Pala Kiowa kod Šibenika
Page 8 of 10
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Pala Kiowa kod Šibenika
Bilo di određen broj minuta dok se rotor zbog trenja ne prestane vrtit nakon šta se pogon ugasio i onda ne gura više zrak ispod koji stvara podtlak da bi držao helikopter u zraku , dakle gubi snagu al postepeno i dovoljno da moš arterirat pošto helikopgeri i onako lete na par stotina metara pa se to može.T. wrote:I na meko ili samo na tvrdo?RayMabus wrote:Ne pada , ne pada. Rotor se i dalje vrti. Helikopter može sletit čak i ako se motor ugasi jer se rotor vrti još neko vrijeme.T. wrote:Pa ovisi kakvi je kvar...vuksadinare wrote:mozda je ray u pravu...svjedoci kazu da je prenisko letio..da je u pitanju neki kvar nije daleko letio od obale dakle imao je vremena da doleti do obale...ne rusi se zrakoplov i helikopter odjedanput uslijed kvara..pa nisu letjeli ne znam nad pucinom a kopno daleko
Ako stane motor, pada ko kamen...
Zrakoplov može jedrit neko vrime ovisno na kojoj je visini doslo do kvara ali isto pada...
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Svi helikopteri lete i poviše kopna i poviše mora...vuksadinare wrote:pa ovi jesu predviđeni za kopno a ne more...RayMabus wrote:Za Jadran Hrvatskoj tribaju helikopteri s ovim karakteristikama
- jaki motori dakle ne ovi komarci
- masivni radi udara Bure
- veliki domet dakle veliki rezervoar
Ukratko ne komarci nego kus helikoptera
Pa jebene gazele lete non stop u bračkom kanalu od kad znam za sebe, sve vrste helikoptera lete poviše mora...
Ne postoji ta podjela, helikopter za let preko mora/kopna...
Postoje helikopteri koji mogu sletit na more, ko i avioni, hidroavioni, ali oni mogu letit i poviše kopna normalno...
T.- Posts : 17600
2014-04-14
vojni da,sa jakim motorima i pratecom hidraulikom,ali Bell ranger 2 aka.Erina Kijova je civilni helić u sustini..
Guest- Guest
Ne misli se iznad mora na visokim visinama nego iznad mora par desetaka metara.T. wrote:Svi helikopteri lete i poviše kopna i poviše mora...vuksadinare wrote:pa ovi jesu predviđeni za kopno a ne more...RayMabus wrote:Za Jadran Hrvatskoj tribaju helikopteri s ovim karakteristikama
- jaki motori dakle ne ovi komarci
- masivni radi udara Bure
- veliki domet dakle veliki rezervoar
Ukratko ne komarci nego kus helikoptera
Pa jebene gazele lete non stop u bračkom kanalu od kad znam za sebe, sve vrste helikoptera lete poviše mora...
Ne postoji ta podjela, helikopter za let preko mora/kopna...
Postoje helikopteri koji mogu sletit na more, ko i avioni, hidroavioni, ali oni mogu letit i poviše kopna normalno...
Nisu oni za te stvari. Nije niti jedan helikopter ako nema jake motore.
Ne moš ovo koristit za potrage i spašavanje. Moš za potragu al s viših visina a ne moš se spuštat doli i bacat konopac.
2014-04-11
Legendovich wrote:vojni da,sa jakim motorima i pratecom hidraulikom,ali Bell ranger 2 aka.Erina Kijova je civilni helić u sustini..
E pa to...
Za morske operacije treba nešto ovako
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ima dva rotora. To veliki uzgon stvara. Ne igra mu šta je ispod nestabilna ploha tj tekućina.Hektorović wrote:Legendovich wrote:vojni da,sa jakim motorima i pratecom hidraulikom,ali Bell ranger 2 aka.Erina Kijova je civilni helić u sustini..
E pa to...
Za morske operacije treba nešto ovako
2014-04-11
ruski helići..ruzni u matersvoju,ali izrazito robusni,jaki i cvrsti..
Guest- Guest
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
vuksadinare wrote:stari moj imaju oni dobru placu..iznad 10 000 kuna...nek ja imam tu placu skakao bi od srece...nego jbg sto imas vise vise trosis i polepniji si...mutava baštarda wrote:Ovi iskusniji odu u Katar za deset puta veću plaću. Ako ostanu ovdje onda moraju raditi u fušu, švercat oružjevuksadinare wrote:kod nas danas nema puno iskosnih pilota..mahom su to mlađi..ono nesto starijih su u kanaderima ili su instruktori...mozda imas par starijih koji aktivno lete...
To je kurac od plaće. Smiješan si.
darth_vader-
2014-04-17
brand....daj meni placu 10 000 kuna i vis ei odmah potpisujemjasambrend wrote:vuksadinare wrote:stari moj imaju oni dobru placu..iznad 10 000 kuna...nek ja imam tu placu skakao bi od srece...nego jbg sto imas vise vise trosis i polepniji si...mutava baštarda wrote:Ovi iskusniji odu u Katar za deset puta veću plaću. Ako ostanu ovdje onda moraju raditi u fušu, švercat oružjevuksadinare wrote:kod nas danas nema puno iskosnih pilota..mahom su to mlađi..ono nesto starijih su u kanaderima ili su instruktori...mozda imas par starijih koji aktivno lete...
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
vuksadinare wrote:treba malo i te pilote u red dovesti malo..nemamo mi stotine zrakoplova i helikoptera da se mangupiraju...viim ja izvode svako malo neke akrobacije...valjda adrenalin ponese
Jebali te šugavi zrakoplovi. Više vridi pošteni pilot od cile eskadrile tih sekundarnih sirovina. A što misliš kako bi trebali steći vještine potrebne za nedajbože?
darth_vader-
2014-04-17
vojni poziv nosi u sebi rizik..nazalost to je tako...nije kod nas to samo slucaj..ne gines samo u ratu...cim sjednes u zrakoplov i vines se u visine nisi nikad 100% siguran...jedan bivsi pilot e rekao..'kad god sam sjeo u zrakoplov prva pomisao mi je bila da se sretno vratim'...tako vrijedi i za druge vojne rodove...zato vojni poziv je i cast ali istovremeno i rizik...stvar je samo u tome da se pomiris sa time da je to takojasambrend wrote:vuksadinare wrote:treba malo i te pilote u red dovesti malo..nemamo mi stotine zrakoplova i helikoptera da se mangupiraju...viim ja izvode svako malo neke akrobacije...valjda adrenalin ponese
Jebali te šugavi zrakoplovi. Više vridi pošteni pilot od cile eskadrile tih sekundarnih sirovina. A što misliš kako bi trebali steći vještine potrebne za nedajbože?
2015-09-08
..i ona dva mig-a kad su se sudarili nisu se sudarili sami od sebe vec ljudskom greskom...i senna je poginuo a navodno je imao najspremniji bolid pa je u odlucujecem trenutku nesto otkazalo na formuli i zabio se u zid..
2015-09-08
meni je negdasnji susjed bio oruzar u vojsci tj tada jna i to jedan od nakvalitetnijih pa je nastradao..naime upucao se iz kalaša jer je mislio da je sve metke izbacio a nije...
2015-09-08
vuksadinare wrote:brand....daj meni placu 10 000 kuna i vis ei odmah potpisujemjasambrend wrote:vuksadinare wrote:stari moj imaju oni dobru placu..iznad 10 000 kuna...nek ja imam tu placu skakao bi od srece...nego jbg sto imas vise vise trosis i polepniji si...mutava baštarda wrote:Ovi iskusniji odu u Katar za deset puta veću plaću. Ako ostanu ovdje onda moraju raditi u fušu, švercat oružjevuksadinare wrote:kod nas danas nema puno iskosnih pilota..mahom su to mlađi..ono nesto starijih su u kanaderima ili su instruktori...mozda imas par starijih koji aktivno lete...
A ti si vojni pilot možda? Ako ćemo na plaću gledati kao omjer ponude/potražnje onda vojni pilot sa svojim znanjima i sposobnostima ne smije imati tek nešto veću plaću od smetlara. To samo u vukojebinama. Zato i bježe u Katar.
darth_vader-
2014-04-17
..treba vidjeti kolika je placa pilotima..ako im je oko 15 000 kuna...to je cist ok...za nase uvjete...jasambrend wrote:vuksadinare wrote:brand....daj meni placu 10 000 kuna i vis ei odmah potpisujemjasambrend wrote:vuksadinare wrote:stari moj imaju oni dobru placu..iznad 10 000 kuna...nek ja imam tu placu skakao bi od srece...nego jbg sto imas vise vise trosis i polepniji si...mutava baštarda wrote:
Ovi iskusniji odu u Katar za deset puta veću plaću. Ako ostanu ovdje onda moraju raditi u fušu, švercat oružje
A ti si vojni pilot možda? Ako ćemo na plaću gledati kao omjer ponude/potražnje onda vojni pilot sa svojim znanjima i sposobnostima ne smije imati tek nešto veću plaću od smetlara. To samo u vukojebinama. Zato i bježe u Katar.
2015-09-08
Page 8 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Korona i iznad Šibenika :)
» Putin salje odgovor na Americke OH-58 Kiowa
» Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
» GORI OPET K0D SIBENIKA:'Podmetnuto je.Cekali su vjetar,prokletnici.'
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
» Putin salje odgovor na Americke OH-58 Kiowa
» Helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u Zemunik
» GORI OPET K0D SIBENIKA:'Podmetnuto je.Cekali su vjetar,prokletnici.'
» Kiowa Warrior, mali hr zloćo, terminator tenkova...
Page 8 of 10