Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!
Page 1 of 1
Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!
[size=36]Sofija blokirala pregovore Sj. Makedonije: protivi se makedonskom kao službenom jeziku EU-a
Autor: Tomislav Kardumstu 07, 2020[url=https://twitter.com/home?status=Sofija blokirala pregovore Sj. Makedonije: protivi se makedonskom kao slu%C5%BEbenom jeziku EU-a+https%3A%2F%2Fwww.geopolitika.news%2Fvijesti%2Fsofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a%2F][/url]][/size]
Bugarska je u petak blokirala početak pregovora o članstvu između Sjeverne Makedonije i EU-a. Točnije, Bugarska nije prihvatila predloženi pregovarački okvir.
Sofija se protivi makedonskom jeziku kao službenom jeziku EU-a, budući da tvrdi kako je makedonski samo dijalekt bugarskog jezika.
Bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharjeva rekla je 30. listopada kako će Bugarska prihvatiti početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom kada Skoplje prizna da “makedonski identitet i jezik imaju bugarske korijene”.
https://www.geopolitika.news/vijesti/sofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a/?fbclid=IwAR0grv2xGcuwgLOTn0J1LSH0VgJgdVq1CqA2FxwsMRH0phXMVgw6CQqyJz4
................
Pošteno :D
Autor: Tomislav Kardumstu 07, 2020[url=https://twitter.com/home?status=Sofija blokirala pregovore Sj. Makedonije: protivi se makedonskom kao slu%C5%BEbenom jeziku EU-a+https%3A%2F%2Fwww.geopolitika.news%2Fvijesti%2Fsofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a%2F][/url]][/size]
Bugarska je u petak blokirala početak pregovora o članstvu između Sjeverne Makedonije i EU-a. Točnije, Bugarska nije prihvatila predloženi pregovarački okvir.
Sofija se protivi makedonskom jeziku kao službenom jeziku EU-a, budući da tvrdi kako je makedonski samo dijalekt bugarskog jezika.
Bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharjeva rekla je 30. listopada kako će Bugarska prihvatiti početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom kada Skoplje prizna da “makedonski identitet i jezik imaju bugarske korijene”.
https://www.geopolitika.news/vijesti/sofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a/?fbclid=IwAR0grv2xGcuwgLOTn0J1LSH0VgJgdVq1CqA2FxwsMRH0phXMVgw6CQqyJz4
................
Pošteno :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!
Šta će njima EU ? Ušli su u NATO i sad su zapadni Balkan cijelina i tu će ostati do daljnjega. Ajd zdravo.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
RayMabus wrote:Šta će njima EU ?
točno!
Nek se prikače na fondove NATO pakta i u njemu sudjeluju u politici :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Koliko svi susjedi maltretiraju Makedonce...Zao mi je Makedonaca
Ima ih mnogo ovdje u Australiji posebno u Melburnu
Dobar i fin narod, blag i dobrodusan ...bezazlen i vrijedan, radisan
Malo jesu tvrdi na parama...mozda zato sto tesko rade i cijene svoju stecevinu
Zasto ih svi toliko zajebavaju...I Grci i Bugari i Siptari i Srbi
Ima ih mnogo ovdje u Australiji posebno u Melburnu
Dobar i fin narod, blag i dobrodusan ...bezazlen i vrijedan, radisan
Malo jesu tvrdi na parama...mozda zato sto tesko rade i cijene svoju stecevinu
Zasto ih svi toliko zajebavaju...I Grci i Bugari i Siptari i Srbi
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
nikad mi neće biti jasno kako su lude rvatine i još luđe srbende poklonili islamskoj gamadi ime svega
Guest- Guest
I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.
Makedonija je školski primjer štete koja je nastala raspadom Jugoslavije.
Makedonija je školski primjer štete koja je nastala raspadom Jugoslavije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Zato šta je Makedonija naziv za širu regiju pa im Grci nisu dali ulazak u Nato dok to ne rješe preciznijim nazivom tj da nije cijela Makedonija samo ta država.jastreb wrote:I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Imas 3 Makedon8je. Vardarska,Pirinejska i Egejska. Ali ne i Sjeverna.RayMabus wrote:Zato šta je Makedonija naziv za širu regiju pa im Grci nisu dali ulazak u Nato dok to ne rješe preciznijim nazivom tj da nije cijela Makedonija samo ta država.jastreb wrote:I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija
2014-04-22
Nacionalisti i klerikalci sviju branša trkeljaju o Jugoslaviji kao tamnici naroda,a Juga je za te narode bila konzerva koja uh je štitila od propadanja.
Makedonija je prvi primjer tog propadanja. Ne i jedini.
Makedonija je prvi primjer tog propadanja. Ne i jedini.
2014-04-22
jastreb wrote:Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.
To se događa kad vjeruješ obećanjima zapadne bulumente koja misli da upravlja svijetom.
crvenkasti-
2014-04-17
Bulumenta? To bi bilo nesto kao buljuci mentalno poremecenih?crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.
To se događa kad vjeruješ obećanjima zapadne bulumente koja misli da upravlja svijetom.
2014-04-22
jastreb wrote:Bulumenta? To bi bilo nesto kao buljuci mentalno poremecenih?crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ne znam samo kako su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.
Većina nas smo idioti.
Nismo bolje ni zaslužili.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» bugarska negira postojanje slo.makedonaca i m.jezika
» Cetinje : Nema novca za studij crnogorskog jezika
» Rusija će blokirati Makedoniju u UN
» Grci raskomadali Makedoniju
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Cetinje : Nema novca za studij crnogorskog jezika
» Rusija će blokirati Makedoniju u UN
» Grci raskomadali Makedoniju
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
Page 1 of 1