Nema tko raditi, ali ni podizati natalitet
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Nema tko raditi, ali ni podizati natalitet
Pa predlažu useljavanje
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/551869/nema-tko-raditi-ali-ni-podizati-natalitet-je-li-nas-jedini-spas-u-ovoj-mjeri-koju-zagovaraju-ugledni-strucnjaci
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/551869/nema-tko-raditi-ali-ni-podizati-natalitet-je-li-nas-jedini-spas-u-ovoj-mjeri-koju-zagovaraju-ugledni-strucnjaci
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Nema tko raditi, ali ni podizati natalitet
Da dižu natalitet?
Serbinho-3- Posts : 27691
2014-08-25
Da rade za kikiriki, brige njih za natalitet, njima triba robova
2014-04-11
imam i ja jedan dobar predlog
plansko naseljavanje imigranata i zaposljavanje na mjesta strucnjaka, a nase strucnjake i ostale uhljebe poslat na sezonski rad u turizmu
tako ce se dobit radna snaga koja ce vrlo rado prihvatit te poslove strucnjaka a i ovi zabrinuti strucnjaci ce konacno moc ucinit nesto konkretno za spas turizma i ekonomije
plansko naseljavanje imigranata i zaposljavanje na mjesta strucnjaka, a nase strucnjake i ostale uhljebe poslat na sezonski rad u turizmu
tako ce se dobit radna snaga koja ce vrlo rado prihvatit te poslove strucnjaka a i ovi zabrinuti strucnjaci ce konacno moc ucinit nesto konkretno za spas turizma i ekonomije
najjače je , kao nema tko raditi u turizmu, treba useljavati radnike radi turizma, da je tu najbolje .. kao da je lagano počet raditi u turizmu.. svaki malo bolji plaćeni posao u turizmu gdje bi zarađivao malu bolju plaću, moraš se u toj branši u turizmu specijalizirati barem 3-4 sezone, da bi došao do pristojne love.. nemože neki kanibal iz afrike , odmah postati top konobar, top kuhar, top skiper, šef recepcije, šef prodaje u agenciji, vodič koji zna lokalnu povjest/priča 3strana jezika, šef restorana, itd.. kako da ne, te bolje poslove rade uglavnom domaći ljudi, nema stranaca u tom poslu, izuzev nešto sitno stranih kuvara i konobara što sam upozna..
te bolje plaćene
te bolje plaćene
A jesu stručnjaci, velike pameti reč triba useljavat kad nema domaće radne snage, to baš tribaš bit magistar
2014-04-11
stranci koji dolaze uglavnom rade gadne poslove što više hrvati nerade.. čistačice, , pomoćni kuhari, šankeri.. to su poslovi koji se sada plaćaju 4000kn, možda 4500kn ... sa 4500kn u 5mjeseci, to je malo za preživjeti ostatak godine u RH.. mogu jedino uvesti nekog egipćanina sa iskustvom, dati mu smještaj, i neka on bude pomoćnik na šanku, ili čistačica, i onda ovoga sa 600€ plaće, kasnije deportirati, jer para za ostati u RH nema za ostatak godine.. a ostatak godine nema posla, uglavnom ono malo posla što ima, pograbe domaći
Pa sine tko će njima plaćati smještajAssadNaPodmornici wrote:najjače je , kao nema tko raditi u turizmu, treba useljavati radnike radi turizma, da je tu najbolje .. kao da je lagano počet raditi u turizmu.. svaki malo bolji plaćeni posao u turizmu gdje bi zarađivao malu bolju plaću, moraš se u toj branši u turizmu specijalizirati barem 3-4 sezone, da bi došao do pristojne love.. nemože neki kanibal iz afrike , odmah postati top konobar, top kuhar, top skiper, šef recepcije, šef prodaje u agenciji, vodič koji zna lokalnu povjest/priča 3strana jezika, šef restorana, itd.. kako da ne, te bolje poslove rade uglavnom domaći ljudi, nema stranaca u tom poslu, izuzev nešto sitno stranih kuvara i konobara što sam upozna..
te bolje plaćene
Pa jel kužiš ti da je sezona šest mjeseci a da ostatak godine ovi moraju negdi i od nečega živit jbte
2014-04-11
nikome nije palo napamet, možda zaustaviti iseljavanje, ili privući domaću radnu snagu u RH...RayMabus wrote:A jesu stručnjaci, velike pameti reč triba useljavat kad nema domaće radne snage, to baš tribaš bit magistar
recimo iman frenda.. on je prije godinu ipo otišao u njemačku, radio je u hotelu, kao "čistačica muška" te malo majstor za popravke, pa naučio malo jezik sada je konobar.. kasnije možda recepcija kada nauči još malo bolje..
nije lik da zarađuje neku brutalnu lovu, ali ima pokriven smještaj i stan, tako da mu ostane nešto para..
međutim , zašto se nebi malo spustili porezi u RH, pa onda isti taj posao se malo bolje plaćao u RH, a onda još malo zimi riješi posao, i on se komodno može vratiti iz njemačke u RH..
nego nedaj bože da država i poslodavci poreznom politikom, povećaju plaće recimo na 1500€ konobarima, kuvarima, ili 1000€ recepcionerima, ne ne ne .. nego ako nema nikoga za 400-500€ onda uvozi arape
e, al ako nabave certifikat u zmijavcima...eto njih na 40000 knAssadNaPodmornici wrote:najjače je , kao nema tko raditi u turizmu, treba useljavati radnike radi turizma, da je tu najbolje .. kao da je lagano počet raditi u turizmu.. svaki malo bolji plaćeni posao u turizmu gdje bi zarađivao malu bolju plaću, moraš se u toj branši u turizmu specijalizirati barem 3-4 sezone, da bi došao do pristojne love.. nemože neki kanibal iz afrike , odmah postati top konobar, top kuhar, top skiper, šef recepcije, šef prodaje u agenciji, vodič koji zna lokalnu povjest/priča 3strana jezika, šef restorana, itd.. kako da ne, te bolje poslove rade uglavnom domaći ljudi, nema stranaca u tom poslu, izuzev nešto sitno stranih kuvara i konobara što sam upozna..
te bolje plaćene
E to je toAssadNaPodmornici wrote:stranci koji dolaze uglavnom rade gadne poslove što više hrvati nerade.. čistačice, , pomoćni kuhari, šankeri.. to su poslovi koji se sada plaćaju 4000kn, možda 4500kn ... sa 4500kn u 5mjeseci, to je malo za preživjeti ostatak godine u RH.. mogu jedino uvesti nekog egipćanina sa iskustvom, dati mu smještaj, i neka on bude pomoćnik na šanku, ili čistačica, i onda ovoga sa 600€ plaće, kasnije deportirati, jer para za ostati u RH nema za ostatak godine.. a ostatak godine nema posla, uglavnom ono malo posla što ima, pograbe domaći
Oni misle da će ovi šest mjeseci kad nije sezona ući u neki ormar i tu spavati do iduće sezone
2014-04-11
Drago mi je da su konačno priznali da nema tko podizati natalitet zato sam otvorio temu a ne radi priče o turizmu
Ovo je korak naprijed priznanje da nema tko podizati natalitet
Idemo dalje
Idemo dalje
2014-04-11
Evo čak su i u Bosni ovaj članak prenijeli ali pod zanimljivim naslovom
https://www.klix.ba/biznis/ekonomista-danijel-nestic-hrvatska-je-dugo-iskoristavala-bazen-radne-snage-u-bih/180617035
https://www.klix.ba/biznis/ekonomista-danijel-nestic-hrvatska-je-dugo-iskoristavala-bazen-radne-snage-u-bih/180617035
2014-04-11
onda dovest filipinkeRayMabus wrote:Drago mi je da su konačno priznali da nema tko podizati natalitet zato sam otvorio temu a ne radi priče o turizmu
Idemo dalje
nisam sreo napadnijih cura od njih
ne trebas se nista trudit,
ako joj se svidis eto nje tebi dok si reko cakija
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
Filipinke su ti brak iz interesa za starije momke da se ima tko brinit za njih pod stare dane, nije baš da je to pronatalitet uvijek jer ne traže to tj potomstvo nije ključna stavka
Ono tu može biti djece a i nemora , nežene ih radi pravljenja djece nego da se ima tko brinit za njih pod stare dane
Ono tu može biti djece a i nemora , nežene ih radi pravljenja djece nego da se ima tko brinit za njih pod stare dane
2014-04-11
otkud ti znas sto ih zeneRayMabus wrote:Filipinke su ti brak iz interesa za starije momke da se ima tko brinit za njih pod stare dane, nije baš da je to pronatalitet uvijek jer ne traže to tj potomstvo nije ključna stavka
jel to i ti gledas u fildzan
uostalom ko kaze da ih nece i mladi momci zenit
osim toga djeca se zalome a filipinke su obiteljske zene, vole djecu
prckov- Posts : 34561
2014-04-19
a bome ako odes u krevet sa filipinkom ozenit ces je i da neces
Pa može i mlađi ali nije ti ta priča evo došle Filipinke pa navali narode
Malo smanji postoje ipak i razlozi zašto netko oće baš taj tip supruge
Malo smanji postoje ipak i razlozi zašto netko oće baš taj tip supruge
2014-04-11
To ti muškog nezanima šta ove vole djecu kad je brak iz interesaprckov wrote:otkud ti znas sto ih zeneRayMabus wrote:Filipinke su ti brak iz interesa za starije momke da se ima tko brinit za njih pod stare dane, nije baš da je to pronatalitet uvijek jer ne traže to tj potomstvo nije ključna stavka
jel to i ti gledas u fildzan
uostalom ko kaze da ih nece i mladi momci zenit
osim toga djeca se zalome a filipinke su obiteljske zene, vole djecu
Vole i ove domaće djecu
2014-04-11
Filipinke su na cijeni jer su uslužne
To je ono šta te starije momke zanima, da se ima koja brinit za njega pod stare dane a ne djeca
Da je to njega zanimalo napravio bi prije
To je ono šta te starije momke zanima, da se ima koja brinit za njega pod stare dane a ne djeca
Da je to njega zanimalo napravio bi prije
2014-04-11
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Karamarko: Stranka koja nema novca ne može ni raditi
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» Pitam ja dalje gospodina na telefonu je li mu se javio tko na oglas? - Ma nema ništa, Hrvati ne žele raditi, samo se žale.
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» prvo se slizali s putinom a unda udrili poreze podizati
» Domaći majstori otišli na Zapad, a sad nam nema tko raditi: traži se 12 tisuća stranih radnika!
» Pitam ja dalje gospodina na telefonu je li mu se javio tko na oglas? - Ma nema ništa, Hrvati ne žele raditi, samo se žale.
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» prvo se slizali s putinom a unda udrili poreze podizati
Page 1 of 6