Trump potpisao novi vojni proračun za FY19, najbrže donošenje vojnog proračuna u 43godine
Page 1 of 1
Trump potpisao novi vojni proračun za FY19, najbrže donošenje vojnog proračuna u 43godine
https://www.vecernji.hr/vijesti/trump-potpisao-zakon-o-vojnoj-potrosnji-vrijedan-716-milijarda-dolara-1263862
Zakon o proračunu za 2019 stupio na snagu,a godina još nije počela.
Gdje im je priša, spremaju se za rat?!
Zakon o proračunu za 2019 stupio na snagu,a godina još nije počela.
Guest- Guest
Re: Trump potpisao novi vojni proračun za FY19, najbrže donošenje vojnog proračuna u 43godine
Qanon wrote:
rat je uvijek
Guest- Guest
Re: Trump potpisao novi vojni proračun za FY19, najbrže donošenje vojnog proračuna u 43godine
impotentni um wrote:Qanon wrote:
rat je uvijek
-150 milijardi dolara za nabavku vojne opreme
-20 milijardi za obnovu i ekspanziju proizvodnih kapaciteta
-10 milijardi za obnovu i izgradnju vojnih konstrukcija
-100 milijardi za razvoj i testiranje novih oružja
-60 milijardi za overseas contingency operations
-----------------------------------------------------------
Guest- Guest
Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Jel se bojiš za Rusiju?
Guest- Guest
Sto bih se bojao za Rusiju. JA podrzavam ideju multipolarnog svijeta jer jedino tako i mali narodi bar malo mogu doci do rijeci i izrazaja.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Jel se bojiš za Rusiju?
A vi lizaci americkih i britanskih muda navijate za globalnu diktaturu jedne male grupe mocnika. Po meni to je ili psiholoski poremecaj ili placeno trolanje.
2015-09-24
Ringo10 wrote:Sto bih se bojao za Rusiju. JA podrzavam ideju multipolarnog svijeta jer jedino tako i mali narodi bar malo mogu doci do rijeci i izrazaja.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Jel se bojiš za Rusiju?
A vi lizaci americkih i britanskih muda navijate za globalnu diktaturu jedne male grupe mocnika. Po meni to je ili psiholoski poremecaj ili placeno trolanje.
Ma bježi od multipolarnog svijeta..imali smo ga pred Napolenske ratove, ww1, ww2, Hladni Rat.
Samo smrt i bezbrojne ratove multipoarnost izaziva.
Razdoblja globalnog mira su u vrijeme jednopolarnog svijeta, Pax Romana, Pax Britanica, Pax Americana itd..
Bold, pa to ste vi rusofili radili zadnjih 10godina, ovo američko bustanje steroidima je odgovor na rusku ekspanziju, ona paradica u Moskvi sa bezbroj novih tesnih primjerama vojne opreme i napad na Ukrajinu vam je geopolitički nemjerljivo naštetio.
Last edited by Qanon on 14/8/2018, 14:47; edited 2 times in total
Guest- Guest
Neka tebi tvoje filozofije.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Sto bih se bojao za Rusiju. JA podrzavam ideju multipolarnog svijeta jer jedino tako i mali narodi bar malo mogu doci do rijeci i izrazaja.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Jel se bojiš za Rusiju?
Ma bježi od multipolarnog svijeta..imali smo ga pred Napolenske ratove, ww1, ww2, Hladni Rat.
Razdoblja globalnog mira su u vrijeme jednopolarnog svijeta, Pax Romana, Pax Britanica, Pax Americana itd..
Evo ko lud sam za anglosaksonskom globalnom diktaturom.
2015-09-24
Nije to filozofija, nego činjenice, samo vi rusofili nemate kapacitet za njih razumijeti.Ringo10 wrote:Neka tebi tvoje filozofije.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Sto bih se bojao za Rusiju. JA podrzavam ideju multipolarnog svijeta jer jedino tako i mali narodi bar malo mogu doci do rijeci i izrazaja.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Ovo samo pokazuje i dokazuje kakva gomila ludjaka i manijaka upravlja Amerikom.
Jel se bojiš za Rusiju?
Recentni primjer ,cijeli Bliski Istok gori zbog multipolarnosti.
Dvije globalne sile USA, Rusija, te nekoliko regionalnih UK, Francuska,Turska, Iran, KSA te Izrael te imamo nekoliko ratova tamo sa preko milijun mrtvih.
To je vama dala vaša mulitpolarnost.
Guest- Guest
Biski Istok gori upravo zbog USA hegemonije.Qanon wrote:Nije to filozofija, nego činjenice, samo vi rusofili nemate kapacitet za njih razumijeti.Ringo10 wrote:Neka tebi tvoje filozofije.Qanon wrote:Ringo10 wrote:Sto bih se bojao za Rusiju. JA podrzavam ideju multipolarnog svijeta jer jedino tako i mali narodi bar malo mogu doci do rijeci i izrazaja.Qanon wrote:
Jel se bojiš za Rusiju?
Recentni primjer ,cijeli Bliski Istok gori zbog multipolarnosti.
Dvije globalne sile USA, Rusija, te nekoliko regionalnih UK, Francuska,Turska, Iran, KSA te Izrael te imamo nekoliko ratova tamo sa preko milijun mrtvih.
To je vama dala vaša mulitpolarnost.
Izvrces teze i okreces pilu naopako, manipuliras.
JA rusofil, pa dobro, ko god se suprotstavlja onoj sotonistickoj imperiji ZLA, ja sam njego FIL.
2015-09-24
Similar topics
» Trump povećava vojni proračun za 50 mild$
» Trump povecava vojni proracun Amerike
» Njemački Bundestag tri dana nakon šta je potpisao vojni ugovor s Hrvatskom o lakšem prolazu vojnog osoblja i tehnike kroz RH zaprijetio RS ako se samo pokuša odcijepiti
» Rusi režu vojni proračun
» Nikad niži vojni proračun
» Trump povecava vojni proracun Amerike
» Njemački Bundestag tri dana nakon šta je potpisao vojni ugovor s Hrvatskom o lakšem prolazu vojnog osoblja i tehnike kroz RH zaprijetio RS ako se samo pokuša odcijepiti
» Rusi režu vojni proračun
» Nikad niži vojni proračun
Page 1 of 1