Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
hvala šarpiThe Republic of Dream wrote:na kraju sam ga zabrljao a,a sta ces,znas mene,nemoj me sad uvlaciti u te balkanske ratove,vidis da to izbjegavam,sretan bozictre wrote:Do ovog zadnjeg si sve prilično realno pisao a onda si usro i šefa i stanicu. Inače da srbima daju bilo što uzalud je to zbog toga što jednostavno imaju zastarjelu doktrinu ratovanja i ne znaju iskoristiti potencijal oruđa. Nije ni čudo što je imala enormne gubitke po RH a i u BiH u sudaru sa HVom ili HVOom.The Republic of Dream wrote:ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
u 2 sv. ratu nijemci su u svim akspektima bil isuperiorniji od Rusa a ipak izgubili rat,pravili su bolje tenkove,oklop deblji,superiorniji,top sa vecim kalibrom,veca probojna moc dalji domet,avijacija ubitacnija,faktor iznanedjenja na njihovoj strani,bolji kvalitetniji i superiorniji snajper,bolja snajperska puska e ali zimushka dosla ranije nego obicno a Rusi su na svakog svabskog pancera nastancali sigurno 5 ako ne i vise a kako kazu dva losa ubise milosa,onda kacuse,ne precizne kao njemcke haubice ali kad zaspu...snajper,inferioran na njemacki ali je trebalo vrlo kratko vrijeme da se vojnik obuci na necemu prilicno jednostavnom a bome i u ukrajinskoj agresiji na doneck i lugansk rusi su se odbranili upravo sa t 34 tenkom kojih je bilo naokolo u obliku spomenika,to se osposobilo i bacilo u borbu,jos je to ubitacno oruzje a kamoli ne T-72
Recimo da sam ja imao na raspolaganju samo jedan T12 ili bestrzajac na trpinjskoj bi bilo naslagano barem sto komada oklopa i bilo bi mi to prilično jednostavno napraviti upravo zbog srpske doktrine ratovanja.
Šandor Winnetou- Posts : 19787
2017-12-31
tre wrote:Do ovog zadnjeg si sve prilično realno pisao a onda si usro i šefa i stanicu. Inače da srbima daju bilo što uzalud je to zbog toga što jednostavno imaju zastarjelu doktrinu ratovanja i ne znaju iskoristiti potencijal oruđa. Nije ni čudo što je imala enormne gubitke po RH a i u BiH u sudaru sa HVom ili HVOom.The Republic of Dream wrote:ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
u 2 sv. ratu nijemci su u svim akspektima bil isuperiorniji od Rusa a ipak izgubili rat,pravili su bolje tenkove,oklop deblji,superiorniji,top sa vecim kalibrom,veca probojna moc dalji domet,avijacija ubitacnija,faktor iznanedjenja na njihovoj strani,bolji kvalitetniji i superiorniji snajper,bolja snajperska puska e ali zimushka dosla ranije nego obicno a Rusi su na svakog svabskog pancera nastancali sigurno 5 ako ne i vise a kako kazu dva losa ubise milosa,onda kacuse,ne precizne kao njemcke haubice ali kad zaspu...snajper,inferioran na njemacki ali je trebalo vrlo kratko vrijeme da se vojnik obuci na necemu prilicno jednostavnom a bome i u ukrajinskoj agresiji na doneck i lugansk rusi su se odbranili upravo sa t 34 tenkom kojih je bilo naokolo u obliku spomenika,to se osposobilo i bacilo u borbu,jos je to ubitacno oruzje a kamoli ne T-72
Recimo da sam ja imao na raspolaganju samo jedan T12 ili bestrzajac na trpinjskoj bi bilo naslagano barem sto komada oklopa i bilo bi mi to prilično jednostavno napraviti upravo zbog srpske doktrine ratovanja.
tzv. "grlom u jagode" doktrina
Pa uprav to. Evropljani nimaju kurca od tenka. Ok, leopard bu mozda i mogel da se nosi, ali ovo ostalo trash. Imas et jos Challenger koji je tigar od papira.RayMabus wrote:Popij lijekićAlfaOmega wrote:Moderna inacica tog tenka, aka T-72B3 je bolja od vecine evropskih tenkova. Toliko.RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
Mada srbende ne dobijaju tu verziju, neg malo stariju, onu kojom su oploceni mlatili jodine Ukre u Donbassu.
Evropskih tenkova ?!?!?!
Leopard.....Leopard....Leopard.....i jopet Leopard
Le Clerc i Ariete ......a koji su to evropski tenkovi majke ti Isusove
Americki Ambrams opet ni u stanju da se nosi sa T-90kom.
O Armati da ni ne govorim
americki nacin ratvanja oslanja se na superiornost u zraku,bez toga faktora oni ne zele ratovati
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Protiv Rusa nimaju ni to
Pa samo Leopard tenkovi te T 72 i njegove varijacije i postoje u EvropiAlfaOmega wrote:Pa uprav to. Evropljani nimaju kurca od tenka. Ok, leopard bu mozda i mogel da se nosi, ali ovo ostalo trash. Imas et jos Challenger koji je tigar od papira.RayMabus wrote:Popij lijekićAlfaOmega wrote:Moderna inacica tog tenka, aka T-72B3 je bolja od vecine evropskih tenkova. Toliko.RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
Mada srbende ne dobijaju tu verziju, neg malo stariju, onu kojom su oploceni mlatili jodine Ukre u Donbassu.
Evropskih tenkova ?!?!?!
Leopard.....Leopard....Leopard.....i jopet Leopard
Le Clerc i Ariete ......a koji su to evropski tenkovi majke ti Isusove
Americki Ambrams opet ni u stanju da se nosi sa T-90kom.
O Armati da ni ne govorim
Iznimka su Britanci , Francuzi i Italijani nešto i Rumunji mada to je isto neki sovjetski T 72 il tako nešto varijacija
Leopard jedini ima epitet evropskog tenka zapadne proizvodnje a ove druge nitko ni nekupuje koliko su dobri
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Leclerk je toliko skup da moš dva T 72 kupit i sad kad je to tako onda koji smisao toga šta je on moderan kad su dva tenka uvik jača od jednoga
Tako da to uopće ni nerazmatram
Tako da to uopće ni nerazmatram
2014-04-11
Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao tenk...RayMabus wrote:Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktikupismejker wrote:RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
ajd,ja mu napunim cijev a ti stani ispred nje,i reci kako ga je pregazilo vrijeme..a ja cu kliknuti po okidacu...mozda promjenis misljenje..
Koje vi idiotarije trtljate..Ti tenkovi nisu sza fajt sa drugim i modernijim,ali ih ukopaj,pa mos samo sanjati sto ce se netko provuci pored njih..drzat ce tih 300 tenkova fajtere poput tebe kilometrima daleko..
Zove se top
Guest- Guest
a posada je u biti jako dobro zasticena..
Guest- Guest
buducnost ratovanja je robotizacija,sve manje ljudskih posada
pismejker wrote:Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao topRayMabus wrote:Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktikupismejker wrote:RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
ajd,ja mu napunim cijev a ti stani ispred nje,i reci kako ga je pregazilo vrijeme..a ja cu kliknuti po okidacu...mozda promjenis misljenje..
Koje vi idiotarije trtljate..Ti tenkovi nisu sza fajt sa drugim i modernijim,ali ih ukopaj,pa mos samo sanjati sto ce se netko provuci pored njih..drzat ce tih 300 tenkova fajtere poput tebe kilometrima daleko..
Zove se top
Nefilozofiraj
Tenk je napadačko oružje,gleda se 1:1 i tu je mana T 72
2014-04-11
GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE...?RayMabus wrote:pismejker wrote:Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao topRayMabus wrote:Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktikupismejker wrote:RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
Zove se top
Nefilozofiraj
Prejebeno je i defanzivno ako zatreba..zato i niste mogli Mirkovce i iza ono u fajtu dobiti,nego je isla mirna reintegracija..jerbo su se tenkovi ukopali,a vi ste im mogli samo sol na rep staviti..
Guest- Guest
Tenk je napadačko oružje i kad se gledaju perfomanse dva tenk gleda se puno toga no teoretski koji je bolji gleda se na način da na livadi oba krenu u napad
T 72 stari dizajn kupole i to ga malo koči tu
Ako si stavio bolji oklop i moderniji ciljnik to ima i moderniji tenk dakle opet zaostaješ
Tako se uspoređuju tenkovi kad se oće vidit koji je bolji
T 72 stari dizajn kupole i to ga malo koči tu
Ako si stavio bolji oklop i moderniji ciljnik to ima i moderniji tenk dakle opet zaostaješ
Tako se uspoređuju tenkovi kad se oće vidit koji je bolji
2014-04-11
kao sto je i kalasnjikov napadacko oruzje..ista logika i smisao,odnono besmisao..
Guest- Guest
Evo ovdje piše da je tenk napadačko oružje
To mu je životna svrha postojanja
To mu je životna svrha postojanja
2014-04-11
naravno da može defanzivno djelovati ali je prvenstveno ofenzivno oruđe, koji bi mu kurac motor i tolika pokretljivost da bi ga ukopao i glumio nešto što može odraditi T12 ili BST . apropo njegovog ukopavanja to helići odrade iz visine dok si rekao kekspismejker wrote:GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE...?RayMabus wrote:pismejker wrote:Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao topRayMabus wrote:Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktikupismejker wrote:
Zove se top
Nefilozofiraj
Prejebeno je i defanzivno ako zatreba..zato i niste mogli Mirkovce i iza ono u fajtu dobiti,nego je isla mirna reintegracija..jerbo su se tenkovi ukopali,a vi ste im mogli samo sol na rep staviti..
tre wrote:naravno da može defanzivno djelovati ali je prvenstveno ofenzivno oruđe, koji bi mu kurac motor i tolika pokretljivost da bi ga ukopao i glumio nešto što može odraditi T12 ili BST . apropo njegovog ukopavanja to helići odrade iz visine dok si rekao kekspismejker wrote:GDJE PISE DA JE TENK NAPADACKO ORUZJE...?RayMabus wrote:pismejker wrote:Nije brzo mobilno kao tenk..niti ima tavu brzinu opsluzivanja i vatre kao topRayMabus wrote:
Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktiku
Zove se top
Nefilozofiraj
Ja ih nakramam dobar broj a ti dojdi,...nravno i kazem da j+moze defanzivno djelovati..
a helice treba imati...nema ih bas svatko i nema ih bas tak oopremljene protiv tenkova..Ameri i Rusi naravno imaju..
Guest- Guest
i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Guest- Guest
iracani su imali nekoliko hiljada tenkova,ameri ih sprzili ko cvarke,ono je bilo stravicno za gledati
a godinama ih podrzavali protiv rata sa iranom,odjednom samo preokrenuli list
I ako dođe naredba za napad onda pješaci juriš a tenk ostane čućatipismejker wrote:i kad se dobro ukopa,puno su teza meta nego naotvorenom..po kupoli mos jos i vrece sa zemljom i pijeskom postaviti..
Pošto je to obrambeno a ne napadačko oružje jel tako ?
2014-04-11
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Hahaha: U Srbiju stiže kineska banka
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?
» Potvrđeno: Si Đinping dolazi u Srbiju
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?