Počela komemorativna šetnja u Sarajevu, tisuće građana odaje počast žrtvama NDH, slogani o UZP i HDZ-u
Page 9 of 16
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Re: Počela komemorativna šetnja u Sarajevu, tisuće građana odaje počast žrtvama NDH, slogani o UZP i HDZ-u
epikur37 wrote:Noor wrote:Sovak wrote:epikur37 wrote:miha nisam te ni pročitao...hebi se.
Jesi tako studirao i medicinu ... "ne citajuci"!
logopediju, jbt
Logopedija se bavi prevencijom, dijagnostikom i tretmanom poremećaja govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja i svih oblika komunikacije
Draga pukao ti je i drugi treger a i jezik ti zapliće...
vrijeme je za kuru
msm logopedsku :p
a pukao je, da...sad se oba drže samo na jednoj kopči...dušu dalo za deranje i drapanje, kud sve tud i to
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Re: Počela komemorativna šetnja u Sarajevu, tisuće građana odaje počast žrtvama NDH, slogani o UZP i HDZ-u
odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:Tako jeHektorović wrote:epikur37 wrote:
Podrzavam, ali isto sam da se to sve skupa makne iz Sarajeva u zapadni Mostar..Sarajevo nije naš grad.
Nadbiskupija de facto bankrotirala na gomili nekakvih projekata po Sarajevu... od pastoralnih cenatra do samostana... Sve skupa za šaćicu vjernika.
Umjesto da se radi po Kiseljaku, Vitezu,...
A da je crkveni primat u Mostaru. Koji jest jedina urbana sredina sa Katoličkom večinom.
Noor wrote:Sovak wrote:epikur37 wrote:miha nisam te ni pročitao...hebi se.
logopediju, jbt
Logopedija se bavi prevencijom, dijagnostikom i tretmanom poremećaja govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja i svih oblika komunikacije
A logopediju! A kaj ja znam? Zato i pitam.
Znaci on je logoped ... koji ne voli citati.
Jebote .... ain't life a bitch?
Guest- Guest
Ja isto, idem malo progruntati prije jel bolje da nadbiskupija bude u kiseljaku ili mostaru, jel ovako je neizdrživo. Pa leći...Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:Tako jeHektorović wrote:epikur37 wrote:
Podrzavam, ali isto sam da se to sve skupa makne iz Sarajeva u zapadni Mostar..Sarajevo nije naš grad.
Nadbiskupija de facto bankrotirala na gomili nekakvih projekata po Sarajevu... od pastoralnih cenatra do samostana... Sve skupa za šaćicu vjernika.
A da je crkveni primat u Mostaru. Koji jest jedina urbana sredina sa Katoličkom večinom.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Meni je urnebesna ova sokiranost Hrvata i onih debilnih popova na ovo ponasanje muslimanaHektorović wrote:Ringo10 wrote:Ma hajde molim te...
A tako su lijepo to zamislili da cvijece bude duboko ganuto...
I da se sa svojim cvijece Hrvati uhvate za ruke i da svi zajedno padnu u slinavi cetrdesetprvaski trans ... i da krenu evociranja uspomena na U-bratstvo...
I da se cvijece vrati svojim bastovanima ..
A Hase da vodi procesiju
Ali AVAJ ...
Cvijece se usmrdilo
Pa pokušali su sa pričom 1945-95, Bleiburg-Srebrenica, pa su ta poređenja ovi odmah sasjekli...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Sovak wrote:Noor wrote:Sovak wrote:epikur37 wrote:miha nisam te ni pročitao...hebi se.
logopediju, jbt
A logopediju! A kaj ja znam? Zato i pitam.
Znaci on je logoped ... koji ne voli citati.
Jebote .... ain't life a bitch?
dijagram wrote:pusti ti mihu, nije on tema, nego ti i ringo, teski i zadrti hercegbosanci:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Hahaha, ovo o rigu je ko i sluzba kod sorosa, bog te jebo.epikur37 wrote:dijagram wrote:
Kakve veze ima grad, tamo stoluje kardinal, ima katedralu, ima valjda i par vjernika koji ce pohoditi misu i to je to.
Tko ima pravo postavljati pitanje odrzavanja mise, ako ja koji ne idem u Crkvu moram o tome, onda jebga.
A sve ljuti hercegbosanci s masu retardiranih upisa.
I kako mozes s ovim debilom ringom imati zajednicki jezik po tom pitanju kad on ima gore misljenje o svemu nego mujage?
Naravno da misa treba biti održana i u Sarajevu, ali sam za to da se nadbiskupija preseli u Zapadni Mostar gdje su naši ljudi većeni, bolje nego da bude pod psihološkim i političkim pritiskom sarajevske kasabe.
Ja se s ringom ne slažem u intenzitetu ali i oko nekih drugih stavri ali mu priznam autentičan hercegbosnanski pristup...kako to da se ti slažeš s mihom koji ovdje prijeti da će pobiti sve nas koji ne razmišljamo kao on, većinom Hrvate iz BiH, koji imamo i malo drukčije mišljenje od njegovih opsesija i fiks ideja!?
Glede mihe potpuno ga razumijem, i to uopce nije tesko.
Isprovociraju ga idiotske izjave i tako burno reagira.
jebi ga...ja isto razumijem da ga isprovocira ali nije on jedini an svijetu koga nešto isprovocira i ne može ići okolo i prijetiti i vrijeđati..
Mislim može..
ali ..
ma ništa eto vam
pa osobno je pisao da je bio u sarajevu i branio ga od dodikovaca:)
on i komsic i jos par zestokih hercegbosanaca:)
pravi hercegbosanac otisao bi u mostar i branio ga od srba, pa od muja kako su pravi i cinili
da ne recem prije toga u RH obraniti hrvate i stvoriti drzavu
no to smo moj rodijak kostarika i ja cinili , jebga
gle isli ste gdje vam se reklo da idete i radili što vam se reklo da radite...poštujem
ali to nije kredit kojim ćete preglašavati u političkim raspravama...
zašto bih pustio mihu koji je potegnuo mene..i to ne prvi put!?
oš da ga pustim!
Ok...puštam.
Drugi put nek se javi tebi akd ima problema.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:a šta ćemo nas troojica govoriti kako treba biti u BiH kad to zna noorka koja o bih zna burek i..šta ja znam ...dva vica o muji i hasi :)
Što su otprilike i smjernice Hrvatske politike spram BiH.
Pa se onda iznenade...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Noor wrote:epikur37 wrote:Noor wrote:Sovak wrote:epikur37 wrote:miha nisam te ni pročitao...hebi se.
logopediju, jbt
Draga pukao ti je i drugi treger a i jezik ti zapliće...
vrijeme je za kuru
msm logopedsku :p
a pukao je, da...sad se oba drže samo na jednoj kopči...dušu dalo za deranje i drapanje, kud sve tud i to
ostavljam tijesto...brašnjave ruke pružam tvojim leđima :)
2015-08-06
A jesi ti glup ko kurac ...dijagram wrote:pusti ti mihu, nije on tema, nego ti i ringo, teski i zadrti hercegbosanci:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Hahaha, ovo o rigu je ko i sluzba kod sorosa, bog te jebo.epikur37 wrote:dijagram wrote:
Kakve veze ima grad, tamo stoluje kardinal, ima katedralu, ima valjda i par vjernika koji ce pohoditi misu i to je to.
Tko ima pravo postavljati pitanje odrzavanja mise, ako ja koji ne idem u Crkvu moram o tome, onda jebga.
A sve ljuti hercegbosanci s masu retardiranih upisa.
I kako mozes s ovim debilom ringom imati zajednicki jezik po tom pitanju kad on ima gore misljenje o svemu nego mujage?
Naravno da misa treba biti održana i u Sarajevu, ali sam za to da se nadbiskupija preseli u Zapadni Mostar gdje su naši ljudi većeni, bolje nego da bude pod psihološkim i političkim pritiskom sarajevske kasabe.
Ja se s ringom ne slažem u intenzitetu ali i oko nekih drugih stavri ali mu priznam autentičan hercegbosnanski pristup...kako to da se ti slažeš s mihom koji ovdje prijeti da će pobiti sve nas koji ne razmišljamo kao on, većinom Hrvate iz BiH, koji imamo i malo drukčije mišljenje od njegovih opsesija i fiks ideja!?
jebi ga...ja isto razumijem da ga isprovocira ali nije on jedini an svijetu koga nešto isprovocira i ne može ići okolo i prijetiti i vrijeđati..
Mislim može..
ali ..
ma ništa eto vam
pravi hercegbosanac otisao bi u mostar i branio ga od srba, pa od muja kako su pravi i cinili
2015-09-24
Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:Tako jeHektorović wrote:epikur37 wrote:
Samo ti lezi a Milorad Pupovac stoji u vladi...kako možeš mirno spavati :p
2015-08-06
S kim?Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:Tako jeHektorović wrote:epikur37 wrote:
2015-09-24
Ringo10 wrote:S kim?Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:Tako jeHektorović wrote:
Poštujmo privatnost.
2015-08-06
Samo sam ljubomoranepikur37 wrote:Ringo10 wrote:S kim?Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smislaRingo10 wrote:
Tako je
Poštujmo privatnost.
2015-09-24
Ringo10 wrote:Samo sam ljubomoranepikur37 wrote:Ringo10 wrote:S kim?Noor wrote:odmah me migrena udara...moram lećkaya wrote:
Da. Je. Mislim ta situacija nas sad sve pomalo zabrinjava. Fakat nema smisla
Poštujmo privatnost.
Nisi jedini...
2015-08-06
Cirkus doša , cirkus ošao a ostale reakcije.Hektorović wrote:epikur37 wrote:a šta ćemo nas troojica govoriti kako treba biti u BiH kad to zna noorka koja o bih zna burek i..šta ja znam ...dva vica o muji i hasi :)
Što su otprilike i smjernice Hrvatske politike spram BiH.
Pa se onda iznenade...
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
opet pogresnoepikur37 wrote:dijagram wrote:pusti ti mihu, nije on tema, nego ti i ringo, teski i zadrti hercegbosanci:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Hahaha, ovo o rigu je ko i sluzba kod sorosa, bog te jebo.epikur37 wrote:
Mislim može..
ali ..
ma ništa eto vam
gle isli ste gdje vam se reklo da idete i radili što vam se reklo da radite...poštujem
ali to nije kredit kojim ćete preglašavati u političkim raspravama...
zašto bih pustio mihu koji je potegnuo mene..i to ne prvi put!?
oš da ga pustim!
Ok...puštam.
Drugi put nek se javi tebi akd ima problema.
nismo isli gdje nas se slalo
isli smo sami jer smo to htjeli i smjeli
kako dragovoljno u zenge tako i u BiH
nema kredita, ali jasno je tko ima karakter, tko je bio i jest nacionalno odgovoran, spreman i na zrtvu
tko ne dijeli Hrvate po regijama, tko je integrale
imputirati takvima da nisu dovoljno Hrvati ili da ne znaju skrbiti o Hrvatima je glupo
Miha,... ne bi on tebi nista, cak bi te branio i sutra kao Hrvata, barem nominalnog
kako od srbadije, tako od mujaga ili japanaca, koga god:)
dijagram-
2015-08-09
...ovima treba neko reci da juge vise nema 30 godina i da su ocito prespavali nekedogadjaje
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
Pa pusti ih nek još malo sanjanju. Ionako to sve gerijatrija.vuksadinare wrote:...ovima treba neko reci da juge vise nema 30 godina i da su ocito prespavali nekedogadjaje
2014-04-11
Aljazeera: Sarajevo je opet polomilo zube fašizmu
U ime svih nas, reći će pjesma, u ime svih pobijenih u ratovima, u ime srećnih i dobrih ljudi - hvala.
Sarajevo je pokazalo svijetu, jer sebi i ne mora, da je antifašistički centar regiona. Na besprizorno blajburgijanje, na zloupotrebljenu misu u Kataredrali Srca Isusova, odgovorilo je Sarajevo ljepotom, dobrotom, muzikom, pjesmom i plesom. Odgovorilo je ljudskošću i antifašizmom. Ljepota možda neće spasiti svijet, ali hoće ovaj grad, i nas sa njim, od fašističkog zla. Sarajevo je odgovorilo na bačenu revizionističku rukavicu kako jedino i može odgovoriti.
No, kakve je poruke uputio nadbiskup vrhbosanski, kardinal Puljić? Sve ih možemo sublimirati kroz sjani tvit hrvatskog novinara Drage Pilsela: "Vrlo loša propovijed kardinala Puljića u Sarajevu: obranaška, manipulativna. Deset puta je osudio partizane, niti jednom ustaše. Deset puta je rekao 'mržnja', niti jednom 'ljubav'. Antifašiste je nazvao mitomanima. Podržao je revizioniste Jasenovca. Nije pokazao katarzu..."
Sa druge strane orilo se "O bella ciao". Jer, kardinal je stao uz sve ono što buni zdrav razum i zbog čega je, u krajnjoj instanci, i održan prosvjed u Sarajevu. Kardinal je osudio partizane, desetak puta. Kardinal nije prozvao niti jednom ustaše, kardinal ne spominje ljubav, nego mržnju, a antifašiste naziva mitomanima. Kardinal podržava jasenovačke proustaške revizioniste. Ne, Sarajevo na ovo nije moglo šutiti.
'O bella ciao' u centru Šehera
Nego, jesu li, po kardinalu Puljiću, Sarajlije, koje su mirno protestovale, mitomani, ili su oni ono najbolje od nas? Najbolje, bez svake sumnje. I ne samo to, ove hiljade Sarajlija pokazale su svijetu da je protest bio nepohodan i nužan. Bio je stvar mentalne higijene. Jer Katolička crkva, a još više Hrvatski sabor, kao pokrovitelj mise, nisu uplanili, a što se čulo i vidjelo, misu za "nevino postradale na Blajburškom polju". Zapravo, od početka devedestih, na žalost, nikada i nigdje ta misa nije bila za nevino postradale, a bilo ih je mnogo. Uvijek i svugdje vjerski obred se koristio kao neukusna profašistička ustaška fešta, kao poligon za reviziju povijesti, kao ništenje antifašizma.Pa zato ni mise, ni pomena nema u Austrji, nema je niti u Zagrebu, jer nije lijepo u Evropsku uniju unositi sjeme fašizma. Ali, eto, pokušali su ti neofašistički elementi unijeti razdor u Sarajevo, u Grad Heroj, i polomili su zube.
Imuno je antifašističko Sarajevo dok pjeva 'O bella ciao' na virus revizonizma iz Katedrale. Imuno je i vakcinisano Sarajevo davno na virus fašizma. Imun je Grad Heroj na virus fašitičkog zla, koji se pokušava ustoličiti u regionu. Ponovno. Sarajevo je jedan od rijetkih gradova u kome bez problema možete znati da će sve biti ovako kao i danas - da će fašističko zlo polomiti zube. Namjesto nekakvih proizvoljnih, a neplodnih i bespotrebnih debata u vezi sa Blajburgom, namjesto "pro i kontra" mise, namjesto svih jalovih sjedaljki, Sarajlije su ustale i glasno i jasno rekle šta znaju, osjećaju i kako se postavljaju.
U ime svih nas, reći će pjesma. Ali i u ime onih više od 10.000 Sarajlija koje je progutao fašizam u Drugom svjetskom ratu, u ime onih 800 ubijenih u par mjeseci ustaškog Luburićevog stolovanja u gradu, u ime svih onih koje je pobio četnički režim u zadnjem ratu, u ime srećnih i dobrih ljudi, koji danas mogu svi zajedno biti slobodni u Gradu Heroju, ustalo je Sarajevo i, kako rekoše moji prijatelji iz Beograda i Zagreba, osvjetlalo obraz i njima.
Ko će se još sjećati mise...
I staro i mlado, podno Vječne vatre, podno bilborda koji prikazuje obješene sugrađane za vrijeme fašističke okupacije, reklo je "Stop fašizmu". Jer, do toga smo dogurali - Beograd i Zagreb, umjesto krijesnica antifašizma, (p)ostali su političke lučonoše teledirigovanog državnog revizionizma koji vonja po fašizmu. U njima se, na žalost, ne može desiti današnje Sarajevo. U njima se kuhaju sastojci koji se, ovako ili onako, pokušavaju unijeti i umiješati u glavni grad Bosne i Herecegovine. Ali, kažem, sa ovakvom antifašističkom vakcinom neće im proći. No pasaran!Bravo, Sarajevo, još jednom! Bravo što si uspjelo ovaj narod bosanskohercegovačiki po ko zna koji put učiniti ponosnim i staviti ga na mapu prave strane svijeta i povijesti. Bravo Sarajlije i nijihovi gosti, jer danas, kad je najteže u svijetu nagriženom koronom, izolacionizmom, revizinizmom i uspinjućim neofašizmom, napraviti ovo, tako dostojanstveno, a ponosno, to je čudo koje hrani dušu.
Sarajevo jeste Valter. Sarajevo jeste Grad Heroj. Ovdje sada i zauvijek. A misa koja to nije? Ko će se sjećati kvazimise pored ovoga?
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sarajevo-je-opet-polomilo-zube-fasizmu
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Meni misa nikad nije ni bila bitna. Ja sam memorirao rekacije. SPC , Bakir , Židovi i titoisti.
2014-04-11
Page 9 of 16 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Similar topics
» Delegacija HNK Rijeka odala počast žrtvama Ovčare
» Pred kamerama i gledaocima muslimanka odala počast žrtvama u Briselu
» ZLATKO HASANBEGOVIĆ 'Vrlo brzo idem u Jasenovac, odat ću počast žrtvama
» Velika protestna šetnja u Sarajevu: "Dosta je bilo šutnje"
» Tisuće građana Moldavije traže pripajanje Rumunjskoj
» Pred kamerama i gledaocima muslimanka odala počast žrtvama u Briselu
» ZLATKO HASANBEGOVIĆ 'Vrlo brzo idem u Jasenovac, odat ću počast žrtvama
» Velika protestna šetnja u Sarajevu: "Dosta je bilo šutnje"