ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Povretek u osamdesete...

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Povretek u osamdesete... Empty Povretek u osamdesete...

Post by vuksadinare Sun 30 Jan - 9:12

https://www.gloria.hr/gl/fokus/price/povratak-u-osamdesete-bilo-je-nestasica-ali-smo-se-zabavljali-uz-dinastiju-walkman-skupljanje-znacki-i-salveta-15151568
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Povretek u osamdesete... Empty Re: Povretek u osamdesete...

Post by jastreb Sun 30 Jan - 9:38

Najljepše godine.

Sumnjam da cemo se vratiti u takvo što. Bilo bi previse dobro da bi bilo stvarno.

Srljamo u najgori bezdan.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 Sun 30 Jan - 10:00

Pre neki dan vidim Thomy, vratim se u 80-e.

Kupio zbog toga, inace mi ne treba, 1.49 eura.

https://ibb.co/cxvB4jx
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Serbinho-3 dislikes this post

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 10:35

To je bilo doba mraka, neslobode i potlačenosti.

Jedva sam čekao da postanem Hrvat.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 11:16

U to vrijeme je svuda bilo puno Srba. To mi je bilo najgore.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sun 30 Jan - 14:17

crvenkasti wrote:U to vrijeme je svuda bilo puno Srba. To mi je bilo najgore.
lose je tebi doista
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sun 30 Jan - 14:19

meni su inace najzanimljivije osobito druga polovica osamdesetih po nogometu,fudbalerkama,izlascima i po po politickim sranjima ponajprije srpcadi
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 14:34

vuksadinare wrote:
crvenkasti wrote:U to vrijeme je svuda bilo puno Srba. To mi je bilo najgore.
lose je tebi doista

Sad mi je dobro. 

Ali tada mi je bilo užas. Moj otac i cijela njihova četnička famlija su mi se rugali što sam glup. Kao da sam ja za to kriv.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by niels Sun 30 Jan - 15:30

Meni osobno najgore desetljeće u životu. I ima puno laži o 80-ima.

Slušali smo Novi val. Ne, slušali ste Mišu, Brenu i Nedu Ukraden.

Gledali smo Maradonu. Niste, jer niste imali na što. Gledali ste nerede po stadionima, uz povremeni bljesak Mlinke, Bake ili Prosinečkog.

Bili su neredi na Kosovu. Većina nije imala pojma o tome, a oni koji su znali, su šutjeli kao zaliveni. Ako smo imali apolitično desetljeće, to je bilo to. Osvijestili smo politiku kad smo vidjeli tenkove, i to nadomak naših gradova. Ali to više nisu bile 80-te…

Općenito, malo je bilo relevantnih informacija. Nismo znali da smo bankrotirali. Nismo znali čemu redukcije, pa hiperinflacija, pa novi dinar. Nismo znali na što se točno troši novac iz saveznog proračuna - da smo znali, država bi gorjela do kraja dana. 

Nismo imali pojma koliko smo tehnološki i infrastrukturno zaostali. Dobro, mogao si putovati, roboti su već radili u Japanu…ali živjeli smo iznad mogućnosti, zaduživali se da kupimo socijalni mir, eksplozija uličnog nasilja, prometnih nesreća.

Živio sam u oskudici, valjda sam se kruha najeo tamo negdje 60-ih. Ali u redu, mlad čovjek svašta podnese, pa još kad ti kažu “biće standard, samo što nije”, ali kad su 80-te i ti već imaš unuke, i savršeno ti je jasno da će biti rat, na koji se mnogi već uvelike spremaju, onda možeš samo osjećati očaj.

Srećom stigle su 90-te, koliko god teške bile, riješile su me svih utega koje sam osjećao 80-ih.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels Sun 30 Jan - 15:31

vuksadinare wrote:meni su inace najzanimljivije osobito druga polovica osamdesetih po nogometu,fudbalerkama,izlascima i po po politickim sranjima ponajprije srpcadi

Savršen opis 80-ih.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 30 Jan - 15:33

niels wrote:Meni osobno najgore desetljeće u životu. I ima puno laži o 80-ima.

Slušali smo Novi val. Ne, slušali ste Mišu, Brenu i Nedu Ukraden.

Gledali smo Maradonu. Niste, jer niste imali na što. Gledali ste nerede po stadionima, uz povremeni bljesak Mlinke, Bake ili Prosinečkog.

Bili su neredi na Kosovu. Većina nije imala pojma o tome, a oni koji su znali, su šutjeli kao zaliveni. Ako smo imali apolitično desetljeće, to je bilo to. Osvijestili smo politiku kad smo vidjeli tenkove, i to nadomak naših gradova. Ali to više nisu bile 80-te…

Općenito, malo je bilo relevantnih informacija. Nismo znali da smo bankrotirali. Nismo znali čemu redukcije, pa hiperinflacija, pa novi dinar. Nismo znali na što se točno troši novac iz saveznog proračuna - da smo znali, država bi gorjela do kraja dana. 

Nismo imali pojma koliko smo tehnološki i infrastrukturno zaostali. Dobro, mogao si putovati, roboti su već radili u Japanu…ali živjeli smo iznad mogućnosti, zaduživali se da kupimo socijalni mir, eksplozija uličnog nasilja, prometnih nesreća.

Živio sam u oskudici, valjda sam se kruha najeo tamo negdje 60-ih. Ali u redu, mlad čovjek svašta podnese, pa još kad ti kažu “biće standard, samo što nije”, ali kad su 80-te i ti već imaš unuke, i savršeno ti je jasno da će biti rat, na koji se mnogi već uvelike spremaju, onda možeš samo osjećati očaj.

Srećom stigle su 90-te, koliko god teške bile, riješile su me svih utega koje sam osjećao 80-ih.
:)  Simpaticno sroceno.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

niels likes this post

Back to top Go down

Post by aben Sun 30 Jan - 15:40

Ne kužin kako prvo desetljeće posli tita more diti dobro. Umra je, i nastupila je tama.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 15:40

niels wrote:Gledali smo Maradonu. Niste, jer niste imali na što.

Dada. Televizori su postali dostupni običnim ljudima tek nakon osamostaljenja Hrvatske.

Do tad su ih imali samo partijski funkcioneri, uglavnom Srbi.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by niels Sun 30 Jan - 15:47

Ali moram, uz Srbe koji su bili šokirani još ‘74, nadodati još dva entiteta koji su ubrzali propast krhke, pojma nismo imali koliko, SFRJ:

1. Kosovari - ugnjetavali su Srbe na Kosovu, puno gore nego što danas Muslimani rade Hrvatima u Federaciji. Veselo su gurali prste u oči Beogradu, a kad su shvatili količinu gnjeva koji su izazvali, onda su se povukli. Kad je počeo rat, mogli su s fragmentom napora iz ‘98-‘99 započeti pobunu, dobiti samostalnost i nas razriješiti najgorih muka. Neshvatljivo, nisu.

2. Slovenci - Slovenija je od početka računala najozbiljnije s izlaskom iz Jugoslavije. Nisu dali naseljavanje u svoju republiku, a ako ga je bilo, naseljeni nisu imali nikakva prava. Kad je Tito umro, Slovenija je odlučila ići, ali ne na otcijepljenje, jer su mislili da sami ne bi uspjeli, već na rastur. Kolike će kosti iza sebe ostaviti, o tome nisu vodili računa. Za utjehu ostalima, ostali su bez tržišta i bez Zone A.

Nemojte me krivo shvatiti, naravno da uz sve ovo, ne bi bilo ničega da Srbi nisu potpuno poludjeli, jer su bili najmnogoljudniji narod i kičma režima, pa su morali biti najsmireniji i voditi računa o cijeloj zemlji, imali su tu odgovornost, tim više jer se mi politikom više uopće nismo bavili, pustili smo njih i Slovence da se prepiru.

Naravno, kad smo već odlučili ući u političku dinamiku, ekscesi i sa naše strane su bili neizbježni. Ali, mi nismo potpalili požar, i to treba sasvim jasno reći. 80-ih smo bili i prepasivni.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels Sun 30 Jan - 15:52

Dakle, na ovoj temi je korisnik koji provocira.

Divljački je jesenas provocirao trea, vidim da mu je vuk sada odgovorio, inače samo Serbinho s njim komunicira.

NE ODGOVARAJTE na njegove upise, ozbiljni ili neozbiljni, pametni ili glupi, nesuvisli ili lucidni.

Ne odgovarajte i ako vas citira, proziva ili psuje.

To je Zečja rupa, živi pijesak, iz njega nema van.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels Sun 30 Jan - 16:03

Bio je mit da smo bili ekonomski jači od zemalja narodne demokracije.

Nismo, samo smo živjeli bolje, i to na dug. Oni se nisu smjeli zadužiti, mi smo mogli…dok smo mogli.

Statistika o kriminalu je bila naštimavana za cijelu SFRJ. Ali bila je eksplozija napada, silovanja, pronevjera…

Od infrastrukture smo imali prugu Beograd-Bar, autocestu Zagreb-Beograd, Zagreb je namrtvo opljačkao što je stigao za Univerzijadu, a Sarajevo za Olimpijadu.

60% proračuna je odlazilo za JNA. Dobro ste pročitali. JNA jest proizvodila i izvozila oružje, ali uglavnom nesvrstanima, i uglavnom tuđe oružje, po licenci.

Jedino što je tehnološki vrijedilo u JNA tada jest bila eskadrila MIG-29, koja je bila zapravo otplata klirinškog duga.

Znam da je svakome mila njegova mladost, ali bilo je boljih mjesta za odrasti nego SFRJ 80-ih, vjerujte mi.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by veber Sun 30 Jan - 16:16

niels wrote:Dakle, na ovoj temi je korisnik koji provocira.

Divljački je jesenas provocirao trea, vidim da mu je vuk sada odgovorio, inače samo Serbinho s njim komunicira.

NE ODGOVARAJTE na njegove upise, ozbiljni ili neozbiljni, pametni ili glupi, nesuvisli ili lucidni.

deda nemoj se živcirati.
lik je iskompleksiran jer ga je stari odvukao u srbiju, a bio je punoljetan i mogao je ostati u hrvatskoj.
pogotovo u zagrebu.

moj jedan od frendova je isto srbin, stari mu je bio u miliciji. u mirovinu je otišao kao pukovnik policije jer je 91e imao sve uvjete za mirovinu.
nitko ih nije nikad dirao. niti pitao za nacionalnost. 

drugi frend je recimo iz sirije, govori bolje hrvatski od većine hrvata. doduše tu je rođen, ali govori arapski i hrvatski i engleski i njemački. sada živi u austrij.
alkohol pije samo za božić i uskrs, kako veli da se zbliži s nama ateistima.

crveni je pun kompleksa, ali licemjerno ima hrvatske papire.

pusti vodu da miševi odu.
veber
veber

Male
2014-12-30

niels likes this post

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sun 30 Jan - 16:31

niels wrote:
vuksadinare wrote:meni su inace najzanimljivije osobito druga polovica osamdesetih po nogometu,fudbalerkama,izlascima i po po politickim sranjima ponajprije srpcadi

Savršen opis 80-ih.
pa je..ja po tom pamtim te po tim inflacijama jos...ali uvjerljivo najljepsa sjecanja su mi bila gostovanja u beogradu,novom sadu,ljubljani,rijeci..ta putovanja ili svercanja vlakom i adrenalin
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 17:05

Ako nitko ne odgovara na moje upise, kako onda znam je li ih uopće netko pročitao?

Znači, možda bezveze pišem?

Kako okrutno!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 30 Jan - 17:18

veber wrote:
niels wrote:Dakle, na ovoj temi je korisnik koji provocira.

deda nemoj se živcirati.
lik je iskompleksiran jer ga je stari odvukao u srbiju, a bio je punoljetan i mogao je ostati u hrvatskoj.
pogotovo u zagrebu.

moj jedan od frendova je isto srbin, stari mu je bio u miliciji. u mirovinu je otišao kao pukovnik policije jer je 91e imao sve uvjete za mirovinu.
nitko ih nije nikad dirao. niti pitao za nacionalnost. 

drugi frend je recimo iz sirije, govori bolje hrvatski od većine hrvata. doduše tu je rođen, ali govori arapski i hrvatski i engleski i njemački. sada živi u austrij.
alkohol pije samo za božić i uskrs, kako veli da se zbliži s nama ateistima.

crveni je pun kompleksa, ali licemjerno ima hrvatske papire.

pusti vodu da miševi odu.

Sve si pogriješio. Ja sam Hrvat. I to žestoki.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics