ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 34 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 17/2/2019, 14:37

Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:

Abende, zbog onog tvog pisanja  ne ću (novohrvatski pravopis kad su neću razdvojili u ne ću)

Stvarno?
Nisam znao. Ali da vidimo što o tome kaže struka:

Piše li se neću ili ne ću?
U pravilu, sve negacije u hrvatskome jeziku pišemo odvojeno od glagola, osim nekih iznimaka. Dakle, pišemo ne znamne mogune smijemne idem i tako dalje, ali pišemo nemamnisamnemoj.
U ovu drugu skupinu spada i 
neću.
Iako su postojale inicijative jezikoslovaca za promjenom pravila u ovome slučaju, to se nije dogodilo i neću se i dalje piše onako kako se i izgovara - kao jedna riječ.
Općenito, sve navedene negacije izgovaraju se zajedno s glagolom kao jedna fonetska riječ, tj. 
ne i glagol u govoru su zaista spojeni u jednu fonetsku riječ i imaju jedan naglasak, pa onda izgovaramo [nemogu], [nesmijem]..., no u pismu ih razdvajamo i stoga je ova jezična problematika tako podložna pogreškama. Naš pravopis (ipak) nije potpuno fonetski, već postoje razlike između napisanog i izgovorenog jezika. No, u slučaju neću, stvar je sasvim jednostavna.

http://www.lektoriranje.org/jezicni-savjetnik/22/5/2017/necu-ili-ne-cu

ni istina

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2019, 14:42

Rabarbara wrote:
aben wrote:
Rabarbara wrote:
aben wrote:
Rabarbara wrote:
Dakle, kod prodaje nekretnina porez na promet je bio 5% a sad je valjda 4%. (zadnjih godina ne pratim poreze pa ne znam točno)

Taj dio posta si izostavio. Pitam se zašto?  :P
Bi je 29%.

Nis nišće izostavi, jo nika nišće ne izostavin.

Sva porezna opterećenja koja su danas veća nego unda spadaju u kategoriju " zoč je u jugoslovenini bilo bolje nego danas" a ne u kategoriju " zoč je danas bolje nego unda".
Pa što?
Koliko nekretnina u životu prodaš? A koliko PDV-a platiš? 

U ovoj državi ćeš platiti porez na nasljedstvo, pa si opet na istom. Svaka država se naplati ovako ili onako.

Lijepo smo se ispričali. A sad odoh jesti. :)

kako misliš pa ča? ako je neki porez veći u nekoj prvoj državi nego u nekoj drugoj državi, unda to život u drugoj državi čini boljin jer in je tote ot porez manji. its self-evident.
Mislim da si prigovarao Gnječu nešto što i sam činiš. Ekonomija baš i nije tvoje područje, ne znaš porezni zakon, ne znaš koje sve poreze plaćaš, a nisi na ti s logikom ali svejedno ne odustaješ.  :P

Uhvatio si se jednog sniženja, a ne vidiš da ti ga naplate višestruko ali pod drugim imenom (porez na nasljedstvo) a koji ona druga država nije imala. 
To je bila žvaka za seljaka, jer porezi se plaćaju u svakoj državi, ovoj i onoj. U ovoj čak i više, jer treba hraniti više umirovljenika nego prije, uhljeba nego prije, a sve manje je ljudi koji zarađuju.

I ne kvari više svoj dijalekt s engleskim upadicama, jer ti neću povjerovati da pišeš dijalektom samo zato što ga želiš očuvati.  :P

ča sun prigovoro gnječu a da i sun činin?

to ča jo vidin ili ne vidin o ukupnin poreznin opterećenjima je irelevantno,
ako želiš, moremo razgovorati o ukupnin opterećenjima država ka god oćeš.

jo se nis uvati jednoga, nego sun samo nave jedno koje je u h bolje nego u yu.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 14:48

Rabarbara wrote:

Jugoslovenska vojska NIKAD nije išla vani i učestvovala u nekim sukobima.

Ovo mi je promaklo.
Nikad? Jedino ako izuzmemo tršćansku krizu, krizu u Koruškoj (Austrija) odakle su Britanci otjerali jugoslavenske snage, zatim građanski rat u Grčkoj Makedoniji u koji su Jugoslavija i njene oružane snage itekako bile uključene. I tako. Doduše, to je bilo neko kraće vrijeme nakon rata, riječ je o redu veličine nekoliko godina.
Usput, kad spominjem JNA, za potrebe armije se iz BDP-a SFRJ izdvajalo od 10% do 12%. Ni danas nije potpuno jasno koliko točno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 17/2/2019, 15:44

Ajme, dosao vip ovdje.
Svi nesto potezu i natezu.
:-D

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 16:36

aben wrote:
Rabarbara wrote:
Mislim da si prigovarao Gnječu nešto što i sam činiš. Ekonomija baš i nije tvoje područje, ne znaš porezni zakon, ne znaš koje sve poreze plaćaš, a nisi na ti s logikom ali svejedno ne odustaješ.  :P

Uhvatio si se jednog sniženja, a ne vidiš da ti ga naplate višestruko ali pod drugim imenom (porez na nasljedstvo) a koji ona druga država nije imala. 
To je bila žvaka za seljaka, jer porezi se plaćaju u svakoj državi, ovoj i onoj. U ovoj čak i više, jer treba hraniti više umirovljenika nego prije, uhljeba nego prije, a sve manje je ljudi koji zarađuju.

I ne kvari više svoj dijalekt s engleskim upadicama, jer ti neću povjerovati da pišeš dijalektom samo zato što ga želiš očuvati.  :P

ako želiš, moremo  razgovorati o ukupnin opterećenjima država ka god oćeš.

To što ti vidiš ili ne vidiš (odnosno znaš ili ne znaš) o ukupnim porezima je nebitno kad ti treseš neke izjave bez pokrića da je zbog jednog nižeg poreza sad bolje nego prije. Bitno je kad to rade drugi, jer onda se gleda cijela slika, a ne jedna stavka. 

Ti i Šejker ste ocjenjivali njegovo obrazovanje. I komentirali kako raspravlja o stvarima/područjima koja ne poznaje dovoljno. 

A svi, ama baš svi se prije ili kasnije upustimo u raspravu o stvarima o kojima nemamo pojma... i ne popuštamo. Kao ti sada. :)

https://www.ex-iskon-pleme.com/t31773p500-denkverbot

Naveo si jedan porez, a ni za njega ne znaš kad je izuzeće i kroz koje se druge stavke nadoknadi to 'smanjenje'. A ne može se izguglati, to baš moraš baš znati.  :D

A možda i ja samo nagađam. Tko bi znao, ha?  B-)

Ti si naveo jednu stavku, ja sam ti navela nekoliko. I dalje stoji svatko na svojoj tvrdnji. Ali s o se barem napričali.  interview
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 16:40

Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:

Ovo mi je promaklo.
Nikad? Jedino ako izuzmemo tršćansku krizu, krizu u Koruškoj (Austrija) odakle su Britanci otjerali jugoslavenske snage, zatim građanski rat u Grčkoj Makedoniji u koji su Jugoslavija i njene oružane snage itekako bile uključene. I tako. Doduše, to je bilo neko kraće vrijeme nakon rata, riječ je o redu veličine nekoliko godina.
Usput, kad spominjem JNA, za potrebe armije se iz BDP-a SFRJ izdvajalo od 10% do 12%. Ni danas nije potpuno jasno koliko točno.
Ajme Šejkeru, pa to je bilo prije mog rođenja. Toliko dugo ne mogu pamtiti  :} .

Ok, povlačim riječ- ono NIKAD preimenovat ću OD KAD ZNAM ZA SEBE. A i to je puno  Denkverbot - Page 34 1523192931

Ne znam koliko se izdvajalo za JNA.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 16:51

Rabarbara wrote:
Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:

Ovo mi je promaklo.
Ajme Šejkeru, pa to je bilo prije mog rođenja. Toliko dugo ne mogu pamtiti  :} .

Ok, povlačim riječ- ono NIKAD preimenovat ću OD KAD ZNAM ZA SEBE. A i to je puno  Denkverbot - Page 34 1523192931

Pa ni ja ne pamtim baš toliko dugo  :P iz svog osobnog iskustva.  :D  No, zato čitam određenu literaturu, gledam dokumentarce i tako.  :)
Nitko ne zna točno, a okvirni podatak sam naveo samo radi usporedbe koliko se za potrebe armije izdvajalo nekad i koliko je ona zapravo koštala gospodarstvo i društvo u cjelini.
I to samo u neposrednom dijelu troškova.
U posrednom još puno više, jer je recimo cijela zemlja bila odlučna ustrajati do kraja na posve promašenoj koncepciji proizvodnje čelika u jednom zaokruženom sustavu koji je svoje kapacitete mogao posve popuniti jedino u slučaju rata odnosno strane agresije.
Zato i jeste izgrađen toliko prekapacitirano sa elementima potpune sumanutosti što se vidi na ustrajavanju rada koksare u Bakru na jednoj čisto turističkoj lokaciji, koja i danas zbog toga ima velikih ekoloških posljedica, a koksara je tu bila potrebna radi proizvodnje sirovine za industriju čelika pri čemu se visokokvaliteni od kojeg se radi koks ugljen morao uvoziti jer ga SFRJ baš i nije imala iz svojih rudnika pa je to bilo zgodno napraviti u jednoj maloj, ali odlično prirodno zaštićenoj luci. 
Koliko nas je to koštalo zbog zastarjelog modela gospodarstva koji se nije mogao održati, to samo Bog zna.
No, to nije ništa spram troškova od oko 20% izdvajanja iz BDP-a za potrebe vojske u bivšem SSSR-u što je zapravo potpuno skrhalo njihovo gospodarstvo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 16:53

Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:
Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:

Ovo mi je promaklo.

Pa ni ja ne pamtim baš toliko dugo  :P iz svog osobnog iskustva.  :D  No, zato čitam određenu literaturu, gledam dokumentarce i tako.  :)
Nitko ne zna točno, a okvirni podatak sam naveo samo radi usporedbe koliko se za potrebe armije izdvajalo nekad i koliko je ona zapravo koštala gospodarstvo i društvo u cjelini.
U posrednom još puno više, jer je recimo cijela zemlja bila odlučna ustrajati do kraja na posve promašenoj koncepciji proizvodnje čelika u jednom zaokruženom sustavu koji je svoje kapacitete mogao posve popuniti jedino u slučaju rata odnosno strane agresije.
Zato i jeste izgrađen toliko prekapacitirano sa elementima potpune sumanutosti što se vidi na ustrajavanju rada koksare u Bakru na jednoj čisto turističkoj lokaciji, koja i danas zbog toga ima velikih ekoloških posljedica, a koksara je tu bila potrebna radi proizvodnje sirovine za industriju čelika pri čemu se visokokvaliteni od kojeg se radi koks ugljen morao uvoziti jer ga SFRJ baš i nije imala iz svojih rudnika pa je to bilo zgodno napraviti u jednoj maloj, ali odlično prirodno zaštićenoj luci. 
Koliko nas je to koštalo zbog zastarjelog modela gospodarstva koji se nije mogao održati, to samo Bog zna.
No, to nije ništa spram troškova od oko 20% izdvajanja iz BDP-a za potrebe vojske u bivšem SSSR-u što je zapravo potpuno skrhalo njihovo gospodarstvo.

E da, SAD su istovremeno izdvajale oko 5% svog BDP-a za vojne potrebe. To očito nije uzdrmalo snagu njihovog gospodarstva.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 17:12

aben wrote:

moja pila nika ni bila okrenjena na nijenu drugo stronu. ti mi slobodno citiroj kad je, ako misliš da je.
nenasilje je jedini stup, jedina platforma iz ke je sve ostalo ča jo pišin derivirano.
moje osobno iskustvo je irelevantno. kad te neko na silu odvede u vojsku, unda to ni dobro i nemo boga ki bi to mogo pretvoriti u nešto drugo.
jo sun hr vojsku svrši civilno, čini mi se 2004. ukrali su mi 9 miseci života, kolko se sićun.

negacija ne se piše odvojeno od glagolov ki moru stoti samostalno.

jo ne zun čigovi su sini di, ali to i ni bitno. bitno je da nijedun sin ni nider protiv svoje volje, jer je to necivilizirono.

Ako si vojsku služio 2004. a da si je služio odmah nakon srednje škole znači da si rođen 1984. ili 85. i da imaš 34-35 godina. 
Ako si je služio poslije faksa stariji si 4-5 godina i možda si rođen 1980 godine i još uvijek nemaš 40 godina. 
Znači imao si maksimalno 11 godina kad se Juga raspala išao si u osnovnu školu i još nisi mutirao.
Kao osnovnoškolac si uspio zamrziti Srbe (kad si uspio doći s njima u kontakt, da mi je samo znati  :D) i totalno si bio istraumatiziran Jugoslavijom. 
Jasno mi je za nas starije da se sjećamo i ružnog i lijepog prije rata (kako tko), ali da su i dječica tad kužila svu problematiku Juge, to je za mene pravo otkriće.  

Bome si ti bio napredno dijete.  :P

I pravilno je i tvoje novokomponirano ne ću i naše normalno neću.  :)

Moj sin je išao u vojsku i to odmah poslije srednje, a nakon vojske je išao na faks. Bio je zadnja generacija vojnih obveznika. Žao mi je samo što je to već bio čisti raspašoj, pa se discipline i uvažavanja autoriteta naučio kasnije na teži i duži način.

Nije služenje oka bilo nešto najgore, a ni najgore što je bilo a sad više nije. 

I ja mislim da je bitno da niti jedan sin ne ide protiv svoje volje u rat niti u ratnu zonu. 

Ali onaj tvoj vapaj: -Samo vi šaljite svoje sine di oćete, ali zahtjevati izvršavanje nasilja nad tujin sinima jednostavno spada pod necivilizirone postupke i stoga je bolje namo di toga nemo.- 
nije zvučao tako, nego optužujuće, kao da smo ih upravo sad poslali da vrše nasilje. I to samo zato što sam rekla da je obavezno služenje vojnog roka od puno njih napravilo muškarce. 
https://www.ex-iskon-pleme.com/t31773p640-denkverbot

Hoćemo li još ili ćemo prestati?  :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 17:34

Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:
Speare Shaker wrote:
Rabarbara wrote:

Ovo mi je promaklo.

Računala sam barem na tvoje pamćenje i znanje iz prve ruke  :P , a ono moram gledati dokumentarce da bih provjerila tvoju tvrdnju. Nije fer. :D

Ma daleko od toga da su ruže cvale u Jugi i uopće ne tvrdim da je sve bilo super. Je bilo je super jer sam bila mlada.  :D

Pa svi se sjećamo nestašica kave, ljekova, benzina. Ali nije sve bilo ni tako crno kako se sad pokušava prikazati. Kao da smo se izvukli vragu iz ralja. 
Ako ništa imali smo uvijek slobodu i mogli smo ići kud smo htjeli (izuzimam vrijeme informbiroa i prvih godina stvaranja države). 
A moglo je biti puno puno gore za nas na brdovitom Balkanu.  Zamisli da je tad Tito popustio Staljinu i da smo bili 50 godina pod Rusima. Brrr.

Al nećemo sad produbljivati temu, otići ćemo opet na nepregledne križne puteve i gole otoke.  

Čemu ovolika prepiska? 
Svi imamo neka područja koja ovlaš poznajemo, tanki smo sa znanjem, ali svejedno raspravljamo o toj temi. Često kroz raspravu naučimo puno toga ako nas ne ubije ego koji ne želi prihvaiti ništa novog. Vjerojatno ne bih uopće reagirala da nije u pitanju Abend koji voli provocirati i raspravlja pomalo podcjenjujući sugovornike. Fora je vidjeti ga kako se koprca i izmotava kad nije na poznatom terenu, nego nagađa i pogađa. :]
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2019, 18:44

[quote="Rabarbara"]
aben wrote:
Rabarbara wrote:

ako želiš, moremo  razgovorati o ukupnin opterećenjima država ka god oćeš.

To što ti vidiš ili ne vidiš (odnosno znaš ili ne znaš) o ukupnim porezima je nebitno kad ti treseš neke izjave bez pokrića da je zbog jednog nižeg poreza sad bolje nego prije. Bitno je kad to rade drugi, jer onda se gleda cijela slika, a ne jedna stavka. 
[quote]

jo još uvika nišće ne govorin o ničemu, dokle god sene složimo oko rečenoga. jo ne morin projti na razgovor o poreznin razlikami ka se mi ne moremo složiti da je bolje daje porez 4% a ne 29%.

Ti i Šejker ste ocjenjivali njegovo obrazovanje. I komentirali kako raspravlja o stvarima/područjima koja ne poznaje dovoljno. 

A svi, ama baš svi se prije ili kasnije upustimo u raspravu o stvarima o kojima nemamo pojma... i ne popuštamo. Kao ti sada. :)

https://www.ex-iskon-pleme.com/t31773p500-denkverbot

jo nika u životu nis komentiro kako raspravlja o područjima ke ne poznivo dovoljno. moj stav o tomu je poznat, a zanji put sun o tomu baš u odgovoru masovnojhisteriji na post ki si linkala.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t31773p500-denkverbot#1359525

Naveo si jedan porez, a ni za njega ne znaš kad je izuzeće i kroz koje se druge stavke nadoknadi to 'smanjenje'. A ne može se izguglati, to baš moraš baš znati.  :D

A možda i ja samo nagađam. Tko bi znao, ha?  B-)

to znun jer su moji kupili stan 1977, i država in je naplotila porez, za ki je moj otac plovitočno godinu dun na švicarca. još imun kupoprodajni ugovor. izuzeća nisu postojala. nadoknada takodjer.

Ti si naveo jednu stavku, ja sam ti navela nekoliko. I dalje stoji svatko na svojoj tvrdnji. Ali s o se barem napričali.  interview

ma ti jednostavno mene ne razumiš. jo sun nave jednu tvrdnju. ti se o njoj nisi očitovala. to jo čekun.
a jo se o tvojin takodjer nis očitovo, a ne da stojin tvrdoglavo na svojoj tvrdnji.
kad budemo razgovorali o poreznin rozlikami, budi sigura da ću jo stati na stronu one države koja imo ukupno manji porez.
tax- wise, dakako. generalno gljedajući, jugoslovenija ni do kolena hrvackoj na puno važnijin područjima od poreza.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 19:40

Rabarbara wrote:

Čemu ovolika prepiska? 
Svi imamo neka područja koja ovlaš poznajemo, tanki smo sa znanjem, ali svejedno raspravljamo o toj temi. Često kroz raspravu naučimo puno toga ako nas ne ubije ego koji ne želi prihvaiti ništa novog. Vjerojatno ne bih uopće reagirala da nije u pitanju Abend koji voli provocirati i raspravlja pomalo podcjenjujući sugovornike. Fora je vidjeti ga kako se koprca i izmotava kad nije na poznatom terenu, nego nagađa i pogađa. :]
Abende, evo gore sam priznala Šejkeru da sam te namjerno peckala i provocirala jer sam već prije skužila da porezi nisu tvoje područje. 
Tvoj način moja izvedba. 

Tako i ti pritisneš nekog kad skužiš da je nesiguran u svoje znanje. Pa čak ti nije bitan ishod same rasprave, nego uživaš dokle god se druga strana peče na tihoj vatri i/ili opravdava. I sama sam se morala opravdavati zbog neke sitne opaske o Marxu, tako da znam kako je upasti u tvoj mlin ili roštiljanje. :)

Bila sam malo zločesta, svjesno i namjerno. Neću više, ali se neću ispričati za ovo prije, zaslužio si.  :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2019, 19:47

Rabarbara wrote:
aben wrote:

moja pila nika ni bila okrenjena na nijenu drugo stronu. ti mi slobodno citiroj kad je, ako misliš da je.
nenasilje je jedini stup, jedina platforma iz ke je sve ostalo ča jo pišin derivirano.
moje osobno iskustvo je irelevantno. kad te neko na silu odvede u vojsku, unda to ni dobro i nemo boga ki bi to mogo pretvoriti u nešto drugo.
jo sun hr vojsku svrši civilno, čini mi se 2004. ukrali su mi 9 miseci života, kolko se sićun.

negacija ne se piše odvojeno od glagolov ki moru stoti samostalno.

jo ne zun čigovi su sini di, ali to i ni bitno. bitno je da nijedun sin ni nider protiv svoje volje, jer je to necivilizirono.

Ako si vojsku služio 2004. a da si je služio odmah nakon srednje škole znači da si rođen 1984. ili 85. i da imaš 34-35 godina. 
Ako si je služio poslije faksa stariji si 4-5 godina i možda si rođen 1980 godine i još uvijek nemaš 40 godina. 
Znači imao si maksimalno 11 godina kad se Juga raspala išao si u osnovnu školu i još nisi mutirao.

imun 40.

Kao osnovnoškolac si uspio zamrziti Srbe (kad si uspio doći s njima u kontakt, da mi je samo znati  :D) i totalno si bio istraumatiziran Jugoslavijom. 
Jasno mi je za nas starije da se sjećamo i ružnog i lijepog prije rata (kako tko), ali da su i dječica tad kužila svu problematiku Juge, to je za mene pravo otkriće.  

Bome si ti bio napredno dijete.  :P

srbe sun zamrzi jer sun živi isnjima, u vojnopolicijskon kvartu, ko jedini hrvat među njima. jo sun rat dočeko ne znajući ča su to srbi a ča hrvati jer su moji mati i otac otočani. otočane ni briga ča je ki. ali ota srbadija je živila drukčije od nos. bili su mi odvratni i prije nego sun zno da su to neki drugi norod.

problematiku jugoslovenije nis kuži unda, ali je zoto kužin sa. vlastito iskustvo je za procjenu o kakovoj mi vode govorimo irelevantno.
čini mi se da prenaglašavaš aspekt vlastitog iskustva ljudi.

I ja mislim da je bitno da niti jedan sin ne ide protiv svoje volje u rat niti u ratnu zonu. 

Ali onaj tvoj vapaj: -Samo vi šaljite svoje sine di oćete, ali zahtjevati izvršavanje nasilja nad tujin sinima jednostavno spada pod necivilizirone postupke i stoga je bolje namo di toga nemo.- 
nije zvučao tako, nego optužujuće, kao da smo ih upravo sad poslali da vrše nasilje. I to samo zato što sam rekla da je obavezno služenje vojnog roka od puno njih napravilo muškarce. 
https://www.ex-iskon-pleme.com/t31773p640-denkverbot

Hoćemo li još ili ćemo prestati?  :P

jo nis reko da je bitno da se ne gre u rat protiv svoje volje, nego u vojsku.
ti mene ne razumiš sustavno, vidi bold; u redu da ti svoga sina šalješ u vojsku da postane muški, ali čin zahtjevoš da to činu i drugi, unda je to nasilje. društvo u kin je vojska obavezna je necivilizacijsko, barbarsko, nasilno društvo, a društvo u kin toga nemo je bolje društvo.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by night sky 17/2/2019, 19:55

Maggie19 wrote:Ajme, dosao vip ovdje.

megi, a jel ti kuzis te rasprave? mislim, kakvog smisla....samo puno price,nikakvi konkretnivpotezi, akcija da se nesto promijeni..... :D......

sve to mi svi znamo......promjene? poceti od vlastitevobitelji,prijatelji....ok, tu se vec nesto moze ali uglavnom sve zapne kad treba rsdnu sredinu.... malo preodgojiti :D........ :)......:|......

mene je sokirao slucaj od neki dan kaf socijalne sluzbe dopuste ocu nasilniku brigu o djeci dok je majka u bolnici.....i bez obzira sto su dodijeljena njoj ,za svaku stnicu treba i njegovo dopustenje! ......pocnite sa zakonima nap.......ima li tko petlje?.....
night sky
night sky

2015-08-16

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2019, 20:02

Rabarbara wrote:
Rabarbara wrote:

Čemu ovolika prepiska? 
Abende, evo gore sam priznala Šejkeru da sam te namjerno peckala i provocirala jer sam već prije skužila da porezi nisu tvoje područje. 
Tvoj način moja izvedba. 

Tako i ti pritisneš nekog kad skužiš da je nesiguran u svoje znanje. Pa čak ti nije bitan ishod same rasprave, nego uživaš dokle god se druga strana peče na tihoj vatri i/ili opravdava. I sama sam se morala opravdavati zbog neke sitne opaske o Marxu, tako da znam kako je upasti u tvoj mlin ili roštiljanje. :)

Bila sam malo zločesta, svjesno i namjerno. Neću više, ali se neću ispričati za ovo prije, zaslužio si.  :P

jo uopće nis nesiguran u svoje znanje. o porezima znun koliko znun, imun privatnu firmu čiji sun sun knjigovođa, imun nešto terenov i kuću na 4 čestice ku ne morin prodati jer se prodaja više od tri istovrsne nekretnine u pet godin naplaćivo 25%, a ne kako si ti rekla 5 nekretnin. imun stan ki suin kupi na tuje ime da ne plotin 5 %, a unda su kalali stopu na 4%, sa čekun porez na nekretnine, pa da se ot potpuno ukine. znun koliko je pdv, znun koliko mi je godišnji porez, znun koliko doprinosi, znun koliko država laže da ploćo poreza na moje ime za moju uhljebsku aktivnost.
znun da rodin do polovice svibnja za državu, a ostatak zo se, ako ne brojimo moju aktivnost na crno.

ali to je sve irelevantno, jer uopće nis govori o porezima. jo sun govori samo o jednin porezu, čija je stopa u yu bila veća za čak 25 postotnih puntov.

uopće nis ositi zloću, niti se imoš za ča ispičati, celi dun uživun istebun na forumu. da morin čakoli preminiti, jedino bi voli da si prihvatila rozliku u stopami poreza na promet nekretnin u yu i hr, pa da moremo nastaviti uspoređivati ukupna porezna opterećenja.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 20:05

night sky wrote:

megi, a jel ti kuzis te rasprave? mislim, kakvog smisla....samo puno price,nikakvi konkretnivpotezi, akcija da se nesto promijeni..... :D......

sve to mi svi znamo......promjene? poceti od vlastitevobitelji,prijatelji....ok, tu se vec nesto moze ali uglavnom sve zapne kad treba rsdnu sredinu.... malo preodgojiti :D........ :)......:|......

mene je sokirao slucaj od neki dan kaf socijalne sluzbe dopuste ocu nasilniku brigu o djeci dok je majka u bolnici.....i bez obzira sto su dodijeljena njoj ,za svaku stnicu treba i njegovo dopustenje! ......pocnite sa zakonima nap.......ima li tko petlje?.....
Pa već sam gore napisala. Nema smisla, ali ja jednostavno volim pričati s Abendom. A vi ne morate čitati. Ja preskačem ono što mi nije zanimljivo...  :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2019, 20:19

aben wrote:
Rabarbara wrote:
Rabarbara wrote:

Čemu ovolika prepiska? 
Tvoj način moja izvedba. 

jo uopće nis nesiguran u svoje znanje. o porezima znun koliko znun, imun privatnu firmu čiji sun sun knjigovođa, imun nešto terenov i kuću na 4 čestice ku ne morin prodati jer se prodaja više od tri istovrsne nekretnine u pet godin naplaćivo 25%, a ne kako si ti rekla 5 nekretnin. imun stan ki suin kupi na tuje ime da ne plotin 5 %, a unda su kalali stopu na 4%,  sa čekun porez na nekretnine, pa da se ot potpuno ukine. znun koliko je pdv, znun koliko mi je godišnji porez, znun koliko doprinosi, znun koliko država laže da ploćo poreza na moje ime za moju uhljebsku aktivnost.
znun da rodin do polovice  svibnja za državu, a ostatak zo se, ako ne brojimo moju aktivnost na crno.

ali to je sve irelevantno, jer uopće nis govori o porezima. jo sun govori samo o jednin porezu, čija je stopa u yu  bila veća za čak 25 postotnih puntov.

uopće nis ositi zloću, niti se imoš za ča ispičati, celi dun uživun istebun na forumu. da morin čakoli preminiti, jedino bi voli da si prihvatila rozliku u stopami poreza na promet nekretnin u yu i hr, pa da moremo nastaviti uspoređivati ukupna porezna opterećenja.
Aaaaaaaaaaaa...  :D

Kako da ti priznam nešto kad nisam prodala ni kupila ništa dok smo bili u Yugi. Ne znam što su tvoji platili 29%, porez na nekretnine ili nešto drugo. Zato i ne mogu reći da je bio toliki i tko ga je sve plaćao toliko, a tko je bio oslobođen. S obzirom da nemam te podatke ne mogu reći je li danas bolje nego prije. 

Kupio si stan na nekog kome je to prva nekretnina da ne platiš porez?
Raspitaj se malo, jer čini mi se da se zbog te porezne olakšice nekoliko godina ne smije prodati ili dati u najam (legalno) ta nekretnina. Ako prodaš moraš platiti porez koji nisi platio kad si ga kupio. Mislim da je 5 godina rok za ne prodaju.

Znaš, nekad se uvalimo u nešto zbog izbjegavanja sitnog poreza ili kako bi dobili neke olakšice koja nam poslije prisjednu.  Ne volim s poreznom imati posla. To prvo platim.

Pa objedini te 4 čestice u jednu (zovi geodetu), nakon toga neka ti on etažira kuću u nekoliko stanova (ako je to moguće) i prodaji pojedinačno stambene jedinice.  Lakše ćeš prodati. Ovako stvarno moraš imati sreće.

Ne znam što si ti plaćao 25% u pet godina. PDV na nove nekretnine? 
Pa mogao si kao fizička osoba ispucati onaj dozvoljeni bonus, pa onda otvoriti firmu. :)
Što si povlačio PDV kroz materijal i opremu kad si gradio?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2019, 20:46

Rabarbara wrote:
aben wrote:
Rabarbara wrote:
Rabarbara wrote:

Čemu ovolika prepiska? 
Tvoj način moja izvedba. 

jo uopće nis nesiguran u svoje znanje. o porezima znun koliko znun, imun privatnu firmu čiji sun sun knjigovođa, imun nešto terenov i kuću na 4 čestice ku ne morin prodati jer se prodaja više od tri istovrsne nekretnine u pet godin naplaćivo 25%, a ne kako si ti rekla 5 nekretnin. imun stan ki suin kupi na tuje ime da ne plotin 5 %, a unda su kalali stopu na 4%,  sa čekun porez na nekretnine, pa da se ot potpuno ukine. znun koliko je pdv, znun koliko mi je godišnji porez, znun koliko doprinosi, znun koliko država laže da ploćo poreza na moje ime za moju uhljebsku aktivnost.
znun da rodin do polovice  svibnja za državu, a ostatak zo se, ako ne brojimo moju aktivnost na crno.

ali to je sve irelevantno, jer uopće nis govori o porezima. jo sun govori samo o jednin porezu, čija je stopa u yu  bila veća za čak 25 postotnih puntov.

Aaaaaaaaaaaa...  :D

Kako da ti priznam nešto kad nisam prodala ni kupila ništa dok smo bili u Yugi. Ne znam što su tvoji platili 29%, porez na nekretnine ili nešto drugo. Zato i ne mogu reći da je bio toliki i tko ga je sve plaćao toliko, a tko je bio oslobođen. S obzirom da nemam te podatke ne mogu reći je li danas bolje nego prije. 

kakove veze imo ča nisi osobno kupila? imoš iskustva drugih ljudi.

Kupio si stan na nekog kome je to prva nekretnina da ne platiš porez?
Raspitaj se malo, jer čini mi se da se zbog te porezne olakšice nekoliko godina ne smije prodati ili dati u najam (legalno) ta nekretnina. Ako prodaš moraš platiti porez koji nisi platio kad si ga kupio. Mislim da je 5 godina rok za ne prodaju.

nešto slično,
ali mene ne kači prodaja, najam, jo to sve činin na crno.

Znaš, nekad se uvalimo u nešto zbog izbjegavanja sitnog poreza ili kako bi dobili neke olakšice koja nam poslije prisjednu.  Ne volim s poreznom imati posla. To prvo platim.

to možda neupućenima. jo prvo pišen žalbe, pa tek unda ploćun.

Pa objedini te 4 čestice u jednu (zovi geodetu), nakon toga neka ti on etažira kuću u nekoliko stanova (ako je to moguće) i prodaji pojedinačno stambene jedinice.  Lakše ćeš prodati. Ovako stvarno moraš imati sreće.

ne moreš spajati čestice bez građevinske dozvole:)

Ne znam što si ti plaćao 25% u pet godina. PDV na nove nekretnine? 
Pa mogao si kao fizička osoba ispucati onaj dozvoljeni bonus, pa onda otvoriti firmu. :)
Što si povlačio PDV kroz materijal i opremu kad si gradio?

na ne ploćuj jo nikakov pdv:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by night sky 17/2/2019, 21:12

Rabarbara wrote:
night sky wrote:

Pa već sam gore napisala. Nema smisla, ali ja jednostavno volim pričati s Abendom. A vi ne morate čitati. Ja preskačem ono što mi nije zanimljivo...  :)

k9mentara je bio u polusaljivom tonu....smajlic :D taj,jel.... nema zle krvi, ni ista slicno ;)......
night sky
night sky

2015-08-16

Back to top Go down

Post by Maggie19 17/2/2019, 21:18

night sky wrote:

milijun puta prezvakano..no, u pravu si: svatko bi trebao krenuti od sebe, i to u svim segmentima zivota..obitelji, posla, drustva..svi smo previse okrenuti sebi i ne vidimo cijelu sliku..a, kao nacija smo nezreli i nespremni za upravljanje drzavom..jer, na zalost, ovi "gore" su proizasli od nas..

I.mene je to zgrozilo..no, to je ta inkluzija..konkretno, inkluzija zatvorenika u obitelj i drustvo, a nitko ne gleda i ne stiti interese djece..najosjetljivijeg sloja..
Tuzno.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 17/2/2019, 21:19

night sky wrote:
Rabarbara wrote:
night sky wrote:

k9mentara je bio u polusaljivom tonu....smajlic :D taj,jel.... nema zle krvi, ni ista slicno ;)......
Tako abend djeluje na zene..sve "podivljaju" koje se s njim "kontrestaju" ;-P

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Back to top