toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu
Page 10 of 14
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: toliko voli hrvatsku da ce studirat na harvardu
to su porezi na dohodak
ovi što su 1% to ne plaćaju, jer si ne isplaćuju milijarde za plaće
nego većinu novca primaju kao dobit, od vlasništva, a na dobit se ne plaća porez na dohodak
super bogati plaćaju ukupno manje poreze nego srednji sloj, također iz dobiti se ne plaća ni zdravstveno i mirovinsko
država oporezuje rad, kažnjava rad i redistribuira elitama
Last edited by pokajnik on Tue 21 May - 11:35; edited 1 time in total
Guest- Guest
dijagram wrote:kad generala uhljebe to ce biti kap koja prelijeva casu
mislim, dokle vise:)
Pauzmi neke zagrebčane od 29 godina, i uzmi neku našu curu od 19... ova naša je zrelija i pametnija.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
al nema cuku, cak ni povodac, kamoli, plasticne usne, tetovaze, nacrtane obrve i kojesta:)Hektorović wrote:dijagram wrote:kad generala uhljebe to ce biti kap koja prelijeva casu
Pauzmi neke zagrebčane od 29 godina, i uzmi neku našu curu od 19... ova naša je zrelija i pametnija.
u zg ima posla, za one koji znaju i hoce delati
odem mehanicaru, skripe kocnice, treba mijenjat , kaze za deset dana.
ne moze stici, posla preko glave
limara za krovnu limariju jedva naci, nema ih puno, a svi pretrpani poslom i odlicno zaradjuju
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:al nema cuku, cak ni povodac, kamoli, plasticne usne, tetovaze, nacrtane obrve i kojesta:)Hektorović wrote:dijagram wrote:kad generala uhljebe to ce biti kap koja prelijeva casu
E pa da
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ja sam prominio kočinice, ok malo stari pomoga haha, isto tako tija as uzeti par stotina kuna, aj , upisao svoj model auta na youtubu i gledao video kako minjaju se kočinice. tako i uljedijagram wrote:al nema cuku, cak ni povodac, kamoli, plasticne usne, tetovaze, nacrtane obrve i kojesta:)Hektorović wrote:dijagram wrote:kad generala uhljebe to ce biti kap koja prelijeva casu
limara za krovnu limariju jedva naci, nema ih puno, a svi pretrpani poslom i odlicno zaradjuju
inače fali mehaničara i limara i keramičara, ali kada odeš u te firme, i pitaš ih "da li bi vi mene zaposlili, ali prvo dva mjeseca na obuku, može i minimalna plaća, naučite me poslu, a posli na full plaću" - "ne , ne , i nebi, odmah žele stručnjaka"..
a onda posli kukanje "nema radnika nitko ne želi raditi uvozimo filipince i somalijce"
šta to znači VSS su znanstveni studiji? hoćeš reći da VSS piše znanstvene i stručne radove?AssadNaPodmornici wrote:pa lipo, VSS su znastveni studiji.Noor wrote:potkrijepi to argumentima, nekim službenim podacima mislim, nemoj iz rukava opetAssadNaPodmornici wrote:90% ekonomisat je nepotrebno, kao i 90% inžinjera građevine, i 90% inžinjera elektrotehinke, i 90% ing strojarstva.Noor wrote:vjerujem da je tako ispalo, no to još uvijek nije razlog da se ekonomiste ne treba školovati i da oni nisu potrebniAssadNaPodmornici wrote:
drugo je kurs, koji platiš 2000kn i gdje obuka traje mjesec dana, a drugo je recimo ja išao na fakultet od 5godina, učio svaki dan , slušao predavanje, završio čak i kolegije iz EU fondova, a na kraju kada je bilo za upasti u EU fondove, posao dobije neka bosanka sa završenim fakultetom teologije, a država u mene uložila 200 000kn zakurac i zaposli tu osobu... na kraju ništa od moga faksa, - evo za koji tjedan mi počinje sezona, bavim se "strukom" gdje sam tečaj platio 2000€ , a sada učim programiranje kombinacijom besplatnih tečajeva i online tečajeva koji koštaju 10€ . šta će mi fakultet za sve to,
ako sam dobro skužio ti si vss građevine.. jel ti radiš u znanstvenom sektoru? svaka čast ako jesi.. moja pretpostavka je da kao i 90% dip.ing radiš u sektoru posao VŠS i SSS.. isto tako frendovi koji rade kao mr.sr inžinjeri građevine, za plaće od 4500-6000kn za 10h dnevno, rade poslove koje su učili u srednjoj godini građevinske, ili max všs posao..
isprike ako sam falija
evo još jedna stvar
ti ako si magistrica građevine si položila diferencijalni račun.. kao i ja magistar ekonomije, kao i inžinjeri strojarstva i programiranja..
međutim da li u svom poslu koristiš integrale, derivacije, ili nedaj bože diferencijalne jednadžbe ? nisi..dakle radiš SSS-VŠS posao.
evo pošto učim programiranje sada dok sam slobodan, - ovdje ti je doslovno potrebna SSS matematika. OK jedino programiranje sa A.I je potrebna VŠS matematika, ali samo VŠS matematika ako sam dobro skužio. VSS matematika praktički netreba za 99% programskih poslova.. tako je i sa ostalim strukama.. ekonomijom, građevinom, strojarstvom itd.. ako na poslu ne koristiš diferencijalni račun, onda neradiš VSS posao
građevinarstvo je tehnička ZNANOST, radio ti u birou za CAD-om, na gradilištu kao inženjer gradilišta, kao profesor iz drvenih konstrukcija na faxu ili u laboratoriju IGH na ispitivanju tlačne čvrstoće betona
zato treba znati svasta, i onda mozes biti iznadprosjecan u bilo kakvom sustavu, bilo kakvom okruzenju, stanju....AssadNaPodmornici wrote:ja sam prominio kočinice, ok malo stari pomoga haha, isto tako tija as uzeti par stotina kuna, aj , upisao svoj model auta na youtubu i gledao video kako minjaju se kočinice. tako i uljedijagram wrote:al nema cuku, cak ni povodac, kamoli, plasticne usne, tetovaze, nacrtane obrve i kojesta:)Hektorović wrote:dijagram wrote:kad generala uhljebe to ce biti kap koja prelijeva casu
inače fali mehaničara i limara i keramičara, ali kada odeš u te firme, i pitaš ih "da li bi vi mene zaposlili, ali prvo dva mjeseca na obuku, može i minimalna plaća, naučite me poslu, a posli na full plaću" - "ne , ne , i nebi, odmah žele stručnjaka"..
a onda posli kukanje "nema radnika nitko ne želi raditi uvozimo filipince i somalijce"
u ratu jedno, u miru drugo, u gradu trece, na selu cetvrto, u socijalizmi peto, kapitalizmu sesto i tako dalje i dalje i dalje
dijagram-
2015-08-09
znanstveni studiji, pripremaju te da budeš znanstvenik da radiš u znanstvenom/istraživačkom sektoru i priprema za daljne školovanje(doktorat, istraživački radovi itd). učiš na faksu puste teoreme, vrlo malo praktičnog znanja, diferencijalni račun (koji ti treba za znanstveni rad, ali netreba za posao u struci)
dok ekipa koja završi VSS, u RH vrlo često nerade u struci, a ako rade, onda rade posao koji je VŠS/SSS , njih ne 90% , nego 99%
edit: ili da radiš u privatnom sektoru gdje se vrše znastvena istraživanja, tipa ako si vss .elektrotehnike, onda razvijaš A.I, ako si VSS ekonomije - -- onda pogledajte blog od velimira šonje čime se bavi, ili ako si VSS strojarstva, onda testiraš i razvijaš nove motore za auta, ili ako si VSS građevine onda valjda testiraš nove materijale, načine gradnje, računaš pomoću diferencijalnog računa kako će novi načini gradnje se ponašati u realnim uvjetima itd.. šta već..
kao što i sama znaš u RH , 90-99% VSSovaca ne radi ove poslove, rade SSS; VŠS;.. tu je jedna HDZovka ministrica čak i bila u pravu kada je rekla da su Hrvati pre-obrazovani :D
dok ekipa koja završi VSS, u RH vrlo često nerade u struci, a ako rade, onda rade posao koji je VŠS/SSS , njih ne 90% , nego 99%
edit: ili da radiš u privatnom sektoru gdje se vrše znastvena istraživanja, tipa ako si vss .elektrotehnike, onda razvijaš A.I, ako si VSS ekonomije - -- onda pogledajte blog od velimira šonje čime se bavi, ili ako si VSS strojarstva, onda testiraš i razvijaš nove motore za auta, ili ako si VSS građevine onda valjda testiraš nove materijale, načine gradnje, računaš pomoću diferencijalnog računa kako će novi načini gradnje se ponašati u realnim uvjetima itd.. šta već..
kao što i sama znaš u RH , 90-99% VSSovaca ne radi ove poslove, rade SSS; VŠS;.. tu je jedna HDZovka ministrica čak i bila u pravu kada je rekla da su Hrvati pre-obrazovani :D
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
yoda, pa daj shvati da netko bez znanja (keramičarskog u tvom primjeru, a vrijedi i općenito) nije radnik, može biti samo NKV i neka pripomoć...taj ne može ispuniti normu jer ne zna posao, jer se mora učiti i trošiti 7x više vremena od stručnjaka/majstora, a i onda je kvaliteta tog njegovog "posla" upitna...a poslodavac za tu kvalitetu odgovara prema naručiteljuAssadNaPodmornici wrote:
ti kao da si živio u socijalizmu, pa se sjećaš tih dana, kad se u RO obučavalo nove ljude za neki posao, ali danas toga više nema :)
lol, pa šta ti misliš koliko inžinjeri građevine ili programeri sa diplomom znaju?Noor wrote:yoda, pa daj shvati da netko bez znanja (keramičarskog u tvom primjeru, a vrijedi i općenito) nije radnik, može biti samo NKV i neka pripomoć...taj ne može ispuniti normu jer ne zna posao, jer se mora učiti i trošiti 7x više vremena od stručnjaka/majstora, a i onda je kvaliteta tog njegovog "posla" upitna...a poslodavac za tu kvalitetu odgovara prema naručiteljuAssadNaPodmornici wrote:
ti kao da si živio u socijalizmu, pa se sjećaš tih dana, kad se u RO obučavalo nove ljude za neki posao, ali danas toga više nema :)
neznaju kurca. firme ih uzimaju i obučavaju.
a ta glupa zanimanja tipa keramičar, to se nauči doslovno u dva mjeseca. prva dva mjeseca momak stoji uz majstora, uči pilat, mješati smjesu, nosi pločice, pa nakon tjedan dana malo sam stavlja prve pločice uz nadgledavanje majstora koji poviri svako pola ure i da mu komentar.. i prima minimalac. nemoj meni govoriti kao da ja nisam vlaj i nisam većinu takvih poslova radio doma, to su sve poslovi za debile.
btw ne troši se 7x više vremena, nego i početnik je od koristi, minimalne ,ali gledaš dugoročno , "naučit ću momka za dva mjeseca" " a onda ga firma veže ugovorom idućih godinu dana" "i super, dok ostale firme kukaju da nemaju majstora i fali im radnika i zbog toga im kasne poslovi, normalna firma se na ovakav način uz neko ulaganje može odlično osigurati. veća građevinska firma procjeni da će joj trebati 10 majstora recimo keramičara, nađe njih 15 zaninteresiranih i ulaže u njih na ovakav način.. neka ih 1/3 odustane, ostaje im opet 10majstora i oni su popunjeni i neće trebati kukati, i neće im kasniti radovi zbog toga i biti će ispred konkurencije
ali oni oće odmah majstora, koji sve zna, a takve su prije 4godine plaćali 3000kn, a sada bi ih platili 10 000kn a nema ih. a isto tako ne žele uložiti i obučiti nove.
nego će kukati u novinama da im fali radnika , i zahtjevati dozvole za filipince, i indijce. nije niti čudno kada su takvi poduzetnici debili, tako i debilna država, sve su to poduzetnici preko veze, nastali uz pomoć države, kinezi za pelješki most grade prije roka, naši neće pristupne ceste napraviti most će biti gotov..
2018-06-14
i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
građevinarstvo je tehnička ZNANOST, radio ti u birou za CAD-om, na gradilištu kao inženjer gradilišta, kao profesor iz drvenih konstrukcija na faxu ili u laboratoriju IGH na ispitivanju tlačne čvrstoće betona
prije 3-4 godine imali smo na zavodu za zapošljavanje više VSS nego osoba sa samo osnovnom školom
sad ih je 50% odselilo
Guest- Guest
nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..pokajnik wrote:i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
prije 3-4 godine imali smo na zavodu za zapošljavanje više VSS nego osoba sa samo osnovnom školom
sad ih je 50% odselilo
i to mi baš frend priča, kaže ja šef ovome koji stavlja knauf, ja njega nadzirem, ja iman 5000kn , a on ima +10 000kn haha :)
2018-06-14
a koji su to i kakvi znanstveni studiji?AssadNaPodmornici wrote:znanstveni studiji, pripremaju te da budeš znanstvenik da radiš u znanstvenom/istraživačkom sektoru i priprema za daljne školovanje(doktorat, istraživački radovi itd). učiš na faksu puste teoreme, vrlo malo praktičnog znanja, diferencijalni račun (koji ti treba za znanstveni rad, ali netreba za posao u struci)
ako si VSS građevine onda valjda testiraš nove materijale, načine gradnje, računaš pomoću diferencijalnog računa kako će novi načini gradnje se ponašati u realnim uvjetima itd.. šta već..
u našem sustavu koliko znam imamo sveučilišni i stručni studij.
sveučilišni studij (znači i bakalar i magistar) osposobljava studente za obavljanje poslova u znanosti i visokom obrazovanju, u poslovnom svijetu, javnom sektoru i društvu općenito..i za razvoj i primjenu znanstvenih i stručnih dostignuća.
građevinski sektor danas traži ljude, gradi se baš jako punopokajnik wrote:i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
sad ih je 50% odselilo
imam sada 5 gradilišta u nadzoru i ne da fali samo radne snage, nego izvođaču fale inženjeri.
Last edited by Noor on Tue 21 May - 12:18; edited 1 time in total
kakova ti je to slika? daj neku o koj govorimo.pokajnik wrote:
to su porezi na dohodak
ovi što su 1% to ne plaćaju, jer si ne isplaćuju milijarde za plaće
nego većinu novca primaju kao dobit, od vlasništva, a na dobit se ne plaća porez na dohodak
super bogati plaćaju ukupno manje poreze nego srednji sloj, također iz dobiti se ne plaća ni zdravstveno i mirovinsko
država oporezuje rad, kažnjava rad i redistribuira elitama
- The top 1 percent paid a greater share of individual income taxes (37.3 percent) than the bottom 90 percent combined (30.5 percent).
2014-04-16
opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.AssadNaPodmornici wrote:nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..pokajnik wrote:i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
sad ih je 50% odselilo
i to mi baš frend priča, kaže ja šef ovome koji stavlja knauf, ja njega nadzirem, ja iman 5000kn , a on ima +10 000kn haha :)
moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13hNoor wrote:opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.AssadNaPodmornici wrote:nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..pokajnik wrote:i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
sad ih je 50% odselilo
tjedno 56sati. *4 tjedna = 224h + 2dana,a dakle 240sati.
zadnje tri godine tako , nema života, za plaću, od 4000-6000kn ,
2018-06-14
bezobrazno je potplaćen, a to znači...ili ima takvog gazdu pokvarenog koji ga iskorištava ili je poslovanje firme takvo da ima previše troškova u odnosu na zaraduAssadNaPodmornici wrote:moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13hNoor wrote:opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.AssadNaPodmornici wrote:nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..pokajnik wrote:i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?Noor wrote:
sad ih je 50% odselilo
saznaj koliko sati mjesečno ima taj knaufer za10k kn, baš me zanima :)
njihilius se malo zapetljo u šumi glupih titula, ali na dobron je tragu;
budući da je država monopolist u izdavanju certifikata za umijeće, normalno je da će tu biti kaos.
država nemo pojma kih zanimanja fali, ni koliko stručan čovik tribo biti. ali, ionako je školovanje besplatno, ko ga jebe.
dobar primjer kako to tribo rješavati su breveti; namesto da gubu vrime i da se opijaju četire godine po riki, ljudi se omoh ukrcaju, uču zanat, i unda polažu tečajeve do kapetanov. win- win
budući da je država monopolist u izdavanju certifikata za umijeće, normalno je da će tu biti kaos.
država nemo pojma kih zanimanja fali, ni koliko stručan čovik tribo biti. ali, ionako je školovanje besplatno, ko ga jebe.
dobar primjer kako to tribo rješavati su breveti; namesto da gubu vrime i da se opijaju četire godine po riki, ljudi se omoh ukrcaju, uču zanat, i unda polažu tečajeve do kapetanov. win- win
2014-04-16
oko 20 satiNoor wrote:AssadNaPodmornici wrote:moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13hNoor wrote:opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.AssadNaPodmornici wrote:nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..pokajnik wrote:
i koliko ih je otišlo van jer je građevinski sektor propao?
sad ih je 50% odselilo
2014-04-16
aben wrote:oko 20 satiNoor wrote:AssadNaPodmornici wrote:moj frend kao što sam rekao , dnevni mi je dan od 7-17, to je 10h, i subotom od 7-13hNoor wrote:opet moram pitati...ovo boldano, za koliko ono sati mjesečno?? tvoj frend za 183 sata, a ovi za 350, skupa sa terenskim dodatkom i naknadom za odvojeni život, jer je došo na gradilište u karlovac, a inače je iz drniša ili kaptola kod požege.AssadNaPodmornici wrote:
nije tema, ali sam pisao prije, meni frendovi tek prije 2-3godine prvi put dobili poslove u struci.. a prije toga su bili 4-5godina nezaposleni radili kao konobari, prodavači, recepcioneri, .. a onda kada mi je među najboljim frend, dobio posao inžinjera građevine, svaki dan radi od 7-5h , subotom od 7-13h, dakle tjedno preko 50sati i početna plaća mu je bila oko 4000kn.. sada su mu nešto digli.. nisam ga pita možda je došao u 6000kn, - frend mi je ispalio, gleda uteći iz te branše.. i par ovih drugih..
dnevno
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» I Kajinov sin ide studirat u Ameriku
» Ex. predsjednica, KGG, održala govor-predavanje na Harvardu
» Sumadinac Zika branio je Hrvatsku:'Dolazim iz cetnickog kraja ali branim hrvatsku demokratiju.'
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Ex. predsjednica, KGG, održala govor-predavanje na Harvardu
» Sumadinac Zika branio je Hrvatsku:'Dolazim iz cetnickog kraja ali branim hrvatsku demokratiju.'
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
Page 10 of 14