Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hahaha: Putin dolazi u Srbiju i isporučuje im starudiju od tenka T-72
okvuksadinare wrote:ja sam gulašovacpizzon wrote:vucko
ne kenjaj
ako sam ja sendvicar
sta si ti
volim i ja gulas
Guest- Guest
nisam ni sumnjao..volis sve sto ja volim..pizzon wrote:okvuksadinare wrote:ja sam gulašovacpizzon wrote:vucko
ne kenjaj
ako sam ja sendvicar
sta si ti
volim i ja gulas
vuksadinare- Posts : 100316
2015-09-08
Nabavite ovo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TOS-1
Možda mi i bude zanimljiva tema
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TOS-1
Možda mi i bude zanimljiva tema
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
25.000 tenkova T72 proizvedeno.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Ma jebeš tenk , bar prospite priču da mislite nabavit TOSSerbinho-3 wrote:25.000 tenkova T72 proizvedeno.
Bit će cirkus u Sajajevu
2014-04-11
Srbija graniči sa četiri neozbiljne države i četiri ozbiljne kad je vojska u pitanju i od ozbiljnih jedino Bugarska prati ovo jer im je glavni borbeni tenk T 72
Nekih 80 aktivnih i oko 350 u rezervi
Nekih 80 aktivnih i oko 350 u rezervi
2014-04-11
ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
u 2 sv. ratu nijemci su u svim akspektima bil isuperiorniji od Rusa a ipak izgubili rat,pravili su bolje tenkove,oklop deblji,superiorniji,top sa vecim kalibrom,veca probojna moc dalji domet,avijacija ubitacnija,faktor iznanedjenja na njihovoj strani,bolji kvalitetniji i superiorniji snajper,bolja snajperska puska e ali zimushka dosla ranije nego obicno a Rusi su na svakog svabskog pancera nastancali sigurno 5 ako ne i vise a kako kazu dva losa ubise milosa,onda kacuse,ne precizne kao njemcke haubice ali kad zaspu...snajper,inferioran na njemacki ali je trebalo vrlo kratko vrijeme da se vojnik obuci na necemu prilicno jednostavnom a bome i u ukrajinskoj agresiji na doneck i lugansk rusi su se odbranili upravo sa t 34 tenkom kojih je bilo naokolo u obliku spomenika,to se osposobilo i bacilo u borbu,jos je to ubitacno oruzje a kamoli ne T-72
u 2 sv. ratu nijemci su u svim akspektima bil isuperiorniji od Rusa a ipak izgubili rat,pravili su bolje tenkove,oklop deblji,superiorniji,top sa vecim kalibrom,veca probojna moc dalji domet,avijacija ubitacnija,faktor iznanedjenja na njihovoj strani,bolji kvalitetniji i superiorniji snajper,bolja snajperska puska e ali zimushka dosla ranije nego obicno a Rusi su na svakog svabskog pancera nastancali sigurno 5 ako ne i vise a kako kazu dva losa ubise milosa,onda kacuse,ne precizne kao njemcke haubice ali kad zaspu...snajper,inferioran na njemacki ali je trebalo vrlo kratko vrijeme da se vojnik obuci na necemu prilicno jednostavnom a bome i u ukrajinskoj agresiji na doneck i lugansk rusi su se odbranili upravo sa t 34 tenkom kojih je bilo naokolo u obliku spomenika,to se osposobilo i bacilo u borbu,jos je to ubitacno oruzje a kamoli ne T-72
M 84 je poboljšana verzija T 72 , sad su te T 72 modernizirane i ubačena nova oprema ,poboljšan oklop no i dalje kupola je istog volumena i dizajna a to je mana T 72 tako da ograničava ga u okretnosti
Li la mislim ako ćeš protiv Kosova ratovat to je skroz ok no ako ćeš s nekim ozbiljnijim onda je to druga klasa tenk
Li la mislim ako ćeš protiv Kosova ratovat to je skroz ok no ako ćeš s nekim ozbiljnijim onda je to druga klasa tenk
2014-04-11
Pozarevac gi slavi.
2014-04-14
Pa nebi se baš složio da je modernizirani T72 otpad samo ako se zahtjeva okretnost onda tehnički kupola je spora tako da sporije okreće cijev prema meti i ta priča
Ono Leopar 2 ili T 90 su okretnije kupole tako da će ti noviji tenkovi prije naciljat metu jer je dizajn T 72 kupole dosta star i onda u to vrijeme to je bilo ok a u međuvremenu noviji tenkovi to imaju puno bolje riješeno
Ono Leopar 2 ili T 90 su okretnije kupole tako da će ti noviji tenkovi prije naciljat metu jer je dizajn T 72 kupole dosta star i onda u to vrijeme to je bilo ok a u međuvremenu noviji tenkovi to imaju puno bolje riješeno
2014-04-11
Do ovog zadnjeg si sve prilično realno pisao a onda si usro i šefa i stanicu. Inače da srbima daju bilo što uzalud je to zbog toga što jednostavno imaju zastarjelu doktrinu ratovanja i ne znaju iskoristiti potencijal oruđa. Nije ni čudo što je imala enormne gubitke po RH a i u BiH u sudaru sa HVom ili HVOom.The Republic of Dream wrote:ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
Recimo da sam ja imao na raspolaganju samo jedan T12 ili bestrzajac na trpinjskoj bi bilo naslagano barem sto komada oklopa i bilo bi mi to prilično jednostavno napraviti upravo zbog srpske doktrine ratovanja.
Ratovi devedetih vođeni na ovim prostorim pokazali su sve mane tenkovske taktike nasuprot dobro motiviranom pješaku naoružanim tek ponekim protuoklopnim oružjem
2014-04-11
šta će srbima tenk
ionako ne mogu nikoga da pregaze :-)
ionako ne mogu nikoga da pregaze :-)
2014-04-16
RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
ajd,ja mu napunim cijev a ti stani ispred nje,i reci kako ga je pregazilo vrijeme..a ja cu kliknuti po okidacu...mozda promjenis misljenje..
Koje vi idiotarije trtljate..Ti tenkovi nisu sza fajt sa drugim i modernijim,ali ih ukopaj,pa mos samo sanjati sto ce se netko provuci pored njih..drzat ce tih 300 tenkova fajtere poput tebe kilometrima daleko..
Guest- Guest
E ljudi..bez zajebancije..Vidim kako se kuva u regionu i kako zapadna "demokracija" nezaustavljivo ne birajuci sredstva (a kako drugacije..jesam glup) nadire na ono malo neosvojive teritorije pomocu dogadjanja naroda.A jebga ta metoda pali samo tamo gdje su ljudi glupi ko kurac.
Meni se pari na osnovu toga da Putin donosi nesto sto se u javnosti ne zna a zapadnjaci znaju..Bumo videli rekose slijepci::))
Jebga ..treba skinuti Vucka i Dodu i uvezati bivsu YU u neku novu pizdariju jer su skuzili da su postigli svoje ciljeve osim kod Srba.A onda pisi skroz propalo za Hrvate u Bosni.Muislimani "dobivaju" unitarnu drzavu..B.Hrvati se sele tuto_kompleto u Cro..a za njima ce i 'rvatsko cvijece i eto vam Palestina preko puta..nikad mira ..a oni mladji pametniji ce u Irsku ili nedaj boze u Schwabiju.Jebaji ..takva je karma...kad nekoga protjeras ocekuj da ce se i tebi desiti isti kurac..Nisam vjernik ..ali ima nekaj u tome..ko spojene posude...Nego evo vam jedan ruski o tenku koji je odlucio II svjetski..nije nesto posebno...onako ruski..nema puno naganjivanja (vidi se da su i oni zericu pokupili glupe Holivudske fore) sve u svemu ..povijesni film sa istinitim dogadjajima..Ima i dobrih picaka ..ali na kraju filma::)))Jedino ako ne razumijete srpsko hrvatski onda nemojte gledati..jer necete nista skuziti...posebno ovi sa planina oni su tupi i glupi ko tenk:))
https://www.youtube.com/watch?v=EI4w7IIapgw
Meni se pari na osnovu toga da Putin donosi nesto sto se u javnosti ne zna a zapadnjaci znaju..Bumo videli rekose slijepci::))
Jebga ..treba skinuti Vucka i Dodu i uvezati bivsu YU u neku novu pizdariju jer su skuzili da su postigli svoje ciljeve osim kod Srba.A onda pisi skroz propalo za Hrvate u Bosni.Muislimani "dobivaju" unitarnu drzavu..B.Hrvati se sele tuto_kompleto u Cro..a za njima ce i 'rvatsko cvijece i eto vam Palestina preko puta..nikad mira ..a oni mladji pametniji ce u Irsku ili nedaj boze u Schwabiju.Jebaji ..takva je karma...kad nekoga protjeras ocekuj da ce se i tebi desiti isti kurac..Nisam vjernik ..ali ima nekaj u tome..ko spojene posude...Nego evo vam jedan ruski o tenku koji je odlucio II svjetski..nije nesto posebno...onako ruski..nema puno naganjivanja (vidi se da su i oni zericu pokupili glupe Holivudske fore) sve u svemu ..povijesni film sa istinitim dogadjajima..Ima i dobrih picaka ..ali na kraju filma::)))Jedino ako ne razumijete srpsko hrvatski onda nemojte gledati..jer necete nista skuziti...posebno ovi sa planina oni su tupi i glupi ko tenk:))
https://www.youtube.com/watch?v=EI4w7IIapgw
Guest- Guest
Moderna inacica tog tenka, aka T-72B3 je bolja od vecine evropskih tenkova. Toliko.RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
Mada srbende ne dobijaju tu verziju, neg malo stariju, onu kojom su oploceni mlatili jodine Ukre u Donbassu.
Mortalka ..ja sam T83 iz SL.B..dodji da te pregazim..ko Slavoniju:::)))
Guest- Guest
Postoji i jeftinije oružje za tako opisanu taktikupismejker wrote:RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
ajd,ja mu napunim cijev a ti stani ispred nje,i reci kako ga je pregazilo vrijeme..a ja cu kliknuti po okidacu...mozda promjenis misljenje..
Koje vi idiotarije trtljate..Ti tenkovi nisu sza fajt sa drugim i modernijim,ali ih ukopaj,pa mos samo sanjati sto ce se netko provuci pored njih..drzat ce tih 300 tenkova fajtere poput tebe kilometrima daleko..
Zove se top
2014-04-11
Popij lijekićAlfaOmega wrote:Moderna inacica tog tenka, aka T-72B3 je bolja od vecine evropskih tenkova. Toliko.RayMabus wrote:Može in dat i 300 tih tenkova Hrvatsku to nezanima , riječ je o tenku kojeg je prigazilo vrime
Mada srbende ne dobijaju tu verziju, neg malo stariju, onu kojom su oploceni mlatili jodine Ukre u Donbassu.
Evropskih tenkova ?!?!?!
Leopard.....Leopard....Leopard.....i jopet Leopard
Le Clerc i Ariete ......a koji su to evropski tenkovi majke ti Isusove
2014-04-11
na kraju sam ga zabrljao a,a sta ces,znas mene,nemoj me sad uvlaciti u te balkanske ratove,vidis da to izbjegavam,sretan bozictre wrote:Do ovog zadnjeg si sve prilično realno pisao a onda si usro i šefa i stanicu. Inače da srbima daju bilo što uzalud je to zbog toga što jednostavno imaju zastarjelu doktrinu ratovanja i ne znaju iskoristiti potencijal oruđa. Nije ni čudo što je imala enormne gubitke po RH a i u BiH u sudaru sa HVom ili HVOom.The Republic of Dream wrote:ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
Recimo da sam ja imao na raspolaganju samo jedan T12 ili bestrzajac na trpinjskoj bi bilo naslagano barem sto komada oklopa i bilo bi mi to prilično jednostavno napraviti upravo zbog srpske doktrine ratovanja.
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
hvala šarpiThe Republic of Dream wrote:na kraju sam ga zabrljao a,a sta ces,znas mene,nemoj me sad uvlaciti u te balkanske ratove,vidis da to izbjegavam,sretan bozictre wrote:Do ovog zadnjeg si sve prilično realno pisao a onda si usro i šefa i stanicu. Inače da srbima daju bilo što uzalud je to zbog toga što jednostavno imaju zastarjelu doktrinu ratovanja i ne znaju iskoristiti potencijal oruđa. Nije ni čudo što je imala enormne gubitke po RH a i u BiH u sudaru sa HVom ili HVOom.The Republic of Dream wrote:ta 72 je kao nasa 84-ka,a i sve zavisi do kog nivoa je tenk updateovan tako da...
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Hahaha: U Srbiju stiže kineska banka
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?
» Potvrđeno: Si Đinping dolazi u Srbiju
» Aco: Luj Viton dolazi u Srbiju
» Victoria Secrets dolazi u Srbiju
» Burger King dolazi u Srbiju?
» Potvrđeno: Si Đinping dolazi u Srbiju
Page 2 of 7