VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
da, to je moje mišljenje, a stavila sam i argumentemarcellus wrote:znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
a sto kazes na zemunicu :DNoor wrote:da, to je moje mišljenje, a stavila sam i argumentemarcellus wrote:znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
kao atomsko, kao obitavaliste i kao skloniste od vremenski neprilikaNoor wrote:možeLeviathan2 wrote:a sto kazes na zemunicu :DNoor wrote:da, to je moje mišljenje, a stavila sam i argumentemarcellus wrote:znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
kao atomsko sklonište :)
ono, toplinska i energetska vrijednost?
Leviathan2 wrote:kao atomsko, kao obitavaliste i kao skloniste od vremenski neprilikaNoor wrote:možeLeviathan2 wrote:a sto kazes na zemunicu :DNoor wrote:da, to je moje mišljenje, a stavila sam i argumentemarcellus wrote:znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
Vidi ove zemunice:
u Švicarskoj
crvenkasti-
2014-04-17
prevelika guzvacrvenkasti wrote:Leviathan2 wrote:kao atomsko, kao obitavaliste i kao skloniste od vremenski neprilikaNoor wrote:možeLeviathan2 wrote:a sto kazes na zemunicu :DNoor wrote:
da, to je moje mišljenje, a stavila sam i argumente
Vidi ove zemunice:
u Švicarskoj
ja sam to sve sam radio i stavio iznutra... jebat ga, ako se zapali napravit ću drugu bolje. Imam instalaciju 12v i 220...Noor wrote:heh, ali ti unutarnjom izolacijom dodatno smanjuješ već ionako malu akumulacijsku masu do mjere da je apsolutno uklanjaš :)mutava baštarda wrote:ne... Spominjao sam taj način izolacije koji je dobar kod male akumulacijske mase i da nije loše za kraće boravke i kada treba ugrijati na brzinu. Prijatelj je u kamenoj vikendici imao kalijevu peć i tek drugi dan kad bi išao ća počelo bi mu biti ugodno u njojNoor wrote:pa to nije montažna drvena kuća ondamutava baštarda wrote:drvo je samo iznutra...vanjski dio je blok. Može izdržati tornado...Noor wrote:
ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.
zato kažem, ne hvala.
Diga sam meštra iz penzije da mi riješi krov zbog ekstremne bure ..
možda nemaš kondenzacije ako u njoj rijetko ili na kratko ložiš...a možda i imaš, to trebaš pogledati iza drvene obloge, vjerujem da nisi stavljao panu branu
da ne pričam kako sve utičnice, prekidače, razvodne kutije, slavine, ventile...sve to moraš izvlačiti "van" na površinu drvene ili kakve već obloge
A gdje je vodena instalacija tamo ide umjesto stiropor /daska, stiropor/ opeka 10 ili 12 cm ne sićam se.
rigidnost je irelevantna, ili sun u pravu, ili nis.Hektorović wrote:aben wrote:i meksičke serije se skoro svugdi gljedaju.
skoro svgdi ne znoči da je to dobro, subvencije nužno misalociraju resurse.
Ti si baš ideološki rigidan, ako i Amerika ima i na saveznom i na lokalnim razinama bezbroj takvih programa subvencija i benefita...
https://www.energystar.gov/about/federal_tax_credits
https://www.nyserda.ny.gov/All-Programs/Programs/Home-Energy-Efficiency-Upgrades
Ne gube ništa, dugoročno država profitira.
a u pravu san. ni bitno ča država profitiro, kod subvencija uvika neko profitiro, a neko to sve ploćo. subvencije su tvornice misalokacije resursov.
https://fee.org/articles/subsidies-work/
2014-04-16
Leviathan2 wrote:ako imas zemljiste, napravi si skloniste od vremenskih nepogoda ispod nivoa zemlje, mozda malkicu ostavi iznad da imas svjetlaaben wrote:chiti patis wrote:
izgradnja kuce je troskovno jos najmanji bauk, najveci je kupovina gradjevinskog zemljista i potrebne dozvole..
cemu sluzi podjela izmedju gradjevinskog i poljoprivrednog zemljista?! valjda svaki vlasnik ima pravo radit sa svojim vlasnistvom sto zeli..
skloništa od vremenskih uvjeta su ključne za zajednicu, zajednica moro aktivno roditi na ograničavanju gradnje
em nemas problema s grijanjem, em nemas problema sa hladjenjem
i netreba ti dozvola
dozvola tribo za sve tipove skloništa
2014-04-16
Zajednički sanitarni čvor...Leviathan2 wrote:prevelika guzvacrvenkasti wrote:Leviathan2 wrote:kao atomsko, kao obitavaliste i kao skloniste od vremenski neprilikaNoor wrote:možeLeviathan2 wrote:
a sto kazes na zemunicu :D
Vidi ove zemunice:
u Švicarskoj
T.- Posts : 17600
2014-04-14
Proucit cu.Hektorović wrote:Maggie19 wrote:Ne znam za te iz Bih
https://www.savox.ba/reference/apartmani-plitvicka-jezera-hrvatska
Hvala.
;-)
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Njemu je 19,a njoj 72 godine:Uh,kako je samo dobra u krevetu
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
Page 4 of 4