Ako ne želite da Hrvatska postane gostionica, a Hrvati sluge, sutra izađite na ulice
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ako ne želite da Hrvatska postane gostionica, a Hrvati sluge, sutra izađite na ulice
Gnječ wrote:
imaš samo tri roda muški, ženski i srednji rod. morat ćemo mijenjat kompletnu gramatiku?
Vučetić oduševio govorom o Istanbulskoj: Pogledajte video
Temeljna odlika ljudskog bića da razumom spoznaje, da slobodom odlučuje i da nenasilno djeluje. Ova treća kategorija je sadržana u Istanbulskoj konvenciji i njenoj ratifikaciji. A da bismo ratificirali tu Istanbulsku konvenciju trebamo prvo krenuti od ovog razumskog i slobodnog. A sad ću vam reći što je to razumsko. Govorili smo o tome da je rod odvojen od spola. No, to nije prvo odvajanje. Pogledajmo logički i ontološki, to nitko nije spominjao. Pozivali su se na prirodni red, na prirodni zakon, ali su tu kolege nažalost izbjegli zakon logike. A tad nemamo prirodni red nego imamo prirodni nered i logičku nezakonitost. Reći ću vam što to znači. U logici i filozofiji postoji nešto što se naziva supstancija, biće u sebi. Biće koje postoji u sebi je čovjek. Ili ako hoćete da još uključimo i ženu, i čovječica. Čovjek je prvo ono biće koje ne smijemo od nikoga odvajati. Nakon toga, tom biću pridajemo neko određenje – to je spol. Nakon toga, tom određenju pridajemo sljedeće određenje – a to je rod. Mi bez čovjeka ne možemo imati spol. Ontologija spola je laž, ontologija roda je laž. Nasilje je laž. Svijet u kojem se odigrava nasilje nije svijet vjere, to je svijet mrtvih bogova. Te mrtve bogove je u svijet unio nasilnik. Onaj tko pretuče ženu u svijet je unio mrtvog boga. Onaj tko siluje dijete, u dječji svijet je unio mrtvog boga. Zbog čega? Zato što je dokinuo vrijednost u sebi. Ovo je uistinu dokument gdje se mi civilizacijski određujemo hoćemo li pripadati svijetu u kojem se poštuju ljudska prava, a tu pripadaju i religijska prava, a to su prava živog boga - rekao je Vučetić.
https://www.24sata.hr/news/vucetic-odusevio-govorom-o-istanbulskoj-pogledajte-video-568977
treba slušat filozofe, oni znaju najbolje
genetičari, biolozi, doktori medicine nemaju pojma, njihova ontologija roda i spola je laž
spol se pridodaje biću koje postoji u sebi, a to je čovjek
Guest- Guest
Re: Ako ne želite da Hrvatska postane gostionica, a Hrvati sluge, sutra izađite na ulice
Jbg njima su ipak glave na ramenima..ziher je ziher..nije im do mucenistvadebotoijusto wrote:[size=33]Cijena leta Split-Helsinki iznosi 61 euro.[/size]kofein wrote:Debo, pozdravio te Olof Palme. Taj je bio još napredniji od Finca, biciklom se kao premijer vozao po ŠveCkoj dok ga nije srušilo namrtvo s istog.
[size=33]a pretila svaki tjedan izmjesta ured uz famfare a don anemijo s 2x podbratka blindiranim vozilom do vladina aviona ... to mi hoces reci samo na drugoj temi ?[/size]
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Ja da sam tamo ja bih se pridružio svakom protestu koji stoji na pozicijama suverenizma.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
...pa eto bili takvi u st i zg ovih dana..pa proglaseni od nesuverenista i 'naprednih'..kao 'misli 19 stoljeca'.. a slomilo ih ono prekrizeno EU...te za hrvatsku kao suverenuRingo10 wrote:Ja da sam tamo ja bih se pridružio svakom protestu koji stoji na pozicijama suverenizma.
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Počinje mi se vraćati nada u Hrvatsku i Hrvate kao narod.vuksadinare wrote:...pa eto bili takvi u st i zg ovih dana..pa proglaseni od nesuverenista i 'naprednih'..kao 'misli 19 stoljeca'.. a slomilo ih ono prekrizeno EU...te za hrvatsku kao suverenuRingo10 wrote:Ja da sam tamo ja bih se pridružio svakom protestu koji stoji na pozicijama suverenizma.
Ne mislim ja da treba uništiti EU, integracije su OK, ali nikakva superdržava koja guši prava država i naroda posbice onih malih.
EU treba radikalno reformirati.
Valjda je svakome normalnome jasno da nikome ne treba kapitalističko-liberalna verzija bivšeg SSSRa.
Svjedoci smo procesa pretvaranja takve tvorevine u golu tiraniju.
Normalna ekonomska integracija na bazi interesa i da svaka zemlja odluči šta će i kako će.
Bez hegemonije, nametanja i maltretiranja.
A tih slugana koji se vade na tobožnju civliziranost uvijek je bilo i treba ih odjebat.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
kofein wrote:Debo, pozdravio te Olof Palme. Taj je bio još napredniji od Finca, biciklom se kao premijer vozao po ŠveCkoj dok ga nije srušilo namrtvo s istog.
Nije ga srušilo s bicikla. Ubijen je kad se sa svojom ženom pješice vraćao iz kina. Bez zaštite tjelohranitelja, kao i obično, naravno. Preminuo je na jako napredan način.
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Počinje mi se vraćati nada u Hrvatsku i Hrvate kao narod.vuksadinare wrote:...pa eto bili takvi u st i zg ovih dana..pa proglaseni od nesuverenista i 'naprednih'..kao 'misli 19 stoljeca'.. a slomilo ih ono prekrizeno EU...te za hrvatsku kao suverenuRingo10 wrote:Ja da sam tamo ja bih se pridružio svakom protestu koji stoji na pozicijama suverenizma.
Ne mislim ja da treba uništiti EU, integracije su OK, ali nikakva superdržava koja guši prava država i naroda posbice onih malih.
EU treba radikalno reformirati.
Valjda je svakome normalnome jasno da nikome ne treba kapitalističko-liberalna verzija bivšeg SSSRa.
Svjedoci smo procesa pretvaranja takve tvorevine u golu tiraniju.
Normalna ekonomska integracija na bazi interesa i da svaka zemlja odluči šta će i kako će.
Bez hegemonije, nametanja i maltretiranja.
A tih slugana koji se vade na tobožnju civliziranost uvijek je bilo i treba ih odjebat.
slažem se, mi ne trebamo izlaziti iz EU, ni orbanu to ne pada na pamet, samo se trebamo udružiti sa zemljama srednje europe koje sad uključuju i austriju koja se lagano vraća na svoje mjesto kao katolibanska zemlja i vršiti pritisak na debile sa sjevera
marcellus wrote:
slažem se, mi ne trebamo izlaziti iz EU, ni orbanu to ne pada na pamet, samo se trebamo udružiti sa zemljama srednje europe koje sad uključuju i austriju koja se lagano vraća na svoje mjesto kao katolibanska zemlja i vršiti pritisak na debile sa sjevera
Višegradska skupina jača, povećava joj se utjecaj, posebno sa novom pozicijom Austrije, i bilo bi potpuno sumanuto ne iskoristiti ovaj zamah u svrhu promocije određene ideologije, politike i vrijednosti općenito. Uskoro im EK neće moći nanijeti baš nikakvu štetu.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ako Hrvatska postane svjetski prvak ću..
» DOK HRVATI prosvjeduju samo putem društvenih mreža, u drugim zemljama zbog korupcije se izlazi na ulice.
» Zoki:'Hrvatska sutra moze podici optuznicu protiv Vucica'
» Ono što je danas Lika, to je sutra Hrvatska - pustoš u kojoj će ostati samo HDZ
» kad laz postane norma istina postane revolucionarno djelo
» DOK HRVATI prosvjeduju samo putem društvenih mreža, u drugim zemljama zbog korupcije se izlazi na ulice.
» Zoki:'Hrvatska sutra moze podici optuznicu protiv Vucica'
» Ono što je danas Lika, to je sutra Hrvatska - pustoš u kojoj će ostati samo HDZ
» kad laz postane norma istina postane revolucionarno djelo
Page 3 of 3