ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

Go down

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu - Page 12 Empty Re: toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Post by marcellus 21/5/2019, 22:15

Hektorović wrote:
marcellus wrote:naime američka sveučilišta se bave znanstvenim radom, a hrvatska i prije njih jugoslavenska uglavnom sviranjem kurcu, oni svoj posao praktički shvaćaju kao nastavak srednje škole i mjesto koje izdaje diplome

Američka vrhunska sveučilišta danas preko 50% učenika u naprednim programima uzimaju izvana, da ne govorim kao je po vrhunskim STEM kursevima (kurs u smislu naprednih predmeta) omjer 10 azijaca naspram 1 bijelca... Oni dakle imaju bazu u milijardama ljudi...

Baza Hrvatskih sveučilišta je u jedva 4 milijuna... Naravno da tu imaš 3-4 solidna na godini, po 1 genijalca, a sve ostalo je mediokritet...

plus što je klijentelistički sustav preslikan i na sveučilišta

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu - Page 12 Empty Re: toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Post by catabbath 21/5/2019, 23:28

Svaki pravi rvacki doboljub bi postao potomke da studiraju kod rektora Borasa.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Hektorović 21/5/2019, 23:30

marcellus wrote:
Hektorović wrote:
marcellus wrote:naime američka sveučilišta se bave znanstvenim radom, a hrvatska i prije njih jugoslavenska uglavnom sviranjem kurcu, oni svoj posao praktički shvaćaju kao nastavak srednje škole i mjesto koje izdaje diplome

Američka vrhunska sveučilišta danas preko 50% učenika u naprednim programima uzimaju izvana, da ne govorim kao je po vrhunskim STEM kursevima (kurs u smislu naprednih predmeta) omjer 10 azijaca naspram 1 bijelca... Oni dakle imaju bazu u milijardama ljudi...

Baza Hrvatskih sveučilišta je u jedva 4 milijuna... Naravno da tu imaš 3-4 solidna na godini, po 1 genijalca, a sve ostalo je mediokritet...

plus što je klijentelistički sustav preslikan i na sveučilišta

Za asistente se previše biraju poslušni i bezopasni, umjesto najboljih...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sora 21/5/2019, 23:59

marcellus wrote:
frka wrote:..nesh ti edukacije..kroz moju kucu je proshlo 5 studenata svi bili medju boljima.Nikad nisam vidio da uche.Pa reko kako prolazite pizda vam materina..Pa jeb'ga imamo pravo koristiti knjige za vrijeme testa..a mozemo i laptop ako imas..Americhko shkolstvo je kurchina u trnju..Za vrijeme YU fakulteti do 1980 su bili pojam znanja i umijeca za ove holivudske shkole.

Da, poznato je da su jugoslavenski stručnjaci bili posebno traženi u svijetu i plaćeni suhim zlatom, dok je fukara koja je studirala na MIT-u morala raditi za mrvice.

Uostalom, Unix, C, internet, sve je to razvijeno na jugoslavenskim vakultetima a tito je imo i svoj svemirski program i da ga nije dao amerima kurac bi oni ikad išli na mjesec.

i da, na ozbiljnim fakultetima možeš imat knjigu kad pišeš ispit, jer je ispit takav da ti knjiga nije od koristi ak ne znaš

Radman. DIKIC, soljacic, stagljar i ..brojni drugi znsznstvenici koji su DANAS POZNATI OSOBITO U MEDICINI I FIZICI I KEMIJI, TJ STEM PODRUCJU SU USTVARI JUGOSLAVENSKI ĐACI 
kpji su međutim morali otici iz hrvatske zbig boljih uvjeta vani za znanist. 

Ali su dokaz da ti Marcelko seres po obicaju 
Ameri Uvoze mozgove da bi uopce svoju znanost mogli razvijati 
Toliko o njihovom skolstvu 

I da . Svaka malo ozbiljnija usporedba jigosl i današnjeg skolstva je pokazatelj OPĆEG PADA RH U SVEMU

2014-04-29

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 22/5/2019, 00:06

marcellus wrote:
frka wrote:..nesh ti edukacije..kroz moju kucu je proshlo 5 studenata svi bili medju boljima.Nikad nisam vidio da uche.Pa reko kako prolazite pizda vam materina..Pa jeb'ga imamo pravo koristiti knjige za vrijeme testa..a mozemo i laptop ako imas..Americhko shkolstvo je kurchina u trnju..Za vrijeme YU fakulteti do 1980 su bili pojam znanja i umijeca za ove holivudske shkole.

Da, poznato je da su jugoslavenski stručnjaci bili posebno traženi u svijetu i plaćeni suhim zlatom, dok je fukara koja je studirala na MIT-u morala raditi za mrvice.

Uostalom, Unix, C, internet, sve je to razvijeno na jugoslavenskim vakultetima a tito je imo i svoj svemirski program i da ga nije dao amerima kurac bi oni ikad išli na mjesec.

i da, na ozbiljnim fakultetima možeš imat knjigu kad pišeš ispit, jer je ispit takav da ti knjiga nije od koristi ak ne znaš

nama je ovo bilo dozvoljeno iz statistike 1,2 , ono šok.. kao imaš pravo koristiti debelu knjigu od 500 stranica punu sitnih brojeva i slova veličine  99834943q98xxsfadf  dok pišeš ispit..  na kraju skužiš ako se nisi pripremio opet ti knjiga zakurac, jer ona samo služi da nemoraš pamtiti desetke formula ...bogte sve sam zaboravio a koliko sam bilježnica zadataka ispisao.. jebeni waste of time 

ukinimo prvo besplatno školstvo, a djeci treba objasniti 
1)većina fakulteta je nepotrebna, treba biti fokus na VŠS studijima , VSS studije možeš čak ostaviti i istim kakvi jesu ali im smanjiti broj upisanih, a povećati kvantitetu i kvalitetu VŠS studija da ne budu za luzere koji su pali na VSS matematiku pa upisuju VŠS jer je malo lakša matematika, nego da bude baš ono - stručni studij

2)od tih većine nepotrebnih fakulteta, ima još nepotrebnijih , raznih fakultetea tipa filozofije, politologije što doktorira gđa predsjednica ili u USA "liberal arts college" što u Japanu se ionako ukinulo 
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sora 22/5/2019, 00:09

Prilicno je jasno da je americki nacin proizvodnje doktora znsnost PICKIN dim u odnosu na jugoslavenski 
Ameri i znanje drze robom 
Placanje fakulteta je neka vrst korupcije jer si automatski platio prolaz na ispitu. A pisanje doktorskih radnji je smijurija u odnodu na nase. 
Otprilike malo jaci seminarski rad, 
Osim tog americki su strucnjaci usko specijslizirani a nasi imaju sire obrazivanje bar 10 puta. 
No, i dalje padamo u kvaliteti skolstva. 
Sto ce nsm
Dista nam je za konobare i kuhare par razreda OS

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Noor 22/5/2019, 00:11

1) aj ne lupetaj ;)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Sora 22/5/2019, 00:13

2) Aj ne ide ti filozofiranje 
Upisi cim prije. 
Mozda se dovedeš pameti

2014-04-29

Back to top Go down

Post by marcellus 22/5/2019, 00:23

[quote="Sora"]
marcellus wrote:

pa glupačo to upravo govori o tome da je njihovo školstvo bolje od našeg... jer genijalci idu tamo.

naravno da uvoze mozgove, mi iz izvozimo, čije je onda školstvo dobro, ono u koje mozgovi idu ili ono od kojeg mozgovi bježe?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by melkior 22/5/2019, 00:29

marcellus wrote:
melkior wrote::(  Ostao sam kratak za 20 bodova na Toefl testu za upis na postdiplomski studij na Stanfordu. 
Da sam imao para ili drugi životni put te proveo 3 mjeseca u SAD-u ili Londonu, možda bih i ja dobio američku stipendiju  bash

a možda su u šumi

test je samo dio priče, i to prvi dio. Moraš upast u gornjih 1-2 %, nije dosta prag.

onda ide esej, intervju...
Esej i intervju ide za preddiplomski. Ja već imam završen magisterij u RH, obranjen postdiplomski specijalistički rad s peticom,  meni je trebalo dva pisma preporuke od profesora s faksa (što sam dobio) i10o bodova na Toefl testu koje nisam mogao dobiti jer jebiga, to može dobiti ekipa koji je dio školovanja već provela negdje vani na studiju i Kinezi koji od prvog osnovne imaju engleski 3-4 puta tjedno. S mojom razinom engleskog, ja sam bez problema mogao pratiti akademske rasprave i predavanja iz svoje struke, ali na Toefl testu moraš biti jednako fluentan i s terminima iz tehničkog i prirodno-znanstvenog područja kao i s društvenog. I to me sredilo.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 22/5/2019, 00:39

Sora wrote:Prilicno je jasno da je americki nacin proizvodnje doktora znsnost PICKIN dim u odnosu na jugoslavenski 
Ameri i znanje drze robom 
Placanje fakulteta je neka vrst korupcije jer si automatski platio prolaz na ispitu. A pisanje doktorskih radnji je smijurija u odnodu na nase. 
Otprilike malo jaci seminarski rad, 
Osim tog americki su strucnjaci usko specijslizirani a nasi imaju sire obrazivanje bar 10 puta. 
No, i dalje padamo u kvaliteti skolstva. 
Sto ce nsm
Dista nam je za konobare i kuhare par razreda OS
Sora, u krivu si. Mi imamo jače osnovno i srednješkolsko obrazovanje, ali što se tiče studiranja, posebno postdiplomskih studija, mogućnosti znanstvenog istraživanja, tu nas, i pri tom ne mislim samo RH već Europu općenito, SAD debelo tuče. Ovdje ne govorim o usporedbi prosječnog fakulteta u Europi i nekakvog američkog koledža, već o razini kvalitete postdiplomskih, doktorskih i postdoktorskih studija. Da, snaga američke znanosti i sveučilišta počiva na hi tech Indijacima, Kinezima, Koreancima i već gotovo formiranim Europljanima. Većinu IT sektora i STEM područja u SAD-u drže Indijci, Kinezi i Koreanci. Čitava američka znanost i obrazovanje se temelji na privlačenju best of the best iz cijelog svijeta. I tu im treba skinuti kapu, jer to nikako ne uspijeva ni Nijemcima ni Francuzima.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 22/5/2019, 00:45

Sora wrote:
I da . Svaka malo ozbiljnija usporedba jigosl i današnjeg skolstva je pokazatelj OPĆEG PADA RH U SVEMU
S ovim bih se složio. Radi se o tome da je svijet u posljednjih 25-30 godina otišao užasno naprijed po svim pokazateljima, a mi čitavo to vrijeme stagniramo na svim poljima, a pogotovo u visokom školstvu, uz časne iznimke Medicinskog fakulteta u Zagrebu, FER-a i FSB-a. Na PMF-u Fizika i Matematika. Ok, i premda znam da će me sad neka ekipa popljuvati, ali neke katedre na Filozofskom doista drže kvalitetu, prije svega Anglistika i engleski jezik, Germanistika i njemački jezik, Psihologija. Uglavnom, na FFZagreb katedre stranih jezika drže kvalitetu.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by darth_vader 22/5/2019, 00:56

Mlado ispuzlo iz pizde radodajke doteko do Harvarda? Neka, brale neka.. :beer

Sa šanka.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by darth_vader 22/5/2019, 00:57

Zavrni još jednu, u pičku materinu sve...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 22/5/2019, 01:03

marcellus wrote:
Sora wrote:
marcellus wrote:

pa glupačo to upravo govori o tome da je njihovo školstvo bolje od našeg... jer genijalci idu tamo.

naravno da uvoze mozgove, mi iz izvozimo, čije je onda školstvo dobro, ono u koje mozgovi idu ili ono od kojeg mozgovi bježe?

Ovo nije do školstva, koliko do ekonomije, društva i države općenito....

mi izvozimo jer su naši m ozgovi na cijeni :D

msm glupo se uspoređivati s vangabaritnim državama i svjetskim silama...
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Regoč 22/5/2019, 01:23

Svi koji mniju da u Americi lova i veze upisuju djecu na faksove, nek se spomenu da Lori Laughlin (ujna Becky iz Pune kuće) i suprug joj su suočeni sa zatvorskom kaznom zbog pokuša podmićivanja pri upisu djece na sveučilište.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by darth_vader 22/5/2019, 01:55

Što raditi sa IQ 148, a da nisi mlado od pred(c)jednice... ah, da... inteligentni su lijeni i i vole ići linijom manjeg otpora... :_|
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by darth_vader 22/5/2019, 01:58

Zavrni još jednu rundu konobar, pička ti materina!!
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Noor 22/5/2019, 07:09

brend, odi doma spati :)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by marcellus 22/5/2019, 07:55

melkior wrote:
marcellus wrote:
melkior wrote::(  Ostao sam kratak za 20 bodova na Toefl testu za upis na postdiplomski studij na Stanfordu. 
Da sam imao para ili drugi životni put te proveo 3 mjeseca u SAD-u ili Londonu, možda bih i ja dobio američku stipendiju  bash

a možda su u šumi

test je samo dio priče, i to prvi dio. Moraš upast u gornjih 1-2 %, nije dosta prag.

onda ide esej, intervju...
Esej i intervju ide za preddiplomski. Ja već imam završen magisterij u RH, obranjen postdiplomski specijalistički rad s peticom,  meni je trebalo dva pisma preporuke od profesora s faksa (što sam dobio) i10o bodova na Toefl testu koje nisam mogao dobiti jer jebiga, to može dobiti ekipa koji je dio školovanja već provela negdje vani na studiju i Kinezi koji od prvog osnovne imaju engleski 3-4 puta tjedno. S mojom razinom engleskog, ja sam bez problema mogao pratiti akademske rasprave i predavanja iz svoje struke, ali na Toefl testu moraš biti jednako fluentan i s terminima iz tehničkog i prirodno-znanstvenog područja kao i s društvenog. I to me sredilo.

jebiga... više sreće drugi put

ma ja sam govorio za slučaj male kitarovićke koja upisuje dodiplomski

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti 22/5/2019, 08:52

marcellus wrote:

Smiješ na ispitu i prepisivat od drugih studenata.
Jer, tamo misle, što ti vrijedi što si položio, ako ne znaš?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 14 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

Back to top

- Similar topics