezinog supruga, sto je najvise zeljela od svega.
Netko ce reci, njoj je to ionako sada svejedno. Nema je. Nema ni njega. Ali meni je bitno jer znam sto je osjecala i govorila mi i kolika joj je to bila utjeha prilikom suocavanja s vlastitim krajem. Boli me ta nemoc da nesto u tome promijenim.
Nisam ni vidija ovo...bez brige, intimu čuvam za sebe, forum je više ponekad... Samo ispušni ventil. Mora čovjek malo ponekad i karikirati svoju svakodnevnicu, ali svaka čast za opis idealne emotivne veze...rijetke su, ali na žalost često se dogodi da iz nekog razloga ne opstanu. Možda su pretjeranog inteziteta pa onda nekako samo splasnu, tko bi ga znao. Ostave ožiljak kojem treba baš dugo dugo za zacijeliti, no...onda se odjednom samo probudiš kao odrasla osoba, ona koja shvaća da je bol koju nosiš u sebi bio preduvjet da bi shvatio neke stvari. Nema ljepote ni ljubavi bez boli, šećerlame su za djecu i dokone kućanice...bol koja nikako ne zacjeljuje... Je jedini znak da istinski nekog voliš. I da mu želiš dobro i onda kad si sam razjeban do kraja.
Ja se sa ovim boldanim nikako ne slažem. Svako je dužan radit na rješavanju svojih boli i ne radit transfer na druge. Najviše što se može je razgovor o tome, al' ne beskonačni u kojem nema rješenja. Ljubav po mom mišljenju počinje iskrenošću i poštovanjem prema sebi, a onda taj neki osobni napredak može donijet dobro i drugima.
Ima raznih vrsta boli...no, kompleksna je tema... Sve što je vrijedno, rađa se iz boli. U dobru je lako biti dobar.
darth_vader-
2014-04-17
Hello and welcome to No Format. This week’s edition is focused on UFO and nuclear weapons. Our guest is captain Robert Salas. He graduated from US Air Force Academy. He also held positions at Martin Marietta and Rockwell and spent 21 years at the Air Force, where he has an air traffic controller and missile launch officer, as well as an engineer on the Titan 3 missiles.
Salas testifies about UFO incident in March 1967 when 10 nuclear missiles became non-operational at two different launch facilities.
Guest- Guest
darth_vader wrote:Venus wrote:darth_vader wrote:
Ima raznih vrsta boli...no, kompleksna je tema... Sve što je vrijedno, rađa se iz boli. U dobru je lako biti dobar.
Ima raznih boli, da. Čovjek koji prođe bol visokog intenziteta (ono što izrazito plaši većinu ljudi) postane ili mudriji, oprezniji, senzibilniji, empatičniji ili ode u drugu krajnost da postane ogorčeniji, frustriraniji, ljući, zločestiji. Patnja i bol ne proizvode nužno pomak na bolje, neki se odluče za suprotno.
Guest- Guest
nađoh slučajno zanimljivost možda vama nepušačima nebitna ali svakako zanimljiva kad realiziramo koliko su drastično proizvodi izgubili u kvaliteti. to je ono što popizdim kad me netko krene uvjeravati u suprotno.
BURNING TIME
Have you ever measured how much time you need to smoke a cigarette?
For a todays cigarette you need around 3 and a half minutes. In the 1970's it took you around 10 minutes to smoke a cigarette. On the right side you can see an advertisment from 1955 for Churchman's No.1 cigarettes telling you that you need 15 minutes to smoke them.
The reason lies in the amount of tobacco which gets constantly reduced. In the meantime we have reached a point where it is impossible to smoke a cigarette without loosing ash particles even when you tip your cigarette after each puff at the ashtray. In the 1970's it was still possible to smoke a whole cigarette without the help of an ashtray if you have been careful with the movements of your hand.
BURNING TIME
For a todays cigarette you need around 3 and a half minutes. In the 1970's it took you around 10 minutes to smoke a cigarette. On the right side you can see an advertisment from 1955 for Churchman's No.1 cigarettes telling you that you need 15 minutes to smoke them.
The reason lies in the amount of tobacco which gets constantly reduced. In the meantime we have reached a point where it is impossible to smoke a cigarette without loosing ash particles even when you tip your cigarette after each puff at the ashtray. In the 1970's it was still possible to smoke a whole cigarette without the help of an ashtray if you have been careful with the movements of your hand.
Guest- Guest
zanimljivo ....Gnječ wrote:nađoh slučajno zanimljivost možda vama nepušačima nebitna ali svakako zanimljiva kad realiziramo koliko su drastično proizvodi izgubili u kvaliteti. to je ono što popizdim kad me netko krene uvjeravati u suprotno.
BURNING TIME
dok sam bila pusac nikad nisam mogla svladati 'tehniku' da pusim a da ne drzim cigaretu i vadim je iz usta
nije da mi je trebalo, nego iz inata sam pokusavala godinama i nikako...uvijek je zavrsilo sa suzama
Davno prevaziđeno, kic. Tak i ja prošle godine, ni jedna mi ni reka hvala.
ne moraju se sve stvari raditi radi očekivanja uzvrata: hvala
:P
jesi gledao film Romper Stomper, evo ima mu 30god već, sinoć ga pogledao opet.. to mi je jedan od dražih, sirova mladenačka agresija, ali kraj doživljavam malo drugačijim, kad H. padne na plaži i zadnje kadrove vidimo iz njegova kuta, dok gleda valove, pomislio sam ili osjetii čak: možda je život ipak neki san..
AlfaOmega wrote:Davno prevaziđeno, kic. Tak i ja prošle godine, ni jedna mi ni reka hvala.
Možda zato što taj praznik povezuju s ovim vremenom :)
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Usput, dragi moji birtijaši, nadam se da ste dobro, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju.
Meni se svašta izdogađalo, lijepog i manje lijepog, ali sve je dobro... i bit će još bolje.
Zadržat ću se samo u predvorju, jer u potkrovlju su teme koje mi nekako ne gode.
Bolesti, ratovi i nevjerojatna komunikacija, koja čak i one najblaže povremeno uvuče u vrtlog zlobe i ružnih ispada.
Zato ću ovdje izgrliti sve one koji su mi bili i ostali dragi (tu i tamo) i mahnuti vam do slijedećeg susreta. ;)
Stojte mi dobro.
Meni se svašta izdogađalo, lijepog i manje lijepog, ali sve je dobro... i bit će još bolje.
Zadržat ću se samo u predvorju, jer u potkrovlju su teme koje mi nekako ne gode.
Bolesti, ratovi i nevjerojatna komunikacija, koja čak i one najblaže povremeno uvuče u vrtlog zlobe i ružnih ispada.
Zato ću ovdje izgrliti sve one koji su mi bili i ostali dragi (tu i tamo) i mahnuti vam do slijedećeg susreta. ;)
Stojte mi dobro.
2020-06-01
Ra wrote:Usput, dragi moji birtijaši, nadam se da ste dobro, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju.
Stojte mi dobro.
Malo je normalnih ovdje. Da sam admin svima na vipu bi urucio ban na 100 godina. Taj vip je bas prava ćenifa shithole puna mentalno poremećenih nesretnika.
Budi dobro i bjež od ovog Mordora.
Guest- Guest
Noor wrote:zanimljivo ....Gnječ wrote:nađoh slučajno zanimljivost možda vama nepušačima nebitna ali svakako zanimljiva kad realiziramo koliko su drastično proizvodi izgubili u kvaliteti. to je ono što popizdim kad me netko krene uvjeravati u suprotno.
BURNING TIME
dok sam bila pusac nikad nisam mogla svladati 'tehniku' da pusim a da ne drzim cigaretu i vadim je iz usta
nije da mi je trebalo, nego iz inata sam pokusavala godinama i nikako...uvijek je zavrsilo sa suzama
Ti si pusila cigarete koje su pune amonijaka zato suze. Ja sam takve bacio u smece odmah vise sam cigareta i pakli bacio u smece nego sto sam ih popusio. Jebiga ne dam se zajebavat. Danas cigarete napravljene od kartona nema duhana ni u 5ragovima. Jos je dobar rolling tobacco tu bas i nemogu fusariti.
Tobacco manufacturers discovered that adding ammonia to the cigarette manufacturing process helped convert bound nicotine molecules in tobacco smoke into free nicotine molecules by raising their pH. They discovered that Philip Morris was using ammonia in Marlboro cigarettes, and when R.J.
Also question is, what happens if you smoke ammonia?
Exposure to high concentrations of ammonia in air causes immediate burning of the eyes, nose, throat and respiratory tract and can result in blindness, lung damage or death. Inhalation of lower concentrations can cause coughing, and nose and throat irritation.
Guest- Guest
Gnječ wrote:
Hello and welcome to No Format. This week’s edition is focused on UFO and nuclear weapons. Our guest is captain Robert Salas. He graduated from US Air Force Academy. He also held positions at Martin Marietta and Rockwell and spent 21 years at the Air Force, where he has an air traffic controller and missile launch officer, as well as an engineer on the Titan 3 missiles.
Salas testifies about UFO incident in March 1967 when 10 nuclear missiles became non-operational at two different launch facilities.
doći će oni opet srediti stvari....
Reče on i pobježe u goste. :pGuest wrote:Ra wrote:Usput, dragi moji birtijaši, nadam se da ste dobro, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju.
Stojte mi dobro.
Malo je normalnih ovdje. Da sam admin svima na vipu bi urucio ban na 100 godina. Taj vip je bas prava ćenifa shithole puna mentalno poremećenih nesretnika.
I ti budi dobro. :)
2020-06-01
Ra wrote:Reče on i pobježe u goste. :pGuest wrote:Ra wrote:Usput, dragi moji birtijaši, nadam se da ste dobro, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju.
Stojte mi dobro.
Vratit će se on.. ;) ..druže Gnječ, bila sam ti u gradu čak nekoliko puta, na pijaci, na trgiću pila cafe.
& ovnovima koji su slavili rođoš u proteklom periodu (Ra, Kic, Niče) čestitam i želim sve najbolje od <3 živili!
Guest- Guest
Misliš kad odmori?Venus wrote:Ra wrote:Reče on i pobježe u goste. :pGuest wrote:Ra wrote:Usput, dragi moji birtijaši, nadam se da ste dobro, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju.
Stojte mi dobro.
Vratit će se on.. ;) ..druže Gnječ, bila sam ti u gradu čak nekoliko puta, na pijaci, na trgiću pila cafe.
& ovnovima koji su slavili rođoš u proteklom periodu (Ra, Kic, Niče) čestitam i želim sve najbolje od <3 živili!
Hvala ti. :*
Ove godine sam kao rođendanski poklon dobila koronu. Bigaje, ne može se feštati s maskama, smetaju kad cugaš.
Prošla sam prilično lišo (ako ne bude nekih post reakcija)
Jedan dan vrućine, dva dana malaksalosti, jedan glavobolje i tri dana kašlja... evo me kao nova
Samo da znaš, sestra je prošla još i bolje. Prespavala je 2 dana, a ostale je meni pila krv na slamku naslađujući se.
2020-06-01
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Page 7 of 13