ISTINA KOJA SE SKRIVA U HRVATSKOJ: Hajduk je oduvek bio partizanski klub, a Split crveni grad!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
ISTINA KOJA SE SKRIVA U HRVATSKOJ: Hajduk je oduvek bio partizanski klub, a Split crveni grad!
https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3458159/hajduk-crvena-zvezda-poljud-josip-broz-tito-zarko-puhovski
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Re: ISTINA KOJA SE SKRIVA U HRVATSKOJ: Hajduk je oduvek bio partizanski klub, a Split crveni grad!
'Oduvek' malo morgen...
Split postoji 1700 godina, hajduk 109...
A komunjare su vladale 45...
Split postoji 1700 godina, hajduk 109...
A komunjare su vladale 45...
Re: ISTINA KOJA SE SKRIVA U HRVATSKOJ: Hajduk je oduvek bio partizanski klub, a Split crveni grad!
mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
ta se skriva samo u splitu i okolici.
to je javna tajna kao i još puno lipih stvari o hajduku, samo se o njima ne smi govoriti
to je javna tajna kao i još puno lipih stvari o hajduku, samo se o njima ne smi govoriti
sitting_bull-
2015-09-28
max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
sitting_bull-
2015-09-28
ON je sve rekao na ovu temu od kurira i za serbinja..ne treba dodavati nista i oduzimati
https://www.youtube.com/watch?v=xV9yZz-AB4o
https://www.youtube.com/watch?v=xV9yZz-AB4o
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
Pa Zagreb je bio crven ko i Split...mozda i crveniji
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji.....ali beogradska propagnada je iz semi znanih razloga stalno govorila kako je split crveni grad...valjda da ga pridobiju na svoju stranu..istina je ponesto drugacija...ssplicani su se tek padom italije masovnije prikljucili partizanima dok npr.iz zagreba je 1941 u partizane otislo 2 500 zagrepcana...iz splita 160..od kojih vecina nije ni dosla do partizana jer su otkriveni,pohvatani,neki pobijeni a neki su pusteni...cak je iz sibenika i zadra vise ljudi otislo 1941,1942 u partizane nego iz splita...split na primjer po broju komunista u predratnom vremenu nije bio ni među prvih dvadeset gradova za vrijeme kraljevine jugoslavije..a npr.vukovar je bio drugi iza mostara...i sad split crven grad...samo zato sto je hajduk imao zvijezdu u grbu...i sto su ga vodili partijasi..a koji klub nisu...da je hajduk bio komunisticki klub,povlasten imao bi titula vise nego partizan ili zvezda..a bilo je perioda ka mu je prijetilo ispadanje iz rve lige pa se sam spasio nitko mu ustio nije...nije bilo nekad ni novaca...iz uprave hajduku su rekli titu NE da ne zele biti vojni klub...drugo...hajdukovi navijaci su prvi u jugi tada od svih navijaca koji su bili masovnije uhiceni i optuzeni za sirenje parola neprijateljskog sadrzaja nakon utakmice hajduk-zvezda godine 1950 kada je i osnovana torcida..mnogi su dobili zatvorske kazne..tolikoRingo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
2015-09-08
89 Zagrepcana je proglaseno narodnim herojima
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ako je bilo u bovsoj jugi proglaseno sve zajedno oko 1000 narodnih heroja prakticno zagreb je imao skoro 10% narodnih heroja od ukupnog broja...split je imao nekolicinu...drugo....bivsi igraci,treneri,funkcioneri,navijaci kako danas tako i prije uvijek su izjavljivali da su im najteza gostovanja bila u splitu....u stilu..vrlo napaljena publika,neprijateljski nastrojena,tesko je bilo igrati,nekoliko puta smo bili blizu linča...Ringo10 wrote:89 Zagrepcana je proglaseno narodnim herojima
2015-09-08
ovo mislim na zvezdu i partizanvuksadinare wrote:ako je bilo u bovsoj jugi proglaseno sve zajedno oko 1000 narodnih heroja prakticno zagreb je imao skoro 10% narodnih heroja od ukupnog broja...split je imao nekolicinu...drugo....bivsi igraci,treneri,funkcioneri,navijaci kako danas tako i prije uvijek su izjavljivali da su im najteza gostovanja bila u splitu....u stilu..vrlo napaljena publika,neprijateljski nastrojena,tesko je bilo igrati,nekoliko puta smo bili blizu linča...Ringo10 wrote:89 Zagrepcana je proglaseno narodnim herojima
2015-09-08
max je crveni ustašasitting_bull wrote:max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
immortal-
2014-04-16
iz tvojih krajeva samomortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
aaa haha prepoznala se ti !!!!Sora wrote:iz tvojih krajeva samomortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
immortal-
2014-04-16
ne radi se o tome...nego jedostavno zagreb je bio sveucilisni grad,bilo je i industrije,sindikalni pokret je bio jak samim time utjecaj komunista je bio jaci...mislim na kraljevinu jugu....svi ondasnji znacajniji komunisti su zivjeli u zagrebu stalno ili privremeno poput koncara,tita,bakarica,pavla papa..u splitu prakticno nije bilo znacajnijeg komunista osim vicka krstulovica ali on je bio previse rigidan staljinisticka orjentacija i samim time je odbijao da se splicani u vecem broju prikljuce u partiju..pa split je 1933 godine imao svega tridesetak clanova partije...dok je npr.hss imao preko dvije tisuce...mortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
2015-09-08
hajduk je 1944. u svibnju prešao na otok VIS I TAMO odigrao pobjedničku utakmicu s englezima
i još nekoliko utakmica
čime je popularizirao partizanski pokret
hajduk je na stadionu poljud 4.svibnja 1980. plakao za titom i ta slika će ostati u povijesti
to što novokomponirani hrvatići navodno su zaboravili svoje suze...
a jebga
čovjek je lako pokvarljiva roba
i još nekoliko utakmica
čime je popularizirao partizanski pokret
hajduk je na stadionu poljud 4.svibnja 1980. plakao za titom i ta slika će ostati u povijesti
to što novokomponirani hrvatići navodno su zaboravili svoje suze...
a jebga
čovjek je lako pokvarljiva roba
naravnovuksadinare wrote:ne radi se o tome...nego jedostavno zagreb je bio sveucilisni grad,bilo je i industrije,sindikalni pokret je bio jak samim time utjecaj komunista je bio jaci...mislim na kraljevinu jugu....svi ondasnji znacajniji komunisti su zivjeli u zagrebu stalno ili privremeno poput koncara,tita,bakarica,pavla papa..u splitu prakticno nije bilo znacajnijeg komunista osim vicka krstulovica ali on je bio previse rigidan staljinisticka orjentacija i samim time je odbijao da se splicani u vecem broju prikljuce u partiju..pa split je 1933 godine imao svega tridesetak clanova partije...dok je npr.hss imao preko dvije tisuce...mortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
kao i danas
svatko tko grabi priliku, predstavlja ili traži neki značaj ide gdje je najbolje i gdje će to ostvariti
kao što mnogi Hrvati nisu prihvatili život pod čizmom komunjara pa su bolji život potražili u Americi, Australiji i izdigli se daleko više od komunista
2014-04-16
a na SUTJESCI POGINULO NAJVIŠE DALMATINACAvuksadinare wrote:ne radi se o tome...nego jedostavno zagreb je bio sveucilisni grad,bilo je i industrije,sindikalni pokret je bio jak samim time utjecaj komunista je bio jaci...mislim na kraljevinu jugu....svi ondasnji znacajniji komunisti su zivjeli u zagrebu stalno ili privremeno poput koncara,tita,bakarica,pavla papa..u splitu prakticno nije bilo znacajnijeg komunista osim vicka krstulovica ali on je bio previse rigidan staljinisticka orjentacija i samim time je odbijao da se splicani u vecem broju prikljuce u partiju..pa split je 1933 godine imao svega tridesetak clanova partije...dok je npr.hss imao preko dvije tisuce...mortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:Agram....max123 wrote:mi ercegovačke Ustaše smo to "oduvek" znali.zato se je od kupreških vrata do fazlanagić kule samo i isključivo za dinamo agram navijalo...
IZ ŠIBENIKA I SPLITA
kojima rušite spomenike i brišete sjećanja na njih
misliš na tifusareSora wrote:a na SUTJESCI POGINULO NAJVIŠE DALMATINACAvuksadinare wrote:ne radi se o tome...nego jedostavno zagreb je bio sveucilisni grad,bilo je i industrije,sindikalni pokret je bio jak samim time utjecaj komunista je bio jaci...mislim na kraljevinu jugu....svi ondasnji znacajniji komunisti su zivjeli u zagrebu stalno ili privremeno poput koncara,tita,bakarica,pavla papa..u splitu prakticno nije bilo znacajnijeg komunista osim vicka krstulovica ali on je bio previse rigidan staljinisticka orjentacija i samim time je odbijao da se splicani u vecem broju prikljuce u partiju..pa split je 1933 godine imao svega tridesetak clanova partije...dok je npr.hss imao preko dvije tisuce...mortal wrote:sva se govna u Zagreb slilavuksadinare wrote:tocno..zagreb ima najvise narodnih heroja cak i mislim u cijeloj jugoslaviji....Ringo10 wrote:
Agram....
IZ ŠIBENIKA I SPLITA
kojima rušite spomenike i brišete sjećanja na njih
immortal-
2014-04-16
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» OTIMANJE ZABORAVU: Split je bio partizanski grad!
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
» Hajduk Split
Page 1 of 3