ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MAĐARSKA DO DALMACIJE,

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

MAĐARSKA DO DALMACIJE, - Page 3 Empty Re: MAĐARSKA DO DALMACIJE,

Post by vuksadinare 7/5/2020, 08:15

usput za babu soru spegelj je nakon petnaest godina priznao da je ipak tuđman bio u pravu i da je takve planove za osvajanje vojarni donio jer su preplavile emocije tj emocije nadvladale razum i logicno razmisljanje...bio je rezigniran vojnom akcijom jna u sloveniji te napadima i terorizmo marticevaca i drugih srpskih ekstremista diljem hrvatske tamo gdje su srbi imali vecinu ili bile mjesovite sredine..plus zbog NEDOSTATKA ORUZJA jerbo je oruzje TO-a Hrvatske predano jna...

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 7/5/2020, 08:44

za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 7/5/2020, 08:47

ajmo mi malo o Madjarskoj i madjaricama...opet vi o sebi...dosadilo brate,utuši i smori.. No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 7/5/2020, 08:51

tre wrote:
Legendovich wrote:..Netko rece,da su Madjarice mnogo lakome na kuratz....nadyfino..!!!
ja sam to neki dan napisao
Moj eržika dobar žena samo je mnogo lakoma na kurac!
Imaš zenu Madjaricu??? affraid affraid affraid ufffff..odlicne su samo su mnogo lakome..na kuratz... lol! lol! lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 7/5/2020, 09:59

vuksadinare wrote:za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
za informaciju tebi JNA nije imala vrhovnog komandanta 
bila je u raspadu i potpuno vojno onesposobljena 
jer ipaj je tobila jelte prava vojska 
a ne nekoliko njih plus paravojne postrojbe u rh 
 što uostalom svi znamo 
i ja gledala kako se mjesecima odvijaju pregovori sa zapovjedništvom 5.vojne oblasti 
i kako su unutra u dvorištu kurblali neka borna kola i drhtali od straha 
kaj laprdaš o slo ne kužim nit imam vremena za te tvoje krivine

2014-04-29

Back to top Go down

Post by vuksadinare 7/5/2020, 10:09

Sora wrote:
vuksadinare wrote:za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
za informaciju tebi JNA nije imala vrhovnog komandanta 
bila je u raspadu i potpuno vojno onesposobljena 
jer ipaj je tobila jelte prava vojska 
a ne nekoliko njih plus paravojne postrojbe u rh 
 što uostalom svi znamo 
i ja gledala kako se mjesecima odvijaju pregovori sa zapovjedništvom 5.vojne oblasti 
i kako su unutra u dvorištu kurblali neka borna kola i drhtali od straha 
kaj laprdaš o slo ne kužim nit imam vremena za te tvoje krivine
ha,ha...koji babski dibiduz...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vili40 7/5/2020, 11:44

Milanović odgovorio Orbanu zbog karte velike Mađarske
MAĐARSKA DO DALMACIJE, - Page 3 4bb3c20e-6b91-419d-ab72-5b7dc6c2d323

MAĐARSKI premijer Viktor Orban objavio je jučer na svojem Facebooku čestitku maturantima koji danas na maturi pišu povijest.
Čestitka nije bilo kakva, nego karta velike Mađarske koja obuhvaća dio Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije.
Danas mu je odgovorio Milanović. On je također poslao poruku maturantima, pozvao ih je da ne objavljuju karte koje Hrvatsku čine većom.
"Povodom karte/globusa na kojemu se vidi hipertrofirana Mađarska, inače nama susjedna i, u novijoj povijesti, prijateljska država, trenutno u čvrstom stisku kroničnih ‘kartomana’, moja poruka ohrabrenja hrvatskim školarcima pred maturu: Hrvatska je moderna europska država i nacija. U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje. Nemojte ih „šerati“ i stavljati na svoje profile. Nisu danas nimalo aktualne ili ostvarive, a, još važnije, beskrajno iritiraju naše susjede. Otprilike onako kako nas iritiraju, ali i svaki puta iznova začude „povijesne“ karte koje kao mračni fetiš prigodno i predvidivo izranjaju sa stranica nekih „vođa“ u komšiluku. To su provokacije onih koji jako dobro znaju da će te karte i dalje ostati samo u ormarima. Učite iz povijesti, ali gledajte u budućnost", napisao je Milanović.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 7/5/2020, 12:09

Komšiluku. cheers

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-reagirao-na-orbanovu-objavu-iritiraju-nas-ali-i-svaki-put-iznova-zacude-karte-koje-izranjaju-sa-stranica-nekih-voda-u-komsiluku/10281883/
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by catabbath 7/5/2020, 12:46

Stare karte su zajebana stvar, mađarska pa jugoslavenska pa austrougarska uvijek će neko pizditi. A nedajbože da neko objavi kartu Rimskog carstva.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by marcellus 7/5/2020, 12:56

Sora wrote:
danni1 wrote:Može ko hoće, al Srbi neće.

Mogu i mađari i talijani Mogu i Turci al Srbadija neće nikad više.
poserem ti se na hrvatsku koju ti dijeliš svima ko kurvu 

ti psmtr ludu i bezglavu

baba opet pizdiš

apaurinček i spavat

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 7/5/2020, 15:00

Po toj karti ja sam u Austriji tako da je ok.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/5/2020, 15:03

Ipak nek se Madjarska drzi sebea..bolje za nju..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 7/5/2020, 15:10

marcellus wrote:
Sora wrote:

poserem ti se na hrvatsku koju ti dijeliš svima ko kurvu 

ti psmtr ludu i bezglavu

baba opet pizdiš

apaurinček i spavat
ja mogu mirno spavati 
za razliku od vas raspikuža i zatornika i gusana i hrvatskih kurvetina

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 7/5/2020, 15:11

kakvi ste krepili 
nitko neće staviti milanovićev odgovor maturantima 

na nivou .. 
a ne vaša prdenja u zrak

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Eroo 7/5/2020, 16:03

Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji  tada budu živi.
Nema ništa vječno osim vječnosti. Milanović očiglkedno ne razumije ni vrijeme
u kojem živi a ni povijest. Učit treba od Tuđmana i ne od Mesića.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/5/2020, 18:22

Eroo wrote:Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji  tada budu živi.
sve odreda zesci ucitelji..u 30 godina niti koraka naprijed,osim st onije 5rostruko preplaceno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 7/5/2020, 18:56

na zalost...orban se ima cime kurcit zoki a i plenki bas i ne..ovi sad zoki i plenki kazu mogli bi i mi izvadit karte...pa izvadi brate..pokazi muda..a ne stalno kme dok te onaj drugi provocira..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by danni1 7/5/2020, 19:23

vuksadinare wrote:

ja da sam ovo napisao bio bi osuđen ovdje kao najveci srbomrzac,koljac,ustasa Basketball
A to je nešto loše?

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 7/5/2020, 19:25

danni1 wrote:
vuksadinare wrote:

ja da sam ovo napisao bio bi osuđen ovdje kao najveci srbomrzac,koljac,ustasa Basketball
A to je nešto loše?
...meni dovoljno da me za ono prvo optuze :D
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sora 7/5/2020, 20:09

Legendovich wrote:
Eroo wrote:Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji  tada budu živi.
sve odreda zesci ucitelji..u 30 godina niti koraka naprijed,osim st onije 5rostruko preplaceno
ma dašta 
ovo što ero preporuči čitaj u suprotnom smjeru kao u ogledalu

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 7/5/2020, 20:38

Serbinho-3 wrote:MAĐARSKA DO DALMACIJE, - Page 3 2161547_epa-martin-divisek-01_ls-s

https://www.kurir.rs/planeta/3459663/usijao-se-fejsbuk-hrvatska-na-nogama-zbog-jedne-objave-orbana-nastala-ludnica-pogledajte-sta-je-razbesnelo-hrvate

Zanimljivo ... vas srpcad nije ''razbesnelo'' sto je Ugarska do Beograda?

Odustali vec od Vojvodine??

:)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics