Ravnateljima škola plaćamo put u New York. Idu na krstarenje i misu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Ravnateljima škola plaćamo put u New York. Idu na krstarenje i misu
UDRUGA hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala je "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage posjeduju dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje na koje kreću ovog tjedna, 13. veljače, i vraćaju se 19. veljače te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu, dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima...
Iako se formalno radi o "stručnom usavršavanju", to se svelo na petosatni posjet jednoj školi u New Yorku. Ostalo vrijeme ravnatelji će provesti uživajući u čarima New Yorka, grada koji mnogi smatraju prijestolnicom svijeta.
Sedmodnevno putovanje u New York košta oko 13.000 kuna po glavi, a ako ravnatelji žele boraviti u jednokrevetnim sobama, onda se penje na oko 18.000 kuna po osobi. U to su uključene aviokarte i 5 noćenja s doručkom u hotelu.
Na pitanje tko im to plaća, predsjednica Udruge Suzana Hitrec za Index Istrage je rekla da nema podatke o tome, međutim Index Istrage su iz razgovora s ravnateljima doznale da se to financira od novca škole, a škole, naravno, financiraju građani koji pune proračun. Zanimljivo je i da su neki od ravnatelja koji putuju u New York potvrdili Indexu da će za "stručno usavršavanje" u New Yorku uzeti i dnevnice.
Iako se formalno radi o "stručnom usavršavanju", to se svelo na petosatni posjet jednoj školi u New Yorku. Ostalo vrijeme ravnatelji će provesti uživajući u čarima New Yorka, grada koji mnogi smatraju prijestolnicom svijeta.
Sedmodnevno putovanje u New York košta oko 13.000 kuna po glavi, a ako ravnatelji žele boraviti u jednokrevetnim sobama, onda se penje na oko 18.000 kuna po osobi. U to su uključene aviokarte i 5 noćenja s doručkom u hotelu.
Na pitanje tko im to plaća, predsjednica Udruge Suzana Hitrec za Index Istrage je rekla da nema podatke o tome, međutim Index Istrage su iz razgovora s ravnateljima doznale da se to financira od novca škole, a škole, naravno, financiraju građani koji pune proračun. Zanimljivo je i da su neki od ravnatelja koji putuju u New York potvrdili Indexu da će za "stručno usavršavanje" u New Yorku uzeti i dnevnice.
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: Ravnateljima škola plaćamo put u New York. Idu na krstarenje i misu
to je za dobrobit svih, nesto ko kultura
2014-04-16
Ravnatelje s popisa putnika u New York zvali smo redom. Neki nam se nisu javljali, neki su već otišli sa svojih radnih mjesta iako smo ih zvali unutar radnog vremena, dok ravnateljima s kojima smo razgovarali nije bilo nimalo drago što ih propitkujemo o putovanju u New York plaćenom našim novcem.
Božidar Dujmić, ravnatelj Gimnazije Sisak, rekao je da njegovo putovanje financira škola.
"Putovanje financiramo kroz opće prihode iz sredstva škole, kao stručno usavršenje. Što se dnevnica tiče, nemam potraživanja od škole, moram i ja nešto uložiti", kazao nam je Dujmić.
Osim njega, putuje još jedan ravnatelj iz Siska, a riječ je o ravnatelju Tehničke škole Sisak Davoru Maloviću, koji nam je također potvrdio odlazak u New York.
"Da, idem. Taj put plaća škola i to plaćanje će ići sa stavke stručnog usavršavanja. Dnevnice još nisam uzeo, to ćemo još vidjeti, vjerojatno ću uzeti, 95 dolara su po danu za SAD, a idemo na 7 dana.
Razgovarali smo i s Vesnom Vlašić, ravnateljicom Gimnazije Požega, koja nam je rekla da je dio putovanja platila sama, dok će dio troškova podmiriti od donacije školi.
"Dio sam platila sama, a za dio sam si našla sponzora. Odnosno, u protekloj godini sam priskrbila puno novca izvan proračuna škole, bilo je puno donacija koje sam priskrbila školi tako da iz tog dijela plaćam dio puta, a sve dodatne izlete plaćam sama. Dnevnice neću uzeti, odnosno možda ću uzeti pola dnevnica jer je to ipak službeno putovanje. U ovom trenu nisam sigurna", rekla nam je Vesna Vlašić.
"Županija nam plaća put u New York i dnevnice. To je službeni put", rekla nam je Krešo. Kad smo je pitali koja je svrha njihovog putovanja s obzirom na to da rade u županiji, rekla nam je da se za to pitanje obratimo njenoj šefici Sandri Filipović, koje pak nije bilo na poslu, a na upit mailom nam nije odgovorila.
Ravnateljicama učeničkih domova s kojima smo razgovarali pak nije bilo jasno zašto nas zanima njihovo putovanje u New York.
Ljubica Banović, ravnateljica Učeničkog doma Marija Jambrišak iz Zagreba, rekla nam je da joj Dom plaća put i dnevnice.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-ravnateljima-skola-placamo-put-u-new-york-idu-na-krstarenje-i-misu/2155519.aspx
Božidar Dujmić, ravnatelj Gimnazije Sisak, rekao je da njegovo putovanje financira škola.
"Putovanje financiramo kroz opće prihode iz sredstva škole, kao stručno usavršenje. Što se dnevnica tiče, nemam potraživanja od škole, moram i ja nešto uložiti", kazao nam je Dujmić.
Osim njega, putuje još jedan ravnatelj iz Siska, a riječ je o ravnatelju Tehničke škole Sisak Davoru Maloviću, koji nam je također potvrdio odlazak u New York.
"Da, idem. Taj put plaća škola i to plaćanje će ići sa stavke stručnog usavršavanja. Dnevnice još nisam uzeo, to ćemo još vidjeti, vjerojatno ću uzeti, 95 dolara su po danu za SAD, a idemo na 7 dana.
Razgovarali smo i s Vesnom Vlašić, ravnateljicom Gimnazije Požega, koja nam je rekla da je dio putovanja platila sama, dok će dio troškova podmiriti od donacije školi.
"Dio sam platila sama, a za dio sam si našla sponzora. Odnosno, u protekloj godini sam priskrbila puno novca izvan proračuna škole, bilo je puno donacija koje sam priskrbila školi tako da iz tog dijela plaćam dio puta, a sve dodatne izlete plaćam sama. Dnevnice neću uzeti, odnosno možda ću uzeti pola dnevnica jer je to ipak službeno putovanje. U ovom trenu nisam sigurna", rekla nam je Vesna Vlašić.
"Županija nam plaća put u New York i dnevnice. To je službeni put", rekla nam je Krešo. Kad smo je pitali koja je svrha njihovog putovanja s obzirom na to da rade u županiji, rekla nam je da se za to pitanje obratimo njenoj šefici Sandri Filipović, koje pak nije bilo na poslu, a na upit mailom nam nije odgovorila.
Ravnateljicama učeničkih domova s kojima smo razgovarali pak nije bilo jasno zašto nas zanima njihovo putovanje u New York.
Ljubica Banović, ravnateljica Učeničkog doma Marija Jambrišak iz Zagreba, rekla nam je da joj Dom plaća put i dnevnice.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-ravnateljima-skola-placamo-put-u-new-york-idu-na-krstarenje-i-misu/2155519.aspx
2014-04-12
aeaben wrote:to je za dobrobit svih, nesto ko kultura
"Domski odbor je donio odluku da idem u New York i to se plaća novcem doma, isto kao i dnevnice, odbor je odlučio da ih dobijem", rekla je Banović.
2014-04-12
da idu na gejprajd ti bi podržo i još pito kolko moram dat para
Mi imamo konferenciju na kruzeru od Italije do Francuske, 4 dana, prošireni puni pansion. 400 EUR u 4 rate...
Cimam ravnateljicu da mi plati :)
Cimam ravnateljicu da mi plati :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
krpeljko:)
2014-04-16
aben wrote:krpeljko:)
Čak je neki dan rekla da bi moglo, nego mi tlaka što moram onda nakon toga raditi prezentaciju na učiteljskom vijeću i sve dokumentirati,
žRadije ću sam sebi platiti akos tignem.
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:krpeljko:)
Čak je neki dan rekla da bi moglo, nego mi tlaka što moram onda nakon toga raditi prezentaciju na učiteljskom vijeću i sve dokumentirati,
ne moraš. "odrodiš" kruz, pa unda ka se vrotiš zakažeš jednon, pa otkažeš, pa još jednon ali u subotu, pa niko ne će...i unda se sve zaburavi.
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:krpeljko:)
ne moraš. "odrodiš" kruz, pa unda ka se vrotiš zakažeš jednon, pa otkažeš, pa još jednon ali u subotu, pa niko ne će...i unda se sve zaburavi.
Gnjavaža, povest ću sa sobom prpošnu kolegicu koja voli prezentacije, pa nek ona preuzme taj dio a ja ću sve ostalo :D
2015-08-06
A kad mogu lažni branitelji , a šta ne bi i ovi ?
Najbitnije je da se nema za avione i natalitet a za sve ostalo boli nas kiki.
Najbitnije je da se nema za avione i natalitet a za sve ostalo boli nas kiki.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
2015-08-06
sereš si u pijat, al ok, svak imo pravo uništiti svoj životepikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:krpeljko:)
Gnjavaža, povest ću sa sobom prpošnu kolegicu koja voli prezentacije, pa nek ona preuzme taj dio a ja ću sve ostalo :D
2014-04-16
Neman love a nemam volje radit radi djece. Plaćajte ako želite više djece.epikur37 wrote:Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
Skup je to hobi.
2014-04-11
RayMabus wrote:Neman love a nemam volje radit radi djece. Plaćajte ako želite više djece.epikur37 wrote:Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
govori ti pizdarije, ne slušoj ga. un sve ča zno, prečito je u novinami
2014-04-16
Nabavija san ja mačku tj mačka. Malo ga pogladin , dan mu jist i gotovo. Rješen problem.aben wrote:RayMabus wrote:Neman love a nemam volje radit radi djece. Plaćajte ako želite više djece.epikur37 wrote:Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
2014-04-11
aben wrote:sereš si u pijat, al ok, svak imo pravo uništiti svoj životepikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:krpeljko:)
Krivo si shvatio, prpošna nije imalo lascivnu konotaciju već profesionalnu. Radi se o osobi koja se stvarno trudi na poslu i koju poštujem...ali bi preuzela taj dio.
Ja ću ostalu organizaciju.
2015-08-06
RayMabus wrote:Nabavija san ja mačku tj mačka. Malo ga pogladin , dan mu jist i gotovo. Rješen problem.aben wrote:RayMabus wrote:Neman love a nemam volje radit radi djece. Plaćajte ako želite više djece.epikur37 wrote:Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
nemoj jebati, ali nojdi si poso. to ti govori prakseolog, a ka ti prakseolog nešto govori, bolje ti je slušati
2014-04-16
epikur37 wrote:aben wrote:sereš si u pijat, al ok, svak imo pravo uništiti svoj životepikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
Krivo si shvatio, prpošna nije imalo lascivnu konotaciju već profesionalnu. Radi se o osobi koja se stvarno trudi na poslu i koju poštujem...ali bi preuzela taj dio.
Ja ću ostalu organizaciju.
pojebati ćeš je prije nego donavigate u bari, ali dobro, ti i diplomatique znote bolje.
2014-04-16
Kakvi posal. Šepan , slomija san petu i ligamenti su mi popucali. Sad ću prodat auto i nastavit spavat doma. Ima ja svojih nekretnina , ne triba meni posal u drugoga. Za sebe ja iman , to mi je posal.aben wrote:RayMabus wrote:Nabavija san ja mačku tj mačka. Malo ga pogladin , dan mu jist i gotovo. Rješen problem.aben wrote:RayMabus wrote:Neman love a nemam volje radit radi djece. Plaćajte ako želite više djece.epikur37 wrote:Mabuse, pusti hurac iz ruku i primi se reprodukcije.
nemoj jebati, ali nojdi si poso. to ti govori prakseolog, a ka ti prakseolog nešto govori, bolje ti je slušati
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Za stanarine zastupnika plaćamo 195 tisuća kuna
» ''Ovi koji misle da je Zemlja ravna kreću na krstarenje. Tko će im reći da navigacija radi na teoriji da je Zemlja okrugla? ''
» Zašto uopće plaćamo HRT preplatu ? Nema tv prenosa Dinamo Benfica
» Adem Vuchiqi: "Srbija trpi veliki pritisak, plaćamo visoku cenu..."
» HPC poziva na misu
» ''Ovi koji misle da je Zemlja ravna kreću na krstarenje. Tko će im reći da navigacija radi na teoriji da je Zemlja okrugla? ''
» Zašto uopće plaćamo HRT preplatu ? Nema tv prenosa Dinamo Benfica
» Adem Vuchiqi: "Srbija trpi veliki pritisak, plaćamo visoku cenu..."
» HPC poziva na misu
Page 1 of 3