Danas se obilježava 22. godišnjica smrti Gojka Šuška
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Danas se obilježava 22. godišnjica smrti Gojka Šuška
e, da je umro dan kasnije imao bi godišnjicu kad i josip broz.
sitting_bull- Posts : 11159
2015-09-28
Bio i ostao nam je uzor. Pravi Hrvat i ustaša.
crvenkasti-
2014-04-17
sitting_bull wrote:e, da je umro dan kasnije imao bi godišnjicu kad i josip broz.
Maršalovi kadrovi bili su nesposobni ustrojiti ovo što je Gojko.
Svugdje su jna kadrovi imali probleme sa organizacijom efikasne logistike, inženjerije. Dok je HV 1995 bio sposoban upravljati napadom u realnom vremenu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
'Unatoč javnoj percepciji i svjetonazorskoj različitosti između nas dvojice, za Šuška prije svega mogu reći kako se radilo o iznimno inteligentnom čovjeku od riječi i povjerenja koji je uvijek ulazio u bit i meritum problema. Na njega se moglo osloniti jer je u pravilu ispunjavao zadanu riječ. Kao državnik, vojnik i ministar bio je pravi čovjek u pravom trenutku', mišljenja je Nobilo.
2018-04-10
Šušak nije samo osposobio vojsku za rat nego i za rat i pol, kao što reče pok. general Stipetić.
Šuška ne vole samo gubitnici, što razumijem....no, who cares.
kaj god.Hektorović wrote:sitting_bull wrote:e, da je umro dan kasnije imao bi godišnjicu kad i josip broz.
Svugdje su jna kadrovi imali probleme sa organizacijom efikasne logistike, inženjerije. Dok je HV 1995 bio sposoban upravljati napadom u realnom vremenu.
da je franjo samo malo slušao špegelja sve bi bitno drukčije izgledalo jer nikada ne bi došlo do takvog nerazmjera u naoružanju između hrvatske i jugočetnika.
koliko je samo oružja pušteno da ode iz hrvatske, čak im se ispraćaji organizirali, a čim je prešlo granicu okrenulo cijevi na hrvatsku.
gotovo sav sposoban hrvatski kadar iz jna je rastjeran, ili žigosan kao antihrvatski, a zapovijedali su kojekakvi bebići bez ikakvog vojnog obrazovanja.
sitting_bull-
2015-09-28
Hektorović wrote:sitting_bull wrote:e, da je umro dan kasnije imao bi godišnjicu kad i josip broz.
A E
red šunke red sir pa preli kečapom
pizza majstor ..i logistika rata
zato je trajao 4 godine i završio za 4 dana
pa nemojte me jebat ..
Eroo wrote:Šušak nije samo osposobio vojsku za rat nego i za rat i pol, kao što reče pok. general Stipetić.
ah
jbt
to samo idiot može zaključiti da su neki hrvati gubitnici A NEKI POBJEDNICI
aj pratite ERU I NJEGOVO PODRIVANJE I POTKOPAVANJE HRVATSKOG KORPUSA
sitting_bull wrote:kaj god.Hektorović wrote:sitting_bull wrote:e, da je umro dan kasnije imao bi godišnjicu kad i josip broz.
da je franjo samo malo slušao špegelja sve bi bitno drukčije izgledalo jer nikada ne bi došlo do takvog nerazmjera u naoružanju između hrvatske i jugočetnika.
koliko je samo oružja pušteno da ode iz hrvatske, čak im se ispraćaji organizirali, a čim je prešlo granicu okrenulo cijevi na hrvatsku.
gotovo sav sposoban hrvatski kadar iz jna je rastjeran, ili žigosan kao antihrvatski, a zapovijedali su kojekakvi bebići bez ikakvog vojnog obrazovanja.
Pa barba Bebić je vaš kadar...
Na koncu Nobilo je rekao sve ...
2018-04-10
William Perry: ministar obrane SAD-a rekao ministru obrane Republike Hrvatske, Gojku Šušku, na njegovu sprovodu, 7.5.1998. godine:
”Ovo je doista za mene vrlo tužna prigoda. Došao sam ovdje ne samo kao predstavnik SAD-a, već i kao prijatelj Gojka Šuška. I moja supruga i ja izražavamo najdublju sućut i sućut naših sunarodnjaka Vama Đurđa i Vašoj djeci, Gojkovoj majci, bratu i sestri. Naše su misli i molitve danas s Vama.
Smrt Gojka Šuška nije samo velik gubitak za njegovu obitelj i prijatelje, već je to i velik gubitak za Hrvatsku. Ono što je Shakespeare rekao u jednoj svojoj drami o jednom velikom Rimljaninu kažem danas za jednog velikog Hrvata : otišao je čovjek kakva više nećemo vidjeti.
Ministar Šušak počeo je služiti svojoj zemlji u presudno vrijeme. Mislim da se može sa sigurnošću reći da bi dug i težak put Hrvatske do njezine neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti bez njega bio još dulji , još teži i trnovitiji. Kako sam ustanovio prilikom našeg prvog sastanka 1994. godine, Gojko Šušak je bio čovjek doista važnih kvaliteta: bio je tvrdoglav i samouvjeren, ali iznad svega bio je domoljub. Bio je vizionar u oružanim pitanjima i njegova je zasluga što će jednog dana hrvatska oružana sila postati značajan sudionik u zapadnim sigurnosnim organizacijama.
I što je možda najvažnije: iskovao je naš bliski odnos te je bio čovjek od osobnog integriteta i čovjek od riječi. Za Amerikance to su najviše vrijednosti.
Prvog tjedna poslije ostvarenja hrvatske neovisnosti, Gojko je napustio svoj udobni i prosperitetni posao u Kanadi kako bi se vratio u Hrvatsku i borio za slobodu svoje zemlje. Pritom je bio svjedokom ostvarenja svog životnog sna, doživio je slobodu, onako kako ju je izrazio veliki hrvatski pjesnik Ivan Gundulić :“ O draga o lijepa o slatka slobodo, taj dar što višnji Bog nam je do, sva srebra sva zlata svi ljudski životi ne mogu biti plata tvoj čistoj ljepoti.“ Za Hrvatsku je bio presudan za uspostavu slobode, za Amerikance je bio presudan za uspostavu mira i stabilnosti na ovom prostoru, svojom potporom Daytonskom sporazumu. Često sam mu se obraćao za pomoć na putu otklanjanja prepreka za ostvarenje Daytonskog sporazuma.
Ali, nadasve sam uvijek uživao raditi s Gojkom. Često smo se sastajali. U Zagrebu, Washingtonu, Daytonu, Garmischu u Njemačkoj. Uvijek mi je bilo drago biti u njegovu društvu i zaista će mi nedostajati.
Godine 1996., dok sam bio minisar obrane SAD-a, Gojko me posjetio u Washingtonu. Priredio sam večeru u njegovu čast. Zdravicu sam zaključio citatom jednog od velikih američkih predsjednika Teodora Roosvelta, koja, uvjeren sam, pogađa samu bit ministra Šuška : „Zaslužan je čovjek koji je doista na poprištu, čije je lice obilježeno prašinom i znojem i krvlju, koji srčano ustraje, koji poznaje zanose, koji poznaje odanost, koji sebe troši za vrijedan ideal. Njegovo mjesto nikad neće i ne može biti s onim plašljivim dušama koje ne poznaju ni pobjedu ni poraz.“
Čast mi je biti danas ovdje i odati počast ovom izuzetnom hrvatskom domoljubu i čovjeku. Bog te blagoslovio Gojko i zbogom.”
”Ovo je doista za mene vrlo tužna prigoda. Došao sam ovdje ne samo kao predstavnik SAD-a, već i kao prijatelj Gojka Šuška. I moja supruga i ja izražavamo najdublju sućut i sućut naših sunarodnjaka Vama Đurđa i Vašoj djeci, Gojkovoj majci, bratu i sestri. Naše su misli i molitve danas s Vama.
Smrt Gojka Šuška nije samo velik gubitak za njegovu obitelj i prijatelje, već je to i velik gubitak za Hrvatsku. Ono što je Shakespeare rekao u jednoj svojoj drami o jednom velikom Rimljaninu kažem danas za jednog velikog Hrvata : otišao je čovjek kakva više nećemo vidjeti.
Ministar Šušak počeo je služiti svojoj zemlji u presudno vrijeme. Mislim da se može sa sigurnošću reći da bi dug i težak put Hrvatske do njezine neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti bez njega bio još dulji , još teži i trnovitiji. Kako sam ustanovio prilikom našeg prvog sastanka 1994. godine, Gojko Šušak je bio čovjek doista važnih kvaliteta: bio je tvrdoglav i samouvjeren, ali iznad svega bio je domoljub. Bio je vizionar u oružanim pitanjima i njegova je zasluga što će jednog dana hrvatska oružana sila postati značajan sudionik u zapadnim sigurnosnim organizacijama.
I što je možda najvažnije: iskovao je naš bliski odnos te je bio čovjek od osobnog integriteta i čovjek od riječi. Za Amerikance to su najviše vrijednosti.
Prvog tjedna poslije ostvarenja hrvatske neovisnosti, Gojko je napustio svoj udobni i prosperitetni posao u Kanadi kako bi se vratio u Hrvatsku i borio za slobodu svoje zemlje. Pritom je bio svjedokom ostvarenja svog životnog sna, doživio je slobodu, onako kako ju je izrazio veliki hrvatski pjesnik Ivan Gundulić :“ O draga o lijepa o slatka slobodo, taj dar što višnji Bog nam je do, sva srebra sva zlata svi ljudski životi ne mogu biti plata tvoj čistoj ljepoti.“ Za Hrvatsku je bio presudan za uspostavu slobode, za Amerikance je bio presudan za uspostavu mira i stabilnosti na ovom prostoru, svojom potporom Daytonskom sporazumu. Često sam mu se obraćao za pomoć na putu otklanjanja prepreka za ostvarenje Daytonskog sporazuma.
Ali, nadasve sam uvijek uživao raditi s Gojkom. Često smo se sastajali. U Zagrebu, Washingtonu, Daytonu, Garmischu u Njemačkoj. Uvijek mi je bilo drago biti u njegovu društvu i zaista će mi nedostajati.
Godine 1996., dok sam bio minisar obrane SAD-a, Gojko me posjetio u Washingtonu. Priredio sam večeru u njegovu čast. Zdravicu sam zaključio citatom jednog od velikih američkih predsjednika Teodora Roosvelta, koja, uvjeren sam, pogađa samu bit ministra Šuška : „Zaslužan je čovjek koji je doista na poprištu, čije je lice obilježeno prašinom i znojem i krvlju, koji srčano ustraje, koji poznaje zanose, koji poznaje odanost, koji sebe troši za vrijedan ideal. Njegovo mjesto nikad neće i ne može biti s onim plašljivim dušama koje ne poznaju ni pobjedu ni poraz.“
Čast mi je biti danas ovdje i odati počast ovom izuzetnom hrvatskom domoljubu i čovjeku. Bog te blagoslovio Gojko i zbogom.”
Eroo wrote:William Perry: ministar obrane SAD-a o ministru obrane Republike Hrvatske, Gojku Šušku, na njegovu sprovodu, 7.5.1998. godine:
Pitate se zašto se italijanski grad Pizza zove Pizza? Ne, to nije po čuvenom talinskom jelu.
Pizza ustvari na italijanskom znači mulj.
Toranj im se iskrivio jer su mu temelji u mulju.
Ironija je u tome da ga je upravo to muljevito tlo zbog kojeg se i iskrivio, spasilo od zemljotresa, jer se se podrhtvanja tla ne prenose kroz mulj.
Ironija je u tome da ga je upravo to muljevito tlo zbog kojeg se i iskrivio, spasilo od zemljotresa, jer se se podrhtvanja tla ne prenose kroz mulj.
crvenkasti-
2014-04-17
Ko te je to slaga...a likvifakcija? Pitaj čovječe, nije sramota pitati.crvenkasti wrote:Pitate se zašto se italijanski grad Pizza zove Pizza? Ne, to nije po čuvenom talinskom jelu.
crvenkasti wrote:Pitate se zašto se italijanski grad Pizza zove Pizza? Ne, to nije po čuvenom talinskom jelu.
Pisa nije pizza jbt...
2018-04-10
kakve ti gluparije pišeš... u hrvatskoj je 1956 godine izašao naslov u svim tada aktualnim dnevnim tiskovinama "POD HITNO PODUZETI KRAJNJE MJERE U BORBI PROTIV KORUPCIJE" a u NAREDNOM RAZDOBLJU OD PAR GODINA se radila dubinska analiza do tada nezapamćenog širenja korupcije i pokušaja davanja i traženja mita za kvalificiranu uslugu... jes ti zaboravio kad sam tu odmah s početka ex iskona razalatio na sastavne dijelove ovu glupašetinu od šojke iznoseći hrpu novinskih članaka iz 50-tih i 60-tih godina... de kad se stalno kurčiš sa tim ekonomskim fakultetom pojasni nama neukima koji bi mi to bili na ljestvici, da nam nije počinjeno materijalne štete u iznosu od najmanje 100 milijardi dolara, još bar u pola nematerijalne štete što je još 50 milijardi dolara plus neskrivljena propuštena dobit od najmanje još 50 milijardi dolara za razdoblje od 1990-2000. jebote pa jesi li ti barem čuo za vidovdanski ustav koji je donešen političkom korupcijom u režiji nikole pašića a potom kroz preustroj do tada kako tako decentralizirane tvorevine postala strogo centralizirana tvorevina u kojoj je ciljano radi kontrole prostora, teritorija, nadzora kretanja ljudi i robe korupcija postala opće obvezatno načelo djelovanja i postupanja... to sjeme korupcije je posijano 1921. godine... koji jebeni Šušak i korupcija jebote kad dođem dolje raditi nakon ovog sranja od korone ima da ti očitam bukvicu za ove tvoje sve češće pizdarije od upisa... jel treba još dodati da je težnja za takvim primordijalnim načinom djelovanja i postupanja ostala i u drugoj MARŠALovoj jugoslaviji dodatno obogaćena komunističkom birokratizacijom a kasnije i socijalističkom samoupravnom svijesti (čitaj nesvijesti) gdje su u socijalističke "gigante" ljudi dolazili odspavati i odmoriti, pogotovo oni koji su birokrati postali putem sk knjižice, a ostatak boranije se onda dosjetio da jedan šeraf u džepu, jedan manje u preduzeću u kojem ga ionako nitko ne može toliko malo platiti koliko on (šeraf efendija) može malo raditi... da ju je (korupciju) šušak izmislio i tako autentičnu sprovodio prvo i osnovno nikad pupovac ne bi u hrvatskoj politici postao to što je postao, niti bi komunistički funkcioneri uspjeli ostaviti socijalistička preduzeća sebi i svojim sinovima...AssadNaPodmornici wrote:jedna od dobrih stvari.epikur37 wrote:Pored Dodika jedan od glavnih rusitelja Bosne.
jucer I paraga potvrdio
druga dobra stvar što je bio dobar manager. za razliku od većine I2bovaca on je bio stvarno dobar manager, iako se neki sprdaju "imao je svoj pizza restoran", pa baš to -- uspio u privatnom sektoru na zapadu, gdje nema "veze države i partije" i on se tu uspio probiti bez da je povlačio rodbinu za rukav u Kanadi - jer nema nego Bandića ili Kutlu ili Mikulića ili Kotarca ili Bobana da ga može povući za rukav "daj mi sredi to i to" --, nego svojim radom i trudom - - -- isto je najbolja garancija da će i dobro upravljati državom...
eh sada negativne stvari.. ipak je on I2b, iako je uspio u jebačkom privatnom sektoru, međutim imao je sklonost uhljebljivanju, korupciji, trpačini, tako čim se dočepao pozicije počeo je trpati rodijake i prijatelje na pozicije, mjesta gdje se nije radilo i sisalo lovu.. time je jedan od utemeljitelja ovoga korupcijskog sustava u RH koji počiva na rodijačkim vezama i koji nas je doveo do toga da smo praktički od najbogatije istočno europske zemlje(nakon slovenije) , najsiromašnija istočno Europska zemlja u EU(aj bugari će nas stići za koju godinu , a onda i Srbija vjerojatno kroz idućih 10godina).. -iako ironično on sam je uspio bez veza na zapadu -- a kada se dočepao vlasti u RH ponovo je utemeljio rodijački sustav veza i korupcije..
zapravo nije ga utemeljio, postojalo je to za vrijeme yuge, on mu je samo dao novi zamah.. tada su srbi i komunisti preko veze dolazili do pozicija, nakon njih .. neki drugi, koji ispadaju i nesposobniji
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sprovod Gojka Šuška-govor William Perry
» Godišnjica smrti četnika
» U ovom mjesecu obilježava se obljetnica smrti velikog komunista Paula Robesona
» Peta godišnjica smrti oca alt righta
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
» Godišnjica smrti četnika
» U ovom mjesecu obilježava se obljetnica smrti velikog komunista Paula Robesona
» Peta godišnjica smrti oca alt righta
» Godišnjica smrti Olivera Dragojevića
Page 2 of 2