VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
Maggie19 wrote:Hrvatskekuce su skupe.
Vise prouzvodjaca sam proucila.
Ne znam za te iz Bih koliko bi doslo na kraju kad sve zbrojis.
Firme iz BiH rade i po Sloveniji, Austriji, HR,...
A kvalitet je otprilike isti... ionako HR firme uzimaju šljakere i materijal iz BiH i Srbije...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
I ne mashtajte,vise vremena za to nema...kontinjer,komad 3000 ojra,3 komada i šajbaj..
Guest- Guest
Maggie19 wrote:Ne znam za te iz Bih
https://www.savox.ba/reference/apartmani-plitvicka-jezera-hrvatska
2018-04-10
u normalnoj kuci ,nastaje kondenzacija-tako kazu bar "majstori"..mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:Noor wrote:a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:
Jedino to oko bure, ali za kontinent ovo je i ljepše i ekonomičnije nego betonjare. Da je malo više pameti država bi subvencionirala pošto su uštede energije ogromne (betonjare je teško zagrijati, a da imaš dobru izolaciju moraš na fasadu naljepit 10 cm stiropora, pa svejedno imaš masu termičkih mostova zbog kod nas sveprisutnog zidarskog fušeraja).
Pa treba ali se po meni puno ljepše uklopi, plus što su sami materijali izrade odlična izolacija.
montažna kuća ima malu akumulacijsku masu, a to znači da ne akumulira toplinu koju bi kasnije mogla osloboditi u prostor, pa se gašenjem grijanja iznimno brzo se i ohladi
]
Ovo samo vrijedi za vikend kuće, ne i za življenje...
Guest- Guest
ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:Noor wrote:a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:
Jedino to oko bure, ali za kontinent ovo je i ljepše i ekonomičnije nego betonjare. Da je malo više pameti država bi subvencionirala pošto su uštede energije ogromne (betonjare je teško zagrijati, a da imaš dobru izolaciju moraš na fasadu naljepit 10 cm stiropora, pa svejedno imaš masu termičkih mostova zbog kod nas sveprisutnog zidarskog fušeraja).
Pa treba ali se po meni puno ljepše uklopi, plus što su sami materijali izrade odlična izolacija.
montažna kuća ima malu akumulacijsku masu, a to znači da ne akumulira toplinu koju bi kasnije mogla osloboditi u prostor, pa se gašenjem grijanja iznimno brzo se i ohladi
]
zato kažem, ne hvala.
promo-kuce-i-na-istri
2018-04-10
u kući u kojoj živim imam 8cm izvana/ matun 20 /stiropor 2 / pregradni matun...Legendovich wrote:u normalnoj kuci ,nastaje kondenzacija-tako kazu bar "majstori"..mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:Noor wrote:
a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)
]
Nema kondezacije
U vijendici nema kondezacije zato što se radi o drvu... Da ga nema možda bi bilo s obzirom na razlike u temperaturi vani i unutra...
Kondezacija je rezultat fušerskog rada i toplinskih mostova...
drvo je samo iznutra...vanjski dio je blok. Može izdržati tornado...Noor wrote:ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:Noor wrote:
a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)
]
zato kažem, ne hvala.
Diga sam meštra iz penzije da mi riješi krov zbog ekstremne bure ..
ove klasicne montazne kuce su sranje,pogotovo sada..kontejner zakon..mobilan,cvrst,podatan za montazu..nemozda dizajnersi upjesan,ali svakako visestruko jeftinije i kvalitetnije rjesenje..
montazne kuce gledajte kao moderni namjestaj..jednom sklopis,i ne diraj,ne mici..probash nesto,sve se raspadne..
OVO Je full mobilno..
na linku imate sve podatke..koji su potrebni..
https://www.shippyhouse.com/
montazne kuce gledajte kao moderni namjestaj..jednom sklopis,i ne diraj,ne mici..probash nesto,sve se raspadne..
OVO Je full mobilno..
na linku imate sve podatke..koji su potrebni..
https://www.shippyhouse.com/
Guest- Guest
pa to nije montažna drvena kuća ondamutava baštarda wrote:drvo je samo iznutra...vanjski dio je blok. Može izdržati tornado...Noor wrote:ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:
]
zato kažem, ne hvala.
možda nemaš kondenzacije ako u njoj rijetko ili na kratko ložiš...a možda i imaš, to trebaš pogledati iza drvene obloge, vjerujem da nisi stavljao panu branu
Legendovich wrote:ove klasicne montazne kuce su sranje,pogotovo sada..kontejner zakon..mobilan,cvrst,podatan za montazu..nemozda dizajnersi upjesan,ali svakako visestruko jeftinije i kvalitetnije rjesenje..
...plus toga nema ni dogradnje, ni rekonstrukcije, možeš jedino srušit i napravit drugu
Guest- Guest
yahh...kontejnere slazi,samo je mashta granica..Noor wrote:Legendovich wrote:ove klasicne montazne kuce su sranje,pogotovo sada..kontejner zakon..mobilan,cvrst,podatan za montazu..nemozda dizajnersi upjesan,ali svakako visestruko jeftinije i kvalitetnije rjesenje..
...plus toga nema ni dogradnje, ni rekonstrukcije, možeš jedino srušit i napravit drugu
Guest- Guest
ne... Spominjao sam taj način izolacije koji je dobar kod male akumulacijske mase i da nije loše za kraće boravke i kada treba ugrijati na brzinu. Prijatelj je u kamenoj vikendici imao kalijevu peć i tek drugi dan kad bi išao ća počelo bi mu biti ugodno u njojNoor wrote:pa to nije montažna drvena kuća ondamutava baštarda wrote:drvo je samo iznutra...vanjski dio je blok. Može izdržati tornado...Noor wrote:ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.mutava baštarda wrote:Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:
]
zato kažem, ne hvala.
možda nemaš kondenzacije ako u njoj rijetko ili na kratko ložiš...a možda i imaš, to trebaš pogledati iza drvene obloge, vjerujem da nisi stavljao panu branu
heh, ali ti unutarnjom izolacijom dodatno smanjuješ već ionako malu akumulacijsku masu do mjere da je apsolutno uklanjaš :)mutava baštarda wrote:ne... Spominjao sam taj način izolacije koji je dobar kod male akumulacijske mase i da nije loše za kraće boravke i kada treba ugrijati na brzinu. Prijatelj je u kamenoj vikendici imao kalijevu peć i tek drugi dan kad bi išao ća počelo bi mu biti ugodno u njojNoor wrote:pa to nije montažna drvena kuća ondamutava baštarda wrote:drvo je samo iznutra...vanjski dio je blok. Može izdržati tornado...Noor wrote:ima i planina iznad mog grada, tamo je moj stari imao drvenu vikendicu nekih 30 godina, a prodao ju je jer se od vjetra sjeverca čitava nakrivila na južnu stranu i zadnjih 5-6 godina je vodio bitku s termitima.mutava baštarda wrote:
Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....
zato kažem, ne hvala.
da ne pričam kako sve utičnice, prekidače, razvodne kutije, slavine, ventile...sve to moraš izvlačiti "van" na površinu drvene ili kakve već obloge
mutava baštarda wrote: kamenoj vikendici imao kalijevu peć i tek drugi dan kad bi išao ća počelo bi mu biti ugodno u njoj
Podno grijanje i nema problema
ako ne ono može i kakav konvektor.
2018-04-10
Nore je rekla pa ja ne trebam nista:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Nore je rekla pa ja ne trebam nista:)
znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
nis bez mjesalice :Dmarcellus wrote:znači kažeš zvat levija na mješalicu i betoniraj
It's So Good To Be Bad
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Njemu je 19,a njoj 72 godine:Uh,kako je samo dobra u krevetu
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
Page 3 of 4