MAĐARSKA DO DALMACIJE,
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: MAĐARSKA DO DALMACIJE,
usput za babu soru spegelj je nakon petnaest godina priznao da je ipak tuđman bio u pravu i da je takve planove za osvajanje vojarni donio jer su preplavile emocije tj emocije nadvladale razum i logicno razmisljanje...bio je rezigniran vojnom akcijom jna u sloveniji te napadima i terorizmo marticevaca i drugih srpskih ekstremista diljem hrvatske tamo gdje su srbi imali vecinu ili bile mjesovite sredine..plus zbog NEDOSTATKA ORUZJA jerbo je oruzje TO-a Hrvatske predano jna...
vuksadinare- Posts : 100329
2015-09-08
za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
2015-09-08
ajmo mi malo o Madjarskoj i madjaricama...opet vi o sebi...dosadilo brate,utuši i smori..
Guest- Guest
Imaš zenu Madjaricu??? ufffff..odlicne su samo su mnogo lakome..na kuratz...tre wrote:ja sam to neki dan napisaoLegendovich wrote:..Netko rece,da su Madjarice mnogo lakome na kuratz....nadyfino..!!!
Moj eržika dobar žena samo je mnogo lakoma na kurac!
Guest- Guest
za informaciju tebi JNA nije imala vrhovnog komandantavuksadinare wrote:za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
bila je u raspadu i potpuno vojno onesposobljena
jer ipaj je tobila jelte prava vojska
a ne nekoliko njih plus paravojne postrojbe u rh
što uostalom svi znamo
i ja gledala kako se mjesecima odvijaju pregovori sa zapovjedništvom 5.vojne oblasti
i kako su unutra u dvorištu kurblali neka borna kola i drhtali od straha
kaj laprdaš o slo ne kužim nit imam vremena za te tvoje krivine
ha,ha...koji babski dibiduz...Sora wrote:za informaciju tebi JNA nije imala vrhovnog komandantavuksadinare wrote:za informaciji sori...u to vrijeme kad je špegelj predlozio 'plan' osvajanja vojarni..janezi su bez problema mogli mobilizirati 30 000 ljudi pod punom ratnom spremom...a hrvatska niti 5 000 ljudi...efektivno mogla je i 100 000 ljudi ali bez oruzja tj vojnog kompleta...dakle samo 5000 ljudi koje bi mogla naoruzati ali mahom pjesackim naoruzanjem...jer nije bilo mnogo protuoklopnih sredstava a da ne govorim da nije bilo ni teskog topnistva ni pzo sistema...oklopa nismo ni imali osim apar blindiranih kamiona i autobusa te manji broj policijskih oklopnih vozila...za razliku od nas kako rekoh prije samog pocetka sukoba janezi su digli 30 000 ljudi koji su bili naoruzani kompletnim borbenim kompletom...dakle svaki pripadnik slovenskog TO-a je imao sest okvira za automatsku usku,tri trombonske mine..na video snimkama iz slovenskog rata vid s eda svaki drugi teritorijalac ima zolju...imali su minobacace,bestrzajne topove,zis-ove i pzo topove sve sto je tad imala TO slovenije odnosno oruzja koja je duzila..a koju su janezi uspjeli sacuvati 70% oruzja TO-a da im JNA ne uzme...jedino sto nisu imali tenkove i zrakolove..ali im nije bilo ni potrebno jer su imali dosta protuoklopnog oruzja i pzo topova..pa su mogli sickati oklop jna sto su i napravili na nekim mjestima..da smo mi to tad sve imali mislim za vrijeme špegeljovog šlana ne bi bilo upitno onda napasti vojarne jna usput bi rjesili pitanje i 'krajine'..ali nismo i u tome je sva poanta
bila je u raspadu i potpuno vojno onesposobljena
jer ipaj je tobila jelte prava vojska
a ne nekoliko njih plus paravojne postrojbe u rh
što uostalom svi znamo
i ja gledala kako se mjesecima odvijaju pregovori sa zapovjedništvom 5.vojne oblasti
i kako su unutra u dvorištu kurblali neka borna kola i drhtali od straha
kaj laprdaš o slo ne kužim nit imam vremena za te tvoje krivine
2015-09-08
Milanović odgovorio Orbanu zbog karte velike Mađarske
MAĐARSKI premijer Viktor Orban objavio je jučer na svojem Facebooku čestitku maturantima koji danas na maturi pišu povijest.
Čestitka nije bilo kakva, nego karta velike Mađarske koja obuhvaća dio Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije.
Danas mu je odgovorio Milanović. On je također poslao poruku maturantima, pozvao ih je da ne objavljuju karte koje Hrvatsku čine većom.
"Povodom karte/globusa na kojemu se vidi hipertrofirana Mađarska, inače nama susjedna i, u novijoj povijesti, prijateljska država, trenutno u čvrstom stisku kroničnih ‘kartomana’, moja poruka ohrabrenja hrvatskim školarcima pred maturu: Hrvatska je moderna europska država i nacija. U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje. Nemojte ih „šerati“ i stavljati na svoje profile. Nisu danas nimalo aktualne ili ostvarive, a, još važnije, beskrajno iritiraju naše susjede. Otprilike onako kako nas iritiraju, ali i svaki puta iznova začude „povijesne“ karte koje kao mračni fetiš prigodno i predvidivo izranjaju sa stranica nekih „vođa“ u komšiluku. To su provokacije onih koji jako dobro znaju da će te karte i dalje ostati samo u ormarima. Učite iz povijesti, ali gledajte u budućnost", napisao je Milanović.
MAĐARSKI premijer Viktor Orban objavio je jučer na svojem Facebooku čestitku maturantima koji danas na maturi pišu povijest.
Čestitka nije bilo kakva, nego karta velike Mađarske koja obuhvaća dio Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije.
Danas mu je odgovorio Milanović. On je također poslao poruku maturantima, pozvao ih je da ne objavljuju karte koje Hrvatsku čine većom.
"Povodom karte/globusa na kojemu se vidi hipertrofirana Mađarska, inače nama susjedna i, u novijoj povijesti, prijateljska država, trenutno u čvrstom stisku kroničnih ‘kartomana’, moja poruka ohrabrenja hrvatskim školarcima pred maturu: Hrvatska je moderna europska država i nacija. U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje. Nemojte ih „šerati“ i stavljati na svoje profile. Nisu danas nimalo aktualne ili ostvarive, a, još važnije, beskrajno iritiraju naše susjede. Otprilike onako kako nas iritiraju, ali i svaki puta iznova začude „povijesne“ karte koje kao mračni fetiš prigodno i predvidivo izranjaju sa stranica nekih „vođa“ u komšiluku. To su provokacije onih koji jako dobro znaju da će te karte i dalje ostati samo u ormarima. Učite iz povijesti, ali gledajte u budućnost", napisao je Milanović.
vili40-
2015-08-02
Komšiluku.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-reagirao-na-orbanovu-objavu-iritiraju-nas-ali-i-svaki-put-iznova-zacude-karte-koje-izranjaju-sa-stranica-nekih-voda-u-komsiluku/10281883/
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milanovic-reagirao-na-orbanovu-objavu-iritiraju-nas-ali-i-svaki-put-iznova-zacude-karte-koje-izranjaju-sa-stranica-nekih-voda-u-komsiluku/10281883/
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Stare karte su zajebana stvar, mađarska pa jugoslavenska pa austrougarska uvijek će neko pizditi. A nedajbože da neko objavi kartu Rimskog carstva.
Sora wrote:poserem ti se na hrvatsku koju ti dijeliš svima ko kurvudanni1 wrote:Može ko hoće, al Srbi neće.
Mogu i mađari i talijani Mogu i Turci al Srbadija neće nikad više.
ti psmtr ludu i bezglavu
baba opet pizdiš
apaurinček i spavat
2015-08-22
ja mogu mirno spavatimarcellus wrote:Sora wrote:poserem ti se na hrvatsku koju ti dijeliš svima ko kurvudanni1 wrote:Može ko hoće, al Srbi neće.
ti psmtr ludu i bezglavu
baba opet pizdiš
apaurinček i spavat
za razliku od vas raspikuža i zatornika i gusana i hrvatskih kurvetina
kakvi ste krepili
nitko neće staviti milanovićev odgovor maturantima
na nivou ..
a ne vaša prdenja u zrak
nitko neće staviti milanovićev odgovor maturantima
na nivou ..
a ne vaša prdenja u zrak
Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji tada budu živi.
Nema ništa vječno osim vječnosti. Milanović očiglkedno ne razumije ni vrijeme
u kojem živi a ni povijest. Učit treba od Tuđmana i ne od Mesića.
sve odreda zesci ucitelji..u 30 godina niti koraka naprijed,osim st onije 5rostruko preplacenoEroo wrote:Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji tada budu živi.
Guest- Guest
na zalost...orban se ima cime kurcit zoki a i plenki bas i ne..ovi sad zoki i plenki kazu mogli bi i mi izvadit karte...pa izvadi brate..pokazi muda..a ne stalno kme dok te onaj drugi provocira..
2015-09-08
A to je nešto loše?vuksadinare wrote:ja da sam ovo napisao bio bi osuđen ovdje kao najveci srbomrzac,koljac,ustasadanni1 wrote:Može ko hoće, al Srbi neće.
...meni dovoljno da me za ono prvo optuzedanni1 wrote:A to je nešto loše?vuksadinare wrote:ja da sam ovo napisao bio bi osuđen ovdje kao najveci srbomrzac,koljac,ustasadanni1 wrote:Može ko hoće, al Srbi neće.
2015-09-08
ma daštaLegendovich wrote:sve odreda zesci ucitelji..u 30 godina niti koraka naprijed,osim st onije 5rostruko preplacenoEroo wrote:Bit će preslagivanja karata, a kakvih to će tek vidjeti oni koji tada budu živi.
ovo što ero preporuči čitaj u suprotnom smjeru kao u ogledalu
Serbinho-3 wrote:
https://www.kurir.rs/planeta/3459663/usijao-se-fejsbuk-hrvatska-na-nogama-zbog-jedne-objave-orbana-nastala-ludnica-pogledajte-sta-je-razbesnelo-hrvate
Zanimljivo ... vas srpcad nije ''razbesnelo'' sto je Ugarska do Beograda?
Odustali vec od Vojvodine??
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
» Male Ujke iz Dalmacije
» muškarac, mlađi od 30, neobrazovan i dolazi iz Dalmacije
» Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
» NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije
» Male Ujke iz Dalmacije
» muškarac, mlađi od 30, neobrazovan i dolazi iz Dalmacije
» Liječnik iz Dalmacije koji je otišao u Švedsku
» NLO velikom bukom uznemirio građane Dalmacije
Page 3 of 4