posipao se pepelom i izražavao kajanje
Page 1 of 1
posipao se pepelom i izražavao kajanje
KAKO javlja austrijski ORF, 51-godišnji Hrvat koji je na Bleiburgu uhićen zbog nacističkog pozdrava danas je na sudu u Klagenfurtu priznao svoju krivicu, te je osuđen na tri godine zatvora što je preinačeno u 15 mjeseci uvjetne kazne.
Riječ je o prvoj presudi povezanoj s uhićenjima tijekom ovogodišnje komemoracije na Bleiburgu, koja je godinama figurirala kao ustaški dernek, i koju su stoga europski mediji počeli opisivati kao “najveće neonacističko okupljanje u Europi”. Do kraja mjeseca će pred sud biti izvedeni i ostali uhićeni Hrvati, koji su proteklih mjesec i nešto dana proveli u istražnom pritvoru, što pokazuje da se austrijsko pravosuđe odlučilo strogo obračunati s nacističkim i ustaškim ispadima na skupu kod Bleiburga, koji su godinama bili uobičajena pojava.
51-godišnji Hrvat se pred sutkinjom Michaelom Sanin obilato posipao pepelom i izražavao kajanje: izjavio je kako je bio pijan (doista, izmjereno mu je 1,2 promila alkohola u krvi nakon hapšenja), da su ga prijatelji nagovorili da ide na komemoraciju, da ga je ponijelo kada je ugledao HOS-ovu zastavu pa je skoro refleksno ruku podigao u nacistički pozdrav (što je zapravo logično ako se zna koju je ideologiju baštinio HOS), te da su mu djed i ujak bili ustaški vojnici koji su navodno ubijeni na Bleiburgu. Tronutim je glasom istaknuo da nikako ne podržava nacističke ideje i da se jako kaje zbog svog čina te da mu je jako žao.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvat-osudjen-na-uvjetnu-kaznu-zbog-nacistickog-pozdrava-na-bleiburgu-molio-je-sud-za-milost/2005559.aspx
Riječ je o prvoj presudi povezanoj s uhićenjima tijekom ovogodišnje komemoracije na Bleiburgu, koja je godinama figurirala kao ustaški dernek, i koju su stoga europski mediji počeli opisivati kao “najveće neonacističko okupljanje u Europi”. Do kraja mjeseca će pred sud biti izvedeni i ostali uhićeni Hrvati, koji su proteklih mjesec i nešto dana proveli u istražnom pritvoru, što pokazuje da se austrijsko pravosuđe odlučilo strogo obračunati s nacističkim i ustaškim ispadima na skupu kod Bleiburga, koji su godinama bili uobičajena pojava.
51-godišnji Hrvat se pred sutkinjom Michaelom Sanin obilato posipao pepelom i izražavao kajanje: izjavio je kako je bio pijan (doista, izmjereno mu je 1,2 promila alkohola u krvi nakon hapšenja), da su ga prijatelji nagovorili da ide na komemoraciju, da ga je ponijelo kada je ugledao HOS-ovu zastavu pa je skoro refleksno ruku podigao u nacistički pozdrav (što je zapravo logično ako se zna koju je ideologiju baštinio HOS), te da su mu djed i ujak bili ustaški vojnici koji su navodno ubijeni na Bleiburgu. Tronutim je glasom istaknuo da nikako ne podržava nacističke ideje i da se jako kaje zbog svog čina te da mu je jako žao.
Dotični je inače i izvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni”, ali to nije direktno zabranjeno austrijskim Zakonom o zabrani nacističkih simbola. Ipak, tužiteljica Ines Küttler podsjetila je da su ustaše bili bliski saveznici Hitlera i Mussolinija, te je tražila da se dotičnog strogo kazni.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvat-osudjen-na-uvjetnu-kaznu-zbog-nacistickog-pozdrava-na-bleiburgu-molio-je-sud-za-milost/2005559.aspx
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: posipao se pepelom i izražavao kajanje
da su ga prijatelji nagovorili da ide na komemoraciju, da ga je ponijelo kada je ugledao HOS-ovu zastavu
Tronutim je glasom istaknuo da nikako ne podržava nacističke ideje i da se jako kaje zbog svog čina te da mu je jako žao.
usrasa obrao bostan a mozda nesto i naucio
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
ah, napad kajanja,
jebeno je to kad si pred zidom
a te komunjare i partizancine austrijanci imaju jako malo milosti
jebeno je to kad si pred zidom
a te komunjare i partizancine austrijanci imaju jako malo milosti
Hitler se okreće u grobu!
crvenkasti-
2014-04-17
eee stari moj, di ti zivis, oni su komunjare teskecrvenkasti wrote:Zar Austrijanci nisu više nacisti?
Hitler se okreće u grobu!
usrasa obrao bostan a mozda nesto i naucio
vidjet ces tekovina antifasizma kako se zatiru
zato migranti istovremeno djeluju kao otrov i kao lijek
immortal-
2014-04-16
Ako nešto mrzim to su kukavice. Budi faca i reci - jesam DA, usraša i nacist sam -
Iebi mater sudu i svemu ako znaš šta jesi, drži do svoga obraza i časti !
A ne kukavički se izvlačiti - nisam ja, majke mi, išlo mi sunce u oči pa diga ruku...nako-
Smrad smrdljivi.
Pravi muškarci, i smrti gledajući u oči, brane svoja stajališta.
Iebi mater sudu i svemu ako znaš šta jesi, drži do svoga obraza i časti !
A ne kukavički se izvlačiti - nisam ja, majke mi, išlo mi sunce u oči pa diga ruku...nako-
Smrad smrdljivi.
Pravi muškarci, i smrti gledajući u oči, brane svoja stajališta.
sjecam se lika, ekipa h zagorju se opila pri klijeti i zapjevali ustani bane, iako je klijet daleko od civilizacije neko ih prijavio i pokupi ih murija, ekspresno kod suca za prekrsaje, svi po 30 dana, kad je dosao red na jednog od njih veli on , gospon sudec, ja nisam popeval, ja sam samo zeval, e kad si zeval onda 20 dana
- Nisam ja, veli , ne znam šta mi bilo. Bio pijan kaže, voli pedere, volio bi, veli on, eto, i damu sin bude peder -
Ma gadjivo do boli
Najglasniji bio, gadja ih čime stiga, psova, pljuva........a sutradan, kad su ga uhapsili poča cviliti
- Nisam ja, veli , ne znam šta mi bilo. Bio pijan kaže, voli pedere, volio bi, veli on, eto, i damu sin bude peder -
Ma gadjivo do boli
Similar topics
» Slate se posipa pepelom, "demokrati su krš od stranke"
» Ljevičari u Francuskoj se posipaju pepelom , Le Penn raste
» Ljevičari u Francuskoj se posipaju pepelom , Le Penn raste
Page 1 of 1