Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
I ako dođe naredba za napad onda pješaci juriš a tenk ostane čućatipismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Pošto je to obrambeno a ne napadačko oružje jel tako ?
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
poanta je da je Irak kao tacna..raaavno ravnije ne moze biti..tenkovi strse kao pristevi na guzici od Djevice uspaljene..
Guest- Guest
samo u tvojoj glavi..idealno oruzje za brzi protunapad iz stanja primirja ili drzanja pozicija...E Longi Longi...RayMabus wrote:I ako dođe naredba za napad onda pješaci juriš a tenk ostane čućatipismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Guest- Guest
da,sve pustinja,nemas ga gdje sakriti,mozda jedino da su zapalili i one naftne izvore i u iraku,disali bi na shkrge ali bi ih mozda taj gusti crni dim koliko toliko zastitio
Kako sad to ?pismejker wrote:samo u tvojoj glavi..idealno oruzje za brzi protunapad iz stanja primirja ili drzanja pozicija...E Longi Longi...RayMabus wrote:I ako dođe naredba za napad onda pješaci juriš a tenk ostane čućatipismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Maloprije je bilo da tenk nije napadačko oružje
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
glupost, tenkovi se u pravilu ne ukopavaju, bacanje resursa i neiskoristivost velike vatrene moći kroz brzo prebacivanje, bočni udari, zatvaranje klinova...i ti bi takav stroj pretvorio u top. Osim toga mi imamo heliće i imali smo ih u oluji, MI24 su prilično dobro odradili poslove a da nisu ni ogrebanipismejker wrote:tre wrote:naravno da može defanzivno djelovati ali je prvenstveno ofenzivno oruđe, koji bi mu kurac motor i tolika pokretljivost da bi ga ukopao i glumio nešto što može odraditi T12 ili BST . apropo njegovog ukopavanja to helići odrade iz visine dok si rekao kekspismejker wrote:GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE...?RayMabus wrote:pismejker wrote:
Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao top
Nefilozofiraj
Tenk je napadačko oružje,gleda se 1:1 i tu je mana T 72
Prejebeno je i defanzivno ako zatreba..zato i niste mogli Mirkovce i iza ono u fajtu dobiti,nego je isla mirna reintegracija..jerbo su se tenkovi ukopali,a vi ste im mogli samo sol na rep staviti..
Ja ih nakramam dobar broj a ti dojdi,...nravno i kazem da j+moze defanzivno djelovati..
a helice treba imati...nema ih bas svatko i nema ih bas tak oopremljene protiv tenkova..Ameri i Rusi naravno imaju..
a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?pismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
tenk se pokazao odlicnim za proboj kolona razlicitih motornih i zapreznih vozila
prilikom povlacenja iliti bezanije
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:tenk se pokazao odlicnim za proboj kolona razlicitih motornih i zapreznih vozila
jeste, istinaEroo wrote:dijagram wrote:tenk se pokazao odlicnim za proboj kolona razlicitih motornih i zapreznih vozila
narocito protiv kolona
sa starcima, zenama i decom.
mater da vam Yb olosku
obojici !
Guest- Guest
zašto njima jebeš majku a ne srpskim tenkistima i Novakoviću koji je naredio da se tenkovi probiju kroz kolonu?pizzon wrote:jeste, istinaEroo wrote:dijagram wrote:tenk se pokazao odlicnim za proboj kolona razlicitih motornih i zapreznih vozila
narocito protiv kolona
sa starcima, zenama i decom.
mater da vam Yb olosku
obojici !
tenk j edobro orudje ako se zna koristit
ako ste pratili sirijski rat onda ste mogli vidjet kako se mjenjala doktrina upotrebe tenkova, od glumljenja glinenih golubova do izvrsnih orudja za proboj
cak i urbanim sredinama su odradjivali jebacki posao bez vecih gubitaka
i to zagvaljujuci taktici koju su im instruirali rusi
tenk je kurac bez podrske a pjesadija je kurac bez tenkova,
naravno, uz to ide i artiljerija raznih tipova i avijacija
medjutim vi volite upotrebljavati paralele izmedju rata 90tih medju juznoslavenksim plemenima i modernim oblicima ratovanja
tu grijesite
bivsa jna je imala sovjetsku doktrinu ratovanja , napad oklopom bez da se uzimalo u obzir postojanje modernih sistema protuoklopne borbe i tu je pusila masovno, tek su se pred kraj rata srbi u bosni prilagodili i srbijanci na kosovu
tako je isto isla i sirijska vojska dok nisu rusi dosli i smanjili im gubitke za 70%
naravno, uvijek postoji mogucnost da tenk najebe ali je neophodan za probijanje linija, zbog toga se i rade zastite tenkova kao recimo na T90 koje su dobro odradjivale posao u prezivljavanju i posade i tenka
tigrove jedinice su izgubile svega 3 t90 u cjeloukupnoj ofenzivi a imali su ofenzivnih djelovanja pun kurac, od toga im je jedan bio zarobljen u alepu jer mu je struja bila crkla, druga dva su pretrpjela ostecenja i izbaceni iz uporabe ali su posade prezivjele
inace j etenk iskljucivo ofenzivno orudje koje se naravno moze upotrijebit i kao odbrambeno, medjutim i ukopavanje tenkova se vrsi sa svrhom cak i u ofenzivnim djelovanjima, znaci s buldozerom navuces ispred njega zemlju i onda tuses neprijateljske pozicije sa veoma malim rizikom po tenk i posadu,
rezultat takvog djelovanja je pritisak na prve linije neprijatelja koji u kratkom roku daje rezultate, treba razumjet da tenkovski projektili probijaju vecinu utvrda i precizniji su od artiljerije
ako ste pratili sirijski rat onda ste mogli vidjet kako se mjenjala doktrina upotrebe tenkova, od glumljenja glinenih golubova do izvrsnih orudja za proboj
cak i urbanim sredinama su odradjivali jebacki posao bez vecih gubitaka
i to zagvaljujuci taktici koju su im instruirali rusi
tenk je kurac bez podrske a pjesadija je kurac bez tenkova,
naravno, uz to ide i artiljerija raznih tipova i avijacija
medjutim vi volite upotrebljavati paralele izmedju rata 90tih medju juznoslavenksim plemenima i modernim oblicima ratovanja
tu grijesite
bivsa jna je imala sovjetsku doktrinu ratovanja , napad oklopom bez da se uzimalo u obzir postojanje modernih sistema protuoklopne borbe i tu je pusila masovno, tek su se pred kraj rata srbi u bosni prilagodili i srbijanci na kosovu
tako je isto isla i sirijska vojska dok nisu rusi dosli i smanjili im gubitke za 70%
naravno, uvijek postoji mogucnost da tenk najebe ali je neophodan za probijanje linija, zbog toga se i rade zastite tenkova kao recimo na T90 koje su dobro odradjivale posao u prezivljavanju i posade i tenka
tigrove jedinice su izgubile svega 3 t90 u cjeloukupnoj ofenzivi a imali su ofenzivnih djelovanja pun kurac, od toga im je jedan bio zarobljen u alepu jer mu je struja bila crkla, druga dva su pretrpjela ostecenja i izbaceni iz uporabe ali su posade prezivjele
inace j etenk iskljucivo ofenzivno orudje koje se naravno moze upotrijebit i kao odbrambeno, medjutim i ukopavanje tenkova se vrsi sa svrhom cak i u ofenzivnim djelovanjima, znaci s buldozerom navuces ispred njega zemlju i onda tuses neprijateljske pozicije sa veoma malim rizikom po tenk i posadu,
rezultat takvog djelovanja je pritisak na prve linije neprijatelja koji u kratkom roku daje rezultate, treba razumjet da tenkovski projektili probijaju vecinu utvrda i precizniji su od artiljerije
upravo zbog toga što je odbacila stare doktrine ratovanja. Ja sam pisao za ono devedesetih dok su srbende imale doktrinu JNA i prebahato kretali u napad što im se jako razbijalo o bundevu na ramenima
ma to i govorim, pazi, postojalo hrpu protuoklopnog oruzja, od rpgeova bestrzajaca, vodjenih raketa i sl, a oni to jednostavno nisu uzeli u obzir, da je i hv imao na pocetku rata toliko tenkova na raspolaganju isto bi napravio, ovaki pouceni vlastitom taktikom borbe protiv oklopa su prilagodili svoju taktiku i automatski izbjegli velike gubitketre wrote:pa s obzirom na obim ratnih operacija HV nije imao velike gubitke
upravo zbog toga što je odbacila stare doktrine ratovanja. Ja sam pisao za ono devedesetih dok su srbende imale doktrinu JNA i prebahato kretali u napad što im se jako razbijalo o bundevu na ramenima
svaka vojska koja se brzo ne prilagodi uvjetima ratovanja je osudjena na gubitke, eno ti recimo ukrajinska vojska i vojska donbasa, oni se jos uvijek nisu prilagodili novim vidovima ratovanja s oklopom,
vojska donbasa je ipak malo u prednosti jer im rusi pomazu al tesko je prevazici stara ucenja
zato je recimo putin umirovio sav stari oficirski kadar iz sovjetskih vremena pa i iz vremena devedesetih je skoro sav maknut, za uvodjenje novih doktrina ratovanja oni su bili smetnja
Bilo je osa i zolja najviše, zatim RBa i pokoji RPG i meni osobno je najdraži RPG. No kako sam već rekao da mi je bio koji bestrzajac ili T12 sa potkalibarnim srteljivom tamo bi sahranio cijeli korpus bez jebemti. Njihova je sreća bila što takvo što nije doveženo u Vu dok se moglo pa se sve svodilo na ručne bacačeLeviathan2 wrote:ma to i govorim, pazi, postojalo hrpu protuoklopnog oruzja, od rpgeova bestrzajaca, vodjenih raketa i sl, a oni to jednostavno nisu uzeli u obzir, da je i hv imao na pocetku rata toliko tenkova na raspolaganju isto bi napravio, ovaki pouceni vlastitom taktikom borbe protiv oklopa su prilagodili svoju taktiku i automatski izbjegli velike gubitketre wrote:pa s obzirom na obim ratnih operacija HV nije imao velike gubitke
svaka vojska koja se brzo ne prilagodi uvjetima ratovanja je osudjena na gubitke, eno ti recimo ukrajinska vojska i vojska donbasa, oni se jos uvijek nisu prilagodili novim vidovima ratovanja s oklopom,
vojska donbasa je ipak malo u prednosti jer im rusi pomazu al tesko je prevazici stara ucenja
zato je recimo putin umirovio sav stari oficirski kadar iz sovjetskih vremena pa i iz vremena devedesetih je skoro sav maknut, za uvodjenje novih doktrina ratovanja oni su bili smetnja
reko sam jeboteIrud ignorantski da Tenk NIJE samo napadacko oruzje..kao sto kalas nije samo obrambeno oruzje..sVAKO JEBENO oruzje se moze iskoristiti i za odbranu i za napad..yebote..RayMabus wrote:Kako sad to ?pismejker wrote:samo u tvojoj glavi..idealno oruzje za brzi protunapad iz stanja primirja ili drzanja pozicija...E Longi Longi...RayMabus wrote:I ako dođe naredba za napad onda pješaci juriš a tenk ostane čućatipismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Maloprije je bilo da tenk nije napadačko oružje
Guest- Guest
Pa..vuzmem vrecu od 25 kila,napunim je pijeskom i opalim te po toj tvojoj bosanskoj glavudzi..procvijeni sam jel napad ili odbrana...tre wrote:a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?pismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Guest- Guest
Jesi li ti ikada u životu vidio tenk uživo? Za rat znam da nisi ali barem ovako u nekom muzeju ili slpismejker wrote:Pa..vuzmem vrecu od 25 kila,napunim je pijeskom i opalim te po toj tvojoj bosanskoj glavudzi..procvijeni sam jel napad ili odbrana...tre wrote:a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?pismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Jel mos ti uopce razglabati o necemu da ne ides na osobni nivo i komentiranje forumasa??..ono argumenti..Nisam bas vidio primjere u tebe,ali znam da kad ti ponestane i to malo vokabulara,pocnes lajati kao pes i sav se uzjebes...tre wrote:Jesi li ti ikada u životu vidio tenk uživo? Za rat znam da nisi ali barem ovako u nekom muzeju ili slpismejker wrote:Pa..vuzmem vrecu od 25 kila,napunim je pijeskom i opalim te po toj tvojoj bosanskoj glavudzi..procvijeni sam jel napad ili odbrana...tre wrote:a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?pismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
nadji ti meni pajdo,GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE..valjdan nije slozen zadatak...tvoja osobna iskustva odnosno neiskustva ne smatram vrijednosnim
Guest- Guest
Svako oružje je napadačko i obrambeno zavisi u kojoj poziciji se snage nalaze. Osim rekao bih nagaznih i poteznih mina one mi nekako izgledaju kao obrambeno oružje.pismejker wrote:Jel mos ti uopce razglabati o necemu da ne ides na osobni nivo i komentiranje forumasa??..ono argumenti..Nisam bas vidio primjere u tebe,ali znam da kad ti ponestane i to malo vokabulara,pocnes lajati kao pes i sav se uzjebes...tre wrote:Jesi li ti ikada u životu vidio tenk uživo? Za rat znam da nisi ali barem ovako u nekom muzeju ili slpismejker wrote:Pa..vuzmem vrecu od 25 kila,napunim je pijeskom i opalim te po toj tvojoj bosanskoj glavudzi..procvijeni sam jel napad ili odbrana...tre wrote:a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?pismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
nadji ti meni pajdo,GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE..valjdan nije slozen zadatak...tvoja osobna iskustva odnosno neiskustva ne smatram vrijednosnim
Ajde pametan i objektivan covjek..uz to naravno..danni1 wrote:Svako oružje je napadačko i obrambeno zavisi u kojoj poziciji se snage nalaze. Osim rekao bih nagaznih i poteznih mina one mi nekako izgledaju kao obrambeno oružje.pismejker wrote:Jel mos ti uopce razglabati o necemu da ne ides na osobni nivo i komentiranje forumasa??..ono argumenti..Nisam bas vidio primjere u tebe,ali znam da kad ti ponestane i to malo vokabulara,pocnes lajati kao pes i sav se uzjebes...tre wrote:Jesi li ti ikada u životu vidio tenk uživo? Za rat znam da nisi ali barem ovako u nekom muzeju ili slpismejker wrote:Pa..vuzmem vrecu od 25 kila,napunim je pijeskom i opalim te po toj tvojoj bosanskoj glavudzi..procvijeni sam jel napad ili odbrana...tre wrote:
a pijesak ne možeš staviti u napadačkoj formaciji?
Offensive describes rude or hurtful behavior, or a military or sports incursion into on opponent's territory. In any context, "on the offensive" means on the attack. Althoughoffense and defense are opposites, offensive and defensive aren't always.Defensive can mean anxiously challenging of all criticism.
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Hahaha: U Srbiju stiže kineska banka
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?
» Potvrđeno: Si Đinping dolazi u Srbiju
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?
» Potvrđeno: Si Đinping dolazi u Srbiju