Australija: Odbi, dalje neces moci!
Page 2 of 50
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Re: Australija: Odbi, dalje neces moci!
debotoijusto wrote:Đoković navodno ima opravdanje od strane srpskih liječnika da ne mora biti cijepljen budući je prebolio koronavirus, da bi ušao u Australiju i igrao na prvom Grand Slam turniru sezone. Ali granična australska policija ima velike rezervacije prema valjanosti tog dokumenta, što je potvrdio i novinar Paul Sakkal. On tvrdi da taj dokument nije dovoljan razlog za medicinsko izuzeće i ulazak u zemlju.
srbi misle da je svijet milojica iz paracina kojem mogu prodavat svoje price , ako ovo istina
je, prebolio ga je pred godinu i pol (18 mjeseci)
šta ne vrijedi taj komad papira godinu dana?
meni tako piše na njemu
https://www.poslovni.hr/regija/novak-dokovic-pozitivan-na-koronavirus-4238241
"Moj sin se noćas nalazi u australskom zarobljeništvu, ali nikada nije bio slobodniji. Od ovog trenutka, Novak je postao simbol i vođa slobodnog svijeta, svijeta siromašnih i potlačenih zemalja i naroda. Moj sin Novak Đoković je pokazao da i mala, ali herojska zemlja kao što je Srbija može imati najboljeg tenisača i sportaša svih vremena i ta se istina više ne može sakriti. Noćas ga mogu utamničiti, sutra ga mogu staviti u lance, ali istina je kao voda i ona uvijek pronalazi svoj put. Novak je Spartak novog svijeta koji ne trpi nepravdu, kolonijalizam i licemjerje, već se bori za ravnopravnost svih ljudi na planetu, bez obzira na njihovu boju kože, bez obzira na to kojem se bogu mole i koliko novca imaju", prenosi Telegraf riječi Novakovog oca Srđana Đokovića.
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Lokalni novinar iz Melbournea Paul Sakkal izvještava da je Đokoviću poništena viza i da mora napustiti državu još danas. Đokovićevi odvjetnici se žale na tu odluku, ali granična policija tvdi da nije imao dovoljno dokaza za izuzeće od cijepljenja.
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Srbijanski teniser Novak Đoković morat će se vratiti u Srbiju nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju.
Podsjetimo, prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao danas u Melburn gdje nije dobio vizu vlade Viktorije, a prve informacije iz australskih medija govorile su da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće nije podudarala s potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.
Đoković je saslušan u Melburnu u imigracionom odjeljenju, a sve je trajalo do 1.15 po lokalnom vremenu. Ostala su neriješena pitanja da li Novak ima adekvatnu dokumentaciju i da nije jasno da li je infekcija koronavirusom u posljednjih šest mjeseci, za koju se sumnja da je Novakov razlog za medicinsko izuzeće, dovoljan dokaz da se Srbijanac pusti u zemlju.
Nakon šestosatnog ispitivanja tokom kojeg se Novak Đoković nalazio u imigrantskom pritvoru, vraćen mu je mobitel nakon čega je obavio razgovor s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem koji je dao podršku teniseru.
Podsjetimo, prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao danas u Melburn gdje nije dobio vizu vlade Viktorije, a prve informacije iz australskih medija govorile su da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće nije podudarala s potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.
Đoković je saslušan u Melburnu u imigracionom odjeljenju, a sve je trajalo do 1.15 po lokalnom vremenu. Ostala su neriješena pitanja da li Novak ima adekvatnu dokumentaciju i da nije jasno da li je infekcija koronavirusom u posljednjih šest mjeseci, za koju se sumnja da je Novakov razlog za medicinsko izuzeće, dovoljan dokaz da se Srbijanac pusti u zemlju.
Nakon šestosatnog ispitivanja tokom kojeg se Novak Đoković nalazio u imigrantskom pritvoru, vraćen mu je mobitel nakon čega je obavio razgovor s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem koji je dao podršku teniseru.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Australiju ignorirat ubuduće najbolje, kao Južnu Ameriku isto..
To je tek 17-oga, može on dotad nabavit neku potvrdu i vratit se. Ima ode u Hercegovini na granici kupit jevtino potvrda.
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Australian_Open
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Australian_Open
2014-04-11
Povilenili potomci britanskih zatvorenika...torpedirat, Aboridžine sklonit na sigurnokic wrote:
Australiju ignorirat ubuduće najbolje, kao Južnu Ameriku isto..
2014-04-15
Evo sve ćemo protestne note pisat...ima još turnira i to van Australije za vrijeme Australian Opena, može gospodin igrat challenger u Banja Luci uvijek ako nije do Australije i njihovog fašističkog poimanja društva, tata Srđan komotno nek Serbskom mornaricom krene u protunapad...debotoijusto wrote:"Ovo je borba za slobodarski svijet, ovo nije samo borba za Novaka, već borba za cijeli svijet! Cijeli svijet se treba pokrenuti i pobuniti protiv marve! Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve!“, poručio je Novakov otac Srđan za Sputnik.
Kazem znao je što ga čeka u Fascist down under pa koji q tjera inat
2014-04-15
E to bi bio šamar i Australiji i ITFu...challenger u Pizdimaterinoj sa svim top10 igračima a tamo nek klokani prebacuju mrežu, vakcinisani jel, da je faca Nole to bi napravio
2014-04-15
Pa lik je bio ono prehlađen bio je tada kod nas, rukovao se sa Plenkovicem dok je bio prehlađen, pa ovaj naš je kao trebao u izolaciju a nije išao.
Uglavnom lik je imao tu prehladu, mlad je i sportaš, pa mu ta prehlada koju je prebolio ne može ništa, a ovi Australci ga ne puštaju u zemlju jer, kao nije se cijepio sa 3 bostera koji mu ne pomažu protiv prehlade na koju je imun a nose mu rizik srčanog udara.
Tko je lud?
Uglavnom lik je imao tu prehladu, mlad je i sportaš, pa mu ta prehlada koju je prebolio ne može ništa, a ovi Australci ga ne puštaju u zemlju jer, kao nije se cijepio sa 3 bostera koji mu ne pomažu protiv prehlade na koju je imun a nose mu rizik srčanog udara.
Tko je lud?
Ja ga ne bi pustija. Tenis je sport a država je država. Znaš kakvi je zakon pa kad znaš, šta si uopće i dolazija ?
Znači doša si provocirat. Ajde kući pa tamo provociraj.
2014-04-11
Australijski političari napravili su skandal o kome govori ceo svet. Svojevrsni presedan čija je žrtva Srbin Novak Đoković kulminirala je tako što je devetostruki šampion Australijan open proteran iz "zemlje kengura".
Đoković je krenuo u Melburn nakon što je dobio dozvolu australijskih vlasti i medicinsko izuzeće od strane državne komisije.
A onda, ta ista država nije mu dozvolila da uđe u zemlju zbog navodno problematične dokumentacije.
Jedan od prvih koji je pokrenuo hajku i najavio mogućnost deportacije Đokovića bio je Skot Morison, premijer Australije, koji je istakao da će Novak biti vraćen prvim avionom iz Melburna, ukoliko nema odgovarajuću vizu.
- Đokoviću je ukinuta viza. Pravila su pravila, posebno kada su u pitanju naše granice. Niko nije iznad ovih pravila. Naša snažna granična politika bila je ključna za Australiju koja ima jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVID-a u svetu, i dalje smo oprezni - napisao je premijer Australije.
Đoković je krenuo u Melburn nakon što je dobio dozvolu australijskih vlasti i medicinsko izuzeće od strane državne komisije.
A onda, ta ista država nije mu dozvolila da uđe u zemlju zbog navodno problematične dokumentacije.
Jedan od prvih koji je pokrenuo hajku i najavio mogućnost deportacije Đokovića bio je Skot Morison, premijer Australije, koji je istakao da će Novak biti vraćen prvim avionom iz Melburna, ukoliko nema odgovarajuću vizu.
- Đokoviću je ukinuta viza. Pravila su pravila, posebno kada su u pitanju naše granice. Niko nije iznad ovih pravila. Naša snažna granična politika bila je ključna za Australiju koja ima jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVID-a u svetu, i dalje smo oprezni - napisao je premijer Australije.
2014-04-11
Ipak isprike Đokovicu jer sad vidim da su mu sami rekli da može a kad je doša pred kapiju onda mrš kući.RayMabus wrote:Ja ga ne bi pustija. Tenis je sport a država je država. Znaš kakvi je zakon pa kad znaš, šta si uopće i dolazija ?
---
Al svejedno ja ga ne bi pustija ako je zakon takvi a je.
2014-04-11
Zašto bi letio za Australiju da nije dobio izuzeće i vizu? Pa ne putuje prvi puta tamo. Očigledni sadizam i iživljavanje nad Đokovićem, nastavak niza.
Najviše sam osupnut reakcijom njegovih kolega: “Prilično sam siguran da za mene ne bi bilo izuzeća”. Dijete drago, ja sam siguran da ti treniraš i sve, ali ja nisam nikad čuo za tebe. Tvoj kruh zarađuju, dok i ako se ne probiješ, Novak Đoković, eventualno Rafa Nadal.
Pa malo kolegijalnosti, vidjeti ćete čovjeka za mjesec, mjesec i nešto u Rotterdamu.
Čemu takva mržnja prema tom momku…
Najviše sam osupnut reakcijom njegovih kolega: “Prilično sam siguran da za mene ne bi bilo izuzeća”. Dijete drago, ja sam siguran da ti treniraš i sve, ali ja nisam nikad čuo za tebe. Tvoj kruh zarađuju, dok i ako se ne probiješ, Novak Đoković, eventualno Rafa Nadal.
Pa malo kolegijalnosti, vidjeti ćete čovjeka za mjesec, mjesec i nešto u Rotterdamu.
Čemu takva mržnja prema tom momku…
niels-
2021-04-26
Zamislite LeBrona Jamesa ili Toma Bradyija kako im oduzimaju mobitel, prevrću torbe, ispituju 18 sati i kako ih čuvaju dva naoružana policajca bez da maknu oči s njega na toj istoj zračnoj luci.
To je nepojmljivo, nemoguće.
niels-
2021-04-26
Australja ti ima stroge zakone za ulazak u državu ...tako da nisam baš siguran da nije nemoguće i da i ove pritvore.niels wrote:Zamislite LeBrona Jamesa ili Toma Bradyija kako im oduzimaju mobitel, prevrću torbe, ispituju 18 sati i kako ih čuvaju dva naoružana policajca bez da maknu oči s njega na toj istoj zračnoj luci.
Jako stroge zakone pri ulasku u državu imaju u Australiju. Gore nego Amerika.
2014-04-11
RayMabus wrote:Australja ti ima stroge zakone za ulazak u državu ...tako da nisam baš siguran da nije nemoguće i da i ove pritvore.niels wrote:Zamislite LeBrona Jamesa ili Toma Bradyija kako im oduzimaju mobitel, prevrću torbe, ispituju 18 sati i kako ih čuvaju dva naoružana policajca bez da maknu oči s njega na toj istoj zračnoj luci.
Jako stroge zakone pri ulasku u državu imaju u Australiju. Gore nego Amerika.
:)
Do prvog poziva iz Bijele kuće.
Onda se kidaju i međunarodni sporazumi, a kamoli neće i domaći propisi (kojima je Novak uostalom udovoljio kako mu je australska vlada potvrdila u Beogradu a zanijekala u Melbournu).
Jesu, strogi su. Prema onima prema kojima smiju biti.
niels-
2021-04-26
A vjerovatno. Samo eto kažem da se zna da oni kad je ulazak u Australiju imaju jako stroge zakone.
Ne smiš tamo ni neke beštije unit da ne narušiš eko sistem kontinenta. Baš strogi totalno. Onda droga iz onog zlatnog trokuta tamo oko Laosa i to pa isto totalno jake kontrole.
Svakako kod ove teme to triba imat na umu da je to država s jako strogim propisima i inače kad je riječ o ulasku u državu odnosno kontinent koji je država.
Ne smiš tamo ni neke beštije unit da ne narušiš eko sistem kontinenta. Baš strogi totalno. Onda droga iz onog zlatnog trokuta tamo oko Laosa i to pa isto totalno jake kontrole.
Svakako kod ove teme to triba imat na umu da je to država s jako strogim propisima i inače kad je riječ o ulasku u državu odnosno kontinent koji je država.
2014-04-11
Bilo kako bilo...
S ovime je sebi 'zacementirao' mjesto među legendama 'bijelog sporta' za vijeke vjekova...
Niti pratim tenis ima već 20 godina niti me zanima sport uopće, ima 20 godina...
Ali ovo je ogromno, kolege slobodoljubivi antivakseri...
Ogromno da ne može bit veće...
S ovime je sebi 'zacementirao' mjesto među legendama 'bijelog sporta' za vijeke vjekova...
Niti pratim tenis ima već 20 godina niti me zanima sport uopće, ima 20 godina...
Ali ovo je ogromno, kolege slobodoljubivi antivakseri...
Ogromno da ne može bit veće...
AssadNaPodmornici likes this post
Page 2 of 50 • 1, 2, 3 ... 26 ... 50
Similar topics
» Australija: Odbi, dalje neces moci!
» Dalje neces moci
» Tramp: Nećeš Baba, nećeš...
» OTOČANI BIJESNI: Privatnici će moći dobiti koncesije uz more za ravno 0 kuna, a moći će naplaćivati i ulaz na plaže?
» Užas: izvoz EU država i dalje Rusiju i dalje raste. Brusseles nemoćan.
» Dalje neces moci
» Tramp: Nećeš Baba, nećeš...
» OTOČANI BIJESNI: Privatnici će moći dobiti koncesije uz more za ravno 0 kuna, a moći će naplaćivati i ulaz na plaže?
» Užas: izvoz EU država i dalje Rusiju i dalje raste. Brusseles nemoćan.
Page 2 of 50