Nema tko raditi, ali ni podizati natalitet
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Nema tko raditi, ali ni podizati natalitet
Sretan? Hm. I da i ne. Zadovoljan sobom? Svakako.Speare Shaker wrote:melkior wrote:Kako god, ja svoju karijeru i obrazovanje ne zahvaljujem Partiji. Ja sam fucking neovisan.Speare Shaker wrote:melkior wrote:Ja sam generacija koja zna kopati vrt, a ima i magisterij iz korporativnog upravljanja.melkior wrote:
Zašto mi? Meni je dobro u oba slučaja. U prvom gradim karijeru u Bruxellesu, u drugom ubijam penzionere, HDZ-ovce i neplaćam poreze.
I nema niti će imati konkretne koristi niti od jednog niti od drugog.
I zbog toga si sretan čovjek?
Blago tebi.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
pa ajde obnovit ce, nes ti 3 generacije, to su samo brojevi, nisu duhovno propali, dapace ovo cak i nije toliko lose iskustvo za nauciti, treba proci i kroz taj stadij. Bar se ne bacaju medjusobno lavovima & tigrovima i smatraju da je to dobra zabava za obiteljski izlazak....RayMabus wrote:Pa normalnomelkior wrote:Točno. Ali u jednom si u pravu; Gotovo da je kasno za radikalne reforme. Već 2020. godine će biti potpuno nepotrebno pričati o bilo kakvim reformama.RayMabus wrote:Glupost se plaća a trenutna glupost koja kruži je ova Buduće generacije će imati više djece jer mi nismo
Gospodo draga ako je sistem ostao isti zašto bi se to desilo?
Zato šta vi tako želite
Jako smiješno
Jedna emancipirana generacija =tri iduće moraju to ispravljat
Evo objašnjenje
Iduća generacija vam je generacija koju su odgojili emanicipirani roditelji, društvo se opire promjenama, dolazi do totalnog kraha nataliteta i pada sistema koji svoj epilog ima u nekakoj vrsti sukoba pa i tu izgine nešto ljudi ali dolazi do promjene sistema
E sad se obnavlja i za to treba tri iduće generacije
A sto se brojeva tice, o cem pricamo tocno i kolikom broju ljudi, i zasto tocno tolikom broju? Mislim ono, mozes imati stabilno drusvo sa 4.5 miljuna ljudi a i sa 2 miljuna. Mozes i sa miljun. Mozes i sa 500 tisuca. Nije cak toliko ni bitno da imamo "ispravnu" dobnu piramidu za uzdrzavanje starije populacije dok se sustav ne ustabili, jer ionako danas mozes sa masinama nadoknaditi manjak mlade rade snage. Samo treba sustav postaviti kako treba sto ce se desit "silom prilika" ako nikako drugacije.Tako da neznam tocno zasto ti vidis problem tu bas ono toliki, mozda mi je nesto promaklo...
Guest- Guest
Nije ,meni ona ok kao osoba ali to je svepismejker wrote:Charry je za sve kriva..divanila je sa Longijem na pepeju jako dugo su šuškali i nekretnine spominjali i nes se od tada Longi poplasio cura da mu ne popale nekretnine,direktno ili indirektno..
To nešto šta je ona htjela ili je umislila da postoji ili će bit ja stvarno nebi ulazija u to, nemogu se ja ispričavat za nešto šta netko sam oće i misli da će druga strana odma skočiti po sistemu ja hoću hop pa ćeš ti zeko sada skočiti
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Roboti su ono tehnološki iskorak, bila je i parna lokomotiva, olakšati će rad, omogućiti lakši život
Koliko je to vezano uz EU kad se Francuska opet neželi odreći kolonija u Africi pa podržava trpačinu
Ideološki sukob Njemačke i Francuske
Koliko je to vezano uz EU kad se Francuska opet neželi odreći kolonija u Africi pa podržava trpačinu
Ideološki sukob Njemačke i Francuske
2014-04-11
Ideja Eiroarabije je De Golova ideja , Francuska plus kolonije
Sad u Njemačkoj AfD se zalaže za robotiku dok je Merkel pijun Francuske
I Nijemci su još uvijek pod paskom radi fašizma inače bi odavno rekli Arapi raus
Sad u Njemačkoj AfD se zalaže za robotiku dok je Merkel pijun Francuske
I Nijemci su još uvijek pod paskom radi fašizma inače bi odavno rekli Arapi raus
2014-04-11
Da bi ta robotizacija bila tema bitna kod ovakvih tema moraš biti industrijski tip zemlje poput Njemačke ili Japana pa onda to smanjuje potrebu za trpanjem one radne snage koju robot zamjeni .... tako da baš kod ovih stvari za Hrvatsku je sporedna tema koja neigra puno
2014-04-11
pa nismo mi toliko losi cak ni u tom tehnoloskom dijelu. Hrvatsku koci ono sto ovdje nazivaju cardak, ne nedostatak intelektualnih kapaciteta za provest robotizaciju...RayMabus wrote:Da bi ta robotizacija bila tema bitna kod ovakvih tema moraš biti industrijski tip zemlje poput Njemačke ili Japana pa onda to smanjuje potrebu za trpanjem one radne snage koju robot zamjeni .... tako da baš kod ovih stvari za Hrvatsku je sporedna tema koja neigra puno
Guest- Guest
Ma nije to nego mi nespadamo u red jako industrijskih zemalja, ono nemaš nit jednu čeličanu nit jednu tvornicu automobilaLeteca Pegla wrote:pa nismo mi toliko losi cak ni u tom tehnoloskom dijelu. Hrvatsku koci ono sto ovdje nazivaju cardak, ne nedostatak intelektualnih kapaciteta za provest robotizaciju...RayMabus wrote:Da bi ta robotizacija bila tema bitna kod ovakvih tema moraš biti industrijski tip zemlje poput Njemačke ili Japana pa onda to smanjuje potrebu za trpanjem one radne snage koju robot zamjeni .... tako da baš kod ovih stvari za Hrvatsku je sporedna tema koja neigra puno
Nemaš šta zamijenit robotima
2014-04-11
U biti ima čeličana u Sisku ali nismo niti na popisu od 50 zemalja proizvođača čelika
Jednostavno nismo neka industrijska sila nit zemlja gdje to sad igra toliko tj robotizacija i trpačina radnom snagom
Jednostavno nismo neka industrijska sila nit zemlja gdje to sad igra toliko tj robotizacija i trpačina radnom snagom
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma nije to nego mi nespadamo u red jako industrijskih zemalja, ono nemaš nit jednu čeličanu nit jednu tvornicu automobilaLeteca Pegla wrote:pa nismo mi toliko losi cak ni u tom tehnoloskom dijelu. Hrvatsku koci ono sto ovdje nazivaju cardak, ne nedostatak intelektualnih kapaciteta za provest robotizaciju...RayMabus wrote:Da bi ta robotizacija bila tema bitna kod ovakvih tema moraš biti industrijski tip zemlje poput Njemačke ili Japana pa onda to smanjuje potrebu za trpanjem one radne snage koju robot zamjeni .... tako da baš kod ovih stvari za Hrvatsku je sporedna tema koja neigra puno
Reindustralizacija zemlje odnosno stabilna radna mjesta u industriji su ključna stavka u demografskoj obnovi.
No, naravno da se mora izbjeći zamka u koju je upala socijalistička Jugoslavija kada je na silu gradila industriju ne na temeljima dugoročne održivosti temeljene na zakonima tržišta nego na ideološkim maglama i grandomanskim projektima koji su imali za cilj postići dovoljnu razinu proizvodnje za vojsku i vojnu opremu strateških sirovina i materijala kako bi se država Jugoslavija i njen jednopartijski režim mogli obraniti od vojnog napada i sa istoka i sa zapada.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:nikome nije palo napamet, možda zaustaviti iseljavanje, ili privući domaću radnu snagu u RH...
recimo iman frenda.. on je prije godinu ipo otišao u njemačku, radio je u hotelu, kao "čistačica muška" te malo majstor za popravke, pa naučio malo jezik sada je konobar.. kasnije možda recepcija kada nauči još malo bolje..
nije lik da zarađuje neku brutalnu lovu, ali ima pokriven smještaj i stan, tako da mu ostane nešto para..
međutim , zašto se nebi malo spustili porezi u RH, pa onda isti taj posao se malo bolje plaćao u RH, a onda još malo zimi riješi posao, i on se komodno može vratiti iz njemačke u RH..
nego nedaj bože da država i poslodavci poreznom politikom, povećaju plaće recimo na 1500€ konobarima, kuvarima, ili 1000€ recepcionerima, ne ne ne .. nego ako nema nikoga za 400-500€ onda uvozi arape
RayMabus wrote:U biti ima čeličana u Sisku ali nismo niti na popisu od 50 zemalja proizvođača čelika
U biti je uvijek bila daleko od bilo kakve profitabilnosti, ali je predstavljala ključnu nadogradnju onoga što se radilo u jeseničkoj, zeničkoj, smederevskoj i skopskoj željezari plus koksari u Bakru (ova posljednja ključna za proizvodnju čelika).
Najvažniji dio u Sisku je bio pogon proizvodnje bešavnih cijevi ključan za proizvodnju artiljerijskih oruđa, tenkovskih topova i slično. Sa padom tržišne održivosti te proizvodnje i presjecanjem poslovnih veza sa srodnim i komplementarnim pogonima u drugim dijelovima bivše države, opstanak sisačke željezare je postao upitan ako ne i neodrživ.
Guest- Guest
Sve je to divno krasno ali plaće u industriji su u Njemačkoj barem dva puta veće pa sad ne znam tko će to ovdje u budućnosti radit
2014-04-11
Ništa od toga neće se dogoditi.melkior wrote:Da, trebalo bi ukinuti 70% ministarstava, državnih agencija i ureda, ukinuti 11 županija i 150 općina, smanjiti porezno opterećenje rada za 30%, trebalo bi priznati da love za mirovine nema i da je lova iz II. mirovinskog stupa nepovratno nestala, itd. To bi bio korak naprijed. Ali onda bi HDZ morao dokinuti samog sebe, a to je nemoguće, a to ne može učiniti ni SDP. Rješenje je ili u oktroiranom gubernatoru iz inozemstva s diktatorskim ovlastima koji će provesti to isto, ili u vojnom i državnom udaru te posljedično, likvidaciji HDZ-a, SDP-a, HNS-a i ukidanja političkog prava glasa umirovljenicima.kaja wrote:Jedine mjere koje bi malo imale smisla je ukinuti naravno 70% uprave i stavljati ono sto bi ostalo u nenaseljene krajeve . Ministarstva ostaviti 4 , sve ostalo ugasiti, zaposlenike nabiti nogom u guzicu ..agencije i ostala tijela preseliti u
Liku, Slavoniju, na otoke . Tako bi mlađe zadržali tamo sigurnim poslom , tamo je dosadno , oni bi se ženili i imali djecu sto prije jer im ništa drugo ne moze odvući pažnju i tako.
pa nije primjena robotike samo u tim sferama. Netrebaju ni biti roboti, mozes i razvijati strojeve koji ljudima olaksavaju posao, pa sa tim strojem 1 covjek moze napraviti isti posao ko i 50 ljudi prije u jednom danu. Znas ti sta jedan rovokopac moze napravit za 8 sati posla? Ono, rupa bez dna...RayMabus wrote:Ma nije to nego mi nespadamo u red jako industrijskih zemalja, ono nemaš nit jednu čeličanu nit jednu tvornicu automobilaLeteca Pegla wrote:pa nismo mi toliko losi cak ni u tom tehnoloskom dijelu. Hrvatsku koci ono sto ovdje nazivaju cardak, ne nedostatak intelektualnih kapaciteta za provest robotizaciju...RayMabus wrote:Da bi ta robotizacija bila tema bitna kod ovakvih tema moraš biti industrijski tip zemlje poput Njemačke ili Japana pa onda to smanjuje potrebu za trpanjem one radne snage koju robot zamjeni .... tako da baš kod ovih stvari za Hrvatsku je sporedna tema koja neigra puno
Dakle nije da se svi poslovi ne bi dali bitno olaksati, cak i ove usluzne djelatnosti koje imamo. Zapravo dalo bi se nase drustvo lijepo urediti, cak i ovako neindustrijalizirano kakvo je, nije ono da bi bili kruha gladni zbog nedostataka mlade radne snage usljed poremecene dobne piramide. Da se to sve liejpo poslozit, samo mi imamo krivi sustav pa se raspada. A uostalom, i industrija se da razviti, pogotovo za domacu potrosnju, a sa ispravnim vodstvom na celu drzave mogli bi biti konkurentni i uspjesni i na svjetskom trzistu. Nismo mi losi, samo krivi sustav i zato se i raspada (uz jos druge vanjske razloge) pa bolje da crkne sto brze...
Guest- Guest
Malo je kasno za preko oporavka ekonomije popravit natalitet, već su odselili i odseljavaće
Znaju svi ovdje šta su radili godinama troškovi života rastu a plaća stoji
Neće ti se baš tako brzo vratiti
Nevjeruju vam više
Znaju svi ovdje šta su radili godinama troškovi života rastu a plaća stoji
Neće ti se baš tako brzo vratiti
Nevjeruju vam više
2014-04-11
uffff uffff..zlocesta cura ta Charry..ima neki mini poslich i odmah pomislila da ce Longija u okove bachiti..RayMabus wrote:Nije ,meni ona ok kao osoba ali to je svepismejker wrote:Charry je za sve kriva..divanila je sa Longijem na pepeju jako dugo su šuškali i nekretnine spominjali i nes se od tada Longi poplasio cura da mu ne popale nekretnine,direktno ili indirektno..
To nešto šta je ona htjela ili je umislila da postoji ili će bit ja stvarno nebi ulazija u to, nemogu se ja ispričavat za nešto šta netko sam oće i misli da će druga strana odma skočiti po sistemu ja hoću hop pa ćeš ti zeko sada skočiti
Guest- Guest
Za radnike će biti bolje kako vrijeme ide, iduće godine će iselit nešto plus negativni prirodni prirast ono sve skupa oko 50 tisuća ljudi a tako će i iduće isto a iseljavaju i s Balkana jer zapadnoj Europi treba radne snage pa onda ako ne platiš radnika nećeš ga ni imat
Natalitet je skroz druga priča jer tu ide totalni krah sistema
Natalitet je skroz druga priča jer tu ide totalni krah sistema
2014-04-11
Više me sad zanima natalitet jer koliko vidim negdje oko 2022 to pada ispod trideset tisuća
Sad je oko 36 tisuća ali nam dolaze generacije kojih je brojčano manje
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/ALARMANTNI-PODACI-U-Hrvatskoj-2017.-negativni-prirodni-prirast-rekordnih-17.614-vise-umrlih-nego-rodenih
Samo gledam kako ih panika hvata, moraju sve više para izdvajati za porodiljne a ekstremna desnica jača
Ja mislim da će ti uhljebi duplo platiti svaki dinar koji su nama uzeli ubacujući nam žene na tržište rada da nama muškima snize cijenu rada i stave nas pod kontrolu
Sad je oko 36 tisuća ali nam dolaze generacije kojih je brojčano manje
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/ALARMANTNI-PODACI-U-Hrvatskoj-2017.-negativni-prirodni-prirast-rekordnih-17.614-vise-umrlih-nego-rodenih
Samo gledam kako ih panika hvata, moraju sve više para izdvajati za porodiljne a ekstremna desnica jača
Ja mislim da će ti uhljebi duplo platiti svaki dinar koji su nama uzeli ubacujući nam žene na tržište rada da nama muškima snize cijenu rada i stave nas pod kontrolu
2014-04-11
Evo kaže Plenkovic da oni daju iz proračuna 1,9 milijarde kuna za demografsku obnovu
Budeš ti to digao na pet miljardi tamo oko 2022
Budeš ti to digao na pet miljardi tamo oko 2022
2014-04-11
Emancipacija je skupa gospodo draga ima da gaće sa vas skinem ha ha ha
2014-04-11
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Karamarko: Stranka koja nema novca ne može ni raditi
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» Pitam ja dalje gospodina na telefonu je li mu se javio tko na oglas? - Ma nema ništa, Hrvati ne žele raditi, samo se žale.
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» prvo se slizali s putinom a unda udrili poreze podizati
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» Pitam ja dalje gospodina na telefonu je li mu se javio tko na oglas? - Ma nema ništa, Hrvati ne žele raditi, samo se žale.
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» prvo se slizali s putinom a unda udrili poreze podizati
Page 5 of 6