ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Page 11 of 14 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

Go down

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu - Page 11 Empty Re: toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Post by Noor Tue 21 May - 12:34

aben wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine,  svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn,  - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih.. 

i to mi baš frend priča, kaže ja šef ovome koji stavlja knauf, ja njega nadzirem, ja iman 5000kn , a on ima +10 000kn haha :)
opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.
moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13h
tjedno 56sati. *4 tjedna = 224h + 2dana,a dakle 240sati. 

zadnje tri godine tako , nema života, za plaću, od 4000-6000kn ,

saznaj koliko sati mjesečno ima taj knaufer za10k kn, baš me zanima :)
oko 20 sati

dnevno :D

Noor

2017-10-06

Back to top Go down

toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu - Page 11 Empty Re: toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu

Post by aben Tue 21 May - 12:44

Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Noor wrote:
opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.
moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13h

oko 20 sati

ma je, 
kvadrat je minimalno 50 kn, a toga moš navidat čudo na uru

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor Tue 21 May - 12:51

aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

oko 20 sati

ma je, 
ploče navidat možeš, ako ti netko drugi pripremi i ugradi profile :)

2017-10-06

Back to top Go down

Post by aben Tue 21 May - 13:10

Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:

oko 20 sati

ma je, 
ma je, ot poso stvarno gre brzo. 
dvo uigrana moru masu kvadratov načiniti u malo vrimena, 10 kvadrati siguro na uru

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Noor Tue 21 May - 13:27

aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:
Noor wrote:
aben wrote:
oko 20 sati

ma je, 
ma je, ot poso stvarno gre brzo. 
dvo uigrana moru masu kvadratov načiniti u malo vrimena, 10 kvadrati siguro na uru

brz si ti, a vidi ove sunny

http://hr.rigips.com/servis-za-kupce/utrosak-materijala-i-rada.html

2017-10-06

Back to top Go down

Post by aben Tue 21 May - 13:33

37 min /m2?

to su možda one tvorničke pokazne izvedbe, ki bi šoldov zarodi da tako rodi...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Tue 21 May - 14:06

Ta mala zasigurno ima nekoga iza ledja u USA jer mamica je obavila i dalje obavlja neke prljave poslove za one koji vladaju svijetom.Ako mislite da u USA nema korupcije u jebenoj ste zabludi.Naprotiv..samo shto je to postavljeno na jedan vishi nivo lopovluka..(prichao mi je jedan lobista iz Vashingtona kako se to radi..mrak ...da se smrznesh koja je lova u igri..i sve zakonito...majku ti boziju) rade to u bijelim rukavicama.

Kada je u pitanju mashta kako zajebati nekoga i kako mu uzeti iz dzepa (a da ne govorim kako kroz porezni sistem gule drzavu) onda su balkanci zive sirovine za amere.

Te testove koje je ona polozila mogu se naci na crnom trzishtu..chak postoje i knjige na tu temu..koje su izdane kao fol zbog treninga i pripreme za ispit.Sto imash boljeg instruktora (citaj blizeg ljudima sa Harvarda) koji je po meni ostao samo ime imash vece shanse da ih prodjesh..a to koshta jebeno puno para koje je mamica zdimila od glupih hrvatskih ovchica..Pa prouchite odakle dolaze ljudi na vlast diljem svijeta..i bit ce vam sve jasno..studirali u USA ko onaj iz Venecuele Guaido.

Maloj ce trebati najmanje 20 tisucaka dolara godishnje za stan ...hranu auto...zdrastveno...i druga osiguranja..Na Harvard ne dolazi svatko...dolaze djeca Elite (bogatih) koji ce zamijeniti svoje roditelje na vaznim ekonomskim i politichkim funkcijama.No dobro...mamica sigurno ima vec prije kupljeni apartman blizu koledza u Kirkland st.da kcerkica ne bude podstanarka.

Sjecam se na jednom predavanju kad je jedan gospon rekao..Svi koji zavrshe studije u USA kad tad ce raditi za amere..ne obichne amere nego za onih 1% koje nazivamo ELITA koja je smislila kako na globalnm planu opljachkati svijet jer im nikada nije dosta moci i love.Naravno trebaju i kadrove u banana drzavicama kao shto je Cro..Interesantno je da te americhke Elite za svoje "suradnike" u tim bananicama uglavnom biraju kriminalne grupe i one koji imaju savitljivu kichmu da bez pogovora ispunjavaju njihove zadatke.Ta mala ce za jedno 20 godina zasigurno biti netko i neshto na vlasti u Cro..Pa mama joj je proshla istu americhku shkolu.Ostaje vam jedino nada da ce se neshto izmijeniti na globalnom planu i da je ta zapadna Elita provaljena kod njihovih biracha.Kad bi vi znali metode kako se prodaju ispiti..opala bi vam dlaka glave od muke.Ali jebaji ga svijet je pokvaren..a za pravdu i istinu se bori josh samo par romantichara.Da je kojim sluchajem te testove polozila neka mala od nekog siromashnog radnika ..josh bih i povjerovao u bajku da mama nije uplela svoje prljave prste u to.Kako je polagala test onlajn ili??Ma ..bio bih bash ugodno iznenadjen da je neko dijete iz neke siromashne obitelji zasluzilo tu stipendiju..Poruka je..eto vidite kako mi nagradjujemo poslushen dupeuvlakache.

Mala shkola o USA za seljobere koji nisu bili dalje od svoga sela::))
https://www.youtube.com/watch?v=MU2PuagdG4A

Malo o shkolstvu..bog ti jebo mater..nesh ti edukacije..kroz moju kucu je proshlo 5 studenata svi bili medju boljima.Nikad nisam vidio da uche.Pa reko kako prolazite pizda vam materina..Pa jeb'ga imamo pravo koristiti knjige za vrijeme testa..a mozemo i laptop ako imas..Americhko shkolstvo je kurchina u trnju..Za vrijeme YU fakulteti do 1980 su bili pojam znanja i umijeca za ove holivudske shkole..Al banda i to razjeba jer je znala da najvece bogastvo jedne drzave nisu rudna blaga i prirodne ljepote nego istinski obrazovani ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=M5UHMsVQWe8
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:10

frka wrote:..nesh ti edukacije..kroz moju kucu je proshlo 5 studenata svi bili medju boljima.Nikad nisam vidio da uche.Pa reko kako prolazite pizda vam materina..Pa jeb'ga imamo pravo koristiti knjige za vrijeme testa..a mozemo i laptop ako imas..Americhko shkolstvo je kurchina u trnju..Za vrijeme YU fakulteti do 1980 su bili pojam znanja i umijeca za ove holivudske shkole.

Da, poznato je da su jugoslavenski stručnjaci bili posebno traženi u svijetu i plaćeni suhim zlatom, dok je fukara koja je studirala na MIT-u morala raditi za mrvice.

Uostalom, Unix, C, internet, sve je to razvijeno na jugoslavenskim vakultetima a tito je imo i svoj svemirski program i da ga nije dao amerima kurac bi oni ikad išli na mjesec.

i da, na ozbiljnim fakultetima možeš imat knjigu kad pišeš ispit, jer je ispit takav da ti knjiga nije od koristi ak ne znaš

2014-04-16

Back to top Go down

Post by melkior Tue 21 May - 14:11

:(  Ostao sam kratak za 20 bodova na Toefl testu za upis na postdiplomski studij na Stanfordu. 
Da sam imao para ili drugi životni put te proveo 3 mjeseca u SAD-u ili Londonu, možda bih i ja dobio američku stipendiju  bash 

Sad sam više stari konj, moje vrijeme je prošlo, zavidim svim današnjim klincima s 18,19 godina koji imaju sjajne ocjene i odlično govore engleski :einstein:   Prije 20 godina takvih mogućnosti nije bilo kao danas, danas je svijet globalno selo. Čestitke Katarini Kitarović, nije ona jedina, ima sjajnih mladih ljudi u Hrvatskoj koji bez problema upadaju na Cambridge, upoznao sam neke od njih

http://iro.hr/obrazovno-informiranje-i-savjetovanje/obrazovno-savjetovanje/
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by abraham Tue 21 May - 14:23

Sto??Koju picku materinu... U Gospic s njom. Neka tamo studira a moze se i rukovat sa kakovim lokalnim kenjcom. Muhahahahahahahahahaa Dobro je vama jos uvijek, jako dobroiako je kila mozga i manje od dvije marke. Rvtaski jal i glupost nemaju granica.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest Tue 21 May - 14:24

by marcellus Today at 14:10
Da, poznato je da su jugoslavenski stručnjaci bili posebno traženi u svijetu i plaćeni suhim zlatom, dok je fukara koja je studirala na MIT-u morala raditi za mrvice.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pitanje...da li si ti ikada zivio u USA ili u nekoj drugoj zapadnoj zemlji?
Tipichan si primjer budaletine koji donosi zakljuchke na rekla kazala...i iz Holivudskih filmova.
USA je sasvim neshto drugo od tvoje bajkovite percepcije o njima.
Ja ne znam sa kime si se ti druzio ali imao sam susjeda koji je bio lumen kakvog vishe vjerojatno Hrvati nece imati..Prije tri godine prichamo o bvshoj YU.Veli a chuj bogati...nekada smo pravili rafinerije po principu kljuch u ruke a danas nemremo napraviti jedan obichan elektro bicikl..
Mislim tebi objashnjavati ionako je sulud posao..tak da..Pitaj svoju zenu..kakve su shkole u USA...Pa to im je sada najveci problem zato laganini zaosttaju u tehnoloshkom smislu gdje su nekada bli bog i batina,,zahvaljujuci materijalnoj i edukativnoj privlachnosti koju su davali mladim ljudima iz cijelog svijeta..Vjerojatno nikada nisi chuo za akademsku vizu..Ako si neki kurac u svome fahu...dobro doshao..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by abraham Tue 21 May - 14:25

Vidim kolega Marcel se jos trudi. Ajd mozda ,kada navratim za koji mjesec, i on dodje pameti......

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:28

frka wrote: by marcellus Today at 14:10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pitanje...da li si ti ikada zivio u USA ili u nekoj drugoj zapadnoj zemlji?
Tipichan si primjer  budaletine koji donosi zakljuchke na rekla kazala...i iz Holivudskih filmova.
USA je sasvim neshto drugo od tvoje bajkovite percepcije o njima.
Ja ne znam sa kime si se ti druzio ali imao sam susjeda koji je bio lumen kakvog vishe vjerojatno Hrvati nece imati..Prije tri godine prichamo o bvshoj YU.Veli a chuj bogati...nekada smo pravili rafinerije po principu kljuch u ruke a danas nemremo napraviti jedan obichan elektro bicikl..
Mislim tebi objashnjavati ionako je sulud posao..tak da..Pitaj svoju zenu..kakve su shkole u USA...Pa to im je sada najveci problem zato laganini zaosttaju u tehnoloshkom smislu gdje su nekada bli bog i batina,,zahvaljujuci materijalnoj i edukativnoj privlachnosti koju su davali mladim ljudima iz cijelog svijeta..Vjerojatno nikada nisi chuo za akademsku vizu..Ako si neki kurac u svome fahu...dobro doshao..

haha da jugoslovakija je sve radila

al u kurcu

jebate daj se sastavi pa nisu bili u stanju napravit auto po gotovom talijanskom nacrtu i po licenci, sve piše kako treba samo treba zašerafit

a škole u USA su po šangajskoj listi i dalje najboje na planeti... druga stvar što je tamo sveučilište mjesto znanstvenog rada a u hrvatskoj se i dalje shvaća kao produžetak srednje škole...

i da, faksevi u jugi su bili kurčina osim donekle zagrebačkog ETF-a, i to samo donekle, u lokalnim okvirima...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:29

ameri zaostaju u tehnološkom smislu... datebogjebo...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Tue 21 May - 14:33

by melkior Today at 14:11

:( Ostao sam kratak za 20 bodova na Toefl testu za upis na postdiplomski studij na Stanfordu.
Da sam imao para ili drugi životni put te proveo 3 mjeseca u SAD-u ili Londonu, možda bih i ja dobio američku stipendiju bash .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma nisi izgubio nista ..kad sve saberesh.Ljudi trche za lovom a ne za znanjem..Po tvojim upisima se vidi shiroko obrazovana priroda .I vjerujem da ne guglas nego to iz glave prenosish na tipke...dok ovdje neki surogatni "akademski obrazovani" zvuche kao najveci idioti..
Ja imam studenta u kuci ..najbolja je na cijelom koledzu ali bila bi shipak da iz Zagrebachke gimnazije nije donijela odredjeno znanje koje ameri u njihovim shkolama nisu dobili.Ima 4 stipendije i opet da nema moju potporu linac bi mogla zivjeti i studirati..
Ovdje nashi klinci zavrshavaju njihove koledze iz zajebancije..ma smijeshno.Poslushaj video od G.Carlina pa ce ti biti sve jasno,,,i to je jedina istina o americhkom shkolstvu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:43

melkior wrote::(  Ostao sam kratak za 20 bodova na Toefl testu za upis na postdiplomski studij na Stanfordu. 
Da sam imao para ili drugi životni put te proveo 3 mjeseca u SAD-u ili Londonu, možda bih i ja dobio američku stipendiju  bash

a možda su u šumi

test je samo dio priče, i to prvi dio. Moraš upast u gornjih 1-2 %, nije dosta prag.

onda ide esej, intervju...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Tue 21 May - 14:44

by marcellus Today at 14:29

-----------------------------------------------------------------------------------
Ti si bio ..ostao i biti cesh krele do kraja zivota..idi druzi se sa Bujancom ..onim DR.Asanom hrvatskim cvijecem pa ga josh koji puta zakelji na YT.Jesi bio kad u drushtvu pravih nepatvorenih znansvenika,,,naravno da nisi jer bi sa to malo mozga skuzio koliko su takvi ljudi obichni u svojoj savrshenosti .eto odgovori sebi..ne morash meni,,,tko je otac laserske tehnologije.Ali bez googlanja.Ameri su jebeno napredn kada ne mogu zavrshiti par mega projekata u svojoj zemlji..Japanci Shinkansen..kinezi jure 400km na sat sa vlakovima ...bog ti jebo mater u USA se vozish josh onim poslijeratnim prugama i vlakovima..Idi bre pasi travu ovco ostavi se razmishljanja::))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:48

frka wrote:by marcellus Today at 14:29

-----------------------------------------------------------------------------------
Ti si bio ..ostao i biti cesh krele do kraja zivota..idi druzi se sa Bujancom ..onim DR.Asanom hrvatskim cvijecem pa ga josh koji puta zakelji na YT.Jesi bio kad u drushtvu pravih nepatvorenih znansvenika,,,naravno da nisi jer bi sa to malo mozga skuzio koliko su takvi ljudi obichni u svojoj savrshenosti .eto odgovori sebi..ne morash meni,,,tko je otac laserske tehnologije.Ali bez googlanja.Ameri su jebeno napredn kada ne mogu zavrshiti par mega projekata u svojoj zemlji..Japanci Shinkansen..kinezi jure 400km na sat sa vlakovima ...bog ti jebo mater u USA se vozish josh onim poslijeratnim prugama i vlakovima..Idi bre pasi travu ovco ostavi se razmishljanja::))

hebote laser... alo 21 stoljeće je. A o tome ko je šta izumio sam zaboravio više nego što ćeš ti ikad znati.

nebitno, jer govorimo o kvaliteti sveučilišta, a to podrazumijeva prije svega njihov kapacitet da privuku vrhunske znanstvenike iz cijelog svijeta.

A nije da američki znantvenici hrle radit na naša sveučilišta, a obratno je slučaj

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 14:49

naime američka sveučilišta se bave znanstvenim radom, a hrvatska i prije njih jugoslavenska uglavnom sviranjem kurcu, oni svoj posao praktički shvaćaju kao nastavak srednje škole i mjesto koje izdaje diplome

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Hektorović Tue 21 May - 16:12

marcellus wrote:naime američka sveučilišta se bave znanstvenim radom, a hrvatska i prije njih jugoslavenska uglavnom sviranjem kurcu, oni svoj posao praktički shvaćaju kao nastavak srednje škole i mjesto koje izdaje diplome

Američka vrhunska sveučilišta danas preko 50% učenika u naprednim programima uzimaju izvana, da ne govorim kao je po vrhunskim STEM kursevima (kurs u smislu naprednih predmeta) omjer 10 azijaca naspram 1 bijelca... Oni dakle imaju bazu u milijardama ljudi...

Baza Hrvatskih sveučilišta je u jedva 4 milijuna... Naravno da tu imaš 3-4 solidna na godini, po 1 genijalca, a sve ostalo je mediokritet...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by marcellus Tue 21 May - 16:15

Hektorović wrote:
marcellus wrote:naime američka sveučilišta se bave znanstvenim radom, a hrvatska i prije njih jugoslavenska uglavnom sviranjem kurcu, oni svoj posao praktički shvaćaju kao nastavak srednje škole i mjesto koje izdaje diplome

Američka vrhunska sveučilišta danas preko 50% učenika u naprednim programima uzimaju izvana, da ne govorim kao je po vrhunskim STEM kursevima (kurs u smislu naprednih predmeta) omjer 10 azijaca naspram 1 bijelca... Oni dakle imaju bazu u milijardama ljudi...

Baza Hrvatskih sveučilišta je u jedva 4 milijuna... Naravno da tu imaš 3-4 solidna na godini, po 1 genijalca, a sve ostalo je mediokritet...

plus što je klijentelistički sustav preslikan i na sveučilišta

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 14 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14  Next

Back to top

- Similar topics