ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da remiziramo...

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Go down

Da remiziramo... - Page 36 Empty Re: Da remiziramo...

Post by Guest 8/12/2020, 20:39

dobro..evo malo zanimljivog stiva,sa jucerasnjeg vrlo dobrog linka..nanotech vs. Sars-Cov2..

[size=39]Nanotechnology versus coronavirus

Nature Nanotechnology volume 15, page617(2020)Cite this article

[/size]

• 11k Accesses

• 44 Altmetric

• Metricsdetails

In the face of the coronavirus pandemic, it is time for the nanotechnology community to shine and build on its experience with nanoscale materials and drug delivery to provide knowledge and tools for COVID-19 vaccine and therapeutics development.
While many parts of the world remain in lockdown and universities are closed, numerous nanotechnology research labs have kept open throughout the last months to redirect their efforts towards the development of a vaccine and/or nanoformulations of therapeutics for the treatment of COVID-19. Expertise in nucleic acid and drug delivery, cancer nanovaccines, immunoengineering, nanotechnology-based sensors and platform technologies positions nanotechnology in a unique place to tackle some of the key issues in pre-clinical and clinical COVID-19 research. After all, viruses are naturally occurring nanoparticles, and indeed, the nanotechnology community has long been trying to capitalize on the properties of viruses and mimic their behaviour, for example, for the design of virus-like nanoparticles for targeted drug delivery and gene editing.
In this Focus issue, nanotechnologists from different areas discuss ongoing efforts in COVID-19 vaccine development, the potential advantages of nanoformulations for the most promising therapeutic candidates, nanotechnological tools that may facilitate worldwide vaccine manufacturing and distribution, and nanomaterial-based viral disinfectants and detection platforms.
Vaccines are the most promising solution to mitigate the spread of the coronavirus SARS-CoV-2. Nanomaterials play an important role in all aspects of vaccine design, delivery and administration. Nanoparticles enable multivalent antigen presentation and stabilization of antigens upon administration, they can serve as adjuvants to boost the immune response, and they can act as carriers for the targeted delivery of antigens. Indeed, an mRNA vaccine delivered by a liposomal nanoparticle is amongst the candidates currently in clinical trials against SARS-CoV-2. While it remains a fact that no mRNA or DNA vaccine is currently approved for any disease, the delivery of nucleic acids requires some form of modification or a nanodevice to prevent degradation in the body, and liposomal devices have indeed already been approved for RNA delivery, albeit not yet for vaccines. The nanotechnology community has further gained immense knowledge over the past years in the development of cancer nanovaccines to boost and/or reprogram host immunity, which may now provide a solid starting point for immune-mediated approaches against SARS-CoV-2.
Importantly, nanomaterial-based platform technologies may also play a key role in the distribution and administration of vaccines in resource-poor or densely populated developing countries by enabling self-administration, for example, through microneedle patches, single-dose slow-release implants, film-based vaccines, or by using plant viral nanoparticles for antigen delivery, which do not require cold chains. In a global pandemic, in which healthcare systems are operating at the limit, such self-administration technologies may prove extremely valuable. Cold chain requirements can also be circumvented by applying alternative production platforms, such as molecular farming in plants. Thereby, vaccines are produced in edible leaf tissue for the vaccination of humans and livestock.
From a therapeutic standpoint, the repurposing of existing drugs is currently at the centre of research owing to a lack of new therapeutic treatments against COVID-19. So far, only a few drugs have demonstrated efficacy against COVID-19 in clinical trials. The anti-inflammatory corticosteroid dexamethasone has recently been shown to have life-saving efficacy in a clinical trial. Dexamethasone has previously been formulated as a nanomedicine for the treatment of other diseases; for example, liposomal dexamethasone has shown efficacy in multiple myeloma. In the case of COVID-19, a nanomedicine formulation may enable the targeting of alveolar macrophages upon pulmonary delivery or of phagocytes at inflammation sites following intravenous administration. Moreover, the anti-fibrotic effects of dexamethasone can be potentiated by reformulating it as a nanomedicine. The argument can be made, of course, that a nanoformulation will make the therapy even more expensive (not even speaking of the need for additional clinical trials); however, if such nanoformulation improves clinical outcomes, and thus, would allow critically ill patients to leave the intensive care unit earlier, the cost reduction in hospitalization and faster patient recovery may be well worth it.
A main reason for the ongoing repurposing of drugs and fast-tracking of preclinical and clinical testing of vaccine formulations for COVID-19, is the lack of time. The development, clinical testing and approval of new drugs usually take years. Therefore, in the future, it will be important to scientifically and financially invest in platform technologies that can then be rapidly repurposed on demand, to be better prepared for future outbreaks — a lesson (hopefully) learned from the current pandemic. Nanodevices and nanoformulations offer such platform technologies, and a thorough investigation of their fundamental science and biological interactions will be of great value for the future development of vaccines and therapeutics.
Facing the SARS-CoV-2 pandemic, the nanotechnology community has joined forces and provides their tools and experience to the COVID-19 research efforts. There has been criticism about the clinical impact of nanotechnology, but the time has now come to highlight the knowledge and previous experience of nanotechnologists in vaccine and drug development, delivery and distribution. The ongoing research efforts and collaborations with the clinic and industry will hopefully have an impact on the future of our field to further open the way for the clinical translation of nanotechnology. However, while lockdowns are starting to be eased, let us not forget that a vaccine may still be far away from clinical reality and that the road from preclinical testing to clinical efficacy can be long and bumpy — a fact that the nanotechnology community is well aware of.

https://www.nature.com/articles/s41565-020-0757-7

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 20:40

veber wrote:
Legendovich wrote:Ero vas pali,a to ne kuzite..
znači u klubu luzera, ero je vođa čopora, ti si mu upravo stavio njušku pod rep.

ili?
Nema Eroi čopora. Ti si taj koji te bijednike skupljaš oko sebe...valjda s ucjenama.
Nego, kad ćemo staviti ovdje svak svoje javno verificirane reference?
Nije sramota biti dobar zavarivač...ako si dobar i za to se dobije neki papir.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 20:41

Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Sovak wrote:
Eroo wrote:
venus wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
@Venus, upravo gledam jučerašnje rezultate po županijama. U VŽ vidim rezultat koji ne paše u "sistem", kao da  im se je dogodio neki veći incident (lokalni klaster): +627 novozaraženih. Rezultat bi trebao biti ispod +250. Već danas bi moglo biti jasno o čemu se radi.
Pratimo dalje...

@Venus

:clown :D

Da remiziramo... - Page 36 2

Dobra prognoza :) 

Suspect Pratim! Suspect

Šampanjac bi mogao doći na red prije nego što sam mislio. ;) :D

Da remiziramo... - Page 36 10

A graf .... nikaj?

:cleanteeth

Graf o ukupnom broju postoji na službenoj stranici. Ostalo bi morao sam crtat, ali ne vidim smisla.
Venus otvara šapanjac na rezultat +80, a ja ću poslati čestitku Čačiću za dobro odglumljen posao. :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 8/12/2020, 20:45

Jucer ili prekjucer sam rekao da sam uspio napraviti inhalacijsko sredstvo,koje stvara prozracni film zastitu(preciznije nano-mrezu) koja zadrzava viruse od kontakta sa tkivom alveola,a dodatni kemijski i bioloski agensi rastvaraju tanku opnu virusa i unistavaju ga..

evo i slike..

Da remiziramo... - Page 36 Nanomr10
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 21:02

Eroo wrote:
veber wrote:
Legendovich wrote:Ero vas pali,a to ne kuzite..
znači u klubu luzera, ero je vođa čopora, ti si mu upravo stavio njušku pod rep.

ili?
Nema Eroi čopora. Ti si taj koji te bijednike skupljaš oko sebe...valjda s ucjenama.
Nego, kad ćemo staviti ovdje svak svoje javno verificirane reference?
Nije sramota biti dobar zavarivač...ako si dobar i za to se dobije neki papir.
ero, bogtejebo i tvoj fetiš na zavarivanje.
koliko puta ti moram napisat da ne znam varit?

tebi je to fiksacija.

bilo koji certifikat prolazi evaluaciju.
glupo mi je s jednim starcem se natezat, a realno neznaš pokrenut bedasti ACAD.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by T. 8/12/2020, 21:05

Legendovich wrote:Da remiziramo... - Page 36 Bosnyak-teri-hentes-budapest-14
Super povoljno... :tu
150.000 eur/kg...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 21:07

Legendovich wrote:Jucer ili prekjucer sam rekao da sam uspio napraviti inhalacijsko sredstvo,koje stvara prozracni film zastitu(preciznije nano-mrezu) koja zadrzava viruse od kontakta sa tkivom alveola,a dodatni kemijski i bioloski agensi rastvaraju tanku opnu virusa i unistavaju ga..

evo i slike..

Da remiziramo... - Page 36 Nanomr10
kemičaru daj mi pojasni spoj, odnosno naziv polioksomolibdatn (III)

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 21:08

T. wrote:
150.000 eur/kg...
jebemte mutava, menađer se hrani u mađarsku.
to su forintosnj

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 8/12/2020, 21:09

T. wrote:
150.000 eur/kg...
yebem te arlava...

https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=EUR&To=HUF  

dakle kilo kobasca i ostalog na slici je oko 4 ojra kilo...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 8/12/2020, 21:16

Eroo wrote:
Ra wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:opet namaz samopromocije pa namaz budalaština pa opet dvi fete samopromocije...

Ne vjerujem da si ti Foe, ali da si i zapao u loše drušvo to jesi. Čopor. :D

nisam zapao nigdje. ti si vješt manipulator  ali više mi se ne da elaborirati jer si naporan, iskačeš iz svake paštete, neodgojen si pripadnik ercegovnjarske talibanske sirotinje, napoleonski sindrom, narcisoidni poremećaj ličnosti, udbaš, šetebandiere... to je moja odokativna dijagnoza. malo skromnosti ti ne bi škodilo.
Pa kad sam superioran, jebiga...Ma ne misli da san ja za to zaslužan, daleko od toga. A nisan ni kriv... :D

Šteta što te svi ne gledamo tvojim očima. :)
Ne bi ni valjalo da svi gledate s mojim očima.
Nije u pitanju dioptrija, o nečem drugom je riječ...
Jednom ćete se i vi morati odlučiti između carpe diem i memento mori, ili možda i nećete...stvar izbora.
A možda i kućnog ne/odgoja.
Veliš problem je u našem kućnom odgoju? Moguće. Sve je moguće. :)

Pišeš o svojoj majci, o milosti, kako si blag, dobro odgojen. 

Oprosti, ali ne da te ja tako ne doživljavam, nego su mi ta tvoja "slučajna" spominjanja žene i majke prilično degutantna, jer mi se ne čine iskreni nego imaju za cilj stvoriti neku sliku toplog domaćinskog čovjeka, zapravo dobričine koji je samo krivo shvaćen.
A nisi ni topla osoba ni dobričina. Nisi ni milostiv, jer sam od tebe na vlastitoj koži osjetila par vrlo neugodnih stvari bez da sam ti se prije toga uopće obratila.

Vjerujem da si ponosan na ono što si postigao, s obzirom na tvoju startnu točku, to je u redu i trebaš biti ponosan, nije lako kretati iz minusa prema gore, cijenim to, ali to nije razlog da druge podcijeniš i konstantno naglašavaš tu neku superiornost koju zapravo nitko osim tebe ne vidi. 

Venus ti je pokušala objasniti da ne znaš tko piše iza monitora, jer ne znaš, kao što ni ja ne znam i nije u redu kretati s pretpostavkom da su iza monitora idioti ili neki inferiorni blesani. 
Sve i da jesu inferiorni, takav bahati stav nije u redu i ne priliči dobrom kućnom odgoju i jednom obrazovanom čovjeku.
Ne želim reći da su te tvoji loše odgajali. Sigurno su te učili što je skromnost i poniznost, ali po ovome što čitam, tvoj ego je daleko veći od onog što su te doma učili. 
Jednostavno, to je jače od tebe,od tvog kućnog odgoja, od svega onog što si u tim godinama već trebao i sam shvatiti.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 8/12/2020, 21:16

u RH je kilo oko 10 ojrova..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 21:17

Legendovich wrote:
T. wrote:
150.000 eur/kg...
yebem te arlava...

https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=EUR&To=HUF  

dakle kilo kobasca i ostalog na slici je oko 4 ojra kilo...
presjek tvog života, ovaj izlog.
ili kaj već je.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 22:08

Ra wrote:
Eroo wrote:
Ra wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:opet namaz samopromocije pa namaz budalaština pa opet dvi fete samopromocije...

nisam zapao nigdje. ti si vješt manipulator  ali više mi se ne da elaborirati jer si naporan, iskačeš iz svake paštete, neodgojen si pripadnik ercegovnjarske talibanske sirotinje, napoleonski sindrom, narcisoidni poremećaj ličnosti, udbaš, šetebandiere... to je moja odokativna dijagnoza. malo skromnosti ti ne bi škodilo.
Pa kad sam superioran, jebiga...Ma ne misli da san ja za to zaslužan, daleko od toga. A nisan ni kriv... :D

Jednom ćete se i vi morati odlučiti između carpe diem i memento mori, ili možda i nećete...stvar izbora.

Oprosti, ali ne da te ja tako ne doživljavam, nego su mi ta tvoja "slučajna" spominjanja žene i majke prilično degutantna, jer mi se ne čine iskreni nego imaju za cilj stvoriti neku sliku toplog domaćinskog čovjeka, zapravo dobričine koji je samo krivo shvaćen.
A nisi ni topla osoba ni dobričina. Nisi ni milostiv, jer sam od tebe na vlastitoj koži osjetila par vrlo neugodnih stvari bez da sam ti se prije toga uopće obratila.

Vjerujem da si ponosan na ono što si postigao, s obzirom na tvoju startnu točku, to je u redu i trebaš biti ponosan, nije lako kretati iz minusa prema gore, cijenim to, ali to nije razlog da druge podcijeniš i konstantno naglašavaš tu neku superiornost koju zapravo nitko osim tebe ne vidi. 

Venus ti je pokušala objasniti da ne znaš tko piše iza monitora, jer ne znaš, kao što ni ja ne znam i nije u redu kretati s pretpostavkom da su iza monitora idioti ili neki inferiorni blesani. 
Sve i da jesu inferiorni, takav bahati stav nije u redu i ne priliči dobrom kućnom odgoju i jednom obrazovanom čovjeku.
Ne želim reći da su te tvoji loše odgajali. Sigurno su te učili što je skromnost i poniznost, ali po ovome što čitam, tvoj ego je daleko veći od onog što su te doma učili. 
Jednostavno, to je jače od tebe,od tvog kućnog odgoja, od svega onog što si u tim godinama već trebao i sam shvatiti.
Da si dosljedna na ovo bih ti pljeskao, ali mi djeluješ više licemjerno, nego dosljedno.
Sad ćeš mi  spočitat i drskost, ali će te istina demantirat, bez veće buke.
Odi se nazad vrati i pogledaj tko je neodgoj, a mene takvi neće utišat.
Umjesto rasprave, predlagao sam da svatko ovdje postavi svoje verificirane reference.
Nećeš to vidjeti, ali ćeš pronaći nabacivanje blata na moju osobnost:
te udbaš, te radnik na mješalici za beton, te pobjegulja i slično...
Foe tipove možeš razoružati samo s činjenicama.

Ne znam kakav vam je to običaj da citirate jednom Venus (s kojom imam čiste račune)
drugi put Šejkera (koji se osobno ogradio), treći put Gnječa ...itd. Tipično za čopor,
koji se uvijek pojavi na mig vođe čopora. Nemoć? Valjda.

Nešto sam i pročitao od znalaca na ovu temu, tako da se ni malo ne uzbuđujem.
Upravo suprotno, uživam ... :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 22:14

Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Sovak wrote:
Eroo wrote:
venus wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
@Venus, upravo gledam jučerašnje rezultate po županijama. U VŽ vidim rezultat koji ne paše u "sistem", kao da  im se je dogodio neki veći incident (lokalni klaster): +627 novozaraženih. Rezultat bi trebao biti ispod +250. Već danas bi moglo biti jasno o čemu se radi.
Pratimo dalje...

@Venus

:clown :D

Da remiziramo... - Page 36 2

Dobra prognoza :) 

Suspect Pratim! Suspect

A graf .... nikaj?

:cleanteeth

Graf o ukupnom broju postoji na službenoj stranici. Ostalo bi morao sam crtat, ali ne vidim smisla.
Venus otvara šapanjac na rezultat +80, a ja ću poslati čestitku Čačiću za dobro odglumljen posao. :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 22:15

Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:
Sovak wrote:
Eroo wrote:@Venus

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 22:25

ero, ajd ti nama, na apcisi i ordinati objasni svoj život.
sori, za objasnit treba 3D+vrijeme.

znači 
imamo x
imamo y
z, zanemarujemo.

ishodište erota je 0,0,0(z-zanemarujemo) ti nastavi slijed.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Eroo 8/12/2020, 22:27

Ra wrote:

Moja startna točka je zasigurno bila puno puno bolja od tvoje. Po svemu, pa i po kućnom odgoju.
I, da, superioran sam i tebi i tvom čoporu, to svatko sa zrnom slsoli u glavi vidi. Za ostale je manje važno.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 22:29

Eroo wrote:
Ra wrote:

Moja startna točka je zasigurno bila puno puno bolja od tvoje. Po svemu, pa i po kućnom odgoju.
I, da, superioran sam i tebi i tvom čoporu, to svatko sa zrnom slsoli u glavi vidi. Za ostale je manje važno.

po čemu si ti superioran u odnosu na nekig drugog?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by kaya 8/12/2020, 22:46

I tko je najpametniji na svijetu?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by veber 8/12/2020, 22:48

jebga

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Ra 8/12/2020, 22:52

Eroo wrote:
Ra wrote:
Eroo wrote:
Ra wrote:
Eroo wrote:
Gnječ wrote:
Eroo wrote:

Da si dosljedna na ovo bih ti pljeskao, ali mi djeluješ više licemjerno, nego dosljedno.
Sad ćeš mi  spočitat i drskost, ali će te istina demantirat, bez veće buke.
Odi se nazad vrati i pogledaj tko je neodgoj, a mene takvi neće utišat.
Umjesto rasprave, predlagao sam da svatko ovdje postavi svoje verificirane reference.
Nećeš to vidjeti, ali ćeš pronaći nabacivanje blata na moju osobnost:
te udbaš, te radnik na mješalici za beton, te pobjegulja i slično...
Foe tipove možeš razoružati samo s činjenicama.

Ne znam kakav vam je to običaj da citirate jednom Venus (s kojom imam čiste račune)
drugi put Šejkera (koji se osobno ogradio), treći put Gnječa ...itd. Tipično za čopor,
koji se uvijek pojavi na mig vođe čopora. Nemoć? Valjda.

Nešto sam i pročitao od znalaca na ovu temu, tako da se ni malo ne uzbuđujem.
Upravo suprotno, uživam ... :D
Milostivi gospodine, ne znam tko je vođa čopora i od koga se braniš, ali nije točno to što govoriš.
Sve što si gore naveo ja ti nikad nisam napisala. Podmećeš mi tuđe riječi, što opet potvrđuje da sam te dobro ocijenila. 

Venus sam citirala jer znam što ti je htjela reći lijepim načinom (na slovenskom), ali očito nisi shvatio.

Šejkera nisam uopće citirala. 

Gnječa jesam citirala nedavno, ali ni jednim slovom nisam spomenula tebe. 
Ispričala sam slučaj poznanika koji ima posljedice preboljene korone.  Evo tu.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t43972p400-da-remiziramo

I što je učinio lijepo odgojeni gospodin Ero?
Dodao je komentar: Jeste li konzultirali Tarabiće? :)
To je tebi superiorno?
Što si htio reći s tim? Biti duhovit? Što, Ero?

Oprosti, meni je to debilno do krajnjih granica jer ti se uopće nisam obratila ni jednom riječju, pisala sam nečije iskustvo, jer smatram da bi možda nekad nekom dobro došlo. 
I to nije jedini primjer, ima ih još, ali i ovaj je dovoljan da ti pokažem da mi uvaljuješ nešto što zapravo ti sam činiš. 

Ne uživaš, Ero. Iznervirao si se. I to bespotrebno.

Ovdje na ovoj temi nema znalaca. Svi nagađamo i pogađamo, jer nagađaju čak i oni kojima je to struka. Nitko još uvijek nema pojma ni o čemu, zato i je sva ova frka i strka u svijetu. 

Iskreno, nije mi jasno zbog čega je bitno tko je svo ovo vrijeme bio u pravu, tko je prognozirao krivo ili pravo. 

To sam nedavno i napisala. Ovo bi trebala biti tema na kojoj izmjenjujemo iskustva u svrhu međusobne pomoći, a pretvorila se u međusobno nadmetanje, pretvorila se u morbidnu kladionicu.
Ra
Ra

2020-06-01

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 36 of 50 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics