Treća Jugoslavija
Page 1 of 13
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Treća Jugoslavija
Region kao treća Jugoslavija
https://www.zadarskilist.hr/clanci/02052019/u-regiji-se-krije-treca-jugoslavija
Na svu sreću korona je usporila planove iz Berlina.
https://slobodnadalmacija.hr/kolumne/njemacka-uz-pomoc-srbije-obnavlja-jugoslaviju-479542
https://www.zadarskilist.hr/clanci/02052019/u-regiji-se-krije-treca-jugoslavija
Na svu sreću korona je usporila planove iz Berlina.
https://slobodnadalmacija.hr/kolumne/njemacka-uz-pomoc-srbije-obnavlja-jugoslaviju-479542
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Treća Jugoslavija
Počeli su , počeli su. Samo puno Hrvata spava il ih boli kurac pa se slabo prati da pod pojmom region se krije treća Jugoslavija u kojoj je Hrvatska neki njen rubni zapadni dio.
Nisu one Njemačke investicije u Srbiji tek tako nego ih stavljaju pod ekonomsku zavisnost jer su Srbiju označili kao centralnu državu za prodor na Balkan.
Nisu one Njemačke investicije u Srbiji tek tako nego ih stavljaju pod ekonomsku zavisnost jer su Srbiju označili kao centralnu državu za prodor na Balkan.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Nisu oni krivi, sto ste im potrčali a da vam nisu nista dali i kasnije vas zaboravili.
Neka se trkaju sa Kinezima u Srbiji, ko je jaci sa ekonomijom
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Nema nista od Treće Jugoslavije.
Ljudi su različiti, svako ima svoje poglede na situaciju.
Burna prošlost.
Faktor destabilnosti na sve strane, koji ce se prodati za sendvič.
Tako su Jugu i spakovali u kutiju, tako sto su prvi izdali oni, koji
su druge tamnicili zbog iste.
Dovoljno takvih imas kod sebe a zamisli nekakvu Jugu.
Srbija privlači dosta investicija, ekonomski ce druge ostaviti, tako
da i tu nemas vise logike da budu sa ostalima.
Najverivatnije se sa Etihad-om prekida suvlasništvo Air Serbia, kako
bi ista krenula sirom Kine da leti, jer ovako mora biti feeder Etihadu
preko Abu Dhabi-a.
Mogu u fudbalu ili sportu neku sporednu Adriatic Ligu, ali neka puste
ljude da imaju svoj mir, kao da nisu vec dosta propatili zbog
kojekakvih Jugoslavija...
Ljudi su različiti, svako ima svoje poglede na situaciju.
Burna prošlost.
Faktor destabilnosti na sve strane, koji ce se prodati za sendvič.
Tako su Jugu i spakovali u kutiju, tako sto su prvi izdali oni, koji
su druge tamnicili zbog iste.
Dovoljno takvih imas kod sebe a zamisli nekakvu Jugu.
Srbija privlači dosta investicija, ekonomski ce druge ostaviti, tako
da i tu nemas vise logike da budu sa ostalima.
Najverivatnije se sa Etihad-om prekida suvlasništvo Air Serbia, kako
bi ista krenula sirom Kine da leti, jer ovako mora biti feeder Etihadu
preko Abu Dhabi-a.
Mogu u fudbalu ili sportu neku sporednu Adriatic Ligu, ali neka puste
ljude da imaju svoj mir, kao da nisu vec dosta propatili zbog
kojekakvih Jugoslavija...
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Glupost.Srbija i BiH su turski i ruski interesni prostor.Njemačka jedino što može posisat preostalu perspektivnu radnu snagu.RayMabus wrote:Počeli su , počeli su. Samo puno Hrvata spava il ih boli kurac pa se slabo prati da pod pojmom region se krije treća Jugoslavija u kojoj je Hrvatska neki njen rubni zapadni dio.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
epikur37 wrote:opet počinju.....
Jebi ga ... proaktali te.
Ali ti si ionako drugi politicki narod ... je l' ... kakti herceg-bosanski Hrvat.
S adresom stalnog prebivalista u Zadru.
Prc Milojko .... skuzaaaaj!
Guest- Guest
Jugoslavija bi bila moguća,ali tek kad bi se demografska slika ex yu republika dobrano multikulturalizirala stanovništvom zemalja trećeg svijeta.
Uglavnom,previše je preuranjeno razmišljati o nečem takvom,jer naše republikice nemaju potencijal apsorbirati i naturalizirat migrante koji i onako nemaju namjeru zadržat se ovdje.
Ako ništa,barem sam dobio inspiraciju za jedan projekt koji se nikako ne bi svidio ovima iz Galaktičke Federacije.
Jugoslavija bi mogla bit pilot projekt za jedan malo veći. Moram zamolit Crni Koncil za odobrenje eksperimentiranja za ovo područje.
Uglavnom,previše je preuranjeno razmišljati o nečem takvom,jer naše republikice nemaju potencijal apsorbirati i naturalizirat migrante koji i onako nemaju namjeru zadržat se ovdje.
Ako ništa,barem sam dobio inspiraciju za jedan projekt koji se nikako ne bi svidio ovima iz Galaktičke Federacije.
Jugoslavija bi mogla bit pilot projekt za jedan malo veći. Moram zamolit Crni Koncil za odobrenje eksperimentiranja za ovo područje.
2015-07-23
Nema ništa od treće Jugoslavije.
....
Ima. Projelt je u toku.
....
Ima. Projelt je u toku.
2014-04-11
Pa imalo bi kad bi nešto takvo imalo smisla,međutim nema neke opravdanosti za stvaranje nečeg takvog.RayMabus wrote:Nema ništa od treće Jugoslavije.
....
Ima. Projelt je u toku.
Neki neojugonostalgični sentiment starijih generacija nije opravdan razlog.
Međutim,ipak treba ostavit prostor za neka kulturna povezivanja,jer unatoč šovinistima,postoje ljudi koji teže približavanju,jer ipak imamo nekih dodirnih točki,zajedničko nasljeđe.
2015-07-23
Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ja ne gubim. Napredak se ne može zaustaviti.epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Ja sam u nekom drugom filmu od lokalnih toreva za mase.
2014-04-11
Kako to misliš ? Koji smisao bi to bio ?epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
2015-07-23
סמאל wrote:Jugoslavija bi bila moguća,ali tek kad bi se demografska slika ex yu republika dobrano multikulturalizirala stanovništvom zemalja trećeg svijeta.
Kaj si ti na nekoj muslimanskoj drogi?
Guest- Guest
סמאל wrote:Kako to misliš ? Koji smisao bi to bio ?epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Pa kao da Hrvatska nema smisla ni samostojnosti, već jedino kao otpor prema Jugoslaviji. Zato je potrebno stalno pepetuirati Jugoslaviju kao tu drugost u čijem kontraplanu Hrvatska postaje vidljiva.
2015-08-06
Misli globalno,djeluj lokalno.RayMabus wrote:Ja ne gubim. Napredak se ne može zaustaviti.epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Recimo uzmeš jedan eksperiment iz zabave,napraviš model mali prototip koji bi ti služio kao pilot projekt za nešto više.
Svi znamo povijest Jugoslavije i prve i druge,kako je nastal,poslije nestala,kako prva,tako i ona druga.Svi učesnici imaju svoje viđenje toga i kakve zasluge,krivnje,heorje,žrtve,sve je stvar perspektive.
E sad,ajde ti od nečeg takvog stvori kompaktnu cjelinu.
Ja imam viziju kako bi jedna nova Jugoslavija mogla nastat ii opstat,ali samo ako bi se našlo dovoljno pobornika i zagovornika iste,te kad bi imao platformu preko koje bi progurao takvu ideju.
O tome bi se mogao napisat cijeli elaborat.
No nova Jugoslavija trebala proždrijeti prizemne etno nacionalističke i religijske razlike,stvoriti tako jaku i privlačnu alternativu a za to bi opet trebalo iscenirat okolnosti koje bi dovele do toga da ta alternativa bude prihvatljiva svima.
Ukratko,da ne duljim.U novoj Jugoslaviji slavenstvo kao integralni čimbenik a slavensko rodnovjerje kao alternativa semitskim monoteističkim religijama.
2015-07-23
Bože sačuvaj,pa ja bih prvi islam zakonski zabranio kao opasnu ideologiju poput nacizma.Sovak wrote:סמאל wrote:Jugoslavija bi bila moguća,ali tek kad bi se demografska slika ex yu republika dobrano multikulturalizirala stanovništvom zemalja trećeg svijeta.
Kaj si ti na nekoj muslimanskoj drogi?
2015-07-23
Pa sad,Hrvate jedino može objediniti neki antagonist,to ne mora nužno bit Jugoslavija,može i Austrougarska,ali ti uvijek imaš određen postotak Hrvata autošovinistkog sentimenta,nekad su to bili mađaroni,nekad srbofili a danas soroševci.epikur37 wrote:סמאל wrote:Kako to misliš ? Koji smisao bi to bio ?epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Pa kao da Hrvatska nema smisla ni samostojnosti, već jedino kao otpor prema Jugoslaviji. Zato je potrebno stalno pepetuirati Jugoslaviju kao tu drugost u čijem kontraplanu Hrvatska postaje vidljiva.
2015-07-23
Mislim da nije bitno jer je život prekratak a neki procesi previše dugi da bi običnim ljudima bili zanimljivi kao projekti.סמאל wrote:Misli globalno,djeluj lokalno.RayMabus wrote:Ja ne gubim. Napredak se ne može zaustaviti.epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Recimo uzmeš jedan eksperiment iz zabave,napraviš model mali prototip koji bi ti služio kao pilot projekt za nešto više.
Svi znamo povijest Jugoslavije i prve i druge,kako je nastal,poslije nestala,kako prva,tako i ona druga.Svi učesnici imaju svoje viđenje toga i kakve zasluge,krivnje,heorje,žrtve,sve je stvar perspektive.
E sad,ajde ti od nečeg takvog stvori kompaktnu cjelinu.
Ja imam viziju kako bi jedna nova Jugoslavija mogla nastat ii opstat,ali samo ako bi se našlo dovoljno pobornika i zagovornika iste,te kad bi imao platformu preko koje bi progurao takvu ideju.
O tome bi se mogao napisat cijeli elaborat.
No nova Jugoslavija trebala proždrijeti prizemne etno nacionalističke i religijske razlike,stvoriti tako jaku i privlačnu alternativu a za to bi opet trebalo iscenirat okolnosti koje bi dovele do toga da ta alternativa bude prihvatljiva svima.
Ukratko,da ne duljim.U novoj Jugoslaviji slavenstvo kao integralni čimbenik a slavensko rodnovjerje kao alternativa semitskim monoteističkim religijama.
2014-04-11
סמאל wrote:Pa sad,Hrvate jedino može objediniti neki antagonist,to ne mora nužno bit Jugoslavija,može i Austrougarska,ali ti uvijek imaš određen postotak Hrvata autošovinistkog sentimenta,nekad su to bili mađaroni,nekad srbofili a danas soroševci.epikur37 wrote:סמאל wrote:Kako to misliš ? Koji smisao bi to bio ?epikur37 wrote:Ako i nema šanse za trećom jugoslavijom...treba je nekako izmisliti jer, inače...mi sami po sebi gubimo smisao.
Mislim da nacionalni smisao, državnost i plan treba graditi na paradigmi ZA a ne PROTIV.
Kako god to možda izgledalo ali do sada je to u glavnom išlo dobro. Hrvatska je imala afirmativne ciljeve i svojim programom ih slijedila.
Sad smo malo u zrakopraznom prostoru nakon ostvarenja strateških ciljeva, sad treba osmišljavati nanovo a pokloopila se i kriza EU i evo recesija...
2015-08-06
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Dođite na predstavljanje nove knjige Tihomira Dujmovića ‘Regija kao Treća Jugoslavija’ – 1. travnja u Zagrebu
» Osniva li se treća suverena albanska država, nešto kao "muslimanski Vatikan"
» Sendviči & "nepoznata" treća strana
» Živi zid treća politička sila u zemlji s 14 %
» MIJEŠANJE U UNUTARNJA PITANJA BIH: gđa KGK TREĆA na rang listi
» Osniva li se treća suverena albanska država, nešto kao "muslimanski Vatikan"
» Sendviči & "nepoznata" treća strana
» Živi zid treća politička sila u zemlji s 14 %
» MIJEŠANJE U UNUTARNJA PITANJA BIH: gđa KGK TREĆA na rang listi
Page 1 of 13