VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
lijepo ali moze i povoljnije..
https://www.pinterest.com/mojca2050/container-houses/
https://www.pinterest.com/mojca2050/container-houses/
Guest- Guest
Re: VRUĆI TREND NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: Kako sagraditi montažnu kuću i živjeti u njoj?
aben wrote:i meksičke serije se skoro svugdi gljedaju.
skoro svgdi ne znoči da je to dobro, subvencije nužno misalociraju resurse.
Ti si baš ideološki rigidan, ako i Amerika ima i na saveznom i na lokalnim razinama bezbroj takvih programa subvencija i benefita...
https://www.energystar.gov/about/federal_tax_credits
https://www.nyserda.ny.gov/All-Programs/Programs/Home-Energy-Efficiency-Upgrades
Ne gube ništa, dugoročno država profitira.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
kontejnerske su bolje..bazni materijal metal..visestrukoo zasticen od svega,.a povrh toga sibaj i mahagonij,ako hoces..
kontejner po komadu,oni veliki,3000 ojrova..pa slazi i uredjuj..montazni i klasika.lijepo lijepo,ali ne robustno..
kontejner po komadu,oni veliki,3000 ojrova..pa slazi i uredjuj..montazni i klasika.lijepo lijepo,ali ne robustno..
Guest- Guest
marcellus wrote:ovu lajkam
btw đenerale kolko je cca metar kvadratni visoki rb i koliko je ključ u ruke (ništa skupo, sve elementarno - laminat, budget pločice etc)
U članku kažu 400 do 600 eura po kvadratu... ide to i niže. Može se i za 350.
Laminat nebi, može se sasvim povoljno drvo (uzmeš ovo što se klasično ubraja kao estetski lošije, u biti može biti i zanimljivije), možda je 20% skuplje a osjetno toplije i bolja izolacija od laminata.
2018-04-10
Super su, takve sam mislila jednu dvije na plitvice i najam , gledam ih već dugo...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Hektorović wrote:marcellus wrote:ovu lajkam
btw đenerale kolko je cca metar kvadratni visoki rb i koliko je ključ u ruke (ništa skupo, sve elementarno - laminat, budget pločice etc)
Laminat nebi, može se sasvim povoljno drvo (uzmeš ovo što se klasično ubraja kao estetski lošije, u biti može biti i zanimljivije), možda je 20% skuplje a osjetno toplije i bolja izolacija od laminata.
nekako mislim da to jako naraste kad kreneš u konkretne razgovore
kako god
marcellus wrote:Hektorović wrote:marcellus wrote:ovu lajkam
nekako mislim da to jako naraste kad kreneš u konkretne razgovore
kako god
Raste po njihovoj procjeni koliko te mogu oderati... da uvijek gledaju uvaliti najskuplje, pa i zavrnuti cijenu, gledaju...
Uvijek je tako u građevini. Opet kad skuže da je situacija ili će dobiti posao ili neće, onda su fleksibilniji...
...u biti sljedećih mjeseci će sigurno biti najjeftinije pošto standardnog obima posla neće biti.
2018-04-10
kaya wrote:Super su, takve sam mislila jednu dvije na plitvice i najam , gledam ih već dugo...
Pošalji ili stavi link
najozbiljnije.
Ove godine neće biti Koreje i Kineza...
2018-04-10
Hoću, to mi i je neki plan.Hektorović wrote:kaya wrote:Super su, takve sam mislila jednu dvije na plitvice i najam , gledam ih već dugo...
Pošalji ili stavi link
najozbiljnije.
Ove godine neće biti Koreje i Kineza...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
nema ni kod vas goriLegendovich wrote:chiti patis wrote:
izgradnja kuce je troskovno jos najmanji bauk, najveci je kupovina gradjevinskog zemljista i potrebne dozvole..
cemu sluzi podjela izmedju gradjevinskog i poljoprivrednog zemljista?! valjda svaki vlasnik ima pravo radit sa svojim vlasnistvom sto zeli..
Kod vas nema..i vase je samo do ..koliko ono dubine u zemlju?? 2 meteri ili 4...jerbo ako je dolje naftica,e nece biti tvoja..
a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:T. wrote:ima ludilo kućica samo bojim se da to ne bi izdržalo ni olujnu a kamoli orkansku buru...
nisu bez veze se u dalmaciji uvijek gradile kamene kuće...
možda za unutrašnjost RH su pogodnije...
Jedino to oko bure, ali za kontinent ovo je i ljepše i ekonomičnije nego betonjare. Da je malo više pameti država bi subvencionirala pošto su uštede energije ogromne (betonjare je teško zagrijati, a da imaš dobru izolaciju moraš na fasadu naljepit 10 cm stiropora, pa svejedno imaš masu termičkih mostova zbog kod nas sveprisutnog zidarskog fušeraja).
Noor wrote:a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:T. wrote:ima ludilo kućica samo bojim se da to ne bi izdržalo ni olujnu a kamoli orkansku buru...
Jedino to oko bure, ali za kontinent ovo je i ljepše i ekonomičnije nego betonjare. Da je malo više pameti država bi subvencionirala pošto su uštede energije ogromne (betonjare je teško zagrijati, a da imaš dobru izolaciju moraš na fasadu naljepit 10 cm stiropora, pa svejedno imaš masu termičkih mostova zbog kod nas sveprisutnog zidarskog fušeraja).
Pa treba ali se po meni puno ljepše uklopi, plus što su sami materijali izrade odlična izolacija.
2018-04-10
ako imas zemljiste, napravi si skloniste od vremenskih nepogoda ispod nivoa zemlje, mozda malkicu ostavi iznad da imas svjetlaaben wrote:chiti patis wrote:
izgradnja kuce je troskovno jos najmanji bauk, najveci je kupovina gradjevinskog zemljista i potrebne dozvole..
cemu sluzi podjela izmedju gradjevinskog i poljoprivrednog zemljista?! valjda svaki vlasnik ima pravo radit sa svojim vlasnistvom sto zeli..
skloništa od vremenskih uvjeta su ključne za zajednicu, zajednica moro aktivno roditi na ograničavanju gradnje
em nemas problema s grijanjem, em nemas problema sa hladjenjem
i netreba ti dozvola
Hektorović wrote:Noor wrote:a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:T. wrote:ima ludilo kućica samo bojim se da to ne bi izdržalo ni olujnu a kamoli orkansku buru...
Pa treba ali se po meni puno ljepše uklopi, plus što su sami materijali izrade odlična izolacija.
montažna kuća ima malu akumulacijsku masu, a to znači da ne akumulira toplinu koju bi kasnije mogla osloboditi u prostor, pa se gašenjem grijanja iznimno brzo se i ohladi
presjek zidnih panela ti je ovakav...okvirna drvena konstrukcija je obostrano obložena nosivim gipsvlaknastim pločama, koje se pričvršćuju skobama ili šarafima, a prostor između nosivih vertikalnih drvenih elemenata ispunjava se izolacijom. zidni elementi se izvana oblažu još stiroporom i gletaju jednim slojem građevinskog ljepila s mrežicom, pa na to ide fasadna žbuka.
s unutrašnje strane panela ide gipskarton.
stropni paneli su od drvenih greda, na koje se obije OSB ploča, a prostor između se ispunjava kamenom vunom.
osnovna drvena konstrukcija spaja se ovako
a stupovi se postavljaju u čelične papuče
hvala, da mi badava daju :)
Maggie19 wrote:Iznenadila me skupoca kad sam malo proucavala pred koji mjesec.epikur37 wrote:Ima fora kućica a nisu baš ni jeftine.
Na Dugom otoku prije mjesec dva, na kat složen hotelić...montažno. Krivaja Zavidovići.
Kompletna kuća za 60 dana i za 27.200 maraka
17/11/2018
Ponuda u BiH
"Najmanja kuća koju radimo je 46 kvadratnih metara i naša cijena bez PDV-a je 300 KM po kvadratu"
Zašto Amerikanci u nekim krajevima grade montažne kuće? Pa kada dođe prirodna katastrofa i uništi im kuću, neće puno žaliti za njima već se sagraditi ponovno montažnu”.
Tim riječima nam čovjek koji je montažnu kuću izgradio na Blidinju objašnjava način razmišljanja suvremenih Amerikanaca, piše Večernji list BiH.
A zašto se on odlučio na nju.
– Pa jednostavno je, kod nas nema prirodnih katastrofa, hvala Bogu, pa kuće mogu još duže izdržati. A ako se dogodi, nije izgubljeno onoliko koliko bi bilo da sam klasičnu kuću gradio – govori nam.
Novinar pomenutog lista ovih dana kao zainteresirani kupac obratio se na dvije adrese. Jedna je ona Mont-inženjeringa koji se smatra jednim od lidera u izgradnji montažnih kuća u BiH. Pitali su za objekt od 40 kvadrata.
– Cijena sistema “ključ u ruke” takvog montažnog objekta je 680 KM po m2 na gotove temelje. U cijenu je uračunat PDV, nemate obvezu smještaja ni prehrane radnika. Prijevoz je, također, uračunat u cijenu. U toj cijeni dobivate potpuno završen i useljiv objekt s krovom, limarijom, stiropor-fasadom (debljina stiropora je 5 cm) u boji po izboru, PVC vanjskom, a drvenom unutarnjom stolarijom, vodo i elektroinstalacije sa svim potrebnim sanitarijama, unutarnje ličenje, estrich, laminat, keramiku, ogradu na balkonu – saopštili su u ovoj firmi.
Praktički, za 27.200 KM dobije se kompletna kuća. Također, dali su i cijenu drugog sistema “visoki roch-bau”.
– Cijena je 510 KM po kvadratnom metru na gotove temelje. U toj varijanti dobijete pokriven objekt s limarijom, završenu fasadu, stolariju, razvedenu instalaciju struje i vode bez sanitarija te postavljanje gipsanih ploča s unutarnje strane zidova. Jamstvo na sve izvedene radove je 2 godine od dana predaje objekta vlasniku, a vijek trajanja je oko 100 godina po proračunima eminentnih stručnjaka. U svim varijantama se računa bruto površina. Za izgradnju objekta treba maksimalno 60 dana. Radimo po cijeloj BiH – saopštili su u ovoj bh. firmi.
Raspitivali su se i za montažnu kuću u Kasthouseu.
– Najmanja kuća koju radimo je 46 kvadratnih metara i naša cijena bez PDV-a je 300 KM po kvadratu.
Cijena prijevoza ovisi o udaljenosti. Montaža je uključena u cijenu. Što se tiče stabilnosti, ta kuća je kao i svaka druga normalna kuća po svim proračunima. Ovisi, uvelike, o temeljima, koliko su stabilni i na kakvom su terenu, ali to vam je važno za svaku kuću – kazao je prodavač kojeg smo kontaktirali preko kupoprodajnog servisa Olx.
Kako godine prolaze, mnogi traže mir daleko od gradske vreve i užurbanog ritma, a montažne kuće, postaju sve popularnije, a prihvatljive su i cjenovno u odnosu na klasične.
2018-04-10
Hrvatskekuce su skupe.
Vise prouzvodjaca sam proucila.
Ne znam za te iz Bih koliko bi doslo na kraju kad sve zbrojis.
hajde hajde,uskoro bute jeli ono sto Yoda i Longi posade i uzberu....
AMERICAN DREAM
AMERICAN DREAM
Guest- Guest
Za vikendicu ok... Bolje nego blok opeka i izolacija izvana... Dođeš zimi nakon tjedan dana naložiš vatru i za po ure skidaš robu sa sebe. U prvom slučaju treba dosta duže čekati da se prostorija ugrije. Kod mene u planini je iznutra 5 cm stiropora na koje su prišiveni oblanjani drveni punti od 5cm... Vani bura, -ohoho a u kući fino za kratko vrime... Da je izolacija bila izvana trebalo bi čekati pola dana da se ugrije zid....Noor wrote:Hektorović wrote:Noor wrote:a montažnu ne trebaš termički izolirati? :)Hektorović wrote:T. wrote:ima ludilo kućica samo bojim se da to ne bi izdržalo ni olujnu a kamoli orkansku buru...
montažna kuća ima malu akumulacijsku masu, a to znači da ne akumulira toplinu koju bi kasnije mogla osloboditi u prostor, pa se gašenjem grijanja iznimno brzo se i ohladi
]
Ovo samo vrijedi za vikend kuće, ne i za življenje...
Maggie19 wrote:Hrvatskekuce su skupe.
Firme iz BiH rade i po Sloveniji, Austriji, HR,...
A kvalitet je otprilike isti... ionako HR firme uzimaju šljakere i materijal iz BiH i Srbije...
2018-04-10
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Njemu je 19,a njoj 72 godine:Uh,kako je samo dobra u krevetu
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
» Kako prepoznati bivša taksi vozila na tržištu polovnjaka
» Sada će Hrvati vidjeti kako je to živjeti u SAD. Tko nema novaca, taj umire
» NASTAVNIKU TABLET, DIREKTORU PUTOVANJE Kako su Tuđmanov prijatelj i slični biznismeni napravili MONOPOL na srpskom tržištu
» Kako je, pobogu, moguće da je kiša uništila prvu zamjensku kuću na Baniji?
Page 2 of 4