evo su i nacrtali no sumnjam da ce pomoci
Page 1 of 1
evo su i nacrtali no sumnjam da ce pomoci
Sudski vikar biskupije u Klagenfurtu za RTL je objasnio svoju odluku.
''Naši uvjeti nisu ispunjeni, a ispostavilo se da u danim okolnostima nisu niti mogli biti ispunjeni. Sveta misa ostaje dio političko-nacionalnog rituala, koji služi iskrivljenom i selektivnom tumačenju povijesti Drugog svjetskog rata. Na taj način, dobra namjera molitve za žrtve na Bleiburškom polju je iskorištena za pogrešnu interpretaciju'', kaže Jakob Ibounig, kancelar i sudski vikar biskupije u Klagenfurtu.
Takav stav Hrvatska biskupska konferencija je u cijelosti odbacila, no korušku Katoličku crkvu to nimalo ne brine.
''Bilo bi važno za Crkvu i Hrvatsku biskupsku konferenciju da iznesu svoje mišljenje o povijesnim događajima, krivcima i žrtvama, neovisno o političkim interesima. Inače, ne želimo komentirati reakciju Hrvatske biskupske konferencije'', poručio je Ibounig.
I dok Hrvatska biskupska konferencija, kao i organizatori i pokrovitelji, tvrde da je ustaško i nacističko znakovlje posljednjih godina u Bleiburgu rijetkost, gradonačelnik toga grada Štefan Visočnik kaže kako je imidž Bleibruga u svjetskoj javnosti narušen baš zbog komemoracije.
''Mi ovdje imamo problem da, kada u Google upišete Bleiburg, na prvoj stranici vi ste mjesto susreta nacista. To nije dobro za nas i za našu promociju. Mi imamo prijatelje u Hrvatskoj, imamo bratsku općinu Lovran, mi smo dolje, oni su tu. Nemamo ništa protiv mise za umrle i pale, samo ne mogu dolaziti neonacisti iz cijele Europe. A tu je problem što organizator ne može sve zabraniti'', objašnjava Visočnik.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gradonacelnik-bleiburga-kad-nas-guglate-pise-da-se-tu-okupljaju-nacisti/2070743.aspx
''Naši uvjeti nisu ispunjeni, a ispostavilo se da u danim okolnostima nisu niti mogli biti ispunjeni. Sveta misa ostaje dio političko-nacionalnog rituala, koji služi iskrivljenom i selektivnom tumačenju povijesti Drugog svjetskog rata. Na taj način, dobra namjera molitve za žrtve na Bleiburškom polju je iskorištena za pogrešnu interpretaciju'', kaže Jakob Ibounig, kancelar i sudski vikar biskupije u Klagenfurtu.
Takav stav Hrvatska biskupska konferencija je u cijelosti odbacila, no korušku Katoličku crkvu to nimalo ne brine.
''Bilo bi važno za Crkvu i Hrvatsku biskupsku konferenciju da iznesu svoje mišljenje o povijesnim događajima, krivcima i žrtvama, neovisno o političkim interesima. Inače, ne želimo komentirati reakciju Hrvatske biskupske konferencije'', poručio je Ibounig.
I dok Hrvatska biskupska konferencija, kao i organizatori i pokrovitelji, tvrde da je ustaško i nacističko znakovlje posljednjih godina u Bleiburgu rijetkost, gradonačelnik toga grada Štefan Visočnik kaže kako je imidž Bleibruga u svjetskoj javnosti narušen baš zbog komemoracije.
''Mi ovdje imamo problem da, kada u Google upišete Bleiburg, na prvoj stranici vi ste mjesto susreta nacista. To nije dobro za nas i za našu promociju. Mi imamo prijatelje u Hrvatskoj, imamo bratsku općinu Lovran, mi smo dolje, oni su tu. Nemamo ništa protiv mise za umrle i pale, samo ne mogu dolaziti neonacisti iz cijele Europe. A tu je problem što organizator ne može sve zabraniti'', objašnjava Visočnik.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gradonacelnik-bleiburga-kad-nas-guglate-pise-da-se-tu-okupljaju-nacisti/2070743.aspx
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: evo su i nacrtali no sumnjam da ce pomoci
lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje imat cete samo radikalizaciju..nisu poslusali..da su bili ko npr..bosanski ljevicari..danas bi imali podosta glasova i od braniteljske populacije ali jebiga kad je ego zajebana stvar
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
sudski vikar biskupije u klagenfurtu je ljevicar ? gradonacelnik je ljevicar ? prva vijestvuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje imat cete samo radikalizaciju..nisu poslusali..da su bili ko npr..bosanski ljevicari..danas bi imali podosta glasova i od braniteljske populacije ali jebiga kad je ego zajebana stvar
2014-04-12
ne izvrci..znas dobro na koga sam mislio....nema glupljih ljevicara do ovih u hrvatskoj...majstori za odbijanje glasova od sebe...kao da im je to cilj...jesu li ljevicari u bh-a osudili muđehedine..nisu?....jesu li u srbiji ljevicari konkretno osim onog cede a mislim na stranke izricito osudili srebrenicu i zlocine u bosni i hrvatskoj i na kosovu..nisu...dok ovi tupsoni nasi sve zivo optuzuju od ustasa do hos-a...oluje,bh-a...pa cak i pretjerano..i onda se cohaju zasto ej hdz na vlasti i desnica jaca..bleiburg je samo povoddebotoijusto wrote:sudski vikar biskupije u klagenfurtu je ljevicar ? gradonacelnik je ljevicar ? prva vijestvuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje imat cete samo radikalizaciju..nisu poslusali..da su bili ko npr..bosanski ljevicari..danas bi imali podosta glasova i od braniteljske populacije ali jebiga kad je ego zajebana stvar
2015-09-08
vuksadinare wrote:ne izvrci..znas dobro na koga sam mislio....nema glupljih ljevicara do ovih u hrvatskoj...majstori za odbijanje glasova od sebe...kao da im je to cilj...jesu li ljevicari u bh-a osudili muđehedine..nisu?....jesu li u srbiji ljevicari konkretno osim onog cede a mislim na stranke izricito osudili srebrenicu i zlocine u bosni i hrvatskoj i na kosovu..nisu...dok ovi tupsoni nasi sve zivo optuzuju od ustasa do hos-a...oluje,bh-a...pa cak i pretjerano..i onda se cohaju zasto ej hdz na vlasti i desnica jaca..bleiburg je samo povoddebotoijusto wrote:sudski vikar biskupije u klagenfurtu je ljevicar ? gradonacelnik je ljevicar ? prva vijestvuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje imat cete samo radikalizaciju..nisu poslusali..da su bili ko npr..bosanski ljevicari..danas bi imali podosta glasova i od braniteljske populacije ali jebiga kad je ego zajebana stvar
jesu li ljevicari u bosni osudili cetnicko okupljanje ? jel HDZ bosne osudio isto ? zavija li vuk ?
2014-04-12
da ljevicari su osudili cetnicko okupljanje...ali ne osuđuju zlocine armije bh-a..a bilo ih je narocito od muđehida..to jos nisam vidio..a ovi nazovi nasi....citava halabuka ako je netko iz hv-a pocinio zlocin...to je ta razlika....i onda se cudimo kad nas ovi prcaju..i smiju nam se..debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:ne izvrci..znas dobro na koga sam mislio....nema glupljih ljevicara do ovih u hrvatskoj...majstori za odbijanje glasova od sebe...kao da im je to cilj...jesu li ljevicari u bh-a osudili muđehedine..nisu?....jesu li u srbiji ljevicari konkretno osim onog cede a mislim na stranke izricito osudili srebrenicu i zlocine u bosni i hrvatskoj i na kosovu..nisu...dok ovi tupsoni nasi sve zivo optuzuju od ustasa do hos-a...oluje,bh-a...pa cak i pretjerano..i onda se cohaju zasto ej hdz na vlasti i desnica jaca..bleiburg je samo povoddebotoijusto wrote:sudski vikar biskupije u klagenfurtu je ljevicar ? gradonacelnik je ljevicar ? prva vijestvuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje imat cete samo radikalizaciju..nisu poslusali..da su bili ko npr..bosanski ljevicari..danas bi imali podosta glasova i od braniteljske populacije ali jebiga kad je ego zajebana stvar
jesu li ljevicari u bosni osudili cetnicko okupljanje ? jel HDZ bosne osudio isto ? zavija li vuk ?
2015-09-08
Slovenska pičkica! Interpretacija o Bleiburgu kano mjestu okupljanja nacistah je proizvod domaće kuhinje, da to ne dolazi iz Hrvatske nitko se u svietu na to ne bi osvrnul. Ljevičare na galge!debotoijusto wrote:''Mi ovdje imamo problem da, kada u Google upišete Bleiburg, na prvoj stranici vi ste mjesto susreta nacista.'', objašnjava Visočnik.
vuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje
U prijevodu "ne dirajte u osinje gnjezdo uhljeba i mafijaških kartela i beskonačnih privilegija".
catabbath-
2015-08-22
Regoč wrote:Slovenska pičkica! Interpretacija o Bleiburgu kano mjestu okupljanja nacistah je proizvod domaće kuhinje, da to ne dolazi iz Hrvatske nitko se u svietu na to ne bi osvrnul. Ljevičare na galge!debotoijusto wrote:''Mi ovdje imamo problem da, kada u Google upišete Bleiburg, na prvoj stranici vi ste mjesto susreta nacista.'', objašnjava Visočnik.
A ono
catabbath-
2015-08-22
gluposti...ljevicari uopce ne rovare protiv takvih..pogledaj pod slucajeve mrak taritas,jakovcic,linic,cacic,marina lovric merzel itd itd...nego cisto protiv ljudi koji ne zele nekakve regionske politike...obnavljanje laznog 'bratstva i jedinstav' koji je kosato hrvate i ne samo hrvate...vlasti koji adekvatno ne reagiraju na ocite provokaciej iz regiona i neprijateljske smjernice...eufile i slicno kojima je prece sve drugo nego hrvatski interesi...i to je istina...mene se ne moze kupiti za leskovacku muckalicu i lazno tapsanje po ramenu 'gde si brate'..nije ni onomad za vrijeme juge a pogotovo ne sadcatabbath wrote:vuksadinare wrote:lijeopo sam govorio ljevicarima ne dirajte u domovinski rat i branitelje
U prijevodu "ne dirajte u osinje gnjezdo uhljeba i mafijaških kartela i beskonačnih privilegija".
2015-09-08
vuksadinare wrote:...mene se ne moze kupiti za leskovacku muckalicu i lazno tapsanje po ramenu 'gde si brate'..nije ni onomad za vrijeme juge a pogotovo ne sad
Ne može te se kupiti jedino ako si financijski neovisan i imaš neki privatni business neovisan o politici. Ali ako si zaposlen na državnoj sisi...
catabbath-
2015-08-22
nisam zaposlen na drzavnoj sisi..love imam za svoje potrebe..radio sam nekoliko godina vani...roditelji su mi vani radili...imam 22 godine radnog staza bez dana da nisam bio negdje zaposlen...imam grunt iz kojeg dijelom popunjavam buđet...catabbath wrote:vuksadinare wrote:...mene se ne moze kupiti za leskovacku muckalicu i lazno tapsanje po ramenu 'gde si brate'..nije ni onomad za vrijeme juge a pogotovo ne sad
Ne može te se kupiti jedino ako si financijski neovisan i imaš neki privatni business neovisan o politici. Ali ako si zaposlen na državnoj sisi...
2015-09-08
...i nacionalno osvjesten jos iz doba jugslavije
2015-09-08
catabbath wrote:Regoč wrote:Slovenska pičkica! Interpretacija o Bleiburgu kano mjestu okupljanja nacistah je proizvod domaće kuhinje, da to ne dolazi iz Hrvatske nitko se u svietu na to ne bi osvrnul. Ljevičare na galge!debotoijusto wrote:''Mi ovdje imamo problem da, kada u Google upišete Bleiburg, na prvoj stranici vi ste mjesto susreta nacista.'', objašnjava Visočnik.
A ono
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
nisam nikad posjetio Jasenovac, Kumrovec ni Bleiburg - jesam li nesto propustio?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Similar topics
» Bandić: Sumnjam da ćemo imati za isplatiti cijele plaće u svibnju
» MARCEL HOLJEVAC: Frljićev stan opljačkali isti oni koji su nacrtali svastiku na Poljudu?
» Nek’ nam je Bog na pomoći!
» Mladi Đakić ne može si pomoći
» Trio socijalne pomoći
» MARCEL HOLJEVAC: Frljićev stan opljačkali isti oni koji su nacrtali svastiku na Poljudu?
» Nek’ nam je Bog na pomoći!
» Mladi Đakić ne može si pomoći
» Trio socijalne pomoći
Page 1 of 1