Francuska ide u sveopšti rat
Page 4 of 13
Page 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Re: Francuska ide u sveopšti rat
većina sljedbenika te religije su potomci višestoljetnih rodbinskih incestnih brakova, možda im se kakav retrovirus i ugradio u DNKAntif_No1 wrote:Mene islam podsjeća na zombi virus a i ostavljaju pustoš iza sebe kao pravi zombiji.
Guest- Guest
Malo vi znate o Islamu. Za početak, kao hint, Imaš "prave " hadise (jedan od stubova islama) i ine kripto, kojih jeAntif_No1 wrote:Mene islam podsjeća na zombi virus a i ostavljaju pustoš iza sebe kao pravi zombiji.
10x više. Uzmi fato koliko ti dragu- svi u pravu. Sve prema potrebi.
Drugo, i šiiti su muslimani. Ne bih rekao da su oni ičiji problem, ali jope nekako nekima jesu...
Mah...bljak, ne da se mi više o ovome.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
po svakoj logici francuski narod bi trebao tražiti izvanredne izbore jer su i predsjednik i premijer u svojim obraćanjima naciji jasno dali do znanja što misle u narednom razdoblju poduzimati, a upravo se iz tih najava daju iščitati svi propusti koji su doveli do objave rata koja je isprovocirana sa nedvojbenim vojnim asimetričnim napadom na francusku na njenom tlu....ovo uopće nije terorizam u klasičnom smislu kako ga neki žele prikazati, ovo je klasična vojna operacija kojoj je cilj asimetričnim napadom u pozadini neprijatelja istom nanijeti značajne gubitke... a ovo jesu značajni gubici ako se uzme u obzir da francuska napad nije uspjela spriječiti unatoč činjenici da su im sve sigurnosne službe na iznimno visokom stupnju angažiranosti konkretno baš na tom polju.... registar od 11000 osoba za koje postoji neki od oblika sumnje da se radi o potencijalnim teroristima (znači osobe domicilnog statusa ili u statusu azila) je itekako znakovit i europska javnost bi trebala tražiti od svih europskih vlada da objave te registre koji se očito drže u tajnosti dok se ne dogodi ovo što se dogodilo u francuskoj....s obzirom na trenutnu situaciju vrlo je vjerojatno da šveđani i nijemci ne mogu stići ažurirati svoje registre zbog kontinuiranog priljeva operativno poklapajućih sa zadanim registarskim karakteristikama....
2015-08-08
asilovski wrote:majkomilaEro wrote:Lako moguće da hoće, ali to ne može biti prva faza. Prva faza je nešto sasma drugo. Vidjet ćemo hoće li Francuska povuć taj potez.Fénix wrote:
Inače Francuska ide u kurac ili ti džehenem i nigdje drugdje. Moš' mislit što će u Siriju iskrcati jedno 120 tisuća vojnika. Budalaštine...
Francuska najprije mora osigurati mirno okruženje u vlastitom dvorištu. Način? Nije moja stvar da o tome pričam već je stvar eksperata.
Mada bih imao što reći na tu temu...
A štas ti mislije?
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
asilovski wrote:Yinon Plan iz 1982.g.Fénix wrote:Ovo sa zastavom mi je jako, jako zanimljivo. Inače si ovdje lansirao članak i video s Netanyahuom i o nova 2-3 Izraela na području arapskog poluotoka i sjeverne Afrike. Sirijci su objavljivali slike gdje stoji Netanyahu i karta koju drži s granicama velikog Izraela.
http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815
According to the founding father of Zionism Theodore Herzl, “the area of the Jewish State stretches: “From the Brook of Egypt to the Euphrates.” According to Rabbi Fischmann, “The Promised Land extends from the River of Egypt up to the Euphrates, it includes parts of Syria and Lebanon.”
..
Šta je i normalno. I nije to izmislio Herzl , to je parafraza citata iz Tore.
2014-04-20
Francuzi se raskukali na sve strane, kukat će tjedan dana i opet po starom.
Inače ova kuknjava je malo i degutantna, Rusi su imali više poginulih u onome avionu pa se više muški ponašaju, oplakuju svoje žrtve ali ne histeriziraju kao pizde na sve strane.
Inače Francuzići zaboravljaju da su oni itekako sami doprinijeli svemu ovome.
Inače ova kuknjava je malo i degutantna, Rusi su imali više poginulih u onome avionu pa se više muški ponašaju, oplakuju svoje žrtve ali ne histeriziraju kao pizde na sve strane.
Inače Francuzići zaboravljaju da su oni itekako sami doprinijeli svemu ovome.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Nemaju oni šta da se jebu sa Irakom i Sirijom, dok im u samoj Francuziji stotine tisuća potencijalnih neprijatelja kolo igraju.neoliberalni_placenik wrote:evo recimo da poraziš ISIL(isil će biti uništen ionako u roku koju godinu, jednostavno ISIL rokaju ameri, evo počeli i rusi, kanađani, francuzi, jordanci, sa kopna idu fsa+kurdi+iračani+krenit će sirijci) , međutim šta će onda?
za pola godine će se pojavit neka nova frakcija, neka Država Mučenika i ovi će opet raditi terorističke napade..
dedalous je točno identificirao problem, i to je to. ISIL to su sve pizdarije. Zapadni svijet(u koji je uključena i rusija) je u ratu sa jednom religijom i to je to.
Trebaju oni čistiti svoje dvorište najprije a Siriju će očistiti sami Sirijci uz pomoć Rusije.
Sirijsci nikome ne Zapadu ne vjeruju i to sa velikim razlogom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
FLASHBACK ON PARIS TERROR ATTACKS: ISIS Releases Statement, ” We Have Already Smuggled Four Thousand ISIS Fighters Into Western Nations, Disguising Themselves As Refugees, And They Will Be Executing Major Attacks”
2014-04-20
Izbaciti će radikalne a ostaviti ce onih 80% koji " ne podržavaju" terorizam ( kad spavaju). Kad su budni podržavaju.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Hebe me se Francuze. Heba ih Turan i Trezege u guzhicu.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
"Pariz je postao meta upravo zato što Francuska ima najveću muslimansku manjinu u Evropi. Mislim da teroristi zapravo žele da naprave razdor između Francuske i muslimana. Oni žele da se muslimani u Francuskoj osjećaju kao stranci, a da se islam tretira kao strana religija", smatra Shakdam, stručnjak za Bliski istok sa posebnim fokusom na terorističke grupe.
Ona smatra da se Francuska mora osloboditi svih negativnih komentara prema muslimanskoj zajednici koju Islamska država (IDIL) svakodnevno bombarduje svojom propagandom.
"Mislim da svi znamo gdje vodi marginalizacija i kako se mladi zbog toga uvezuju sa radikalima koji ih mogu zavesti riječima terora. Islamska država na taj način regrutuje nove ljude, 'hraneći' ih sjemenkama straha, neznanja i rasizma", objasnila je Shakdam.
Analitičarka smatra da postoji veliki bezdan između onoga što francuske vlasti govore da će učiniti i onoga što one stvarno čine, a u kontekstu prave borbe protiv IDIL-a.
"Francuska bi se trebala ujediniti sa Rusijom kako bi se zajedno borile protiv Islamske države u Siriji", zaključila je Shakdam.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/shakdam-francuska-bi-se-trebala-udruziti-sa-rusijom-u-borbi-protiv-idil-a/151115005
Ona smatra da se Francuska mora osloboditi svih negativnih komentara prema muslimanskoj zajednici koju Islamska država (IDIL) svakodnevno bombarduje svojom propagandom.
"Mislim da svi znamo gdje vodi marginalizacija i kako se mladi zbog toga uvezuju sa radikalima koji ih mogu zavesti riječima terora. Islamska država na taj način regrutuje nove ljude, 'hraneći' ih sjemenkama straha, neznanja i rasizma", objasnila je Shakdam.
Analitičarka smatra da postoji veliki bezdan između onoga što francuske vlasti govore da će učiniti i onoga što one stvarno čine, a u kontekstu prave borbe protiv IDIL-a.
"Francuska bi se trebala ujediniti sa Rusijom kako bi se zajedno borile protiv Islamske države u Siriji", zaključila je Shakdam.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/shakdam-francuska-bi-se-trebala-udruziti-sa-rusijom-u-borbi-protiv-idil-a/151115005
2014-04-11
Pa kad maknu idota Holandea i tu vladu i dovedu neku vojno sposobniju ....možda će i pobjedit u tom ratu.
Sa ovakvim likom sigurno neće :
Sa ovakvim likom sigurno neće :
2014-04-11
Zanimljivo, ali nikaj novo. O tome se trubilo još i pri 11/9.asilovski wrote:heheheh da, a ovo je čak i zanimljivo iako sam i ja bio skeptičan...ostrakon wrote:asilovski wrote:
a šta kaže david icke?
Ja sam pak čuo tezu da je cilj te depopulacije o kojoj oni govore, zapravo da se Palestinci sa Zapadne Obale tu nastane, kak bi Izrael imao cijeli teritorij od Sredozemlja do rijeke Jordan.
A sa druge strane, Gazu proširiti u Egipat, kako bi dva miliona tamošnjih Palestinaca imalo veći komfor. O ovoj drugoj tezi već je pričao i sam Sisi koji već uvelike vrši depopulaciju uz granicu sa Gazom, a navodno tajno pregovaraju i Izraelci i Hamas.
ja imam predosjecaj da francuzi upadaju u istu matricu osvete i rata protiv terorizma kao ameri, a to nije bavljenje s uzrokom problema..
Ameri su svjesno upali u tu matricu. Ovi pak polusvjesno, ili možda totalno nesvjesno.
roflasilovski wrote:ako bude ćerka zvati će se Nusra hehehehebogomdani wrote:YODA+KAYA
Samo šta su Amerikanci na drugom kontinetnu , odvojeni Atlanskim ocenaom od ovoga i nemaju ovoliku islamsku populaciju u državi te nisu ovisni o arapskoj nafti i trgovini sa njima.
Francusku treba pustit da dohvati dno dok im se ta Euroarabija ne odbije o glavu.
Francusku treba pustit da dohvati dno dok im se ta Euroarabija ne odbije o glavu.
2014-04-11
Problem je što isti svaki rat izgube...AlfaOmega wrote:Ameri su svjesno upali u tu matricu. Ovi pak polusvjesno, ili možda totalno nesvjesno.
Kermit-
2014-04-17
To je i bio cilj napada, da se makne "siva zona" i napravi sukob kako prema domaćim muslimanima, a tako i prema emigrantima i obrnuto, napada će biti sve više jer Evropa je prepuna ćelija i simpatizera IS-a...kic wrote:ja imam predosjecaj da francuzi upadaju u istu matricu osvete i rata protiv terorizma kao ameri, a to nije bavljenje s uzrokom problema..
Kermit-
2014-04-17
Sve manje od bacanja taktičke nuklearke na Rakku bi bilo neadekvatno.RayMabus wrote:Francuski premijer Manuel Vals izjavio večeras da je Francuska "u ratu" i da će napadati "neprijatelja" iz Islamske države.
- Mi smo u ratu i napadaćemo nepijatelja (Islamsku državu) kako bismo ga uništili u Francuskoj, Evropi, Siriji i Iraku - rekao je Vals u intervjuu za francusku privatnu televiziju TF1 i dodao da će "francuski odgovor biti na istom nivou kao napadi u Parizu".
Vals je rekao da se rat vodi "na francuskom tlu i u Siriji", podsećajući da Francuska učestvuje u međunarodnoj koaliciji koja gađa položaje islamista u Siriji ali i u susednom Iraku.
- Francuska može da očekuje druge napade terorista - upozorio je Vals.
- Moramo da uništimo neprijatelje Francuske, izbacićemo sve radikalne imame i oduzećemo državljanstvo onima koji ugrožavaju francuske vrednosti i njenu dušu - rekao je Vals.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 4 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Page 4 of 13