Od elfa do bube u tri koraka
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Od elfa do bube u tri koraka
veber, struja je budućnost automobila, i nikog nije briga koliko zapravo zagađuje.
NITKO više ne razvija nove linije benzinskih i dizel motora - VW ima u razvoju zadnju generaciju, i za max 15 godina ide zabrana prodaje benzinskih i dizel auta u EU, to je već odlučeno i vremenski je okvir zadan.
prati malo odluke EP, a ne tračeve u radioni. Službeno je, ide zabrana svih benzinskih i dizel motora - prvo zabrana prodaje, a 10 godina kasnije ti auti više neće smjet ni na cestu. Vjerojatno ide i zabrana vozila koja nisu samovozeća, ali to još nije konačno.
NITKO više ne razvija nove linije benzinskih i dizel motora - VW ima u razvoju zadnju generaciju, i za max 15 godina ide zabrana prodaje benzinskih i dizel auta u EU, to je već odlučeno i vremenski je okvir zadan.
prati malo odluke EP, a ne tračeve u radioni. Službeno je, ide zabrana svih benzinskih i dizel motora - prvo zabrana prodaje, a 10 godina kasnije ti auti više neće smjet ni na cestu. Vjerojatno ide i zabrana vozila koja nisu samovozeća, ali to još nije konačno.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
marcellus wrote:kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
gledaj, meni je ovaj električni skuter duplo jeftiniji za kupiti i duplo jeftiniji za koristiti i održavati.
kraj priče.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
marc, sve pet.marcellus wrote:veber, struja je budućnost automobila, i nikog nije briga koliko zapravo zagađuje.
kod bmw-a rade debili koji ne ulažu u turizam i razvijaju dizel motor. debilčeki.
isto kao što bmw-daimler-i netko od francuza, mislim renault. imaju zajedničku patformu za vozila, zajedničku izradu dijelova i blablabla.
politika europskih konglomerata je apsolutni povratak industrije u zemlje eu.
nijemci nisu ugasili niti jednu nuklearku. imaju razvijene atomike.
rusiju su kupili, naravno ti možeš, kao i ja pisat svakaj.
postoji kapacitet. a trenutno proizvodnja struje nemre zadovoljiti što ti tipkaš, zeleni i neuka ekipa.
iz boce od litre kapaciteta, nemreš iscjediti 2 litre.
tako ni električni auti.
problem baterija, pad kapaciteta, što smo svi doživjeli s mobitelima, kamerama, laptopima i inim sranjima na baterije.
jedino ekološki održivo je da se odreknemo osobnih vozila.
1kW=1kW u teoriji. nije bitno benzin ili atomik.
2014-12-30
ti misliš da ti je jeftiniji.epikur37 wrote:marcellus wrote:kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
gledaj, meni je ovaj električni skuter duplo jeftiniji za kupiti i duplo jeftiniji za koristiti i održavati.
kraj priče.
prvenstveno svi ti imaju jako loše baterije.
kada ti nekaj rikne budeš skužio da jeftina kupnja ne odražava jeftino održavanje.
nije bez vraga KTMov bajk 4-5 soma eura.
obični KTM kupiš za soma eura.
ali baterija je ta koja čini razliku cimco i KTM
2014-12-30
veber wrote:ti misliš da ti je jeftiniji.epikur37 wrote:marcellus wrote:kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
kraj priče.
prvenstveno svi ti imaju jako loše baterije.
kada ti nekaj rikne budeš skužio da jeftina kupnja ne odražava jeftino održavanje.
nije bez vraga KTMov bajk 4-5 soma eura.
obični KTM kupiš za soma eura.
ali baterija je ta koja čini razliku cimco i KTM
Baterija traje 2 godine i košta 1500 kn.
piaggio mi je trošio 70 kn goriva tjedno =300 kn mjesečno= 3600 kn godišnje
+ dvotaktol ulje
= 4000 kn godišnje
----------------------
Pogon na gorivo se više kvari i ima više dijelova...sam ovjes uključuje pun kurac skupe plastike...
Pored ove dvije varijenta treba biti lud ili glup pa izabrati skuter na benzin
a da ne govorim da ovi za sada ne trebaju ni tehnički, registraciju ni osiguranje
znači računica je 3:1
2015-08-06
meni auto troši u novcu, po gužvi, ako ga baš vozim, ispod 30kn/100km
čak i manje.
i onda ću ići kupovat mikser na baterije.
čak i manje.
i onda ću ići kupovat mikser na baterije.
2014-12-30
...i duplo opasniji za one među kojima se vozišepikur37 wrote:marcellus wrote:kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
kraj priče.
kud se voziš? nogostupima, zebrama ili cestom među autima?
Noor wrote:...i duplo opasniji za one među kojima se vozišepikur37 wrote:marcellus wrote:kvaka je da je zarada na eko-tehnologijama, čak i kad zagađuju, višestruko veća nego na nafti, i zato nafta ide van.
kraj priče.
Kolnikom
kao i ostali skuteri
nemoš ovo voziti nogostupom
2015-08-06
a, tako daepikur37 wrote:Noor wrote:...i duplo opasniji za one među kojima se vozišepikur37 wrote:
kraj priče.
Kolnikom
kao i ostali skuteri
ma ima onih el. romobila koje furaju nogostupima, zebrama...pa mater im kako bi ja to izbatinjala
ketači ko u šupkare. taman beton za razvozit.Noor wrote:a, tako daepikur37 wrote:Noor wrote:
...i duplo opasniji za one među kojima se voziš
Kolnikom
kao i ostali skuteri
ma ima onih el. romobila koje furaju nogostupima, zebrama...pa mater im kako bi ja to izbatinjala
2014-12-30
veber wrote:marc, sve pet.marcellus wrote:veber, struja je budućnost automobila, i nikog nije briga koliko zapravo zagađuje.
kod bmw-a rade debili koji ne ulažu u turizam i razvijaju dizel motor. debilčeki.
isto kao što bmw-daimler-i netko od francuza, mislim renault. imaju zajedničku patformu za vozila, zajedničku izradu dijelova i blablabla.
politika europskih konglomerata je apsolutni povratak industrije u zemlje eu.
nijemci nisu ugasili niti jednu nuklearku. imaju razvijene atomike.
rusiju su kupili, naravno ti možeš, kao i ja pisat svakaj.
postoji kapacitet. a trenutno proizvodnja struje nemre zadovoljiti što ti tipkaš, zeleni i neuka ekipa.
iz boce od litre kapaciteta, nemreš iscjediti 2 litre.
tako ni električni auti.
problem baterija, pad kapaciteta, što smo svi doživjeli s mobitelima, kamerama, laptopima i inim sranjima na baterije.
jedino ekološki održivo je da se odreknemo osobnih vozila.
1kW=1kW u teoriji. nije bitno benzin ili atomik.
problem baterija ne postoji, naravno da ne traju vječno, zato će se više zaradit. Moraš ih promijeniti nakon 7-10 godina, ili, kako se to zapravo ne isplati, jednostavno kupit novi auto
kapacitet nije nikakav problem. Danas svaki električni auto prelazi 300 km bez punjenja, napuni se 80 posto za oko pol sata na brzom punjaču, i punjači su doslovce na svakom ćošku i novi niču svakog dana. Nova generacija električnih auta prelazi preko 800 km s jednim punjenjem - nitko u danu ne prolazi toliko.
ekologija nije nešto za što je nekog stvarno briga, sve oko toga je samo biznis. Nijemci su donijeli odluku o gašenju nuklearki pod pritiskom "zelenih" iako su nuklearke najčišće, jer zelene financiraju korporacije kojima je u interesu prodavati superskupe eko tehnologije proizvodnje struje, a ne jeftinu struju iz nuklearki.
https://en.wikipedia.org/wiki/Phase-out_of_fossil_fuel_vehicles
Tu imaš kad u kojoj državi ide zabrana prodaje ne-električnih auta.
U Njemačkoj od 2030. To je odluka Bundesrata, to je potpisano, i neće se mijenjati.
Dakle, nakon 2030. u Njemačkoj nećeš moć kupit auto na bilo što osim struje.
Dakle, BMW sigurno ne razvija novu generaciju dizel motora.
Tu imaš kad u kojoj državi ide zabrana prodaje ne-električnih auta.
U Njemačkoj od 2030. To je odluka Bundesrata, to je potpisano, i neće se mijenjati.
Dakle, nakon 2030. u Njemačkoj nećeš moć kupit auto na bilo što osim struje.
Dakle, BMW sigurno ne razvija novu generaciju dizel motora.
https://www.spiegel.de/auto/aktuell/bundeslaender-wollen-benzin-und-dieselautos-ab-2030-verbieten-a-1115671.html
ti si inžinjer, diplomom završio strojarstvo.
naravno od tvojeg napisanog poznato je da baterije za mob traju 5 godina u ful kapacitetu.
pišeš pizdarije.vlastiti mob neka ti bude primjer.
baterija ti ne zdura dan. ako ideš na internet, par sati. navigacija maksimalno tri sata.
iste baterije su u autima. realni domet je manji od 100km.
punjenje tanka s naplatom traje manje od pet minuta.
punjenje moba do 80% kapaciteta traje par sati.
ali ti si uvijek u pravu
naravno od tvojeg napisanog poznato je da baterije za mob traju 5 godina u ful kapacitetu.
baterija ti ne zdura dan. ako ideš na internet, par sati. navigacija maksimalno tri sata.
ali ti si uvijek u pravu
2014-12-30
veber wrote:ti si inžinjer, diplomom završio strojarstvo.
ali ti si uvijek u pravu
ja za razliku od tebe ne pričam na pamet i temeljem dojmova i priča u birtiji.
mob se puni na punjaču od 15-18 wata na 220 volti, a brzi punjači za električne aute su 400 a novi Porscheovi čak 800 volti. VW-ovi ID3 se pune brzinom do 125 kwh, znači za pol sata napuniš bateriju sto posto a s njom prolazi 400 km, Usput, novi samsungovi mobovi se pune s 25 wata i napune se za manje od pol sata do 80 posto.
realni domet električnih auta imaš u svakom auto časopisu koji je testirao takve aute, a tesle bez problema prijeđu 500-600 km bez punjenja, novi porschei isto tu negdje.
Kineski Lucid ima domet preko 800 km s jednim punjenjem. Iduće godine počinju s prodajom u Kaliforniji.
Argument "baterija u mobu traje manje od pet godina" nije argument. Usput, baterija u mobu traje dobrih pet godina. Baterija u autu traje isto tako pet do deset godina, za sad, ali se radi na produljenju. Kvaka je da VW recimo ima višak ćelija koje uskaču umjesto "mrtvih" ćelija, tako da je deklarirani kapacitet baterije 56 kwh (i uvijek koristi samo 56 kwh) ali u stvarnosti ima 62 kwh. višak su rezervne ćelije koje automatski upadaju kad neka ispadne.
i usput, ne znam kakav mob imaš, ali meni se samsung napuni za manje od sata praktički do vrha. A inače nije nikad pametno praznit mob ispod 10-15 posto i punit preko 85-90 posto. Puno dulje traje baterija.
za razliku od tebe ja sam instalirao linije u bmw-u
usred minhena izgradili još jednu tvornicu i gle čuda za izradu dizelskih motora.
za razliku od tebe instalirali smo robote za dodavanje dna vozila. o ML se radilo i vidio sam projekcije daimlera o prekidu proizvodnje električnih vozila s krajem 2030.
za razliku od tebe ja sam strojar pa ne pišem pizdarije.
napon mreže je 220 ili 380 volti, ako nije u transferu. 1kV imaš po selima na stupovima, kod mene u kvartu na branimirovoj je 10kV na ulazu u ZG imaš nekoliko od 400kV.
ako puni na 800V znači da trebaš frekventni pretvarač.
današnji automobili su dvonaponski. 12V standardno i 48V za sustav pali-gasi i održavanje računala.
AD Plastik kada je uvodio novu robotiku procjenjeni vijek rada je bio 30g, a Daimler je za 2030u procjenio da tvornica ide u prenamjenu.
ti, kao i zeleni, žuti, plavi, crveni nemaš pojma.
elektifikacija vozila sustavom Li,Mn,Mo,V,Zn baterija nema budućnost iz jednostavnog razloga jer nemamo materijala za milijardu vozila.
otprilike kao da idemo izbaciti sve polimere u slijedećih 10 godina.
nemoguće i neostvarivo.
usred minhena izgradili još jednu tvornicu i gle čuda za izradu dizelskih motora.
za razliku od tebe instalirali smo robote za dodavanje dna vozila. o ML se radilo i vidio sam projekcije daimlera o prekidu proizvodnje električnih vozila s krajem 2030.
za razliku od tebe ja sam strojar pa ne pišem pizdarije.
napon mreže je 220 ili 380 volti, ako nije u transferu. 1kV imaš po selima na stupovima, kod mene u kvartu na branimirovoj je 10kV na ulazu u ZG imaš nekoliko od 400kV.
ako puni na 800V znači da trebaš frekventni pretvarač.
današnji automobili su dvonaponski. 12V standardno i 48V za sustav pali-gasi i održavanje računala.
AD Plastik kada je uvodio novu robotiku procjenjeni vijek rada je bio 30g, a Daimler je za 2030u procjenio da tvornica ide u prenamjenu.
ti, kao i zeleni, žuti, plavi, crveni nemaš pojma.
elektifikacija vozila sustavom Li,Mn,Mo,V,Zn baterija nema budućnost iz jednostavnog razloga jer nemamo materijala za milijardu vozila.
otprilike kao da idemo izbaciti sve polimere u slijedećih 10 godina.
nemoguće i neostvarivo.
2014-12-30
imam huawei s baterijom od 10Ah i ako ga ne koristim kao tablet punim ga jednom tjedno. da se nafila full traje par sati s originalnim punjačem. zamjenskim tri dana fila.marcellus wrote:i usput, ne znam kakav mob imaš, ali meni se samsung napuni za manje od sata praktički do vrha. A inače nije nikad pametno praznit mob ispod 10-15 posto i punit preko 85-90 posto. Puno dulje traje baterija.
Lap i adapter za sd karticu su ti za usporedbu.
idu 4 telefonske kartice 128Giga je memorija, ima Cusb pa možeš i SSD ukopčat do 256gb. podržava 128gb sd karticu. 10 000 adresa.
jači je od mog prvog compa.
2014-12-30
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kineske Bube
» frilenserka u tri koraka
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
» ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA
» Tenzije na Balkanu su rizične, EU ima dva koraka...
» frilenserka u tri koraka
» Novi uradak Jale, Bube i Senide najveći je hit u Hrvatskoj
» ČETIRI KORAKA DO PROKLETSTVA
» Tenzije na Balkanu su rizične, EU ima dva koraka...
Page 3 of 7