Ustaše projektirale avion za obuku pilota na F35 i pobijedili na natjecanju
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Ustaše projektirale avion za obuku pilota na F35 i pobijedili na natjecanju
A keve ti ja mislija da mi nemamo ništa kad ono puf
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2031889
A majke ti Isusove sad će bombardirat Srbiju
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2031889
A majke ti Isusove sad će bombardirat Srbiju
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Ustaše projektirale avion za obuku pilota na F35 i pobijedili na natjecanju
U 80 godina samo su još dva evropska fakulteta pobjedila na natjecanju
Amerikanci traže avion za obuku pilota na Raptorima i F35
Znači to bi bilo to
Amerikanci traže avion za obuku pilota na Raptorima i F35
Znači to bi bilo to
2014-04-11
Pa ogroman uspjeh hrvatske vauduhoplovne industrije s obzirom da je ni nemamo
2014-04-11
Ovo trjeba ići u one vesele viesti, pozitivno, što li, ono Metkino.
Ameri trenutno obuku pilota vrše na avionu Talon a prije par tjedana konačno su odlučili koji će biti novi trenažni avion no izgleda da traže posebno avion za obuku pilota na Raptorima i F35
Ovo je Boeing Saab koji je prije par tjedana konačno izabran za obuku pilota i napravit će ih oko 350 komada no izgleda da oće još jedan samo za obuku pilota na Raptorima i F35 i mi pobijedili na natjecanju
Boeing Saab na slici
Ovo je Boeing Saab koji je prije par tjedana konačno izabran za obuku pilota i napravit će ih oko 350 komada no izgleda da oće još jedan samo za obuku pilota na Raptorima i F35 i mi pobijedili na natjecanju
Boeing Saab na slici
2014-04-11
Vesele ustaše napravile veseli avion za obuku veselih pilota koji će veselo bombardirat SrbijuRegoč wrote:Ovo trjeba ići u one vesele viesti, pozitivno, što li, ono Metkino.
2014-04-11
RayMabus wrote:Vesele ustaše napravile veseli avion za obuku veselih pilota koji će veselo bombardirat SrbijuRegoč wrote:Ovo trjeba ići u one vesele viesti, pozitivno, što li, ono Metkino.
Sad se rugaš, ali ozbiljno. Ako prihvate projekt, možda se ubacimo, barem djelomično, i u proizvodnju. Malo po malo bismo kroz prienos tehnologije mogli pokrenuti privrjedu, vratiti diel iseljenikah i potaknuti dolazak novih ljudih spremnih na rad. Prije toga trjeba rastočiti socijalnu državu da nam se ne dovlače kojekakvi nametnici.
Pa već su nas snimili ,u 80 godina samo su još dva fakulteta iz Europe pobijedili na ovom natjecanju
Pomeli konkurenciju a uopće nemamo avioindustriju
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa već su nas snimili ,u 80 godina samo su još dva fakulteta iz Europe pobijedili na ovom natjecanju
Imali smo onaj zavod u Velikoj Gorici, a trjeba vidjeti što je s mostarskim Sokolom, tko je vlasnik i radi li to još uopće. Kažem, ovo može biti prilika da usvajanje novih tehnologijah i obnovu industrije. Jasno, nema više masovnoga zapošljavanja, nema više tvornicah s tisućami radnikah u halah, ali svaki je rast dobrodošal.
Još uvijek ima remonti zavod u Velikoj Gorici jer nam treba
Tvornica Sokol nepostoji od raspada Jugoslavije
Generalno ovo je stvarno veliko priznanje za projektni dio za mlazne avione s obzirom da mi uopće nemamo avioindustriju a pobijedili smo na jakom prestižnom natjecanju u Americi a samo su još dva fakulteta iz Europe to uspila u 80 godina
To ti je ko da dobiješ zlatnu medalju te godine za najbolji prokjekt u kategoriji mlazni trenažnih aviona za obuku aviona najnovije generacije tj ti tzv nevidljivii
Generalno ovo je stvarno veliko priznanje za projektni dio za mlazne avione s obzirom da mi uopće nemamo avioindustriju a pobijedili smo na jakom prestižnom natjecanju u Americi a samo su još dva fakulteta iz Europe to uspila u 80 godina
To ti je ko da dobiješ zlatnu medalju te godine za najbolji prokjekt u kategoriji mlazni trenažnih aviona za obuku aviona najnovije generacije tj ti tzv nevidljivii
2014-04-11
Ja sam već super zadovoljan i s ovom nagradom i priznanjem s obzirom da uopće nemamo avioindustriju a ako uzmu ovaj koncept za avion za obuku pilota na Raptorima i F35 moći ćemo se pohvaliti da je upravo naš koncept prošao
Šta se tiče avioindustrije danas imaš tzv kit avioni pa proizvodiš dijelove pa eto aviona
Šta se tiče avioindustrije danas imaš tzv kit avioni pa proizvodiš dijelove pa eto aviona
2014-04-11
Može bit prilika ali...postoji li ijedna prilika koju mi nismo propustili il usrali?Regoč wrote:RayMabus wrote:Pa već su nas snimili ,u 80 godina samo su još dva fakulteta iz Europe pobijedili na ovom natjecanju
Pomeli konkurenciju a uopće nemamo avioindustrijuImali smo onaj zavod u Velikoj Gorici, a trjeba vidjeti što je s mostarskim Sokolom, tko je vlasnik i radi li to još uopće. Kažem, ovo može biti prilika da usvajanje novih tehnologijah i obnovu industrije. Jasno, nema više masovnoga zapošljavanja, nema više tvornicah s tisućami radnikah u halah, ali svaki je rast dobrodošal.
U Jugi je bila vojna industrija koja se neisplati ako nećeš radit oko 150 nečega plus Juga nije imala industriju mlaznih avio motora nego je to uvozila
Za Hrvatsku avioindustrija može biti samo nešto u suradnji na globalnoj razini, sklapanje aviona, proizvodnja dijelova za neku jaku avioindustriju vani i slično npr projektiranje također itd itd itd
Za Hrvatsku avioindustrija može biti samo nešto u suradnji na globalnoj razini, sklapanje aviona, proizvodnja dijelova za neku jaku avioindustriju vani i slično npr projektiranje također itd itd itd
2014-04-11
Naravno, sad smo diel NATO-a i u sklopu toga može nas zapasti proizvodnja nječega. Isto kao što smo odustali od Degmana, a mogli smo pokušati ući u dogovor s Američanima na globalnom polju.RayMabus wrote:U Jugi je bila vojna industrija koja se neisplati ako nećeš radit oko 150 nečega plus Juga nije imala industriju mlaznih avio motora nego je to uvozila
https://sh.wikipedia.org/wiki/M-95_Degman
RayMabus wrote:Vesele ustaše napravile veseli avion za obuku veselih pilota koji će veselo bombardirat SrbijuRegoč wrote:Ovo trjeba ići u one vesele viesti, pozitivno, što li, ono Metkino.
immortal-
2014-04-16
Misliš netko je nacrtao na papiru
A ne napravio.
Jesi li ti ( i ostali tu veseljaci ) koliko vrimena prodje od idejnog koncepta do izrade samo prototipa aviona ???????
Nema od toga ništa..............piši propalo.
A oni već maštaju o tvornici avio dijelova Onaj mudrac - regi -čak spominje nepostojeću tvorncu i to u drugoj državi
HAHAHAHAHAHAHAHAAAAA .......šta bi ono rekli - svaka........... ima svoje veselje -
Pa da projekt koji idejno najbolje zadovoljava aerodinamična i ostala svojstva koja oni traže za avion za obuku pilota na Raptorima i F35
A gle po meni osobno avioindustrija je složen tehnološki proces sa puno ulaganja u razvoj i puno toga do završnog proizvoda tako da ja to drukčije gledam nego netko tko misli da je to samo hala za sklapanje aviona
A gle po meni osobno avioindustrija je složen tehnološki proces sa puno ulaganja u razvoj i puno toga do završnog proizvoda tako da ja to drukčije gledam nego netko tko misli da je to samo hala za sklapanje aviona
2014-04-11
RayMabus wrote:Još uvijek ima remonti zavod u Velikoj Gorici jer nam treba
Soko je prebačen u Beograd.
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Prebačeni su avioni ne i strojevi, uništena je u ratu
U Beogradu je vojno tehnički institut koji je prokektirao avione dakle nešto ko ovaj faks aeronautike u Zagrebu
U Beogradu je vojno tehnički institut koji je prokektirao avione dakle nešto ko ovaj faks aeronautike u Zagrebu
2014-04-11
Malo me ova vijest iznenadila ne samo zbog činjenice da su pobijedili na američkom prestižnom natjecanju i da su tek treći fakultet iz Europe kojemu je to pošlo za rukom u 80 godina nego i to da uopće postoji ta ideja razmišljanja o konceptu mlaznih aviona za vojsku
Hrvatska ovakve avione neće proizvoditi ali je poanta da imaš tu bazu znanja za aeroindustriju za remontne centre
Srbija neće isto proizvoditi mlazne avione ali ima remonti zavod Moma dakle avion ili helikopter se kupi ali remont osim ovog generalnog dakle ovaj godišnji remont obavljaš kod sebe
Hrvatska ovakve avione neće proizvoditi ali je poanta da imaš tu bazu znanja za aeroindustriju za remontne centre
Srbija neće isto proizvoditi mlazne avione ali ima remonti zavod Moma dakle avion ili helikopter se kupi ali remont osim ovog generalnog dakle ovaj godišnji remont obavljaš kod sebe
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Tragedija na sportskom natjecanju, četvorica mrtva nakon skoka s visine
» Pao grčki avion za obuku, pilot poginuo
» Finska vojska ne može pronaći avion za obuku
» Kad je nece migranti dobar je i avion!Njemica se udaje za avion:'Ja sa njim spavam,intimni smo'
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Pao grčki avion za obuku, pilot poginuo
» Finska vojska ne može pronaći avion za obuku
» Kad je nece migranti dobar je i avion!Njemica se udaje za avion:'Ja sa njim spavam,intimni smo'
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
Page 1 of 3