Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Kakvi bre Sloveni, ovo je prava postojbina Hrvata
Maggie19 wrote:Vuce tebe, ha?!Sora wrote:dakle, ono što ti nemaš pojma jer nisi hrvat niti si ikad živio u rh , nego sufliraš... ko onaj u kazalištu iz rupe šta govori glumcima..Eroo wrote:Zašto se onda ljutite kad vam to kažemo?Sora wrote:ustvari svi smo mi turci
USRED hrvatskih pokrajina, otoka, mjesta itd. česta su prezimena TURČIĆ, TURKOVIĆ..
USRED vukomeričkih gorica je HASAN BREG
TOPONIMI brojnih lokacija recimo na KRKU također imaju veze s turcima
kad se ide na staro groblje iznad porata prođe se uz mjesto TURČIĆ
i kae ERO..
UČIŠ POMALO ha
A TO S TURCIMA i nije čudno, dominantna su nacija na balkanu i bili su vladari par sto godina
No, ako ti mislis da si turskog porijekla, i osjecas se tako, ne bi trebala drugima to nametati.. ;-))
ne megi, ne mislim
zajebavam se
šta mogu, kakvo društvo, tak se ja ponašam
Sora- Posts : 23839
2014-04-29
Dobro onda.Sora wrote:Maggie19 wrote:Vuce tebe, ha?!Sora wrote:dakle, ono što ti nemaš pojma jer nisi hrvat niti si ikad živio u rh , nego sufliraš... ko onaj u kazalištu iz rupe šta govori glumcima..Eroo wrote:Zašto se onda ljutite kad vam to kažemo?Sora wrote:ustvari svi smo mi turci
USRED hrvatskih pokrajina, otoka, mjesta itd. česta su prezimena TURČIĆ, TURKOVIĆ..
USRED vukomeričkih gorica je HASAN BREG
TOPONIMI brojnih lokacija recimo na KRKU također imaju veze s turcima
kad se ide na staro groblje iznad porata prođe se uz mjesto TURČIĆ
i kae ERO..
UČIŠ POMALO ha
A TO S TURCIMA i nije čudno, dominantna su nacija na balkanu i bili su vladari par sto godina
No, ako ti mislis da si turskog porijekla, i osjecas se tako, ne bi trebala drugima to nametati.. ;-))
ne megi, ne mislim
zajebavam se
šta mogu, kakvo društvo, tak se ja ponašam
zanimljivo je to opcenito seljenje i migracije stanovnistva,bilo gdje..da se malo bek tu d fjučer provozati pa osobno vidjeti..
Guest- Guest
I da na kraju remiziram:
Haplotip Eu7 (stari naziv I1b*) je tkzv. dinarski haplotip i temeljni ni je europski haplotip.
POstoji na ovom tlu preko 20,000 godina. U HR je nemutiran i oko njega su ostali okupljeni.
Mutacija ovoga haplotipa je I2 i nakon zadnje ledene dobe i zatopljavanja
proširio se diljem Europe. Najbliži su mu "rođaci" sjeverni Njemci i baltički narodi.
Haplotip Eu7 (stari naziv I1b*) je tkzv. dinarski haplotip i temeljni ni je europski haplotip.
POstoji na ovom tlu preko 20,000 godina. U HR je nemutiran i oko njega su ostali okupljeni.
Mutacija ovoga haplotipa je I2 i nakon zadnje ledene dobe i zatopljavanja
proširio se diljem Europe. Najbliži su mu "rođaci" sjeverni Njemci i baltički narodi.
buuuSora wrote:ustvari svi smo mi turci
immortal-
2014-04-16
mortal wrote:buuuSora wrote:ustvari svi smo mi turci
pa dobro ima i turkinja
tebe mortalka mogu zamisliti u onom čadoru, bez problema
ti si baš prava balkanska bula
tko..vi u tvojoj familiji? pa okSora wrote:ustvari svi smo mi turci
sigurno imaš i neko lijepo tursko ime :)
Noor wrote:
Sarhoş?
Guest- Guest
Fata ili Merima ali tipujem na Fatu :))Noor wrote:tko..vi u tvojoj familiji? pa okSora wrote:ustvari svi smo mi turci
Sora wrote:ustvari svi smo mi turci
Kako tko.
(U Srba je najznačajniji udio haplotipa EU9, altajsko-anatolsko-turski, od 49 %, koji je u njih zaostao tijekom 500-godišnjeg križanja s Osmanlijama.)
...
Prevladavanje hrvatskog haplotipa EU7 u današnjih Bošnjaka ne ostavlja nikakvu dvojbu kojem etnikumu od predosmanskih vremena pripadaju.
Guest- Guest
Dosadašnjim genetskim istraživanjem hrvatskih praiskona može se zaključiti da u genomu Hrvata upečatljivo prevladava haplotip EU7, kojeg je možda i najbolje naznačiti hrvatskom oznakom.
Sasvim pojednostavljeno rečeno na taj iskon ukazuje 44,8 %-tni udio haplotipa EU7, a usporedbe sa značajnijim udjelima u Nijemaca i Nizozemaca, te posebno zanimljivog udjela u narodu Saami (Laponci) i drugih - trebaju razjasniti najnovija istraživanja.
Ta otkrića upućuju na moguća križanja i/ili genske mutacije, koje se mogu označiti kao «mjera» za nered u nasljeđivanju (usporedivo s entropija kao mjera za «nered» u energiji), u davnom ljudskom kretanju prema jugu u ledenom dobu i djelomičnom povratku na sjever poslije njega. Tijekom milijun-godišnjeg trajanja KVARTAR se obilježava i kao doba pojave čovjeka!
Na slavenski iskon ukazuje 29,3 %-tni udio haplotipa EU19 u genomu Hrvata, koji je usporediv s EU19 od 56,4 % u Poljaka, 54 % u Ukrajinaca, 47 % u Rusa, 35 % u Makedonaca i 26,7 % u Čeha, te svega 16 % u Srba.
(U Srba je najznačajniji udio haplotipa EU9, altajsko-anatolsko-turski, od 49 %, koji je u njih zaostao tijekom 500-godišnjeg križanja s Osmanlijama.)
U genomu Hrvata svakako je vrijedno zabilježiti i 10,3 %-tni udio haplotipa EU18, koji ukazuje na udjel kromanjonskog iskona, a osobito je visoko izražen u Baska 88,9 %, Katalonaca 79,2 %, Nizozemaca 70,4 %, Francuza 52,2 % i Nijemaca 50 %.
Udio mediteransko-bliskoistočnih haplotipova EU4 sa 6,9 % i EU9 sa 5,2 %, vjerojatno, potvrđuje zajedništvo s drevnim donositeljima hrvatskog imena iz zemlje Ghore u razdoblju od ←I. tisućljeća do I. stoljeća našeg doba.
Sve u svemu, genetska slika u Hrvata ne daje sasvim za pravo onim autorima, koji tvrde da su Hrvati narod slavenskog jezika i izrazito neslavenskog podrijetla!? No, unatoč svemu ipak je najsnažnije izražena autohtonost pra-Hrvata, a ne slavenstvo i sve više je upitno čiji prajezik je iskonski, te u svezi s tim nije li i EU 19 izvorno pra-hrvatski!?
...
Prevladavanje hrvatskog haplotipa EU7 u današnjih Bošnjaka ne ostavlja nikakvu dvojbu kojem etnikumu od predosmanskih vremena pripadaju.
Sasvim pojednostavljeno rečeno na taj iskon ukazuje 44,8 %-tni udio haplotipa EU7, a usporedbe sa značajnijim udjelima u Nijemaca i Nizozemaca, te posebno zanimljivog udjela u narodu Saami (Laponci) i drugih - trebaju razjasniti najnovija istraživanja.
Ta otkrića upućuju na moguća križanja i/ili genske mutacije, koje se mogu označiti kao «mjera» za nered u nasljeđivanju (usporedivo s entropija kao mjera za «nered» u energiji), u davnom ljudskom kretanju prema jugu u ledenom dobu i djelomičnom povratku na sjever poslije njega. Tijekom milijun-godišnjeg trajanja KVARTAR se obilježava i kao doba pojave čovjeka!
Na slavenski iskon ukazuje 29,3 %-tni udio haplotipa EU19 u genomu Hrvata, koji je usporediv s EU19 od 56,4 % u Poljaka, 54 % u Ukrajinaca, 47 % u Rusa, 35 % u Makedonaca i 26,7 % u Čeha, te svega 16 % u Srba.
U genomu Hrvata svakako je vrijedno zabilježiti i 10,3 %-tni udio haplotipa EU18, koji ukazuje na udjel kromanjonskog iskona, a osobito je visoko izražen u Baska 88,9 %, Katalonaca 79,2 %, Nizozemaca 70,4 %, Francuza 52,2 % i Nijemaca 50 %.
Udio mediteransko-bliskoistočnih haplotipova EU4 sa 6,9 % i EU9 sa 5,2 %, vjerojatno, potvrđuje zajedništvo s drevnim donositeljima hrvatskog imena iz zemlje Ghore u razdoblju od ←I. tisućljeća do I. stoljeća našeg doba.
Sve u svemu, genetska slika u Hrvata ne daje sasvim za pravo onim autorima, koji tvrde da su Hrvati narod slavenskog jezika i izrazito neslavenskog podrijetla!? No, unatoč svemu ipak je najsnažnije izražena autohtonost pra-Hrvata, a ne slavenstvo i sve više je upitno čiji prajezik je iskonski, te u svezi s tim nije li i EU 19 izvorno pra-hrvatski!?
...
Guest- Guest
Šandor Winnetou-
2017-12-31
tre wrote:fata na aparatima
jes
krstilo me KAO FATA MARIJU
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ljudska prava u Hrvata
» Inzkov katalog prava Hrvata u BiH
» Dok sam predsjednik, Hrvatska više neće popuštati oko prava Hrvata u BiH
» SDSS se buni protiv vjerskih i nacionalnih prava Hrvata pravoslavaca
» LAVROV: Neprihvatljivi pokušaji smanjenja prava Srba i Hrvata, državotvornih naroda u BiH
» Inzkov katalog prava Hrvata u BiH
» Dok sam predsjednik, Hrvatska više neće popuštati oko prava Hrvata u BiH
» SDSS se buni protiv vjerskih i nacionalnih prava Hrvata pravoslavaca
» LAVROV: Neprihvatljivi pokušaji smanjenja prava Srba i Hrvata, državotvornih naroda u BiH
Page 2 of 2