Posjećenost Facebooka se prepolovila
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Posjećenost Facebooka se prepolovila
7711509
Posjećenost Facebooka se prepolovila, a razlog nije ugrožena privatnost, već roditelji
Pregledavanje Facebooka u zadnje dvije godine palo je za 50 posto. Popularna društvena mreža tada je bilježila 8,5 milijardi mjesečnih pregleda i bila je druga najposjećenija web stranica poslije nedodirljivog Googlea. Sada bilježi tek 4,7 milijarde, piše Forbes.
Nagli pad u popularnosti može se pripisati kontroverznom skandalu s privatnim podacima korisnika, tzv. “Facebook-Cambridge Analytica”, ali to nije jedini problem tvrtke Marka Zuckerberga. Naime, sve više tinejdžera i mladih odustaje od te platforme, a kao glavni razlog navode svoje roditelje.
- Kada su naši roditelji počeli otvarati svoje profile, tu je bio kraj – rekao je Jordan Ranford (24), korisnik Facebooka za Guardian, sumirajući stavove svoje generacije.
Problem “Roditelja na Fejsu” može djelovati simpatično i bezazleno, ali podaci pokazuju da je gotovo tri milijuna Europljana ispod 25 godina ugasilo svoje račune ili su prestali redoviti posjećivati svoje profile kada su njihove majke i očevi prepoznali sve blagodati virtualne komunikacije. Zbog toga, ali i skandala sa zloupotrebom podataka korisnika, Facebook je u srpnju pretrpio i nezapamćeni udarac izgubivši 120 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti u samo jednom danu. Zuckerberga, osobno, to je stajalo 17 milijardi dolara u privatnom bogatstvu, procjena je Guardiana.
Pad u korisnicima, osim Facebooka, nedavno je objavio i Snapchat koji je zbog naprasnog redizajna ostao bez tri milijuna korisnika. Twitter je ostao bez pet milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti nakon nespretnih pokušaja kontrole sadržaja. Navodno izbrišu i do milijun "trolerskih" i nepoćudnih računa dnevno.
Sve su to dobre vijesti za druge platforme koje žele zasjesti na tron najposjećenije stranice na internetu, poput YouTubea. Teško, ipak, da će netko s prvog mjesta izgurati Google koji bilježi 15,2 milijarde posjeta u mjesecu, no YouTube je namirisao krv pa s 4,5 milijardi pogleda opasno puše za vrat Facebooku čije su se brojke već prepolovile na 4,7 milijarde. U konkurenciji je još i Amazon koji s dvije milijarde pogleda cilja četvrtu poziciju preoteti Yahoou.
Posjećenost Facebooka se prepolovila, a razlog nije ugrožena privatnost, već roditelji
Pregledavanje Facebooka u zadnje dvije godine palo je za 50 posto. Popularna društvena mreža tada je bilježila 8,5 milijardi mjesečnih pregleda i bila je druga najposjećenija web stranica poslije nedodirljivog Googlea. Sada bilježi tek 4,7 milijarde, piše Forbes.
Nagli pad u popularnosti može se pripisati kontroverznom skandalu s privatnim podacima korisnika, tzv. “Facebook-Cambridge Analytica”, ali to nije jedini problem tvrtke Marka Zuckerberga. Naime, sve više tinejdžera i mladih odustaje od te platforme, a kao glavni razlog navode svoje roditelje.
- Kada su naši roditelji počeli otvarati svoje profile, tu je bio kraj – rekao je Jordan Ranford (24), korisnik Facebooka za Guardian, sumirajući stavove svoje generacije.
Problem “Roditelja na Fejsu” može djelovati simpatično i bezazleno, ali podaci pokazuju da je gotovo tri milijuna Europljana ispod 25 godina ugasilo svoje račune ili su prestali redoviti posjećivati svoje profile kada su njihove majke i očevi prepoznali sve blagodati virtualne komunikacije. Zbog toga, ali i skandala sa zloupotrebom podataka korisnika, Facebook je u srpnju pretrpio i nezapamćeni udarac izgubivši 120 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti u samo jednom danu. Zuckerberga, osobno, to je stajalo 17 milijardi dolara u privatnom bogatstvu, procjena je Guardiana.
Pad u korisnicima, osim Facebooka, nedavno je objavio i Snapchat koji je zbog naprasnog redizajna ostao bez tri milijuna korisnika. Twitter je ostao bez pet milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti nakon nespretnih pokušaja kontrole sadržaja. Navodno izbrišu i do milijun "trolerskih" i nepoćudnih računa dnevno.
Sve su to dobre vijesti za druge platforme koje žele zasjesti na tron najposjećenije stranice na internetu, poput YouTubea. Teško, ipak, da će netko s prvog mjesta izgurati Google koji bilježi 15,2 milijarde posjeta u mjesecu, no YouTube je namirisao krv pa s 4,5 milijardi pogleda opasno puše za vrat Facebooku čije su se brojke već prepolovile na 4,7 milijarde. U konkurenciji je još i Amazon koji s dvije milijarde pogleda cilja četvrtu poziciju preoteti Yahoou.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Posjećenost Facebooka se prepolovila
Hektorović wrote:- Kada su naši roditelji počeli otvarati svoje profile, tu je bio kraj – rekao je Jordan Ranford (24), korisnik Facebooka za Guardian, sumirajući stavove svoje generacije.
Ne da su roditelji, nego su i baka i djed.. Općenito face je postao za ekipu od 35+
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:Hektorović wrote:[size=43]- Kada su naši roditelji počeli otvarati svoje profile, tu je bio kraj – rekao je Jordan Ranford (24), korisnik Facebooka za Guardian, sumirajući stavove svoje generacije.[/size]
Ne da su roditelji, nego su i baka i djed.. Općenito face je postao za ekipu od 35+
pa stoji to, baka jos nema a tata i mama su aktivni :D Ja onako pratim i javim kad imam posebne trenutke....uopce mi se ne da uhodavati se u neke nove platforme...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
instagram je vjerojatno top sad, ali se sav bazirao na slikama i kratkim videima, previše je plastičan bez mogućnosti nekog raspravljanja..
baš za mlade, mi s forumom smo kao iz antike.. u dobrom smislu
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Svemu jednom dođe kraj. Gdje su zadnjih 9-10 godina MySpace i Hi5, Tagged i slične mreže? U Hrvatskoj MySpace nikad nije ni zaživio u Hrvatskoj kad pogledam koliko je ljudi iz mog grada bilo registrirano prije 11-12 godina.
Svi su sad na Instagramu, SnapChatu, Whatsapp-u, a sve je to vlasništvo Facebooka.
Svi su sad na Instagramu, SnapChatu, Whatsapp-u, a sve je to vlasništvo Facebooka.
Guest- Guest
Ide još ko na forume sem nas nekoliko?kic wrote:
instagram je vjerojatno top sad, ali se sav bazirao na slikama i kratkim videima, previše je plastičan bez mogućnosti nekog raspravljanja..
baš za mlade, mi s forumom smo kao iz antike.. u dobrom smislu
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Moja keva i tast otvorili naloge na Fejsbuku. Klinci tamo ne idu već godinama. Tast je otvorio i Tviter.
specijalizirani forumi jedini, ovakvi općeniti hm..
meni ovaj forum služi kao bookmark ploča, postavljam stvari na njega posvuda kojima se nekad vraćam, za vas koji ste na vipu ne znam kako izdržite samo tu bit-
Na fejsu san clan nekih strucnih grupa, instu imam za pracenje djece..inace, na fejsu dobijem dobre info u tim zatvorenim grupama.
Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
Slike(lazirane manje ili vise), pracenja, markice...grozomorno.
=:O
Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
2014-04-12
VIP je samo maska. Inače se piše o svemu. Najviše zezanje o ni o čemu. Gde ćeš bolje i opuštenije.kic wrote:
specijalizirani forumi jedini, ovakvi općeniti hm..
meni ovaj forum služi kao bookmark ploča, postavljam stvari na njega posvuda kojima se nekad vraćam, za vas koji ste na vipu ne znam kako izdržite samo tu bit-
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
I mene ViP nekad ugusi..pa saram..Makar bi nekim onemogucila da idu s njega.
A, nekima na njega.
:-D
A, nekima na njega.
:-D
2014-04-12
To i moja generacija šiba, a zagazili smo u 30-te. Ovi mlađi od nas, Bože sačuvaj... To nije ni nekakva životna osrednjost, nego očaj. Još smo kao djeca prije 15-20 godina izgledali više izgledali kao ljudi, a udarali smo po Nintendu, PlayStationu i PC-u igre nego zadnjih 10 godina s Facebookom, pojavom pametnih telefona i WiFi-ja.Nice wrote:Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
I da stvar bude još bolja, nekako su ta internet sranja, nova generacija roditelja i roditeljstva(koje je dobrano popraćeno razvodima spram prije 15-20-25 godina gdje je to prava rijetkost bila) s porastom smanjila ujedno i produktivnost, rezultate i uspješnost učenika u osnovnim i srednjim školama - jednostavno rečeno, krivulja ide prema dolje i to značajnije s generacijama od kasnih 90-ih do danas.
Guest- Guest
to su vrhunci instrumentalizacije medijske manipulacije i, posljedicno, vrhunci otudjenja i umetanja laznih vrijednosti medju djecom i mladezi (buducim nositeljima drustva).Fénix wrote:To i moja generacija šiba, a zagazili smo u 30-te. Ovi mlađi od nas, Bože sačuvaj... To nije ni nekakva životna osrednjost, nego očaj. Još smo kao djeca prije 15-20 godina izgledali više izgledali kao ljudi, a udarali smo po Nintendu, PlayStationu i PC-u igre nego zadnjih 10 godina s Facebookom, pojavom pametnih telefona i WiFi-ja.Nice wrote:Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
I da stvar bude još bolja, nekako su ta internet sranja, nova generacija roditelja i roditeljstva(koje je dobrano popraćeno razvodima spram prije 15-20-25 godina gdje je to prava rijetkost bila) s porastom smanjila ujedno i produktivnost, rezultate i uspješnost učenika u osnovnim i srednjim školama - jednostavno rečeno, krivulja ide prema dolje i to značajnije s generacijama od kasnih 90-ih do danas.
2014-04-12
e moja seke, lako meni s tobomNice wrote:to su vrhunci instrumentalizacije medijske manipulacije i, posljedicno, vrhunci otudjenja i umetanja laznih vrijednosti medju djecom i mladezi (buducim nositeljima drustva).Fénix wrote:To i moja generacija šiba, a zagazili smo u 30-te. Ovi mlađi od nas, Bože sačuvaj... To nije ni nekakva životna osrednjost, nego očaj. Još smo kao djeca prije 15-20 godina izgledali više izgledali kao ljudi, a udarali smo po Nintendu, PlayStationu i PC-u igre nego zadnjih 10 godina s Facebookom, pojavom pametnih telefona i WiFi-ja.Nice wrote:Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
dijagram-
2015-08-09
Obila im se o glavu sveopća cenzura desne misli, deplorablesi uzvraćaju udarac hehe
Guest- Guest
Prilicno idijotske socijalne mreze..jedino ako ih covjek koristi da stvori kriticnu masu klijenata ,odnosno u poslovne svrhe..onda imaju smisla..i naravno usko specijalizirano i vezano za neku zanimaciju ili bransu..
Guest- Guest
Imam jednog u susjedstvu koji je 96-97' godište, prava sirovina i krkan kad ga vidiš. No bitno da on glumi "frajera" i samo se zna vucarati po noćnim klubovima da se napije, a nekim starijima sere putem Facebooka koji su postali roditelji kad nešto protiv pušenja u trudnoći kažu.Nice wrote:to su vrhunci instrumentalizacije medijske manipulacije i, posljedicno, vrhunci otudjenja i umetanja laznih vrijednosti medju djecom i mladezi (buducim nositeljima drustva).Fénix wrote:To i moja generacija šiba, a zagazili smo u 30-te. Ovi mlađi od nas, Bože sačuvaj... To nije ni nekakva životna osrednjost, nego očaj. Još smo kao djeca prije 15-20 godina izgledali više izgledali kao ljudi, a udarali smo po Nintendu, PlayStationu i PC-u igre nego zadnjih 10 godina s Facebookom, pojavom pametnih telefona i WiFi-ja.Nice wrote:Instagram je olicenje povrsnosti 21.stoljeca.
I ispraznosti mladezi.
Guest- Guest
Npr. Forum.Hr je za vrijeme vladavine SDP-a cenzurirao sve živo, došlo je do toga da im samo nekoliko stotina ljudi gleda starnicu u svakom trenutku.
Kada je SDP otprdio sa vlasti, stisak je poputio, a stranica je doživjela eksploziju popularnosti, prije par mjeseci imala je najveću posječenost u povijesti...
Gdje god ljevica počne uređivat stvari to se počne raspadat, od država, firmi, medija, društvenih mreža, obiteljskih odnosa itd..
To političko određenje je kancer modernog doba.
Kada je SDP otprdio sa vlasti, stisak je poputio, a stranica je doživjela eksploziju popularnosti, prije par mjeseci imala je najveću posječenost u povijesti...
Gdje god ljevica počne uređivat stvari to se počne raspadat, od država, firmi, medija, društvenih mreža, obiteljskih odnosa itd..
To političko određenje je kancer modernog doba.
Guest- Guest
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Za koliko novca bi se odrekli Facebooka?
» Dodik kupio dionice Facebooka
» Merkelica uvodi strogu cenzuru Facebooka
» Šef Facebooka Mark Zuckerberg podržao muslimane
» Petra tuži sve po redu, od lažljivog izbjeglice Abdula pa do Facebooka.
» Dodik kupio dionice Facebooka
» Merkelica uvodi strogu cenzuru Facebooka
» Šef Facebooka Mark Zuckerberg podržao muslimane
» Petra tuži sve po redu, od lažljivog izbjeglice Abdula pa do Facebooka.
Page 1 of 4