detalji o novom nemačkom zakonu o useljavanju: Balkanci će biti privilegovani
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: detalji o novom nemačkom zakonu o useljavanju: Balkanci će biti privilegovani
i kada sam pitao kći (17) zašto ne želi studirati u HR, odgovorila mi je da je taj fax jako loš i da kasnije nemaš referencu. mala ima položeno C1 njemački i engleski, a pride uči ruski, korejski/kineski/japanski-ne znam koji i mađarski.
a ne ide u jezičnu.
i rastura matematiku.
i po tvoj logici može se zaposliti na recepciji za 5000kn
ili u njemačkoj za toliko eura.
a ne ide u jezičnu.
i rastura matematiku.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Re: detalji o novom nemačkom zakonu o useljavanju: Balkanci će biti privilegovani
meni je jasno da je tebi nakon one vukojebine od tuzle zadar top-top-vrh-vrh.epikur37 wrote:
Pa ne bi te platio toliko ali bi imao manje režije i doma si u najljepšoj europskoj zemlji.
Nije meni samo dobro, gledam ljude oko sobe, pa 2/3 je zadovoljno, je radi se ali klapa sve skupa.
meni se sviđa new york, no tamo se baš ne ugrađuju roboti.
hrvatska nije ništa ljepša niti ružnija od drugih zemalja sredozemnog okruženja.
a da je tako fino u hr ne bi u zadnjih pola godine došlo 100ak ljudi iz hr kod nas na razgovor za posao.
2014-12-30
Da , male plaće a izbor poslova u industriji slab.veber wrote:meni je jasno da je tebi nakon one vukojebine od tuzle zadar top-top-vrh-vrh.epikur37 wrote:
Pa ne bi te platio toliko ali bi imao manje režije i doma si u najljepšoj europskoj zemlji.
Nije meni samo dobro, gledam ljude oko sobe, pa 2/3 je zadovoljno, je radi se ali klapa sve skupa.
hrvatska nije ništa ljepša niti ružnija od drugih zemalja sredozemnog okruženja.
a da je tako fino u hr ne bi u zadnjih pola godine došlo 100ak ljudi iz hr kod nas na razgovor za posao.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
u hrvatskoj nema posla. u tome je stvar.RayMabus wrote:Da , male plaće a izbor poslova u industriji slab.veber wrote:meni je jasno da je tebi nakon one vukojebine od tuzle zadar top-top-vrh-vrh.epikur37 wrote:
od turizma se ne živi. minhen za oktoberfest ima veći promet nego mi za cijelu turističku sezonu. beč izvrti 4 milijarde eura.
kod nas dolaze sirotinja. i umjesto da se okrenemo nautičarima mi se okrećemo blagajnicama iz aldija i pravnicima iz kompanija koji zajedno nemaju plaću jednog proizvodnog radnika koji ide u prekooceanske zemlje. i spizdi 10 000€
2014-12-30
Sve se slažem s tobom. Preorjentirali se na turizam a ostalo tko jebe. Ja namjerno nisan tija radit u turizmu a znan italijanski odlično i engleski relativno dobro. Čak ni stanove a iman ih više od deset godina nisan da u apartmane a lokacija odlična nego podstanari.
Jednostavno ne želin se naviknit da iman prihod a da je turizam. Oću cilu godinu zaradu. Il ću ić vanka radit sezonski pa ode liti odmarat.
Jednostavno ne želin se naviknit da iman prihod a da je turizam. Oću cilu godinu zaradu. Il ću ić vanka radit sezonski pa ode liti odmarat.
2014-04-11
veber wrote:meni je jasno da je tebi nakon one vukojebine od tuzle zadar top-top-vrh-vrh.epikur37 wrote:
Pričaš gluposti pa ovdje dolaze živjeti ljudi sa svih strana, u glavnom dobrostojeći. Čist mediteran, divno more i hrana....
Sirotinja ide u njemačka predgrađa, britanske i njujorške suterene...te se hrani po lokjalnim fastfudovima.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Sad ionako više nema smisla pričat o industriji , sve iselilo , natalitet krahira a i Austrija otvara svoje tržište rada tako da je to to.
Prošo voz.
Prošo voz.
Last edited by RayMabus on Sun 18 Aug - 11:07; edited 1 time in total
2014-04-11
veber wrote:i kada sam pitao kći (17) zašto ne želi studirati u HR, odgovorila mi je da je taj fax jako loš i da kasnije nemaš referencu. mala ima položeno C1 njemački i engleski, a pride uči ruski, korejski/kineski/japanski-ne znam koji i mađarski.
a ne ide u jezičnu.
i rastura matematiku.
Ma di to recepcioner/ka ima 5 000 Eura plaće ?
Yehudim wrote:veber wrote:i kada sam pitao kći (17) zašto ne želi studirati u HR, odgovorila mi je da je taj fax jako loš i da kasnije nemaš referencu. mala ima položeno C1 njemački i engleski, a pride uči ruski, korejski/kineski/japanski-ne znam koji i mađarski.
a ne ide u jezičnu.
i rastura matematiku.
Ma di to recepcioner/ka ima 5 000 Eura plaće ?
lupeta bezveze
u njemačkoj samo 10 % građana ima plaću 3000 EUR i više
al po njemu recepcionerka ima 5000 EUR
nek je i otišao u švabiju hebem ga grintavog :D
2015-08-06
Nego, gore se ubiše radeći za malo više i onda spas nalaze u kmečanju kako je u hr loše e da bi sami sebi opravdali odluku o odlasku u koju su sve manje sigurni kao ispravnu.
2015-08-06
čekam još samo kayu da počne o kontejnerima.epikur37 wrote:Sirotinja ide u njemačka predgrađa, britanske i njujorške suterene...te se hrani po lokjalnim fastfudovima.
ali gladan sitom ne vjeruje, tako ni ti.
kod nas, ako nisu nautičari, dolazi njemačka sirotinja.
recimo u mom slučaju, trenutno sam u essenu, grad malo manji od zagreba bez bosanca za gradonačelnika pa ima U-bahn, nema prometnih gužvi jer sve se regulira kamerama, koštam firmu 2400€ samo spavanje.
te vaše bosanske fore sa spavanjem u kontejnerima i rad za 1500DEM nema više. i bosančerosi drmaju 2500€.
u njemačkoj je problem ekipe koja živi kod roditelja i zadovoljna je s 1500€/mj.
u essenu ti je kvadrat stana 5000€/m2 što će reći da za 60 mjeseci kupiš novi stan od 70m2.
2014-12-30
Kako komeepikur37 wrote:Nego, gore se ubiše radeći za malo više i onda spas nalaze u kmečanju kako je u hr loše e da bi sami sebi opravdali odluku o odlasku u koju su sve manje sigurni kao ispravnu.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/618365/primanja-u-njemackoj-su-tri-puta-veca-nego-u-hrvatskoj-cistacice-su-placom-skoro-presisale-medicinske-sestre-a-mnoge-bolnice-pocele-su-zatvarati-sobe-pa-cak-i-cijele-odjele
2014-04-11
Službeno, u toj je zemlji bogat svatko tko ima mjesečnu plaću veću od 3440 eura. Upravo je tako njemački Poslovni institut iz Kölna definirao 10 posto najbogatijih u njemačkom društvu. Službeno – gornju, bogatu klasu.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/njemacki-institut-definirao-granicu-bogatstva-mnogi-se-ne-slazu-s-tim-1338405 - www.vecernji.hr
...................
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/njemacki-institut-definirao-granicu-bogatstva-mnogi-se-ne-slazu-s-tim-1338405 - www.vecernji.hr
...................
2015-08-06
Eto čitam iz BiH i Srbije samo u 2018 godini je otišlo 105 tisuća ljudi. Premale plaće na Balkanu .Ljudi iseljavaju. Šta će ode ? Trulit.
2014-04-11
Ako se govori o domaćinstvu bez djece, odnosno o bračnom paru, granica bogatstva je 5160 eura, odnosno tek nešto više od 2550 eura po supružniku.
2015-08-06
Pa neka idu to je ok, neki ljudi stvarno moraju i to im je pametna odluka.
2015-08-06
Pa kod nas je živi užas , da ti 4 tisuće kuna i misli da je to to. Taj njihov niži standard to je nama banja.epikur37 wrote:Ako se govori o domaćinstvu bez djece, odnosno o bračnom paru, granica bogatstva je 5160 eura, odnosno tek nešto više od 2550 eura po supružniku.
2014-04-11
E pa o tome i pričamo. To će sve iselit.epikur37 wrote:Pa neka idu to je ok, neki ljudi stvarno moraju i to im je pametna odluka.
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa kod nas je živi užas , da ti 4 tisuće kuna i misli da je to to. Taj njihov niži standard to je nama banja.epikur37 wrote:Ako se govori o domaćinstvu bez djece, odnosno o bračnom paru, granica bogatstva je 5160 eura, odnosno tek nešto više od 2550 eura po supružniku.
Dobro onda realno govorimo o plaćama naših šljakera tamo 1000 EUR-2000 EUR.
2015-08-06
ne, ti i ekipa uvjeravate nas da vam je super. u njemačkoj se manje radi nego u hrvatskoj.epikur37 wrote:Nego, gore se ubiše radeći za malo više i onda spas nalaze u kmečanju kako je u hr loše e da bi sami sebi opravdali odluku o odlasku u koju su sve manje sigurni kao ispravnu.
ne pišem tu za tvoje i erine zemljake nego za stvari posao koji nosi lovu.
primjer sada. radim za firmu koja proizvodi bočice za medicinu i od otpada radi one male mirogojčeke.
6:45-7:30-presvlačenje u kontejneru, zatim odlazak u kantinu na kavu.
7:30-9:00-winsi se ne dižu pa restartamo računalo po pet puta
9:00-9:15-doručak, leberkase, semmel, salate und caffee 1,50€-dok se dogovorimo koji ćemo alat upotjebit za pokretanje eto ti 10
12:00-13:00-napokon ručak
13:00-17:00-praviš se da radiš. staviš loop na upravljačku jedinicu i 20 robota maše rukama kao i vi uhljebi.
realno nas trojica pokrenemo tu liniju za 5 radnih dana, no naša firma je sklopila ugovor s ovom firmom da je naš sat 100€ i u cijeloj priči svima se jebe jer se vrti lova. i boli ih kurac što pijemo kavu, sok, mineralnu jer opet time potičemo njemačko gospodarstvo.
ručak je jebenih pet eura.
2014-12-30
RayMabus wrote:E pa o tome i pričamo. To će sve iselit.epikur37 wrote:Pa neka idu to je ok, neki ljudi stvarno moraju i to im je pametna odluka.
sve što ne može drukčije i dio koji se naivno povedu za stampedom
2015-08-06
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Po novom zakonu su išijas i križobolja za oduzimanje vozačke
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Zatvorena džamija u nemačkom Kaselu
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Zatvorena džamija u nemačkom Kaselu
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
Page 2 of 6