PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
Page 3 of 22
Page 3 of 22 • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22
Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU
Ne, osim što su trpale nedužne ljude na rasnoj osnovi u stočne vagone i razvozili ih u konc logore smrti. Sitnica.michaellcmacha wrote:regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine,Gnječ wrote:vuksadinare wrote:...no su ga oslobodili od 'osloboditelja' koji su sipali ljudima u usta ricinusovo ulje,mlatili kanđijama,palili domove, ,streljali..i da ne nabrajam dalje..i imali fesove ko turciniGnječ wrote:vuksadinare wrote:
pa od kad si ti talijan?..ti postao kao yehudim svasta je nesto po potrebi... ..
kakve veze ima odakle sam i tko sam sa onim što sam napisao??? ono što sam napisao je istina a to što još i danas rvati i slovenci verglaju da su oslobodili Istru, Rijeku Zadar i otoke od okupatora je perfidna laž.
ma šta sereš debilčino glupa u Republici Italiji su onda na vlasti bili fašisti isto kao kasnije komunisti ili danas HDZ. kao da iste metode nisu primjenjivali u svim djelovima Italije nego samo u Istri??? kaj si ti iz gnojnice izašao?
pa u Istri je još bilo i najmirnije rat se nije ni osjetio do kapitulacije a čak ni nakon što je Erwin Rommel preuzeo upravu da uvede reda u anarhiju koja je zavladala nakon kapitulacije Italije 1943. i bacanja ljudi u fojbe a to su radili uglavnom domaći ljudi domaćima jedni drugima iz raznoraznih pobuda osvete, ljubomore, zavisti, neraščišćenih računa i krvoločnih svađa a rijetko iz političkih motiva.
DA, za vas ustaše to ništa nije strašno.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
PA ništa posebno, poklali nekoliko stotina srpskih seljaka pa je čak i Stepinac poslao protestno pismo vašem Priglavniku.michaellcmacha wrote:što je bilo u glinskoj crkvijastreb wrote:U glinskoj crkvi napravili belaj.michaellcmacha wrote:
eto upravo iz navedenih pobuda to su radili prvenstveno divlji ustaše srbima... regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine, izuzev što su u
2015-09-24
Gnječ je talijanaš. Iredenta.michaellcmacha wrote:eto konačno da nam gnječ pokaže svoje pravo ustašoidno lice...Gnječ wrote:jastreb wrote:Sami su otišli. Nitko ih nije tjerao.flumen wrote:
to su krajevi oslobodjeni od autohtonog stanovnistva ili kako se to danas kaze - provedeno je etnicko ciscenje.
Naprotiv,svojevoljno su optirali. Čak i mnogi komunisti Talijani.
Koliko ja znam,neki su bježali ilegalno preko granice i tom su prilikom stradali od vatre graničara.
Uglavnom koliko su zla počinili domaćim Hrvatima i Slovencima,može se reć da su pasali lišo.
LAŽEŠ!!! i sam znaš da besramno lažeš.
i to da bude stvar još tragičnija partizani sa Titom su talijane protjerali iz JEDNOG DJELA iTALIJE U DRUGE DJELOVE ITALIJE JER JER JOŠ NIJE BILA PRIZNATA JURISDIKCIJA FNRJ NAD TERITORIJOM ISTRE KOJA JE DE IURE I DE FACTO BILA ITALIJA. ZNAČI TITO JE TALIJANE PROTJERAO IZ ITALIJE U ITALIJU. TO SE ZOVE ETNIČKO ČIŠČENJE. NAKON TOGA JE TRKELJAO SA ISTRIJANSKIM POPIMA DA JE ISTRA VEĆINSKI RVACKO SLOVENSKO STANOVNIŠTVO SER KENJ I TE SPIKE. DABOGDA MU USAHLO SVO CVIJEĆE U KUĆI CVIJEĆA.
Ali vi ustaše ste bili saveznici sa Talijanima, to su vam bili gazde.
2015-09-24
gle to sa ustašama razriješite ti i gnječ, ja se ne bi htio petljati u te vaše ustaške razmirice... i ne izvlači iz konteksta mrcino podla... ustašoidna... tako su samo ustaše secirale i podvaljivale... ;):)Ringo10 wrote:Ne, osim što su trpale nedužne ljude na rasnoj osnovi u stočne vagone i razvozili ih u konc logore smrti. Sitnica.michaellcmacha wrote:regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine,Gnječ wrote:vuksadinare wrote:...no su ga oslobodili od 'osloboditelja' koji su sipali ljudima u usta ricinusovo ulje,mlatili kanđijama,palili domove, ,streljali..i da ne nabrajam dalje..i imali fesove ko turciniGnječ wrote:
kakve veze ima odakle sam i tko sam sa onim što sam napisao??? ono što sam napisao je istina a to što još i danas rvati i slovenci verglaju da su oslobodili Istru, Rijeku Zadar i otoke od okupatora je perfidna laž.
ma šta sereš debilčino glupa u Republici Italiji su onda na vlasti bili fašisti isto kao kasnije komunisti ili danas HDZ. kao da iste metode nisu primjenjivali u svim djelovima Italije nego samo u Istri??? kaj si ti iz gnojnice izašao?
pa u Istri je još bilo i najmirnije rat se nije ni osjetio do kapitulacije a čak ni nakon što je Erwin Rommel preuzeo upravu da uvede reda u anarhiju koja je zavladala nakon kapitulacije Italije 1943. i bacanja ljudi u fojbe a to su radili uglavnom domaći ljudi domaćima jedni drugima iz raznoraznih pobuda osvete, ljubomore, zavisti, neraščišćenih računa i krvoločnih svađa a rijetko iz političkih motiva.
DA, za vas ustaše to ništa nije strašno.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ako ti je ljuban jednak izvor, onda prdiš u kurac ko i on... u glini je bila klasična odmazda koju je opisao gnječ...Ringo10 wrote:PA ništa posebno, poklali nekoliko stotina srpskih seljaka pa je čak i Stepinac poslao protestno pismo vašem Priglavniku.michaellcmacha wrote:što je bilo u glinskoj crkvijastreb wrote:U glinskoj crkvi napravili belaj.michaellcmacha wrote:
eto upravo iz navedenih pobuda to su radili prvenstveno divlji ustaše srbima... regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine, izuzev što su u
2015-08-08
michaellcmacha wrote:eto konačno da nam gnječ pokaže svoje pravo ustašoidno lice...Gnječ wrote:jastreb wrote:Sami su otišli. Nitko ih nije tjerao.flumen wrote:
to su krajevi oslobodjeni od autohtonog stanovnistva ili kako se to danas kaze - provedeno je etnicko ciscenje.
Koliko ja znam,neki su bježali ilegalno preko granice i tom su prilikom stradali od vatre graničara.
Uglavnom koliko su zla počinili domaćim Hrvatima i Slovencima,može se reć da su pasali lišo.
i to da bude stvar još tragičnija partizani sa Titom su talijane protjerali iz JEDNOG DJELA iTALIJE U DRUGE DJELOVE ITALIJE JER JER JOŠ NIJE BILA PRIZNATA JURISDIKCIJA FNRJ NAD TERITORIJOM ISTRE KOJA JE DE IURE I DE FACTO BILA ITALIJA. ZNAČI TITO JE TALIJANE PROTJERAO IZ ITALIJE U ITALIJU. TO SE ZOVE ETNIČKO ČIŠČENJE. NAKON TOGA JE TRKELJAO SA ISTRIJANSKIM POPIMA DA JE ISTRA VEĆINSKI RVACKO SLOVENSKO STANOVNIŠTVO SER KENJ I TE SPIKE. DABOGDA MU USAHLO SVO CVIJEĆE U KUĆI CVIJEĆA.
pa ne glorificiram Druga Tita ko neki ovdje jer Broz nije baš bio dobar skroz imao je i on svoje falinke to sam još u SFRJ pričao javno ali ima i napravio je dobrih stvari i to poštujem. dobre stvari naprimjer spasio je vama hrvatima ustašama guzice i bez njega danas nebiste imali državu niti bi ste postojali kao hrvati. a to je bolna istina koju vi ustaše nikako da prihvatite. drugo, digao vas je iz srednjeg vijeka u civilizaciju. opet kažem meni ni to ne smeta ali po meni gledajući današnju situaciju bolje mu je bilo da vas pusti da propadnete i da vam se zatre loza i korjeni genetika i svaka ustaška DNK. ali jebiga bio je dobričina onako dobri benevolentni diktator ma da nije diktirao ništa nego su mu se priljepili raznorazni jebivjetri ulizice i belosvetski hohštapleri. osnovao je pokret nesvrstanih. ima još toga ok. ali Istru je sjebo i ne samo to nego je sjebo i istarske antifašiste koji su bili prvi takav pokret u svijetu jer u istarskim antifašistima su bili svi talijani, slovenci, hrvati, istarski popi, kapitalisti, radnici, sve moguće stranke osim fašističke itd pa je sve te ljude pokosio i stavio monopol komunistički nad antifašističkim pokretom.
a tko je mastermind etničkog čišćenja u Istri? to je slovenac Edvard Kardelj on je osmislio kako protjerati istarske talijane iz Italije u Italiju.
Guest- Guest
ma ok ti uglavnom tvrdiš da sve ono što su ustaše predali talijanima u stvri nije ni bilo hrvatsko već talijansko... sve te razumijem, sve ok... da bih riječ prigovorio...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:eto konačno da nam gnječ pokaže svoje pravo ustašoidno lice...Gnječ wrote:jastreb wrote:Sami su otišli. Nitko ih nije tjerao.flumen wrote:
pa ne glorificiram Druga Tita ko neki ovdje jer Broz nije baš bio dobar skroz imao je i on svoje falinke to sam još u SFRJ pričao javno ali ima i napravio je dobrih stvari i to poštujem. dobre stvari naprimjer spasio je vama hrvatima ustašama guzice i bez njega danas nebiste imali državu niti bi ste postojali kao hrvati. a to je bolna istina koju vi ustaše nikako da prihvatite. drugo, digao vas je iz srednjeg vijeka u civilizaciju. opet kažem meni ni to ne smeta ali po meni gledajući današnju situaciju bolje mu je bilo da vas pusti da propadnete i da vam se zatre loza i korjeni genetika i svaka ustaška DNK. ali jebiga bio je dobričina onako dobri benevolentni diktator ma da nije diktirao ništa nego su mu se priljepili raznorazni jebivjetri ulizice i belosvetski hohštapleri. osnovao je pokret nesvrstanih. ima još toga ok. ali Istru je sjebo i ne samo to nego je sjebo i istarske antifašiste koji su bili prvi takav pokret u svijetu jer u istarskim antifašistima su bili svi talijani, slovenci, hrvati, istarski popi, kapitalisti, radnici, sve moguće stranke osim fašističke itd pa je sve te ljude pokosio i stavio monopol komunistički nad antifašističkim pokretom.
a tko je mastermind etničkog čišćenja u Istri? to je slovenac Edvard Kardelj on je osmislio kako protjerati istarske talijane iz Italije u Italiju.
2015-08-08
Kraljevina Italija 1922
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kraljevina_Italija
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kraljevina_Italija
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ma ok ti uglavnom tvrdiš da sve ono što su ustaše predali talijanima u stvri nije ni bilo hrvatsko već talijansko... sve te razumijem, sve ok... da bih riječ prigovorio...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:eto konačno da nam gnječ pokaže svoje pravo ustašoidno lice...Gnječ wrote:jastreb wrote:
Sami su otišli. Nitko ih nije tjerao.
e nemoj to raditi IZVRTATI MOJE UPISE. poslije ćeš ponovo jaukati kad ti opsujem prvo ili dvajspeto koljeno.
Istra NIKADA nije bila dio hrvatske, slovenije niti države SHS ni Kraljevine Jugoslavije pa nisu ustaše niti mogle dati nešto što nemaju. Istra je Italija točno se zna gdje je granica između Italije i Jugoslavije.
to što su neke hrvatske teritorije ustaše kad su postavljeni na vlast poklonili Italiji ali to je neka sasvim druga priča.
uz to ustaški pokret nije bio nikakva politička stranka nego teroristička organizacija plaćenici ubojice koje su bile strpane u zatvor u Italiji.
Guest- Guest
Ustvari ..mislim da su ustashe bile poshtenije pa vratile Italiji ono sto je oduvijek bilo njihovo ali glupi Srbi su dozvolili da im zlovenci i 'rvati vode politiku preko KPJ..Da njih nije bilo i jebenog bratstva i jedinstva Istra bi i dalje bila Italijanska.Podrzavam pripajanje matici zemlji mada kao u sluchaju Kosova..koji ce vam kurac Istra puna divljaka sa Balkana..kao i srbima Kosovo puno shipaca..Po meni glavni krivci za otimanje Istre su srbi..Bog te jebo koliko ih je zginulo za hrvatsku stvar..Srbi glupi ko kurac..
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Gnječ je talijanaš. Iredenta.michaellcmacha wrote:eto konačno da nam gnječ pokaže svoje pravo ustašoidno lice...Gnječ wrote:jastreb wrote:Sami su otišli. Nitko ih nije tjerao.flumen wrote:
Ali vi ustaše ste bili saveznici sa Talijanima, to su vam bili gazde.
alo Bing ba. de se ti bavi bosanskim iredentizmom. pusti ti mene i moj "iredentizam" u kurac. da iredenta talijanaš bogtejebo jel si ti izašo ikad iz karaule u grad na pivo ili sok? jes vidio Arenu? jes vidio Augustov hram? Herkulova vrata? porta Gemini? slavoluk Sergijevaca? išta? ništa?
Guest- Guest
toliko o našem usplahirenom kvaziantifašisti gnječu koji je u stvari notorni fašista, talijanski naravno ;), nisam čitao ali vidim i da ga kvazonja frka podržava...kaya wrote::)
2015-08-08
Gledaj,Gnječ. Bila je u to doba ideja koju je netko predložio o još jednoj republici unutar FNRJ,a to bi bilo područje Istre,Gorice,Slovenskog primorja,Trsta i Julijske krajine,te nekih kvarnerskih otoka. Poslije to nije prošlo,ne znam zašto,davno sam čitao o tome.Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:Gnječ wrote:jastreb wrote:flumen wrote:
ali Istru je sjebo i ne samo to nego je sjebo i istarske antifašiste koji su bili prvi takav pokret u svijetu jer u istarskim antifašistima su bili svi talijani, slovenci, hrvati, istarski popi, kapitalisti, radnici, sve moguće stranke osim fašističke itd pa je sve te ljude pokosio i stavio monopol komunistički nad antifašističkim pokretom.
Ne znam jesi li čuja za to?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A čuj Gnječ,imaš rimskih spomenika i u Nišu i u Sremskoj Mitrovici,pa ne možemo reći da je to Italija.Gnječ wrote:
alo Bing ba. de se ti bavi bosanskim iredentizmom. pusti ti mene i moj "iredentizam" u kurac. da iredenta talijanaš bogtejebo jel si ti izašo ikad iz karaule u grad na pivo ili sok? jes vidio Arenu? jes vidio Augustov hram? Herkulova vrata? porta Gemini? slavoluk Sergijevaca? išta? ništa?
Rim je vladao čitavim poznatim svijetom.
A čak se ni tal.fašisti i fašistoidi ne vataju toliko za područje Rimskog carstva,koliko za područje Mletačke republike,barem kad su ovi naši krajevi u pitanju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Gnjec je talijan moguce, dobro prica talijanski, ja mislim a mozda se varam .. a frka sve podrzava sto hrvati poklone , sad jel ustase jel partizani nije bitno uglavnom on je za.michaellcmacha wrote:toliko o našem usplahirenom kvaziantifašisti gnječu koji je u stvari notorni fašista, talijanski naravno ;), nisam čitao ali vidim i da ga kvazonja frka podržava...kaya wrote::)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jastreb wrote:Gledaj,Gnječ. Bila je u to doba ideja koju je netko predložio o još jednoj republici unutar FNRJ,a to bi bilo područje Istre,Gorice,Slovenskog primorja,Trsta i Julijske krajine,te nekih kvarnerskih otoka. Poslije to nije prošlo,ne znam zašto,davno sam čitao o tome.Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:Gnječ wrote:jastreb wrote:
čuo sam i čitao o svakakvim planovima no ostaje činjenica da Istru, Rijeku i kvarnerske otoke Zadar Lastovo i ostalo što je bila rapalska granica Tito ne bi dobio niti uspio okupirati ustvari nije bilo ni borbe Tito je samo ušetao da nije imao podršku talijanskih komunista. ti talijanski komunisti su bili vrlo skloni Titu i Staljinu čak su se na tisuće talijanskih komunista preselile u Istru tj kasnije FNRJ što iz današnje perspektive izgleda nevjerojatno i totalno van pameti dok su u istom vremenu Istru nasilno napustilo 300 tisuća talijana, hrvata, slovenaca i drugih naroda koji su tu živjeli stoljećima. Uljanik nakon egzodusa tj. etničkog čišćenja nije imao stručnih radnika inženjera pa su došli inženjeri stručnjaci i majstri zanata iz ITALIJE ovamo učiti poglupe rvate, srbe i ostale kako se gradi brod inače bi kurac Uljanik radio i gradio brodove kad nitko nije znao kako.
Guest- Guest
slažem se... eto jedino za dodati da ništa nema ni protiv poklona onog svinjara karađorđevićakaya wrote:Gnjec je talijan moguce, dobro prica talijanski, ja mislim a mozda se varam .. a frka sve podrzava sto hrvati poklone , sad jel ustase jel partizani nije bitno uglavnom on je za.michaellcmacha wrote:toliko o našem usplahirenom kvaziantifašisti gnječu koji je u stvari notorni fašista, talijanski naravno ;), nisam čitao ali vidim i da ga kvazonja frka podržava...kaya wrote::)
2015-08-08
što se tog tiče ne znaju ni dan danas, ali prije zato što ste naseperili pun kurac, jovi, ljubana, darinki i tako tih...Gnječ wrote:jastreb wrote:
Gledaj,Gnječ. Bila je u to doba ideja koju je netko predložio o još jednoj republici unutar FNRJ,a to bi bilo područje Istre,Gorice,Slovenskog primorja,Trsta i Julijske krajine,te nekih kvarnerskih otoka. Poslije to nije prošlo,ne znam zašto,davno sam čitao o tome.
čuo sam i čitao o svakakvim planovima no ostaje činjenica da Istru, Rijeku i kvarnerske otoke Zadar Lastovo i ostalo što je bila rapalska granica Tito ne bi dobio niti uspio okupirati ustvari nije bilo ni borbe Tito je samo ušetao da nije imao podršku talijanskih komunista. ti talijanski komunisti su bili vrlo skloni Titu i Staljinu čak su se na tisuće talijanskih komunista preselile u Istru tj kasnije FNRJ što iz današnje perspektive izgleda nevjerojatno i totalno van pameti dok su u istom vremenu Istru nasilno napustilo 300 tisuća talijana, hrvata, slovenaca i drugih naroda koji su tu živjeli stoljećima. Uljanik nakon egzodusa tj. etničkog čišćenja nije imao stručnih radnika inženjera pa su došli inženjeri stručnjaci i majstri zanata iz ITALIJE ovamo učiti poglupe rvate, srbe i ostale kako se gradi brod inače bi kurac Uljanik radio i gradio brodove kad nitko nije znao kako.
2015-08-08
kaya wrote:Gnjecolo :), gnjec jesi ti talijan?
jesam ali nisam samo to imam još tri plus ovu talijansku znači 4. RH nije među njima a ni RS. ni Slo ni išta sa podrućja SFRJ. tako da odmah skratimo nebuloze. i da skratimo još više ništa slavenskog kod mene nema. neću reći dalje ništa jer takve podatke ne iznosim javno a i da iznesem opet mi nitko ne bi vjerovao tako da let's take a brake.
Guest- Guest
Page 3 of 22 • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22
Similar topics
» SAD-e za veliko širenje EU po cijelom Balkanu
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
» Baka (98)iz Like pekla rakiju i kažnjena sa 2000 Kn-rakiju oduzeli
» Išarao Torcidin mural Četvrte i Pauka,hvatali su ga po cijelom Solinu
» Naplata u cijelom Zagrebu: U novoj zoni sat parkiranja bit će 75 lipa, a mjesec 10 kn
» SAD nakon Rusije, EU, Turske i Kine najavljuju sankcije Indiji i cijelom svijetu!
Page 3 of 22