Velike reforme vlade: PDV-e ide sa 25% na 24% heheheh
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Velike reforme vlade: PDV-e ide sa 25% na 24% heheheh
flumen wrote:
medjutim, ne placas porez da bi dobio mirovinu
u Njemackoj ide oko 20 % od brutta u DRV (Mirovinsko osiguranje) - pola placa poslodavac, a pola zaposlenik
s time da za 100 Eura penzije treba biti uplaceno 20.000 eura. sto znaci da sa 2000 eura brutto - die oko 400 eura mjesecno u drv, odnosno oko 5000 eura godisnje.
tako dodjes do onih famoznih 45 godina radnog staza za nekakvu smijesnu penziju od 1100 eura i bjezaniju njemackih umirovljenika u tursku, grcku ili bugarsku da bi mogli prezivjet
svugdje je isto, neoliberalizam uništava sam sebe, porezima osiromašeni radnici da bi si priuštili kakav takav standard moraju uzimati kredit
ideja neoliberalizma je da srednja klasa kreditima financira gospodarski rast, naravno to može funkcionirati samo dok srednji sloj može dizati kredite, kad stance kreditni ciklus onda je propast
dobiješ poslušno biračko tijelo u dužničkom ropstvu
Last edited by $$$ on 19/6/2018, 13:44; edited 1 time in total
Guest- Guest
rodin sve ispod radara, i unda popunjavan bullshit brojeve u njihove tablice:))Leviathan2 wrote:aaa,aben wrote:paušalno oporezovani obrt,Leviathan2 wrote:jesil samo uhljeb il imas nesto tatraneaben wrote:u hrvatskoj za pametne ljude gre malo drukčije,
misečni porez mi je 127 kn, a doprinosi mislin 130 kn,
jer sun se uhljebi na nesamostalno radno mnesto di mi država ploćo doprinose.
vidite, mi uhljebi smo esencijalni za funkcioniranje društva, i ko takovi imomo pravo cicati krv.
a uhljebljenje mi je da ne moran doprinose ploćati, i da iman di kafu popiti
pa jebemo, sam sebi otimas da imas za kafu
valjda malo radis ispod radara
2014-04-16
prikladan za budalu koja tvrdi za državu koja je općepoznato preskupa sa ogromnim porezima i ogromnom upravom i postoji samo radi sebe i servisiranja uhljeba da je isto kao njemačkoj$$$ wrote:
#kaja kad ćeš ti u Njemačku?
i kakav ti je to govor, kao da se družiš s primitivncima nekim koji se tako izražavaju
zato i imaš 5 autobusa dnevno u smjeru njemačke a u obrnutom jednog putnika
tako da ne seri više..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:prikladan za budalu koja tvrdi za državu koja je općepoznato preskupa sa ogromnim porezima i ogromnom upravom i postoji samo radi sebe i servisiranja uhljeba da je isto kao njemačkoj$$$ wrote:
i kakav ti je to govor, kao da se družiš s primitivncima nekim koji se tako izražavaju
tako da ne seri više..
nije država preskupa, nego premalo troši za naše prilike
varaju te osjećaji, pa sve naopako vidiš
u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
Guest- Guest
Njemačka troši, Hrvatska štedi
index.hr ispire mozak masama
Guest- Guest
$$$ wrote:kaja wrote:prikladan za budalu koja tvrdi za državu koja je općepoznato preskupa sa ogromnim porezima i ogromnom upravom i postoji samo radi sebe i servisiranja uhljeba da je isto kao njemačkoj$$$ wrote:
tako da ne seri više..
nije stvar u visokim porezima - jer svaki porez mozes mimoici - nego u stabilnosti poreznog sustava. uglavnom se moze predvidjeti sve sto ti treba za smanjivanje poreza i to u Njemackoj funkcionira.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
mediji oblikuju deforiran um svojim čitateljima
članci su pisani samo da izazovu emotivnu reakciju, pogotovo negativnu, jer se na loše vijesti bolje klikće, pa se može prodati više oglasnog prostora
što gluplji članak, to veća zarada od reklama
pitaj marcellusa, on se uvjerio u to, nema kruha od kvalitetnih informacija
Guest- Guest
naravno da nisu.$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
s tim da ti poslodavaoc isplati 13u, a neki i 14u plaću.
gablec
godišnji
djeca
bračni partner
sve je plaćeno.
2014-12-30
flumen wrote:$$$ wrote:kaja wrote:prikladan za budalu koja tvrdi za državu koja je općepoznato preskupa sa ogromnim porezima i ogromnom upravom i postoji samo radi sebe i servisiranja uhljeba da je isto kao njemačkoj$$$ wrote:
tako da ne seri više..
nije stvar u visokim porezima - jer svaki porez mozes mimoici - nego u stabilnosti poreznog sustava. uglavnom se moze predvidjeti sve sto ti treba za smanjivanje poreza i to u Njemackoj funkcionira.
naopako shvaćaš ulogu poreza, nije im cilj stabilnost socijalnog sustava, nego sprječavanje rasta cijena rada, smanjenje potrošnje itd.
iz pozicije vlasti porez ima sasvim drugu ulogu od onog kako ga ti kao radnik doživljavaš
slično kao i kod banaka, za tebe je tvoja štednja prihod, dok je za banku ona trošak, a kredit je za banku zarada dok je tebi trošak
tako država, porezima kontrolira cijene na tržištu, inflaciju itd., ne financirate njen rad koliko god to vjerovali
Guest- Guest
Ne nego porezna uprava$$$ wrote:AssadNaPodmornici wrote:kid wrote:
većina ljudi koliko znam ide ovdje računati..
https://www.brutto-netto-rechner.info
2700 brutto = 2000 netto €
u RH
3800 brutto =2000netto
tebi je index.hr ispro mozak
Kermit-
2014-04-17
prekovremeno, rad ndejeljom, blagdanom etc.veber wrote:naravno da nisu.$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
s tim da ti poslodavaoc isplati 13u, a neki i 14u plaću.
gablec
godišnji
djeca
bračni partner
sve je plaćeno.
Kermit-
2014-04-17
veber wrote:naravno da nisu$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
jedino je PDV niži
Last edited by $$$ on 19/6/2018, 14:10; edited 1 time in total
Guest- Guest
ne, totalno krivo, to da država porezima kontrolira inflaciju, totalno žestoka glupost.
država porezima financija uhljebe, a porezi na inflaciju djeluju u dva smjera
1)sami novi porez diže cijene, dakle veći PDV , skuplje robe i usluge, veća inflacija
2)veći porez - veće cijene, a to često znači pad potrošnje i zaposlenosti, što onda dovodi i do pada cijene jer pada potražnja
porezi zbog 1 i 2 , nisu sredstvo za kontrolu inflacije, nikakvo, neznam odakle vadiš te teorije, daj mi jednu jebenu referencu..(ionako moran ić ča, par dana, pa ću samo moć na mobitelu čitati :D )
država porezima financija uhljebe, a porezi na inflaciju djeluju u dva smjera
1)sami novi porez diže cijene, dakle veći PDV , skuplje robe i usluge, veća inflacija
2)veći porez - veće cijene, a to često znači pad potrošnje i zaposlenosti, što onda dovodi i do pada cijene jer pada potražnja
porezi zbog 1 i 2 , nisu sredstvo za kontrolu inflacije, nikakvo, neznam odakle vadiš te teorije, daj mi jednu jebenu referencu..(ionako moran ić ča, par dana, pa ću samo moć na mobitelu čitati :D )
PDV im je niži za trećinu. To je najveći porez, i on im je za trećinu manju nego u RH. Porezi na plaće, za iste plaće su im također višestruko manji.$$$ wrote:veber wrote:naravno da nisu$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
A kod nas postoje još stotine trošarina i nameta i gluposti.. zamp, komore, ..
cijena goriva je ista u njemačkoj i RH(ili je minimalna razlika) a razlika u standardu je 3x .. dakle cijena goriva im je 3puta manja na realnu plaću.. itd
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
automobili u njemačkoj su 30% jeftiniji nego u RH.. tehnika isto tako .. jebote ja sa amazona iz njemačke naručujem, i uštedim pun kurac para, kada uziman nešto skuplje
ja naručujem iz kine.AssadNaPodmornici wrote:automobili u njemačkoj su 30% jeftiniji nego u RH.. tehnika isto tako .. jebote ja sa amazona iz njemačke naručujem, i uštedim pun kurac para, kada uziman nešto skuplje
kada mi odvale porez opet je 1/2
2014-12-30
smanji dozivljaje - u Njemackoj Svaki drugi zaposlenik dobije Bozicnicu - po tome sam ja uvijek prviveber wrote:naravno da nisu.$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
s tim da ti poslodavaoc isplati 13u, a neki i 14u plaću.gablecgodišnjidjecabračni partnersveje plaćeno.
Urlaubsgeld je isto san iz prijasnjih desetljeca i velikih firmi
Marendu - donesi sam ili krepaj
djecu mozes valjda i sam napravit
bracnog partnera isto valja sam potrazit - jer ce ti oni dat samo neke kravetine
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Jeftinija je hrana, obuća, odjeća, knjige, transport, željeznice, autoputevi besplatni, ne psotoji stotinu komunalnih nknada, prireza, taksi i čekanje po par godina za nešto što se u rumunjskoj čeka 15 dana, znači ne neusporedivo nego strahota bolje da nisam vidio...AssadNaPodmornici wrote:PDV im je niži za trećinu. To je najveći porez, i on im je za trećinu manju nego u RH. Porezi na plaće, za iste plaće su im također višestruko manji.$$$ wrote:veber wrote:naravno da nisu$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
cijena goriva je ista u njemačkoj i RH(ili je minimalna razlika) a razlika u standardu je 3x .. dakle cijena goriva im je 3puta manja na realnu plaću.. itd
Kermit-
2014-04-17
Bitno je da ih dnevno dvista iseli a za ostalo ćemo lako
Ljudi idu vani radit veće su im plaće duplo čak i kad uključiš da plaćaju podstanarstvo
Ono tražiš posao, nenađeš ovdje tražiš vani i to ti je to
Ljudi idu vani radit veće su im plaće duplo čak i kad uključiš da plaćaju podstanarstvo
Ono tražiš posao, nenađeš ovdje tražiš vani i to ti je to
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:automobili u njemačkoj su 30% jeftiniji nego u RH.. tehnika isto tako .. jebote ja sa amazona iz njemačke naručujem, i uštedim pun kurac para, kada uziman nešto skuplje
kako bi ti popravio izvozno-uvoznu bilancu bez tarifa i carina?
pogledaj svoje starije upise, cijelo vrijeme naglašavaš nužnost pozitivne trgovinske bilance
onda kad država poveća tarife na uvoznu robu ti se čudiš, racionaliziraš da je to kako bi se financiralo uhljebe
Guest- Guest
Kermit wrote:Jeftinija je hrana, obuća, odjeća, knjige, transport, željeznice, autoputevi besplatni, ne psotoji stotinu komunalnih nknada, prireza, taksi i čekanje po par godina za nešto što se u rumunjskoj čeka 15 dana, znači ne neusporedivo nego strahota bolje da nisam vidio..tursko-srspku mafiju ili osobni bankar seoskoj rajfajzen zadruziAssadNaPodmornici wrote:PDV im je niži za trećinu. To je najveći porez, i on im je za trećinu manju nego u RH. Porezi na plaće, za iste plaće su im također višestruko manji.$$$ wrote:veber wrote:naravno da nisu$$$ wrote:u Njemačkoj su porezi viši nego u Hrvatskoj
Kermit-
2014-04-17
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Reforme Vlade: novi porezi...
» Zastava EU neće moći da se vijori bez dozvole vlade Velike Britanije
» Đukanović: Oživjele su ideje o uspostavi velike Srbije, velike Albanije i velike Hrvatske
» Predsjednica Republike u Melbourneu se susrela s guvernericom Viktorije i s predsjednikom Vlade Viktorije, te s predsjednikom Vlade Južne Australije u Adelaideu
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
» Zastava EU neće moći da se vijori bez dozvole vlade Velike Britanije
» Đukanović: Oživjele su ideje o uspostavi velike Srbije, velike Albanije i velike Hrvatske
» Predsjednica Republike u Melbourneu se susrela s guvernericom Viktorije i s predsjednikom Vlade Viktorije, te s predsjednikom Vlade Južne Australije u Adelaideu
» šef ureda potpredsjednice vlade od 2021. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade. Od 2016. do 2019. bi
Page 5 of 7