PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
Page 4 of 22
Page 4 of 22 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
jesam ali nisam samo to imam još tri plus ovu talijansku znači 4. RH nije među njima a ni RS. ni Slo ni išta sa podrućja SFRJ. tako da odmah skratimo nebuloze. i da skratimo još više ništa slavenskog kod mene nema. neću reći dalje ništa jer takve podatke ne iznosim javno a i da iznesem opet mi nitko ne bi vjerovao tako da let's take a brake.
Guest- Guest
Mlogo mu se svida kad srpski kralj “ vraca” hrvatsku talijanima.michaellcmacha wrote:slažem se... eto jedino za dodati da ništa nema ni protiv poklona onog svinjara karađorđevićakaya wrote:Gnjec je talijan moguce, dobro prica talijanski, ja mislim a mozda se varam .. a frka sve podrzava sto hrvati poklone , sad jel ustase jel partizani nije bitno uglavnom on je za.michaellcmacha wrote:toliko o našem usplahirenom kvaziantifašisti gnječu koji je u stvari notorni fašista, talijanski naravno ;), nisam čitao ali vidim i da ga kvazonja frka podržava...kaya wrote::)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ecola. Znaci pogodila ..Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
jesam ali nisam samo to imam još tri plus ovu talijansku znači 4. RH nije među njima a ni RS. ni Slo ni išta sa podrućja SFRJ. tako da odmah skratimo nebuloze. i da skratimo još više ništa slavenskog kod mene nema. neću reći dalje ništa jer takve podatke ne iznosim javno a i da iznesem opet mi nitko ne bi vjerovao tako da let's take a brake.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
michaellcmacha wrote:što se tog tiče ne znaju ni dan danas, ali prije zato što ste naseperili pun kurac, jovi, ljubana, darinki i tako tih...Gnječ wrote:jastreb wrote:
Gledaj,Gnječ. Bila je u to doba ideja koju je netko predložio o još jednoj republici unutar FNRJ,a to bi bilo područje Istre,Gorice,Slovenskog primorja,Trsta i Julijske krajine,te nekih kvarnerskih otoka. Poslije to nije prošlo,ne znam zašto,davno sam čitao o tome.
Ne znam jesi li čuja za to?
čuo sam i čitao o svakakvim planovima no ostaje činjenica da Istru, Rijeku i kvarnerske otoke Zadar Lastovo i ostalo što je bila rapalska granica Tito ne bi dobio niti uspio okupirati ustvari nije bilo ni borbe Tito je samo ušetao da nije imao podršku talijanskih komunista. ti talijanski komunisti su bili vrlo skloni Titu i Staljinu čak su se na tisuće talijanskih komunista preselile u Istru tj kasnije FNRJ što iz današnje perspektive izgleda nevjerojatno i totalno van pameti dok su u istom vremenu Istru nasilno napustilo 300 tisuća talijana, hrvata, slovenaca i drugih naroda koji su tu živjeli stoljećima. Uljanik nakon egzodusa tj. etničkog čišćenja nije imao stručnih radnika inženjera pa su došli inženjeri stručnjaci i majstri zanata iz ITALIJE ovamo učiti poglupe rvate, srbe i ostale kako se gradi brod inače bi kurac Uljanik radio i gradio brodove kad nitko nije znao kako.
jel smo ih mi zvali? nismo. napravili su invaziju ko danas hercegovci što vam gazduju u RH a svi do jednoga iz ercegbosne ili rvatne izbosne i uništili vam kompletnu industriju kakva god bila mogla je funkcionirati da je bilo pameti. hint: češka i slovačka.
Guest- Guest
kaya wrote:Ecola. Znaci pogodila ..Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
brava :) jednu si pogodila ali nu nije bilo ni tako teško za pogoditi, e stato facile.
Guest- Guest
dio industrije je mogao opstati i opstao je, bazna crna metalurgija i brodogradnja su trebale biti ugašene još u u zadnjoj trećini socijalizma... na temeljima tih mastodonata moglo se kroz već tada mikro privatizaciju posložiti mala mikro poduzeća u navedenim fahovima, i to bi šljakalo uz štucanje ali bi šljakalo... u ovom novom vremenu na taj način bi se otvorio prostor za ulazak neke od velikih industrija tipa samsung što je htio doć u sisak ili siemens u zege... i tako to, prekomplicirana je to priča... i za tebe koji znaš podosta, a pogotovo za mene koji tek ponešto...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:što se tog tiče ne znaju ni dan danas, ali prije zato što ste naseperili pun kurac, jovi, ljubana, darinki i tako tih...Gnječ wrote:jastreb wrote:
Gledaj,Gnječ. Bila je u to doba ideja koju je netko predložio o još jednoj republici unutar FNRJ,a to bi bilo područje Istre,Gorice,Slovenskog primorja,Trsta i Julijske krajine,te nekih kvarnerskih otoka. Poslije to nije prošlo,ne znam zašto,davno sam čitao o tome.
Ne znam jesi li čuja za to?
čuo sam i čitao o svakakvim planovima no ostaje činjenica da Istru, Rijeku i kvarnerske otoke Zadar Lastovo i ostalo što je bila rapalska granica Tito ne bi dobio niti uspio okupirati ustvari nije bilo ni borbe Tito je samo ušetao da nije imao podršku talijanskih komunista. ti talijanski komunisti su bili vrlo skloni Titu i Staljinu čak su se na tisuće talijanskih komunista preselile u Istru tj kasnije FNRJ što iz današnje perspektive izgleda nevjerojatno i totalno van pameti dok su u istom vremenu Istru nasilno napustilo 300 tisuća talijana, hrvata, slovenaca i drugih naroda koji su tu živjeli stoljećima. Uljanik nakon egzodusa tj. etničkog čišćenja nije imao stručnih radnika inženjera pa su došli inženjeri stručnjaci i majstri zanata iz ITALIJE ovamo učiti poglupe rvate, srbe i ostale kako se gradi brod inače bi kurac Uljanik radio i gradio brodove kad nitko nije znao kako.
jel smo ih mi zvali? nismo. napravili su invaziju ko danas hercegovci što vam gazduju u RH a svi do jednoga iz ercegbosne ili rvatne izbosne i uništili vam kompletnu industriju kakva god bila mogla je funkcionirati da je bilo pameti. hint: češka i slovačka.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Pa čuj,u Istru je bilo stoljećima prije većih migracija balkanskog življa.Gnječ wrote:
I nisu oni iz Peroja jedini Srbi koji su u ta vremena doseljeni u Istru.
Bile su ih mase i mase. No jedino su oni iz Peroja imali popove i parohiju i uspjeli su sačuvati pravoslavlje.
Dvigrad je recimo bio pun Srba iz Bukovice ,ali su skoro skapali od gladi pa su negdje nestali.
Recimo Alen Vitasović je također tog srpsko-vlaškog porijekla.
Stanovništvo Istre dijelilo se na tzv Vlahe i tzv Bezjake.
Eno imaš i Ćića,koji nisu uspjeli sačuvati pravoslavlje,ali su sačuvali vlaški jezik.
Znači ni vi niste ondje neko homogeno pučanstvo. Al troche!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Profesor Bertoša je sve to objavio u jednoj knjizi o Istri. Davno sam to čitao.
2014-04-22
jastreb wrote:A čuj Gnječ,imaš rimskih spomenika i u Nišu i u Sremskoj Mitrovici,pa ne možemo reći da je to Italija.Gnječ wrote:
alo Bing ba. de se ti bavi bosanskim iredentizmom. pusti ti mene i moj "iredentizam" u kurac. da iredenta talijanaš bogtejebo jel si ti izašo ikad iz karaule u grad na pivo ili sok? jes vidio Arenu? jes vidio Augustov hram? Herkulova vrata? porta Gemini? slavoluk Sergijevaca? išta? ništa?
Rim je vladao čitavim poznatim svijetom.
A čak se ni tal.fašisti i fašistoidi ne vataju toliko za područje Rimskog carstva,koliko za područje Mletačke republike,barem kad su ovi naši krajevi u pitanju.
da i? jel u Niš žive talijani? u Niš živi pizzon možda je on rimljanin? jel u Sremska Mitrovica žive talijani i rimljani? jel se tamo u Niš i Sremska Mitrovica parla italiano?
to su mrtvi gradovi u kojima su nekada živjeli rimljani a ja govorim o rimskim gradovima koji su živi u kojima dan danas od postanka tih gradova žive talijani. Pola se oduvijek zvala Pola a ne Pula dobro danas su vratili dvojezično Pola-Pula i oduvjek su tu živjeli talijani latini rimljani već 3000 godina. prošlo je kroz Pulu i Istru sve što je ikada postojalo sva carstva i kraljevstva.
Guest- Guest
Čak ni slavenski naziv za Polu nije bio u početku Pula,nego Pulj.Gnječ wrote:
Pola se oduvijek zvala Pola a ne Pula
Inače Pula na vlaškom jeziku kao i na jeziku Cigana iz Međimurja i Podravine,koji govore cigansko-rumunjskim ,znači "kurac".
Na jednom rukometnom prvenstvu reprezentativci Rumunjske slikali su se na ulazu u Pulu kraj table "PULA" i cerekeli se.
2014-04-22
by kaya Today at 13:44
Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
===========================================
Evo kulture o kojoj je Krleza davno govorio..Sta te boli kurac odakle je tko..zar nije najvaznije kakav si chovjek..Primitivno je pitati bilo koga o njegovim intimnim osjecajima..To je kao da ja tebe pitam ..Tko ti je jebo mater pa si tako ispala glupa??
No meni je dovoljno dvije tri rijechi koje si napisala u svojim tekstovima da skuzim da si iz okoline Dervente ili Doboja..Glupa nekulturna bosankceroska...uostalom ovdje vas je 99.999% takvih..Zavirivanje u tudji lonac vam je u genima da bi imali kasnije materijala za svoja bolsna profiliranja forumasha.
Evo kulture o kojoj je Krleza davno govorio..Sta te boli kurac odakle je tko..zar nije najvaznije kakav si chovjek..Primitivno je pitati bilo koga o njegovim intimnim osjecajima..To je kao da ja tebe pitam ..Tko ti je jebo mater pa si tako ispala glupa??
No meni je dovoljno dvije tri rijechi koje si napisala u svojim tekstovima da skuzim da si iz okoline Dervente ili Doboja..Glupa nekulturna bosankceroska...uostalom ovdje vas je 99.999% takvih..Zavirivanje u tudji lonac vam je u genima da bi imali kasnije materijala za svoja bolsna profiliranja forumasha.
Guest- Guest
Ne,ali i tu imamo ostataka nekadašnjeg romanskog stanovništva. Krišto Dijo!!!Gnječ wrote:
da i? jel u Niš žive talijani? u Niš živi pizzon možda je on rimljanin? jel u Sremska Mitrovica žive talijani i rimljani? jel se tamo u Niš i Sremska Mitrovica parla italiano?
To su Rumunji i Vlasi.
Romania!!!
Jedini narodi na Istoku koji su sačuvali romanski jezik!
Čak i danas većina Rumunja govori talijanski i uči ga lakše od srpskog,ruskog,engleskog,ili njemačkog. Porko ladro!!!
2014-04-22
jastreb wrote:Profesor Bertoša je sve to objavio u jednoj knjizi o Istri. Davno sam to čitao.
čitao sam i ja davno ali ne zanima me samo jedan izvor informacija to što Bertoša piše uzeti cum grano salis. treba se potruditi i napojiti se sa više izvora pa onda vidjeti čija mater crnu vunu prede i tko mulja i tko laže.
ti si pročitao Bertošu i volila! to je to dalje se ne diskutira.
Guest- Guest
u profiliranju nema ništa bolesno... a i zašto bi tebe ili bilo koga bilo sram reći tko si i odakle si...zašto se bojiš da bi te ta određenja diskvalificirala u tvojim raspravama i polemikama...frka wrote: by kaya Today at 13:44
2015-08-08
by jastreb Today at 14:14
Čak ni slavenski naziv za Polu nije bio u početku Pula,nego Pulj.
Inače Pula na vlaškom jeziku kao i na jeziku Cigana iz Međimurja i Podravine,koji govore cigansko-rumunjskim ,znači "kurac".
Na jednom rukometnom prvenstvu reprezentativci Rumunjske slikali su se na ulazu u Pulu kraj table "PULA" i cerekeli se.
=====================================================================================
Netko tko pretendira da ga zovu znanstvenikom nikako ne smije sebi dozvoliti pojednostavljeno tumachenje jezika koji nema nikakve veze sa ciganskim.Ali za Pulu si u pravu..mozda zato shto je tamo bio neki kupleraj prije tri tisuce godina pa je dobila takvo ime koje korijen vuche u romanskom jeziku..kojim govore i rumuni ali u to vrijeme se nisu nalazili na podruchju na kojemu se sada nalaze.nego negdje na teritoriji danashnje Francuske ...o rimskim legijama i ostatcima valjda nije potrebo uopce naglashavati..
Čak ni slavenski naziv za Polu nije bio u početku Pula,nego Pulj.
=====================================================================================
Netko tko pretendira da ga zovu znanstvenikom nikako ne smije sebi dozvoliti pojednostavljeno tumachenje jezika koji nema nikakve veze sa ciganskim.Ali za Pulu si u pravu..mozda zato shto je tamo bio neki kupleraj prije tri tisuce godina pa je dobila takvo ime koje korijen vuche u romanskom jeziku..kojim govore i rumuni ali u to vrijeme se nisu nalazili na podruchju na kojemu se sada nalaze.nego negdje na teritoriji danashnje Francuske ...o rimskim legijama i ostatcima valjda nije potrebo uopce naglashavati..
Guest- Guest
jastreb wrote:Ne,ali i tu imamo ostataka nekadašnjeg romanskog stanovništva. Krišto Dijo!!!Gnječ wrote:
To su Rumunji i Vlasi.
Romania!!!
Jedini narodi na Istoku koji su sačuvali romanski jezik!
Čak i danas većina Rumunja govori talijanski i uči ga lakše od srpskog,ruskog,engleskog,ili njemačkog. Porko ladro!!!
bog brek ladro...niman lazno gren na biru zovu me. ću ti potle rišpondit kad popijen biru...dvi...tri...
Guest- Guest
Pišu o tome i drugi autori. Primjerice Fran Barbalić,pa Petar Strčić,ovaj potonji je renomirani hrvatski povjesničar.Gnječ wrote:jastreb wrote:Profesor Bertoša je sve to objavio u jednoj knjizi o Istri. Davno sam to čitao.
čitao sam i ja davno ali ne zanima me samo jedan izvor informacija to što Bertoša piše uzeti cum grano salis. treba se potruditi i napojiti se sa više izvora pa onda vidjeti čija mater crnu vunu prede i tko mulja i tko laže.
ti si pročitao Bertošu i volila! to je to dalje se ne diskutira.
O tome piše i ugledni srpski istoričar Nikola Žutić.
Masa istarskog autohtonog slavenskog stanovništva potiče sa Balkana.
2014-04-22
Znam ja dobro šta znači otići na biru. Sve sam ja to prošo. I vidi me. Šta mi fali. Idi...hahahaha.Gnječ wrote:
bog brek ladro...niman lazno gren na biru zovu me. ću ti potle rišpondit kad popijen biru...dvi...tri...
Dobro,pazi ovo je jako važno,treba da piješ puno tekućine.
2014-04-22
Znam,samo kažem da se Pulu u hrvatskim knjigama nekada(do početka 20.st.) nazivalo Pulj.frka wrote:
2014-04-22
by michaellcmacha Today at 14:20
u profiliranju nema ništa bolesno... a i zašto bi tebe ili bilo koga bilo sram reći tko si i odakle si...zašto se bojiš da bi te ta određenja diskvalificirala u tvojim raspravama i polemikama...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sta mene boli kurac tko si shto si i odakle si doshao..Ja znam da smo svi doshli iz pichke materine.Dali su postojali hrvati ..srbi...muslimani i ostali koji su vama sada jako vazni prije 10 tisuca godina?Nisu...a u buducnosti to i nece biti vazno jer cesh biti chipiran sa DNK podatcima pa ce ti pisati da si nastao od majmuna shto nije uvreda...vec je uvreda da nisi evoulirao mentalno a izgledash kao chovjek.
Ja ovdje tochno znam tko je od vas iz koje vukojebine tako da mi nije uopce potrebno da vas pitam..a i nije mi vazno..
u profiliranju nema ništa bolesno... a i zašto bi tebe ili bilo koga bilo sram reći tko si i odakle si...zašto se bojiš da bi te ta određenja diskvalificirala u tvojim raspravama i polemikama...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sta mene boli kurac tko si shto si i odakle si doshao..Ja znam da smo svi doshli iz pichke materine.Dali su postojali hrvati ..srbi...muslimani i ostali koji su vama sada jako vazni prije 10 tisuca godina?Nisu...a u buducnosti to i nece biti vazno jer cesh biti chipiran sa DNK podatcima pa ce ti pisati da si nastao od majmuna shto nije uvreda...vec je uvreda da nisi evoulirao mentalno a izgledash kao chovjek.
Ja ovdje tochno znam tko je od vas iz koje vukojebine tako da mi nije uopce potrebno da vas pitam..a i nije mi vazno..
Guest- Guest
Kako nisi sa područja SFRJ,a i neslavenskog si porijekla,onda možeš možda biti Ćić i imati rumunjsko državljanstvo?Gnječ wrote:kaya wrote:Ecola. Znaci pogodila ..Gnječ wrote:kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
brava :) jednu si pogodila ali nu nije bilo ni tako teško za pogoditi, e stato facile.
2014-04-22
Page 4 of 22 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Similar topics
» SAD-e za veliko širenje EU po cijelom Balkanu
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
Page 4 of 22