ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!

Go down

Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika! Empty Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!

Post by epikur37 Sat 7 Nov - 15:34

[size=36]Sofija blokirala pregovore Sj. Makedonije: protivi se makedonskom kao službenom jeziku EU-a
Autor: Tomislav Kardumstu 07, 2020[url=https://twitter.com/home?status=Sofija blokirala pregovore Sj. Makedonije: protivi se makedonskom kao slu%C5%BEbenom jeziku EU-a+https%3A%2F%2Fwww.geopolitika.news%2Fvijesti%2Fsofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a%2F][/url]][/size]
Bugarska je u petak blokirala početak pregovora o članstvu između Sjeverne Makedonije i EU-a. Točnije, Bugarska nije prihvatila predloženi pregovarački okvir.
Sofija se protivi makedonskom jeziku kao službenom jeziku EU-a, budući da tvrdi kako je makedonski samo dijalekt bugarskog jezika.
Bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharjeva rekla je 30. listopada kako će Bugarska prihvatiti početak pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom kada Skoplje prizna da “makedonski identitet i jezik imaju bugarske korijene”.

https://www.geopolitika.news/vijesti/sofija-blokirala-pregovore-sj-makedonije-protivi-se-makedonskom-kao-sluzbenom-jeziku-eu-a/?fbclid=IwAR0grv2xGcuwgLOTn0J1LSH0VgJgdVq1CqA2FxwsMRH0phXMVgw6CQqyJz4

................

Pošteno :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika! Empty Re: Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!

Post by RayMabus Sat 7 Nov - 15:36

Šta će njima EU ? Ušli su u NATO i sad su zapadni Balkan cijelina i tu će ostati do daljnjega. Ajd zdravo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika! Empty Re: Bugarska blokira makedoniju: Nema makedoskog jezika!

Post by epikur37 Sat 7 Nov - 15:37

RayMabus wrote:Šta će njima EU ? 

točno!

Nek se prikače na fondove NATO pakta i u njemu sudjeluju u politici :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Ringo10 Sun 8 Nov - 1:53

Koliko svi susjedi maltretiraju Makedonce...Zao mi je Makedonaca
Ima ih mnogo ovdje u Australiji posebno u Melburnu
Dobar i fin narod, blag i dobrodusan ...bezazlen i vrijedan, radisan
Malo jesu tvrdi na parama...mozda zato sto tesko rade i cijene svoju stecevinu
Zasto ih svi toliko zajebavaju...I Grci i Bugari i Siptari i Srbi
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Guest Sun 8 Nov - 5:01

nikad mi neće biti jasno kako su lude rvatine i još luđe srbende poklonili islamskoj gamadi ime svega
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 8 Nov - 9:48

I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako  su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.

Makedonija je školski primjer štete koja je nastala raspadom Jugoslavije.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by RayMabus Sun 8 Nov - 9:55

jastreb wrote:I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako  su samo pristali na naziv Sj.Makedonija
Zato šta je Makedonija naziv za širu regiju pa im Grci nisu dali ulazak u Nato dok to ne rješe preciznijim nazivom tj da nije cijela Makedonija samo ta država.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 8 Nov - 10:20

RayMabus wrote:
jastreb wrote:I Makedonci me brinu. Ne znam samo kako  su samo pristali na naziv Sj.Makedonija
Zato šta je Makedonija naziv za širu regiju pa im Grci nisu dali ulazak u Nato dok to ne rješe preciznijim nazivom tj da nije cijela Makedonija samo ta država.
Imas 3 Makedon8je. Vardarska,Pirinejska i Egejska. Ali ne i Sjeverna.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 8 Nov - 10:22

Nacionalisti i klerikalci sviju branša trkeljaju o Jugoslaviji kao tamnici naroda,a Juga je za te narode bila konzerva koja uh je štitila od propadanja.

Makedonija je prvi primjer tog propadanja. Ne i jedini.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 8 Nov - 10:33

jastreb wrote:Ne znam samo kako  su samo pristali na naziv Sj.Makedonija.

To se događa kad vjeruješ obećanjima zapadne bulumente koja misli da upravlja svijetom.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by jastreb Sun 8 Nov - 10:38

crvenkasti wrote:

To se događa kad vjeruješ obećanjima zapadne bulumente koja misli da upravlja svijetom.
Bulumenta? To bi bilo nesto kao buljuci mentalno poremecenih?
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 8 Nov - 10:51

jastreb wrote:
crvenkasti wrote:

Bulumenta? To bi bilo nesto kao buljuci mentalno poremecenih?

Većina nas smo idioti.

Nismo bolje ni zaslužili.

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics