ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Page 6 of 22 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Next

Go down

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 6 Empty Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Post by immortal Tue 28 May - 23:21

Sora wrote:Ti mater i hodaku Njega jebu partizani mrtvi 
A nas  majke  kpje smo ostale same bez djece i unuka jer su ih otjerali domoljubi. Nas ne pita nista 
Govno zločinačko damu mater hebem 
Oteli partizani imovinu 

JAKO STVAR 
A NAMA STE OTELI DJECU JRBRM VAM MATER FASISTICKU
hebiga sora , nisi tako govorila prije nekih 40 godina dok su Hr djeca odrastala bez raseljenih očeva jer ni tada za mnoge Hrvate nije bilo posla
tada ste vi bili fašisti licemjerni
razdvoji obitelj gdje vlada povezanost, ljubav , potreba da borave zajedno i život si im pretvorio u patnički
tada to vama nije bilo bitno
danas i vi pojedini to osjećate

Last edited by mortal on Tue 28 May - 23:26; edited 1 time in total

immortal

2014-04-16

Back to top Go down

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 6 Empty Re: PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU

Post by Guest Tue 28 May - 23:26

frka wrote:by jastreb Today at 14:28
Znam,samo kažem da se Pulu u hrvatskim knjigama nekada(do početka 20.st.) nazivalo Pulj.
==================================================================
OK...isprichavam se ..ali ubuduce se jasnije izrazavaj::))

Pulj je slovenski naziv.

Pulj (hrvaško Pula, italijansko Pola) je mesto na Hrvaškem, največje mesto Istrske županije. Leži na jugu istrskega polotoka v dobro zaščitenem zalivu.

i sad nisam 100% siguran ali ime PULA je srpska izmišljotina. srbi su pomiješali Pulj i Pola i smislili mix PULJ POLA i nastalo je ime PULA
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 28 May - 23:29

michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
jastreb wrote:
Gnječ wrote:

jel smo ih mi zvali? nismo. napravili su invaziju ko danas hercegovci što vam gazduju u RH a svi do jednoga iz ercegbosne ili rvatne izbosne i uništili vam kompletnu industriju kakva god bila mogla je funkcionirati da je bilo pameti. hint: češka i slovačka.
Pa čuj,u Istru je bilo stoljećima prije većih migracija balkanskog življa.

I nisu oni iz Peroja jedini Srbi koji su u ta vremena doseljeni u Istru. 

Bile su ih mase i mase. No jedino su oni iz Peroja imali popove i parohiju i uspjeli su sačuvati pravoslavlje.

Dvigrad je recimo bio pun Srba iz Bukovice ,ali su skoro skapali od gladi pa su negdje nestali.

Recimo Alen Vitasović je također tog srpsko-vlaškog porijekla.

Stanovništvo Istre dijelilo se na tzv Vlahe i tzv Bezjake.

Eno imaš i Ćića,koji nisu uspjeli sačuvati pravoslavlje,ali su sačuvali vlaški jezik.

Znači ni vi niste ondje neko homogeno pučanstvo. Al troche!
A koja je uopce razlika izmedju Hrvata i Srba u tim vremenima
ma kojih srba... srba do 1680 i neke na hrvatskim prostorima nije bilo... to sokol baljezga onako reda radi tj srba radi...

ej komšija milicioner, Istra nije nikada bila hrvatski prostor.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 28 May - 23:33

vuksadinare wrote:Ja sam vlaj pa sta... :)

jesi kurac vlaj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 Tue 28 May - 23:40

Gnječ wrote:

jesi kurac vlaj.
tako se to dolje kod nas kaze.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Tue 28 May - 23:40

jastreb wrote:
michaellcmacha wrote: 
otklen su Krmpote
Iz Krmpota. Kod Novog. Od tuda potiče i prezime Krmpotić.

Inače su to jedno bunjevačko pleme,zvani još i Krmpoćani.
otale su moji po muškoj linij

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Tue 28 May - 23:41

michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
michaellcmacha wrote: 
otklen su Krmpote
Iz Krmpota. Kod Novog. Od tuda potiče i prezime Krmpotić.

Inače su to jedno bunjevačko pleme,zvani još i Krmpoćani.
otale su moji po muškoj linij
ne iz krmpota nego podno Gradine
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Tue 28 May - 23:51

Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
jastreb wrote:
Gnječ wrote:

jel smo ih mi zvali? nismo. napravili su invaziju ko danas hercegovci što vam gazduju u RH a svi do jednoga iz ercegbosne ili rvatne izbosne i uništili vam kompletnu industriju kakva god bila mogla je funkcionirati da je bilo pameti. hint: češka i slovačka.

Bile su ih mase i mase. No jedino su oni iz Peroja imali popove i parohiju i uspjeli su sačuvati pravoslavlje.

Dvigrad je recimo bio pun Srba iz Bukovice ,ali su skoro skapali od gladi pa su negdje nestali.

Eno imaš i Ćića,koji nisu uspjeli sačuvati pravoslavlje,ali su sačuvali vlaški jezik.

ma kojih srba... srba do 1680 i neke na hrvatskim prostorima nije bilo... to sokol baljezga onako reda radi tj srba radi...

pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by kaya Wed 29 May - 0:08

bila je istra i francuska , franacka prije italije i njemacka i napoleon ju je dao hrvatskoj provinciji , pa talijanska ali to sve nije bitno . Hrvati su se naselili davno, i prije desetog  stoljeca jedino su guseni stalno, posebno dok je istra bila pod talijanima. A poznato je da tko hrvate hebe kad tad nahebe. Tako da, ja se ne bi bas obazirala na to pod kim je bila u kojem povijesnom momentu
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by immortal Wed 29 May - 0:11

Yehudim wrote:........mudatisusova
šta ti imaš s Isusom da ga spominješ u psovci
imaš svoje idole pa se njih spominji
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor Wed 29 May - 0:17

kaya wrote:bila je istra i francuska , franacka prije italije i njemacka i napoleon ju je dao hrvatskoj provinciji , pa talijanska ali to sve nije bitno . Hrvati su se naselili davno, i prije desetog  stoljeca jedino su guseni stalno, posebno dok je istra bila pod talijanima. A poznato je da tko hrvate hebe kad tad nahebe. Tako da, ja se ne bi bas obazirala na to pod kim je bila u kojem povijesnom momentu
ja sam gnječa shvatila da on kad kaze italija, ne misli samo na italiju  nego i puno dublje...Rimski imperij
I to je ok, samo i Rim je u svom osvajačkom širenju Istru oduzeo starosjediocima Histrima, po kojima je dobila i ime
no dobro, previse je to daleko...

2017-10-06

Back to top Go down

Post by kaya Wed 29 May - 0:21

Noor wrote:
kaya wrote:bila je istra i francuska , franacka prije italije i njemacka i napoleon ju je dao hrvatskoj provinciji , pa talijanska ali to sve nije bitno . Hrvati su se naselili davno, i prije desetog  stoljeca jedino su guseni stalno, posebno dok je istra bila pod talijanima. A poznato je da tko hrvate hebe kad tad nahebe. Tako da, ja se ne bi bas obazirala na to pod kim je bila u kojem povijesnom momentu
ja sam gnječa shvatila da on kad kaze italija, ne misli samo na italiju  nego i puno dublje...Rimski imperij
I to je ok, samo i Rim je u svom osvajačkom širenju Istru oduzeo starosjediocima Histrima, po kojima je dobila i ime
Aha, pa dobro onda nisam ja shvatila. A rimski imperij bio je svugdje.
Nego, hrvatima ti bas nije puno bitno bilo pod cijom su vlasti bili ili jesu , mijenjale su se. Njima bitno samo da su hrvati , ak im to ne das hebo si jeza u leda kad tad:). To je cak napoleon  zakljucio ili netko od njegovih.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 0:27

michaellcmacha wrote:
Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
jastreb wrote:

pa to smo apsolvirali... lijepo si nam ti kao pravi ortodoksni fašista pojasnio da je istra oduvijek bila talijanska, isto kak i rab, zadar, rijeka cres, lošinji...sve se slažem... moja primjedba sokolu je išla tragom njegove tvrdnje da su srbi pod fol vekovima ovdje prisutni, pri tom je prvenstveno aludirao na kontinentalni dio hrvatske i dublje zaobalje...

fašisti su bili na vlasti samo neko vrijeme prije i poslije njih su bili i došli neki drugi koji nisu fašisti a kod vas su svo vrijeme na vlasti fašisti. jel tako milicioneru? tako je! jer što je ovo danas kod vas u Hrvatskoj nego nepatvoreni fašizam gdje moraš biti lojalni član stranke da bi mogao živjeti imati posao i sve ostalo? FAŠIZAM!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 0:45

kaya wrote:
Noor wrote:
Aha, pa dobro onda nisam ja shvatila. A rimski imperij bio je svugdje.
Nego, hrvatima ti bas nije puno bitno bilo pod cijom su vlasti bili ili jesu , mijenjale su se. Njima bitno samo da su hrvati , ak im to ne das hebo si jeza u leda kad tad:). To je cak napoleon  zakljucio ili netko od njegovih.

kakva hrvatska provincija?

Les Provinces Illyriennes zavisne o francuskom carstvu:

gdje je hrvatska i gdje su granice???

PARTIZANI ODUZELI IMOVINU CIJELOM SELU - Page 6 Ilirske_pokrajine
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 0:54

Noor wrote:
no dobro, previse je to daleko...

da htio sam reći da povijest Istre ide jako duboko u povijest u prahistoriju. hrvati su ovdje došli prije par sekunda i već misle da su gazde. ali nisu.kako su brzo došli još brže će otići.

PRAPOVIJEST:

Ljudski ostaci, datirani unatrag milijun godina prije Krista, pronađeni su u spilji Šandalja blizu Pule.[4] Lončarija iz perioda neolitika (6000. - 2000. pr. Kr.), koja ukazuje na ljudska naselja, pronađena je u okolici Pule.

Najraniji zapis trajnog naseljavanja na područja grada Pule potječu iz 10. stoljeća pr. Kr. Prvo naselje osnovalo je ilirsko pleme Histra, drevnog naroda koje je živjelo u Istri.

Grad je bio poznat grčkim putnicima i moreplovcima, budući da se njegov osnutak povezuje s Kolhiđanima. Pula se spominje u mitološkoj priči o Jazonu i Medeji, koji su oteli zlatno runo. Kolhiđani su se dali u potjeru za Jazonom stigavši do sjevernog Jadrana. Budući da nisu uspjeli uhvatiti Jazona i vratiti zlatno runo, nisu se smjeli vratiti kući, pa su na obližnjoj obali gdje je živjelo ilirsko pleme podigli naselje. Nazvali su ga Polai što znači "grad bjegunaca". Prisutnost grčke kulture dokazuje pronalazak grčke lončarije i dijela Apolonova kipa.

Antičko razdoblje
Rimljani su istarski poluotok zauzeli 177. pr. Kr., započevši proces romanizacije. Grad je uzdignut na kolonijalnu razinu između 46. - 45. pr. Kr. Tijekom tog razdoblja grad je cvjetao, te je dostigao vrhunac s oko 30.000 stanovnika. Postao je značajna rimska luka s velikim okolnim područjem pod svojom upravom. Nakon građanskog rata 42. pr. Kr. između trijumvira Oktavijana, Antonija i Lepida s jedne strane i Cezarovih ubojica Bruta i Kasija s druge, Pula je pristala uz Kasijevu stranu jer je grad osnovao Kasije Longin, Kasijev brat. Nakon Oktavijanove pobjede kod Akcija 31. pr. Kr. grad je razoren i opustošen. Međutim, grad je ubrzo obnovljen na zahtjev Oktavijanove kćeri Julije, te je nazvan Colonia Pietas Iulia Pola Pollentia Herculanea. Podignuta su velika klasična zdanja od kojih je nekoliko preživjelo sve do danas[5]. Rimljani su također u gradu izgradili vodovod i kanalizaciju. Utvrdili su grad bedemom s deset vrata od kojih su neka još uvijek očuvana: Slavoluk Sergijevaca, Herkulova vrata (u kojima su uklesana imena osnivača grada) i Dvojna vrata. Tijekom vladavine cara Septimija Severa ime grada je promijenjeno u "Res Publica Polensis".

Godine 425. grad je postao sjedište biskupa o čemu svjedoče ostaci temelja nekoliko vjerskih građevina.

itd...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor Wed 29 May - 1:10

treba cesce odvajati povijest i politiku ...toliko tog lijepog ima za vidjeti, tko voli
Pulu nisam posjetila, a vec dugo kanim sve to obići
recimo stari Poreč isto ima puno za pokazati, ne kao Pula, ali ima....od antike, preko romanike i gotike...onako, da ti misliti :)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 1:34

Noor wrote:treba cesce odvajati povijest i politiku ...toliko tog lijepog ima za vidjeti, tko voli
Pulu nisam posjetila, a vec dugo kanim sve to obići
recimo stari Poreč isto ima puno za pokazati, ne kao Pula, ali ima....od antike, preko romanike i gotike...onako, da ti misliti :)

Istru mogu skužiti samo oni koji je znaju osjetiti koji su generacijama stoljećima bili tu koji su prošli i boga i vraga i živjeli kroz generacije u desetak država koje su tu došle i otišle kao što će i RH otići jednog dana pa će nas ponovno doći osloboditi neki dvajspeti po redu osloboditelji. uglavnom svi nas oslobađaju i spajaju sa državama maticama koje god bile. Istru ne poznaju ni domaći bushmani istrijani ja ti to mogu reći i dokazati. malo je njih koji znaju. oni koji dolaze sa strane izvan Istre osjete ne svi neku drugu vibracijučim prođu tunel Učka sa strane Trsta je to već drukčije jer smo par tisuća godina povezani. nemam ništa kontra hrvata općenito imam kontra rvackih političara i ustaša i drugih rvackih govnjara koji su toliko neobrazovani glupi bez obzira na fakultetske diplome njima po mom mišljenju mogu si dupe obrisat meni te njihove diplome ništa ne znače da ne kuže ništa dođu ovdje i nameću svoje običaje i nekulturu. pojma nemaju o povijesti Istre kroz tisućljeća nemaju blage čiste o ičemu ali što ga znaju srat i lagat iskrivljavati povijest u pičku materinu.

svi su u Istru dobrodošli samo nemojte srat po Istri. svi koji su došli u Istru nitko nije otišao svi su ostali osim onih nesretnika istarskih talijana njih oko 300 tisuća koji su bili protjerani iz vlastite države u vlastitu državu. koje li ironije. i onda mi Ringo nešto trkelja a pojma nema šta je njemu Istra malo veći pašnjak?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 29 May - 2:19

pa nisam htio davati naglasak na ustrajnost, jer ovi pizdići odmah počnu krišati o ustašama iako su hrvati kroz povijest znali biti i zajebaniji od ustaša, samo što to nije kvalitetno evidentirano... u svakom slučaju ako gledamo da su talijani 10 puta mnogoljudniji od hrvata kroz par stotina godina uspijevali su činiti  štetu hrvatima ali ne ih i uništiti, mažari iako su nametnuli svoje vlastodršce a potom i astrijanci koji su također stoljećima iscrpljivali hrvatski narod nisu ga uspjeli iscrpiti, i u konačnici srbijansko prečanski ološ koristeći se svim mogućim i nemogućim perfidnim metodama ne da nisu uspjeli hrvatski narod niti uništiti, niti iscrpiti niti obeshrvatiti, nego su ga još i ojačali, i ukonačnici sa svima navedenima smo mi al pari, ako su čak i jači od nas, al teško da će se usuditi u dogledno vrijeme pokušati nas izravno napasti i bilo što od onog što posjedujemo silom pokušati oteti... u svakom slučaju kayo itekako si jebeno u pravu kad kažeš da tko nam se zamjeri ili učini nažao ko jedan kroz jedan je da ćemo mu se krvi napiti....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest Wed 29 May - 3:38

michaellcmacha wrote:
pa nisam htio davati naglasak na ustrajnost, jer ovi pizdići odmah počnu krišati o ustašama iako su hrvati kroz povijest znali biti i zajebaniji od ustaša, samo što to nije kvalitetno evidentirano... u svakom slučaju ako gledamo da su talijani 10 puta mnogoljudniji od hrvata kroz par stotina godina uspijevali su činiti  štetu hrvatima ali ne ih i uništiti, mažari iako su nametnuli svoje vlastodršce a potom i astrijanci koji su također stoljećima iscrpljivali hrvatski narod nisu ga uspjeli iscrpiti, i u konačnici srbijansko prečanski ološ koristeći se svim mogućim i nemogućim perfidnim metodama ne da nisu uspjeli hrvatski narod niti uništiti, niti iscrpiti niti obeshrvatiti, nego su ga još i ojačali, i ukonačnici sa svima navedenima smo mi al pari, ako su čak i jači od nas, al teško da će se usuditi u dogledno vrijeme pokušati nas izravno napasti i bilo što od onog što posjedujemo silom pokušati oteti... u svakom slučaju kayo itekako si jebeno u pravu kad kažeš da tko nam se zamjeri ili učini nažao ko jedan kroz jedan je da ćemo mu se krvi napiti....

ma šta sereš koji kurac vi hrvati gomila govana malo vas je al ste govna. i nemojte si davati toliko na važnosti vi ste u globalnim igrama totalno nebitni. ali totalno nebitni.

krvi se možete i jeste se napijali tuđe što ste po zanimanju bili kroz povijest plaćenici ubojice kriminalci i lopine ali najviše svoje vlastite vi sami sebi pijete krv. evo milicioneru pogledaj si tvoju hrvatsku za koju si pobio na kamare srba. jel ti se isplatilo jel su ti te ampule donijele sreću i blagostanje? tebi, tvojoj familiji? jesu li te ampule postigle cilj. jel bilo vrijedno ubijati ljude? za domovinu iz koje svi bježe ko od kuge jebotebog ustaški.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 Wed 29 May - 5:25

Gnječ wrote:

jesi kurac vlaj.
PA jel on kurac ili vlaj?
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Wed 29 May - 5:31

michaellcmacha wrote:
Ringo10 wrote:
michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
michaellcmacha wrote:

eto upravo iz navedenih pobuda to su radili prvenstveno divlji ustaše srbima... regularne postrojbe HOS-a u pravilu nisu činile nikakve zločine, izuzev što su u 
U glinskoj crkvi napravili belaj.
što je bilo u glinskoj crkvi
PA ništa posebno, poklali nekoliko stotina srpskih seljaka pa je čak i Stepinac poslao protestno pismo vašem Priglavniku.
ako ti je ljuban jednak izvor, onda prdiš u kurac ko i on... u glini je bila klasična odmazda koju je opisao gnječ...
MA jebo te taj Ljuban i Jednak i Nejednak, pa sam Alojzije je protestirao kod Pavelica ardi tog pokolja u Glini.

Sta sad, i Alojzije je lagao ...

U kojem MAtrixu zivite vi neoustase?
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 22 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 22  Next

Back to top

- Similar topics