hrt prevodi noleta
Page 12 of 21
Page 12 of 21 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21
Re: hrt prevodi noleta
Ja u FBIH i u RS svugdje tražim kruh,a ne hljeb i nijedna pička mi nije rekla da ne zna što je kruh.
A ovdje se bene prave pšametne.
A ovdje se bene prave pšametne.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
HRVAT ODBIO DA STAVI MASKU U VOZU, policija ga jedva savladala! (VIDEO)
U subotu prepodne voz pola sata nije kretao sa zagrebačkoe glavne stanice jer je jedan putnik odbio da staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, iako je bio sa malim detetom
- Muškarac je odbio da stavi masku u vozu, a bio je sa detetom koje takođe nije imalo masku. Policija je intervenisala i iznela ga iz voza, dok je jedna žena držala dete - ispričao je očevidac mučne situacije koja se desila jutros na zagrebačkoj železničkoj stanici.
http://informer.rs/svet/balkan/529733/hrvat-odbio-stavi-masku-vozu-policija-jedva-savladala-video
"Prevoditelj" je školovan u Hrvatskoj, a "prevodi" za srpski portal, pa se mu omaklo.
U subotu prepodne voz pola sata nije kretao sa zagrebačkoe glavne stanice jer je jedan putnik odbio da staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, iako je bio sa malim detetom
- Muškarac je odbio da stavi masku u vozu, a bio je sa detetom koje takođe nije imalo masku. Policija je intervenisala i iznela ga iz voza, dok je jedna žena držala dete - ispričao je očevidac mučne situacije koja se desila jutros na zagrebačkoj železničkoj stanici.
http://informer.rs/svet/balkan/529733/hrvat-odbio-stavi-masku-vozu-policija-jedva-savladala-video
"Prevoditelj" je školovan u Hrvatskoj, a "prevodi" za srpski portal, pa se mu omaklo.
kaya wrote:Pričekaj da pocnu slušati muziku i izlaziti, morati ćeš im objasniti što je zrakoplov..marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
gle mene od cajke bole uši jer ja to ne slušam, i one neće nikad čut cajku dok ne počnu izlazit.
žalosno je da su danas djeca koja ne slušaju cajku društveni autsajderi i outcasti, ali morat će bit. Cajku jednostavno nećemo tolerirat, kraj priče.
Jebiga tipkam na mobitelu pa mi omaklo, Pavlaka je trebalo pisati.epikur37 wrote:Pirate wrote:Kerova sto su pojeli pun kazan pirinaca sa šavlakom i boranijom. Poslije za desert su jeli pihtije i tulumbe.epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
a često imaš rečenicu koja ide: nemoj napolje jer će biti talas kerova.
što je šavlaka...
mlim prijevod...eto vidiš da nismo isti jezik i isti narod
zds
:)
Ipak oataejmo isti.
Ko nas bre zavadi
:D
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
epikur37 wrote:Maggie19 wrote:Neupitno je da je juznoslavenski.epikur37 wrote:U ostalom hrvatski je južno slavenski jezik.
Neupitno je i da se slazemo da se svi ne slazemo, odmosno da mislimo razlicito.
Zato se najbolje u formalnim situacijama drzati standarda, a u neformalnima po osjecaju i osobnom iskustvu te prosudbi.:-)
Definiši formalnu situaciju!
Moram najprije da definisem kako cu da kazem formalno na hrvatski.
Da li moze sluzbeno da prođe?
;-D
epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
često imaš rečenicu u kojoj današnji klinci ne razumiju ključne riječi.
Ne neće je čuti u školi kod vršnjaka. Kaj si ti dečec ponorel???marcellus wrote:
gle mene od cajke bole uši jer ja to ne slušam, i one neće nikad čut cajku dok ne počnu izlazit.
žalosno je da su danas djeca koja ne slušaju cajku društveni autsajderi i outcasti, ali morat će bit. Cajku jednostavno nećemo tolerirat, kraj priče.
Inkvizitoru i komesaru nijedan! Agitpropovac i moralni čistunac.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kaya wrote:E da, ali kada budu veće neće te pitati . A hoće li netko nazvati ili pozvati vrlo brzo će skontati o čemu se radi i da to isto...marcellus wrote:kaya wrote:A i realno, u školi neće naučiti tih par različitih riječi ali ih ubodu kasnije kroz muziku...
kroz muziku sigurno ne jer su kod mene heroin i cajka zabranjeni u kući a i izvan nje, o svemu drugome možemo razgovarat i pregovarat...
gledamo ih odgajat da ne budu balkanske seljančure i da ne idu na cajke jer je to mjesto gdje se cure od 16 godina u dopičnjacima nude sugar daddyjima od pedeset za crtu i krpice. NE.
jastreb wrote:Ne neće je čuti u školi kod vršnjaka. Kaj si ti dečec ponorel???marcellus wrote:
Inkvizitoru i komesaru nijedan! Agitpropovac i moralni čistunac.
tako je, cajka je kod mene odmah iza heroina na listi stvari koje ne mogu u kuću. A možda i ispred, nisam siguran. Mislim da heroin ipak radi manju štetu na mozgu.
Jedno od mojih, kad je imalo 3-4 godine, slusalo redovito neke reklame srpske na jednom od kabelskih programa.marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
I jednom ispali:"Mama, kakav je ovo seljacki hrvatski?!"
;-D
Što je boranija zapravo?Pirate wrote:Kerova sto su pojeli pun kazan pirinaca sa pavlakom i boranijom. Poslije za desert su jeli pihtije i tulumbe.epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Poanta je u tome da ako se desi da ne razumijes neku rijec, mozes koristenjem ostalih 99% istih rijeci da opises tu odredjenu stvar. Ovp ti gpvorim iz osobnog iskustva kad sam se prvi put susreo sa rodicom, odraslom u Srbiji pa nisam znao sto znace pavlaka, sargarepa ili zova.marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
A gle, možeš ti odgajati, nisam ni ja doma slušala draganu ali kada ekipa ide negdje ideš i ti.marcellus wrote:kaya wrote:E da, ali kada budu veće neće te pitati . A hoće li netko nazvati ili pozvati vrlo brzo će skontati o čemu se radi i da to isto...marcellus wrote:kaya wrote:A i realno, u školi neće naučiti tih par različitih riječi ali ih ubodu kasnije kroz muziku...
kroz muziku sigurno ne jer su kod mene heroin i cajka zabranjeni u kući a i izvan nje, o svemu drugome možemo razgovarat i pregovarat...
gledamo ih odgajat da ne budu balkanske seljančure i da ne idu na cajke jer je to mjesto gdje se cure od 16 godina u dopičnjacima nude sugar daddyjima od pedeset za crtu i krpice. NE.
2015-08-15
mahunekaya wrote:Što je boranija zapravo?Pirate wrote:Kerova sto su pojeli pun kazan pirinaca sa pavlakom i boranijom. Poslije za desert su jeli pihtije i tulumbe.epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
2014-12-30
sve je to proces odrastanja.kaya wrote:A gle, možeš ti odgajati, nisam ni ja doma slušala draganu ali kada ekipa ide negdje ideš i ti.marcellus wrote:kaya wrote:E da, ali kada budu veće neće te pitati . A hoće li netko nazvati ili pozvati vrlo brzo će skontati o čemu se radi i da to isto...marcellus wrote:kaya wrote:A i realno, u školi neće naučiti tih par različitih riječi ali ih ubodu kasnije kroz muziku...
moja mala je slušala u jednom trenu jelenu rozgu.
kaj da joj nogu slomim?
sada sluša stonese.
2014-12-30
kaya wrote:A gle, možeš ti odgajati, nisam ni ja doma slušala draganu ali kada ekipa ide negdje ideš i ti.marcellus wrote:kaya wrote:E da, ali kada budu veće neće te pitati . A hoće li netko nazvati ili pozvati vrlo brzo će skontati o čemu se radi i da to isto...marcellus wrote:kaya wrote:A i realno, u školi neće naučiti tih par različitih riječi ali ih ubodu kasnije kroz muziku...
gle jednom sam bio dovoljno pijan i napušen da me emilio i doktor odvuku negdje gdje su bile cajke. Izdržao sam 15 minuta. Imam i neku fotku odande, s po jednom starijom maloljetnicom u svakoj ruci. Brze su. Ali jebiga, ne mogu ja to slušat...
Tocno tako. Nije mozda 99%, ali jezici su vrlo slicni, no ne i isti. ;-)Pirate wrote:Poanta je u tome da ako se desi da ne razumijes neku rijec, mozes koristenjem ostalih 99% istih rijeci da opises tu odredjenu stvar. Ovp ti gpvorim iz osobnog iskustva kad sam se prvi put susreo sa rodicom, odraslom u Srbiji pa nisam znao sto znace pavlaka, sargarepa ili zova.marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
ono, zaključio sam da jednostavno ne mogu bit tolko pijan...
dok izgleda kao da svaku večer ide na cajke.marcellus wrote:kaya wrote:A gle, možeš ti odgajati, nisam ni ja doma slušala draganu ali kada ekipa ide negdje ideš i ti.marcellus wrote:kaya wrote:E da, ali kada budu veće neće te pitati . A hoće li netko nazvati ili pozvati vrlo brzo će skontati o čemu se radi i da to isto...marcellus wrote:
gle jednom sam bio dovoljno pijan i napušen da me emilio i doktor odvuku negdje gdje su bile cajke. Izdržao sam 15 minuta. Imam i neku fotku odande, s po jednom starijom maloljetnicom u svakoj ruci. Brze su. Ali jebiga, ne mogu ja to slušat...
sreli se u konzumu.
2014-12-30
Ili realno ako ne znaš kuhati pa na you tubu pogledaš sašinu kuhinju, a sadaa malo pavlake! Pa vidiš što je...Pirate wrote:Poanta je u tome da ako se desi da ne razumijes neku rijec, mozes koristenjem ostalih 99% istih rijeci da opises tu odredjenu stvar. Ovp ti gpvorim iz osobnog iskustva kad sam se prvi put susreo sa rodicom, odraslom u Srbiji pa nisam znao sto znace pavlaka, sargarepa ili zova.marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:ono, dok ja njima objasnim da je "napolje" van, da je "ker" pas, da je "talas" val, i tako dalje, prođe neko vrijeme. Ne, nije da razumiju srpski sam po sebi
2015-08-15
Maggie19 wrote:epikur37 wrote:Maggie19 wrote:Neupitno je da je juznoslavenski.epikur37 wrote:U ostalom hrvatski je južno slavenski jezik.
Neupitno je i da se slazemo da se svi ne slazemo, odmosno da mislimo razlicito.
Zato se najbolje u formalnim situacijama drzati standarda, a u neformalnima po osjecaju i osobnom iskustvu te prosudbi.:-)
Definiši formalnu situaciju!
Moram najprije da definisem kako cu da kazem formalno na hrvatski.
Da li moze sluzbeno da prođe?
;-D
Službeno je već bolje...sad mi je lakše :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 12 of 21 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 21
Page 12 of 21