Dinamo Zagreb
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Dinamo Zagreb
https://crnobelanostalgija.com/2016/05/zvanicna-poseta-75792-stvarna.html
Guest- Guest
Andreas Goldberger wrote:jasambrend wrote:Ključ na temu. Ovo je isključivo nogometni pdf, a sve vezano za kriminalne aktivnosti je za crnu kroniku...
Guest- Guest
Okupili su se u zgradi Električne centrale pa je nekako bilo i logično da je akterima sastanka, promišljajući o novom imenu, „zasvijetlila žaruljica“ s nazivom – Dinamo. Na današnji dan, 9. lipnja, u Zagrebu je osvanulo – sveto ime Dinamo. Na današnji dan obilježavamo tri četvrt stoljeća otkako je u purgerskom klubu zaživio naziv Dinamo. Ime simbolizira pokretača energije, a ideja je, dakle, osvanula 1945. na Skupštini održanoj u zgradi Gradske električne centrale u Gudulićevoj 32.
Sve se to događalo samo pet dana nakon što je ministar zdravlja, Aleksandar Koharović, raspustio uprave klubova koji su djelovali u vrijeme NDH pa nisu mogli nastaviti s nazivima koji su imali naznake nacionalnog predznaka. Građanski je tako nastavio egzistirati u obliku Dinama, a HAŠK-ovi “akademičari” pod novim nazivom Akademičar pa Mladost...
U Koharovićevoj je odluci pisalo: „Rješavam da se raspuste uprave svih sportskih saveza, podsaveza, župa, klubova i ostalih fiskulturnih udruženja na području Federalne Hrvatske, a koje su djelovale za vrijeme okupacije od 10. travnja 1941. godine do oslobođenja. Sva pokretna i nepokretna imovina športskih foruma i klubova raspuštenih uprava povjerava se do daljnje odredbe na čuvanje i raspolaganje Zemaljskom fiskulturnom odboru Hrvatske (ZEFIOH-u).”
Upravo je ZEFIOH bio najviši republički sportski forum koji je bio ovlašten za tumačenje statusa i kontinuiteta novih i starih sportskih društava. Predstavnik ZEFIOH-a na Dinamovoj skupštini u lipnju 1945. godine, Miro Mihovilović, dakle jedini koji je po svojoj funkciji i legitimitetu meritoran suditi o ovoj temi, kasnije je precizno pojasnio:
“Dinamo nastavlja kontinuitet Građanskog na jednak način kao što je kasnije Croatia nastavila kontinuitet Dinama”. Raspuštena je, dakle, uprava kluba, a ne klub.
Profesor Miro Mihovilović, ujedno i povjesničar sporta i doktor znanosti, inače Splićanin i po vlastitom priznanju Hajdukov navijač, otvorio je Skupštinu 9. lipnja 1945. godine. Kasnije je u svojim sjećanjima jasno ustvrdio:
„Dinamo nije ispustio onaj prvi kontinuitet, dakle kontinuitet društva iz 1911. godine, kontinuitet Građanskog. Skupština je jedino vidjela neprijatelja u prefiksima. To je, zapravo, došlo po političkoj direktivi: 'Nemojte nacionalno, dosta je tih problema, dajte neutralna imena.' Dinamo nastavlja kontinuitet Građanskog i to je osnovno. Jednako kao što je kasnije Croatia nastavila kontinuitet Dinama, tako je i Dinamo nastavio kontinuitet Građanskog.“
Naziv Građanski morao je nestati jer je asocirao na građansku klasu što je bilo protivno tadašnjoj ideji besklasnoga društva. Problem je bio i u prefiksu koji je nosio nacionalni predznak.
Sve se to događalo samo pet dana nakon što je ministar zdravlja, Aleksandar Koharović, raspustio uprave klubova koji su djelovali u vrijeme NDH pa nisu mogli nastaviti s nazivima koji su imali naznake nacionalnog predznaka. Građanski je tako nastavio egzistirati u obliku Dinama, a HAŠK-ovi “akademičari” pod novim nazivom Akademičar pa Mladost...
U Koharovićevoj je odluci pisalo: „Rješavam da se raspuste uprave svih sportskih saveza, podsaveza, župa, klubova i ostalih fiskulturnih udruženja na području Federalne Hrvatske, a koje su djelovale za vrijeme okupacije od 10. travnja 1941. godine do oslobođenja. Sva pokretna i nepokretna imovina športskih foruma i klubova raspuštenih uprava povjerava se do daljnje odredbe na čuvanje i raspolaganje Zemaljskom fiskulturnom odboru Hrvatske (ZEFIOH-u).”
Upravo je ZEFIOH bio najviši republički sportski forum koji je bio ovlašten za tumačenje statusa i kontinuiteta novih i starih sportskih društava. Predstavnik ZEFIOH-a na Dinamovoj skupštini u lipnju 1945. godine, Miro Mihovilović, dakle jedini koji je po svojoj funkciji i legitimitetu meritoran suditi o ovoj temi, kasnije je precizno pojasnio:
“Dinamo nastavlja kontinuitet Građanskog na jednak način kao što je kasnije Croatia nastavila kontinuitet Dinama”. Raspuštena je, dakle, uprava kluba, a ne klub.
Profesor Miro Mihovilović, ujedno i povjesničar sporta i doktor znanosti, inače Splićanin i po vlastitom priznanju Hajdukov navijač, otvorio je Skupštinu 9. lipnja 1945. godine. Kasnije je u svojim sjećanjima jasno ustvrdio:
„Dinamo nije ispustio onaj prvi kontinuitet, dakle kontinuitet društva iz 1911. godine, kontinuitet Građanskog. Skupština je jedino vidjela neprijatelja u prefiksima. To je, zapravo, došlo po političkoj direktivi: 'Nemojte nacionalno, dosta je tih problema, dajte neutralna imena.' Dinamo nastavlja kontinuitet Građanskog i to je osnovno. Jednako kao što je kasnije Croatia nastavila kontinuitet Dinama, tako je i Dinamo nastavio kontinuitet Građanskog.“
Naziv Građanski morao je nestati jer je asocirao na građansku klasu što je bilo protivno tadašnjoj ideji besklasnoga društva. Problem je bio i u prefiksu koji je nosio nacionalni predznak.
Zeko-
2015-08-26
Loše ovo izgleda. Ne znam jeli do igrača ili do Jovičevića. Dosta bitnih igrača je van forme. A i on ga sere s postavom ko da se ugledao naTudora.
Ne izgleda ovo loše, ovo izgleda užasno. Pa mi drugo poluvrijeme do gola Petkovića u 90-oj šanse nismo naprvili, ma ni polušansu, ni nešto što bar miriše na opasnost. Iskreno, mislio sam da je Jovičević bolji trener, ali gledajući ove 3 utakmice mi smo se vratili nekoliko godina unatrag, u vrijeme kad je onaj bugarin bio trener. Za otprilike 2 mjeseca počele budu te Euro-kvalifikacije, začas se to omakne, a mi ovakvi bolje da to ni ne čekamo. I na kurac mi ide to Jovičevićevo forsiranje tih svojih klinaca iz juniora, nikud to ne vodi jer ovo klak' ispadaju smiješni može im samo štetiti.
Zeko-
2015-08-26
Taman kad čovjek pomisli da lošije od ovoga protiv Belupa ne može, dogodi se utakmica protiv Gorice.
Zeko-
2015-08-26
Mislim da su igrači počeli bušiti trenera. A nije ni čudo kad ljudi iz kluba pričaju da je Jovičević prijelazno rješenje i da ne očekuju previše od njega. Sigurno su i igrači to načuli.
Potjeraj Bjelicu, dovedi pašće koje će i kurac pušti za 5.000 € i dobiješ to što dobiješ.
Gorica ih jučer mogla masakrirat da imaju i malo krvi u završnici.
Gorica ih jučer mogla masakrirat da imaju i malo krvi u završnici.
strikan borko- Posts : 145
2015-09-01
Jebote od 4 odigrane utakmice u 3 nam je Livi najbolji igrač, a bio bi i u četvrtoj da Petković nije onaj gol zabio u 90-oj pa su proglasili njega. Treba im trajno uzeti i onu drugu trećinu plaća, jer ovak kak igraju nisu zaslužili ni 10 eura plaće.
Zeko-
2015-08-26
Čestitke igračima i stručnom stožeru na novom naslovu prvaka 6 kola prije kraja.
Mamićevi isprci aktivni na temi o najvećem hrvatskom nogometnom klubu-HAJDUKU iz Splita, a na ovoj temi o GNK Lopovu tišina.
https://www.24sata.hr/news/osuden-da-je-dinamo-ostetio-za-116-milijuna-kuna-a-isti-klub-mu-placa-troskove-skrivanja-po-bih-701524
O ovome tišina, ali zato znaju tko je šarao po Jakoliševoj kući...
Kakvi jadnici...
A OSUĐEN DA JE OŠTETIO KLUB
Milijuni za gazdu: Mamiću BMW i zaštitare plaća - Dinamo!
https://www.24sata.hr/news/osuden-da-je-dinamo-ostetio-za-116-milijuna-kuna-a-isti-klub-mu-placa-troskove-skrivanja-po-bih-701524
Kakvi jadnici...
Guest- Guest
Kakav si ti glupan, to je prastara informacija o kojoj je već sve rečeno na nekim drugim mjestima. Ne znam zašto bi se o tome sad opet pisalo na temi Dinama. Jadan pokušaj odvlačenja pozornosti s raspada sektaške prćije.Andreas Goldberger wrote:Mamićevi isprci aktivni na temi o najvećem hrvatskom nogometnom klubu-HAJDUKU iz Splita, a na ovoj temi o GNK Lopovu tišina.
Kakvi jadnici...
Nek piše kome je to nova vijest. Mene to ne zanima isto ko što me ne zanima ova nelegalna uprava Dinama i njihovi mutni poslovi.
I kakvom skretanju pričaš,pa ja tjednima ništa nisam tu napisao, i to ne samo ja. Nitko takoreći ni ne piše, ti si sam sebi čestitao naslov i nitko drugi, i ona izdrkotina tu i tamo biće baci neki copy/paste.
Ali eto redoviti ste na temi o Hajduku jer tamo ima o čem pisati, dok tu nema jer cveta cveće u vaše poduzeće...
Ali eto redoviti ste na temi o Hajduku jer tamo ima o čem pisati, dok tu nema jer cveta cveće u vaše poduzeće...
Guest- Guest
a e.Andreas Goldberger wrote:I kakvom skretanju pričaš,pa ja tjednima ništa nisam tu napisao, i to ne samo ja. Nitko takoreći ni ne piše, ti si sam sebi čestitao naslov i nitko drugi, i ona izdrkotina tu i tamo biće baci neki copy/paste.
Ali eto redoviti ste na temi o Hajduku jer tamo ima o čem pisati, dok tu nema jer cveta cveće u vaše poduzeće... :lol!:
zavidni smo hajduku na doslovno neviđenim uspjesima.
zadnji viđeni je bio onaj osvojeni kup kontra lokomotive 2012/13, a predzadnji onaj kup ukraden Šibeniku 2009/10.
sitting_bull-
2015-09-28
Naravno da tamo ima. Dinamove utakmice u zadnje vrijeme su dosadne dok su Hajdukove spektakularne. Možda Hajdukovi navijači to ne primjećuju, ali svi koji gledaju sa strane tako misle. I Bjeluca je nešto slično izjavio. Evo ja npr, veliki simpatizer Liverpoola krenuo sam u nedjelju gledat Merseyside derbi ali sam se na kraju prebacio na Lokomotivu jer je bila puno bolja utakmica.Andreas Goldberger wrote:I kakvom skretanju pričaš,pa ja tjednima ništa nisam tu napisao, i to ne samo ja. Nitko takoreći ni ne piše, ti si sam sebi čestitao naslov i nitko drugi, i ona izdrkotina tu i tamo biće baci neki copy/paste.
Gasi taj jad od kluba!Andreas Goldberger wrote:Mamićevi isprci aktivni na temi o najvećem hrvatskom nogometnom klubu-HAJDUKU iz Splita, a na ovoj temi o GNK Lopovu tišina.
Kakvi jadnici...
:(
Guest- Guest
opa!fridrih_niche wrote:Gasi taj jad od kluba!Andreas Goldberger wrote:Mamićevi isprci aktivni na temi o najvećem hrvatskom nogometnom klubu-HAJDUKU iz Splita, a na ovoj temi o GNK Lopovu tišina.
O ovome tišina, ali zato znaju tko je šarao po Jakoliševoj kući... :lol!:
Kakvi jadnici... :roflrofl: :roflrofl: :roflrofl:
vaskrsnuo idiot niche!
mora mentor držati štangu učeniku.
kodeks je kodeks, makar i idiotski.
sitting_bull-
2015-09-28
Pljuc!fridrih_niche wrote:Gasi taj jad od kluba!Andreas Goldberger wrote:Mamićevi isprci aktivni na temi o najvećem hrvatskom nogometnom klubu-HAJDUKU iz Splita, a na ovoj temi o GNK Lopovu tišina.
Kakvi jadnici...
<3
Guest- Guest
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 9 of 50