Kosti prijepora
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Kosti prijepora
nisam uopće ubrzao, u stvari pišem skroz polako. dovoljno sam star i upoznao sam dovoljno ljudi, svjestan sam činjenice da na svijetu ima oko 7 biliona ljudi, svjestan sam da svaka osoba posjeduje neku specifičnost koja ju čini drugačijom; ili mogu dirati struju da ih ne ubije ili micati udove na nemoguće načine, prkositi g sili, raditi stvari koje mi ostali ne možemo objasniti niti su naši preci to mogli sanjati ali eto doba interneta nam je pružilo mogućnost vidjeti svu tu raznolikost ljudi, od talenata do posebnih mogućnosti. u svoj toj raznolikosti pazi sad postoje ljudi koji su jednostavno zli i oni koji su jednostavno dobri, to nam jednostavno govori zakon brojeva kao što nam zakon brojeva stvara pojedince koji su specifični u nekim drugim područjima. ubrzano bi bilo kad bih cijeli ljudski rod sudio po sebi i rekao: da u svakome od nas je svjetlo i tama ja to znam jer sam JA takav, i bez obzira kaj nas 90% ili više jesu takvi to ne umanjuje činjenicu da nismo svi. osim ako ti treba za takav narativ, onda ok, onda ćemo sve zanemarit ;)night sky wrote:ebenica wrote:ne mislim jer nisam ni uzor ni primjer ni za svjetlo niti za tamu pošto si već zabrinuta jel su moje psovke tamna strana ;)night sky wrote: a što misliš odakle dolazi ta ogromna količina psovki koje izbaciš ovdje? sigurno ne od silne ljubavi prema kome već... tada bi valjda uvalio nekakav cvjetić..
psovke su samo psovke, ne znače ništa, odahni ;)
.......to ti je kad brzaš... ali što je tu je, nema nazad :D....
....i nisam se ja ništa zabrinula već ti...
psovka je samo psovka, samo aj mogu govoriti o sebi ;)night sky wrote:....psovka nije samo psovka jer ne proizlazi iz osječaja sreće već obratno.
Guest- Guest
ne postoji mozak na desnici, samo nit koja drži uši da ne otpadnu.aben wrote:ne postoju mišljenja na ljevici, postoji samo mišljenje i body bagsebenica wrote:to se zove različita mišljenja, điđi jednoumna komunjaro.aben wrote:Sukob na ljevici, finally
Guest- Guest
Daj par naslovovGnječ wrote:aben wrote:naravski na neš, ka nemoš ča:)Gnječ wrote:aben wrote:
hrvati se hvastaju da su jedun norod, a zapravo su sačinjeni od više plemena ki se ne moru podniti međusobno?
ka plemena su to?
za početak ti si predstavnik jednog plemena koga bi ja vrlo rado izmasakrirao motornom pilom i bacio dijelove u more kao ručak rakima govnarima.
za ostali spisak plemena dohvati se knjiga pa proučavaj.
na daljnja tvoja idiotska pitanja NE ĆU odgovarati kurbin sine svrbski.
imaš vagon knjiga o toj tematici pa zagrij stolicu.
2014-04-16
aben wrote:Daj par naslovovGnječ wrote:aben wrote:naravski na neš, ka nemoš ča:)Gnječ wrote:
za početak ti si predstavnik jednog plemena koga bi ja vrlo rado izmasakrirao motornom pilom i bacio dijelove u more kao ručak rakima govnarima.
za ostali spisak plemena dohvati se knjiga pa proučavaj.
na daljnja tvoja idiotska pitanja NE ĆU odgovarati kurbin sine svrbski.
hahah...ej uhljebu mrdni prkno nađi sam ko te zanima ćeš nać.
Guest- Guest
kako bi isko ka ne zun ča iskati?Gnječ wrote:aben wrote:Daj par naslovovGnječ wrote:aben wrote:
naravski na neš, ka nemoš ča:)
"animozitet između hrvatskih plemena" ne doje nikakove rezultate
2014-04-16
kic wrote:
gori zapad..
lako je naknadnon pameću, ali da te je neko 2018. pito kako će se zapad nositi is potencijalnon pandemijom, koja priti pokositi 1% stanovništva, ča bi odgovori
a) viteškon hrabrošću, ne pokleknuvši pred opasnosti
b) plašljivin fašizmon, skrivanjen u podrumima
ča biš bi reko?
2014-04-16
ebenica wrote:ako si ikad čula za pingelap otok gdje su ljudi većinom daltonisti i da bi vidjeli boje masovno koriste halucinogene droge.violator wrote:
Covjek nije savrseno svjesno bice
Nisam znala za taj otok. Upravo sam procitala o otocnoj akromatopsiji. Iako nisam naisla na info o halucinogenima i njihovom vidjenju boja? Da, sjetila sam se necega.. Neki su ljudi na halucinogenima opisivali spektar boja koje nikada dotad nisu ugledali.
ebenica wrote:samo zato što nešto ne vidiš ne znači da ne postoji.
Tocno, zato sto obicno pod stvarnoscu pomisljamo na onaj njen aspekt koji zahvacamo osjetilima ili produzenim "osjetilima" (tipa mikroskop/teleskop), ali ta mi je primjedba nepotpuna jer tako mozes argumentirati i za postojanje jednoroga. :p
Guest- Guest
aben wrote:kic wrote:
gori zapad..
lako je naknadnon pameću, ali da te je neko 2018. pito kako će se zapad nositi is potencijalnon pandemijom, koja priti pokositi 1% stanovništva, ča bi odgovori
ča biš bi reko?
A bogatioca, kako to u tvojoj verziji viteske hrabrosti izgleda?
Guest- Guest
Gnječ wrote:
davno je to bilo. Ibro se nešto bio naljutio na mene...sad da li je zbog mog savjeta ne znam...
Bit ce ga ostavila i sad je nesretno zaljubljen. Naravno da je zbog tvog savjeta. Mogao je umjesto toga citat' Miltona Friedmana.
Guest- Guest
kic wrote:violator wrote:kic wrote:
ali stvarno se pokušavam držati ovog gore, uz slušanje glazbe, učenje francuskog jezika, izlazaka u prirodu, eto..
i kažu ženi se, ma kad?! :^^
Moze! Samo nemoj Gnjeca slusat, molim te. TAj te ucas povede putevima s kojih nema povratka. :D
nije neki savjetodavac veliš? a taman mi se činilo
šta ja znam, nemam protestantsku radnu etiku oko ovog, ali evo baš danas sam forsirao ovaj ritam i stvarno se osjećam nekako ispunjeno i čvrsto-
a to je samo jedan dan, a kad uhvatiš svoj ritam od par dana, tjedana... jednom si rekla da je radost smisao života, mislim da je to kretanje u tom smjeru..
evo danas mi je prvi dan nakon godišnjeg i kolega me dobronamjerno (čini mi se), nazvao dobrim duhom radne ekipe, iako istini na volju, nedavno me netko nazvao i zločestim na moj šok :D istina je negdje na sredini I guess..
tvoj recept?
Pa Ljeposava je ovca pa ti sad vidi. :D
---
UUOT: gledam neku emisijicu o prici Babina Bilka (vilinska prasica), zapravo o motivima i njihovim razlicitim kombinacijama u nasim predajama i pricama, kao zivotinje. Etnologija i folkloristika su zanimljiva podrucja.
----
Dobar ti je taj recept. Moj je jos u nastajanju. :)
Iako smatram da je dosta bitno uposliti anksiozan um, a to je najbolje usvajanjem novih znanja i vjestina.
Guest- Guest
o tome je navodno pisao oliver sacks u knjizi the island of the colorblind, kažem navodno jer je nisam osobno čitao, i riječ je o nekoj biljci, vjerojatno neka lokalna "rakija" od rana, premaza do halucinacija....violator wrote:ebenica wrote:ako si ikad čula za pingelap otok gdje su ljudi većinom daltonisti i da bi vidjeli boje masovno koriste halucinogene droge.violator wrote:
Covjek nije savrseno svjesno bice
Nisam znala za taj otok. Upravo sam procitala o otocnoj akromatopsiji. Iako nisam naisla na info o halucinogenima i njihovom vidjenju boja? Da, sjetila sam se necega.. Neki su ljudi na halucinogenima opisivali spektar boja koje nikada dotad nisu ugledali.
ebenica wrote:samo zato što nešto ne vidiš ne znači da ne postoji.
mogu ali nisam nego sam taj argument koristio u nečemu što smo svi složni da postoji, ljudima. a ako baš hoćeš mogu, što misliš jel postoje jednorogi među nama? (pod "jednoroge" mislim ljude koji totalno odudaraju od prosjeka ili ideje što bi čovjek trebao biti? a ako misliš da postoje zašto onda misliš da nema ljudi koji su ili potpuno zli ili onih koji su potpuno dobri?violator wrote:ali ta mi je primjedba nepotpuna jer tako mozes argumentirati i za postojanje jednoroga. :p
Guest- Guest
aben wrote:kako bi isko ka ne zun ča iskati?Gnječ wrote:aben wrote:Daj par naslovovGnječ wrote:
"animozitet između hrvatskih plemena" ne doje nikakove rezultate
glup si ali to smo već odavno skužili očito ti povijest u školi nije išla jer čak i na povijesti se spominju plemena. ali dobro, ako ne znaš naći onda to gradivo nije za tebe jer i da ga nađeš ti ga nećeš razumjeti uglavnom bi ti takvi podaci koristili isključivo za forumsko natezanje bez smisla i kraja sve u skladu s tvojim bolesnim psihopatskim umom.
evo da ti natuknem smjernicu Pacta Conventa samo u okolici Zadra bilo je i još ima najmanje 12 plemena danas ih ima vjerojatno i više jer su doklatila plemena izbosne i srvije i šiptarije. ali u dokumentu piše 12 plemena samo za to malo zadarsko područje pa sad se ti zamisli koliko ima plemena na cijelom teritoriju rvacke vukojeb'ne...plemena koja nemogu smisliti jedan drugoga plemena koja su VEKOVIMA u međusobnom sukobu. danas se ta plemenska podjela ne naglašava zbog političkih razloga ali svatko normalan kad promatra ervacko društvo vidi hrpu međusobno sukobljenih plemena vagabunda farabuta gusara i lopina koji bi vlastitu majku prodali u roblje za par judinih škuda. ti iski kurvini sinovi koji se zgražavaju i uvrijede kad im netko opsuje tu istu njihovu majku..
Guest- Guest
šta nije pacta conventa falsifikat iz doba romantizma smislen u borbi protiv Madjara..
aben wrote:kic wrote: gori zapad..
ča biš bi reko?
a teško je išta prognozirati da..
kad bacimo pogled u povijest, uvijek nam se čini da se više-manje moralo tako odviti nešto
a sami smo dosta nesposobni u prognoziranju kako će izgledati svijet za 1, 5 ili 10 godina, kamo li više, puno račvanja i nepoznatih, neočekivanih događaja se mogu pojaviti..
kic wrote:
šta nije pacta conventa falsifikat iz doba romantizma smislen u borbi protiv Madjara..
ma nema do vas rvata gorih klošara i ojebina twisted minds. pička ti materina uhvati se ti totalno nebitne stvari koja veze s onim o čemu pričamo nema. pričamo o psihopatskim ojebinama plemenima a ne o tome da li je taj dokument falsisikat ili nije. odi jebotebog u svaku crkvu nek ti pop otvori arhive pa čitaj odakle iz kojih si mordorskih plemena bogtejebo. jel ti teško to? naravno da ti je teško lakše je ovako diskreditirati sugovornika skrećući temu na našto sasvim drugo.
ovo je jedan od dokumenata a ima ih pun brod. oš reć da su svi jebeni dokumenti koji vama mordorašima iz rvacke pripizdine ne idu u prilog falsificirani?
Guest- Guest
violator wrote:Dobar ti je taj recept. Moj je jos u nastajanju. :)
Iako smatram da je dosta bitno uposliti anksiozan um, a to je najbolje usvajanjem novih znanja i vjestina.
da, overthinking je moj veliki problem, previše sam sebe zaplićem..
sviranje nekog instrumenta te usmjeri, kad naučim neku pjesmu, osjetim radost, kao kad riješiš neki zadatak u matematici gotovo..
svakom bih preporučio bar: sviranje nekog instrumenta i neki vid gimnastike/tjelovježbe, stari grci su to davno znali.. to te usmjeri i centrira istovremeno.
razgovori, knjige, kulturni sadržaj ionako dolaze sami, po privlačenju..
Gnječ wrote:kic wrote:
ma nema do vas rvata gorih klošara i ojebina twisted minds. pička ti materina uhvati se ti totalno nebitne stvari koja veze s onim o čemu pričamo nema. pričamo o psihopatskim ojebinama plemenima a ne o tome da li je taj dokument falsisikat ili nije. odi jebotebog u svaku crkvu nek ti pop otvori arhive pa čitaj odakle iz kojih si mordorskih plemena bogtejebo. jel ti teško to? naravno da ti je teško lakše je ovako diskreditirati sugovornika skrećući temu na našto sasvim drugo.
ovo je jedan od dokumenata a ima ih pun brod. oš reć da su svi jebeni dokumenti koji vama mordorašima iz rvacke pripizdine ne idu u prilog falsificirani?
a dobro, ča se ljutiš.. mislim da nisam skrenuo toliko daleko od raspre :(
dobro, dokument je vjerojatno nastao stoljećima poslije spomenutog događaja i to je manje bitno ajd, ali opet sama riječ pleme može više toga značiti u to vrijeme..
koja je tvoja definicija plemena?
evo npr nedavno je velika tema bio Cezar ovdje na temi, slušali smo onaj podcast od 6h, i ponovo sam pročitao Bellum Galicum knjigu, i zaista su neka galska plemena zapravo bile posebne države-državice, imali su svoju upravu, hijerarhiju, pravo, puno toga stabilnoga zapravo, prije toga mi je bio dojam da je Cezar pokorio nesložna galska plemena, ali sad kad sam ponovio gradivo vidim da je više riječ bila o manjim sustavima koje je iskoristio i pokorio.. ne znam..
kic wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
dobro, dokument je vjerojatno nastao stoljećima poslije spomenutog događaja i to je manje bitno ajd, ali opet sama riječ pleme može više toga značiti u to vrijeme..
evo npr nedavno je velika tema bio Cezar ovdje na temi, slušali smo onaj podcast od 6h, i ponovo sam pročitao Bellum Galicum knjigu, i zaista su neka galska plemena zapravo bile posebne države-državice, imali su svoju upravu, hijerarhiju, pravo, puno toga stabilnoga zapravo, prije toga mi je bio dojam da je Cezar pokorio nesložna galska plemena, ali sad kad sam ponovio gradivo vidim da je više riječ bila o manjim sustavima koje je iskoristio i pokorio.. ne znam..
opet ti!!! prvo sktretanje ti je zblokirano u startu a sad pokušavaš skremuti u drugom smjeru postavljajući meni redikulozna pitanja. ti meni postavljaš pitanja bosančugo?
Guest- Guest
Gnječ wrote:kic wrote:Gnječ wrote:kic wrote:
opet ti!!! prvo sktretanje ti je zblokirano u startu a sad pokušavaš skremuti u drugom smjeru postavljajući meni redikulozna pitanja. ti meni postavljaš pitanja bosančugo?
evo i ovaj forum je pleme :D
ma svejedno, htio sam da utvrdimo terminologiju prvo, da identificiramo prvo o čemu pričamo..
za sad samo tvrdiš da plemena postoje i da su brojna, a šta to može značiti, granica tome izgleda nema..
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Similar topics
» ISIS-u TJERAJU STRAH U KOSTI
» batarelo gonja kosti po zagrebu
» Španjolska seli kosti Pavelića i Luburića
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske dece!
» batarelo gonja kosti po zagrebu
» Španjolska seli kosti Pavelića i Luburića
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske dece!
Page 35 of 50