Upisi u srednje škole, zanati
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Upisi u srednje škole, zanati
u Njemačkoj država razvrstava učenike nakon 4. osnovne i šalje ih u obrtničke škole, ili smjer za gimnazijeAssadNaPodmornici wrote:
nije ovo njemačka, gdje recimo stari obrtnik, pa sina šalje u taj obrt
imaju potpuno drugačije školstvo od nas, nakon 4. osnovne se već ide za struku
Guest- Guest
prvo će popričati sa jednim i drugim, iz razgovora za posao, može se puno toga stjeći.. to jest većina.. većina poslodavaca na takav način selektira.. u razgovoru za posao mogu sa par pitanja provjeriti koliko znaš posao, kako si motiviran, zainteresiran itd..debotoijusto wrote:oces zaposlit tokara sa skolom i 3 certifikata ili matu koji sve zna ?aben wrote:debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:Te glupe zanate možeš naučiti uz par tjedana rada uz čovjeka koji će ti pokazati posao
podcjenjujes zanatske vjestine , pravi zan. obrtnik ti bude rekao da 30 g. radi i dalje ne zna sve
jos veci nauk od zanata je disciplina , ladno vruce kisa 10h./dan alkohol neuredan zivot uvik umoran...
zatim treba imati vjestine odnosa s ljudima i naplate izvrsenih poslova i prstohvat srece da se izdvojis iz gomile slicnih koji prezivljavaju jedva u sivoj zoni HR
i veliš, upisat dicu u skule, jer se to tamo uči?
školstvo je jedna od onih tema kod koje ljudi kolektivno odluču biti...ko da su religiozni
stvari su jednostavne
ako nije siguran, onda će jednom i drugom dati da nešto iztokare.. pa će na temelju toga odlučiti
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
a vjerojatno postoji neki zakon ki govori da moro uzesti ovoga sa skulom:)AssadNaPodmornici wrote:prvo će popričati sa jednim i drugim, iz razgovora za posao, može se puno toga stjeći.. to jest većina.. većina poslodavaca na takav način selektira.. u razgovoru za posao mogu sa par pitanja provjeriti koliko znaš posao, kako si motiviran, zainteresiran itd..debotoijusto wrote:oces zaposlit tokara sa skolom i 3 certifikata ili matu koji sve zna ?aben wrote:debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:Te glupe zanate možeš naučiti uz par tjedana rada uz čovjeka koji će ti pokazati posao
podcjenjujes zanatske vjestine , pravi zan. obrtnik ti bude rekao da 30 g. radi i dalje ne zna sve
jos veci nauk od zanata je disciplina , ladno vruce kisa 10h./dan alkohol neuredan zivot uvik umoran...
zatim treba imati vjestine odnosa s ljudima i naplate izvrsenih poslova i prstohvat srece da se izdvojis iz gomile slicnih koji prezivljavaju jedva u sivoj zoni HR
školstvo je jedna od onih tema kod koje ljudi kolektivno odluču biti...ko da su religiozni
stvari su jednostavne
ako nije siguran, onda će jednom i drugom dati da nešto iztokare.. pa će na temelju toga odlučiti
2014-04-16
NWO wrote:u Njemačkoj država razvrstava učenike nakon 4. osnovne i šalje ih u obrtničke škole, ili smjer za gimnazijeAssadNaPodmornici wrote:
nije ovo njemačka, gdje recimo stari obrtnik, pa sina šalje u taj obrt
imaju potpuno drugačije školstvo od nas, nakon 4. osnovne se već ide za struku
nakon 4. osnove je već gotovo, nema toliko izbora
jer se već do tad može odrediti inteligencija i sposobnost djeteta
Guest- Guest
kod nas dica sa nižim IQom upišu te zanate.. jer nisu imali "bodova" za neku bolju školu.. plus često dica sa lošim ocjenama su i puno agresivnija i nasilnija, pa onda to budu gadni razredi, često ima premlaćivanja u takvim zanatskim školama, nose se noževi, kacavide, itd.. mislim ima i u gimnazijama i ostalim školama malo fightova, dobro je da ima malo borbe, da se djeca malo čeliče, ali ovo sa tim zanatima, tu nebih upisivao djecu čak i da hoće, odjebi od toga..
aben wrote:debotoijusto wrote:oces zaposlit tokara sa skolom i 3 certifikata ili matu koji sve zna ?aben wrote:debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:Te glupe zanate možeš naučiti uz par tjedana rada uz čovjeka koji će ti pokazati posao
stvari su jednostavne
točno, stvori su jednostavne, zaposli bi onoga ki zno roditi.
implicirati da un ki je svrši skulu apriori nešto zno, znoči grubo se poigravati s osobama čije srce ni naviklo na veliki stres
znaju jedan i drugi radit no skola/certifikat je radio na sebi da bude tokar zatim za njega mozes i povuc novac raznih ministarstava i vezat ga za sebe duze vrime
mate sto "sve zna" zna danas ovo a sutra ono ....tako ja gledam na tu problematiku
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
došli smo u paradoks.AssadNaPodmornici wrote:kod nas dica sa nižim IQom upišu te zanate.. jer nisu imali "bodova" za neku bolju školu.. plus često dica sa lošim ocjenama su i puno agresivnija i nasilnija, pa onda to budu gadni razredi, često ima premlaćivanja u takvim zanatskim školama, nose se noževi, kacavide, itd.. mislim ima i u gimnazijama i ostalim školama malo fightova, dobro je da ima malo borbe, da se djeca malo čeliče, ali ovo sa tim zanatima, tu nebih upisivao djecu čak i da hoće, odjebi od toga..
prije par godina išao sam produljit dozvolu za gun.
i pitanje psihijatra; da li bi ga upotrjebili?
pa ne , ne bi. cvijeće s njim sadim.
2014-12-30
aben wrote:aben wrote:u koj srednjoj skuli si ti bi, brende?
Wannabe rasadniku zadarskih Tesli...:)
Tija sam u pomorsku, odgovorili me roditelji, razrednica me nagovarala na gimnaziju, nosila mi prospekte cili osmi razred...uglavnom, tehnicka je isto bila propalitet zivi, ali zato suprotna smjena su bili oni koji su u osmom jos uvijek slovkali, a citati ne znaju dandanas...a niti popraviti ikojeg boga kako triba...
darth_vader-
2014-04-17
krivo gljedoš,debotoijusto wrote:aben wrote:debotoijusto wrote:oces zaposlit tokara sa skolom i 3 certifikata ili matu koji sve zna ?aben wrote:debotoijusto wrote:
stvari su jednostavne
implicirati da un ki je svrši skulu apriori nešto zno, znoči grubo se poigravati s osobama čije srce ni naviklo na veliki stres
znaju jedan i drugi radit no skola/certifikat je radio na sebi da bude tokar zatim za njega mozes i povuc novac raznih ministarstava i vezat ga za sebe duze vrime
mate sto "sve zna" zna danas ovo a sutra ono ....tako ja gledam na tu problematiku
un ki želi naučiti nešto roditi, un rodi, sebe dovodi u situaciju di će nojviše naučiti u nojmanje vrimena,
za rozliku od onoga ki se oslanju na certificiranje;
un se koncentriro na dobianje certiikata uz ča manje učenja. its elementary, my dear
Last edited by aben on 18/6/2018, 20:52; edited 1 time in total
2014-04-16
veber wrote:došli smo u paradoks.AssadNaPodmornici wrote:kod nas dica sa nižim IQom upišu te zanate.. jer nisu imali "bodova" za neku bolju školu.. plus često dica sa lošim ocjenama su i puno agresivnija i nasilnija, pa onda to budu gadni razredi, često ima premlaćivanja u takvim zanatskim školama, nose se noževi, kacavide, itd.. mislim ima i u gimnazijama i ostalim školama malo fightova, dobro je da ima malo borbe, da se djeca malo čeliče, ali ovo sa tim zanatima, tu nebih upisivao djecu čak i da hoće, odjebi od toga..
Certificiranje je poradi pravilnoga i sigurnoga rada. Moj je brat išal u Lovato za plin, bez toga ne bi mogal te cievi spajati. A i u svakom servisu imaš na zidu obješene cetifikate raznih proizvođačah.aben wrote:krivo gljedoš,debotoijusto wrote:aben wrote:debotoijusto wrote:oces zaposlit tokara sa skolom i 3 certifikata ili matu koji sve zna ?aben wrote:
stvari su jednostavne
un ki želi naučiti nešto roditi, un rodi, sebe dovodi u situaciju di će nojviše naučiti u nojmanje vrimena,
za rozliku od onoga ki se oslanju na certificiranje;
un se koncentriro na dobianje certiikata uz ča manje učenja. its elementary, my dear
jasambrend wrote:aben wrote:aben wrote:u koj srednjoj skuli si ti bi, brende?
Tija sam u pomorsku, odgovorili me roditelji, razrednica me nagovarala na gimnaziju, nosila mi prospekte cili osmi razred...uglavnom, tehnicka je isto bila propalitet zivi, ali zato suprotna smjena su bili oni koji su u osmom jos uvijek slovkali, a citati ne znaju dandanas...a niti popraviti ikojeg boga kako triba...
ki smjer?
druga smjena je industrijska?
2014-04-16
lolkaj ti do jutra.Regoč wrote:veber wrote:došli smo u paradoks.AssadNaPodmornici wrote:kod nas dica sa nižim IQom upišu te zanate.. jer nisu imali "bodova" za neku bolju školu.. plus često dica sa lošim ocjenama su i puno agresivnija i nasilnija, pa onda to budu gadni razredi, često ima premlaćivanja u takvim zanatskim školama, nose se noževi, kacavide, itd.. mislim ima i u gimnazijama i ostalim školama malo fightova, dobro je da ima malo borbe, da se djeca malo čeliče, ali ovo sa tim zanatima, tu nebih upisivao djecu čak i da hoće, odjebi od toga..
ali to je činjenica.
idem sadit cvijeće s pištoljem i trba mi dozvola....
2014-12-30
aben wrote:jasambrend wrote:aben wrote:aben wrote:u koj srednjoj skuli si ti bi, brende?
ki smjer?
Elektrotehnika/elektronika...ae druga smjena su bili enolozi...
darth_vader-
2014-04-17
u moje vrime su to bila dvo smjera,jasambrend wrote:aben wrote:jasambrend wrote:aben wrote:aben wrote:u koj srednjoj skuli si ti bi, brende?
ki smjer?
Elektrotehnika/elektronika...ae druga smjena su bili enolozi..
rozlika je bila ko ka uzmeš govno šaku pa ga pomirišeš s jedne, pa s druge strone
2014-04-16
jel ti mjerenja i materijole predovo krmpotić?
2014-04-16
aben wrote:jel ti mjerenja i materijole predovo krmpotić?
Ahaha...sve znas onda...:)
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:aben wrote:jel ti mjerenja i materijole predovo krmpotić?
briga nas, imomo certifikate :B-):
2014-04-16
aben wrote:jasambrend wrote:aben wrote:jel ti mjerenja i materijole predovo krmpotić?
briga nas, imomo certifikate
Odi u kurac...
darth_vader-
2014-04-17
aben wrote:jasambrend wrote:aben wrote:jel ti mjerenja i materijole predovo krmpotić?
briga nas, imomo certifikate
dobar
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Znači najbolje da kupi bosansko prezime, uči se krađi, krunici i javašluku kod nekog bosanaca a onda oženi bosanku i počne raditi u npr u Hrvatkim vodamaAssadNaPodmornici wrote:ne podcjenjuem, nego u moje vrijeme , u te škole su se uspisivala ekipa koja je graničila sa retardacijom, ono u školi radili problem, dobijali ocjenu 2 na poklon, i jedino su mogli upisati zanate..
naravno kada ideš nemotiviran upisati u školu za kuvara ili vodoinstalatera jer jedino si za to imao bodove, normalno da se nećeš baviti time..
niti bih svoju dicu slao, sve da i netko od njih ima želju biti automehaničar, da ide u isti razred sa tom dicom koja su agresivna i glupa i nasilna, rekao bih mu da završi gimnaziju, ili neku 4ogodišnju strukovnu školu, i onda ako želi lako će naučiti popravljati auta sam..
nije ovo njemačka, gdje recimo stari obrtnik, pa sina šalje u taj obrt, pa tamo djeca drugih obrtnika, pa svi imaju iste interese, motivirani su, nisu nasilni i agresivni itd..
usput, "upišite zanat biti će vam bolje" - ne , bolje im je da završe recimo školu za upravnog referenta, ili neki bosanski fakultet i kupe diplomu, i onda preko HDZa se uvale na državnu sisu,
Kermit-
2014-04-17
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Smanjite stres oko upisa srednje škole!
» Bugarska uvodi vojnu obuku u srednje škole
» Ucenici srednje skole dekoliniziraju skolsku knjiznicu
» Longi upiši fakultet i obrazuj se
» Davos: kriza srednje klase
» Bugarska uvodi vojnu obuku u srednje škole
» Ucenici srednje skole dekoliniziraju skolsku knjiznicu
» Longi upiši fakultet i obrazuj se
» Davos: kriza srednje klase
Page 3 of 7