PISMO IZ NORVEŠKE
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: PISMO IZ NORVEŠKE
Da,ali ja sam svaki dan na baušteli. Na skeli,na mješalici,na krovu...Pinochet wrote:
javlja se osoba koja je otišla u penziju sa 40ak godina i parazitira dok ti mladi koje vrijeđaš zarađuju i za sebe, i gazdu, i državu i vas 1.2milijuna lažnih penzionera gdje 80% vas nije zaradilo mirovinu
Lijen nisam,to mi svak priznaje.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Pa i ne baš. Kako onaj Slavonac iz Levanjske Varoši ima koristi od sezonePinochet wrote:cijela RH živi od sezone. šta misliš odakle zagrebu novac za pokrivanje -7 milijardi € deficit i razlika uvoza izvoza?jastreb wrote:Vi u Dalmaciji,pardom u Hrvatskom primorju živite samo za sezonu,ali dobro je i to. U Slavoniji ili Moslavini toga nema.
Koristi sredstva iz budžeta koji se ponajprije puni od turizma u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji.
Guest- Guest
pa nisi, ali tih tvojih recimo 1500kn , ne pada sa neba.. tebi i drugih 1,2milijuna penzića, gdje većina je otišla u ranije ili čak lažne invalidske penzije.jastreb wrote:Da,ali ja sam svaki dan na baušteli. Na skeli,na mješalici,na krovu...Pinochet wrote:
javlja se osoba koja je otišla u penziju sa 40ak godina i parazitira dok ti mladi koje vrijeđaš zarađuju i za sebe, i gazdu, i državu i vas 1.2milijuna lažnih penzionera gdje 80% vas nije zaradilo mirovinu
Lijen nisam,to mi svak priznaje.
a u RH je ostalo svega 800 000 ljudi koji rade u privatnom sektoru i pune proračun.. jedan takav kojeg vrijeđaš , mora zaraditi sebi plaću, gazdi plaću, državu nadmiriti, nadmirit još 1uhljeba i 1penzića.
i onda se ekipa čudi, zašto ljudi iseljavaju.. čak i kada radiš, radi se većina poslova za 3000-4000kn, dok nadmiriš toliko parazita, normalno da sa 3000-4000kn nemozes ništa.
Guest- Guest
pa koliko znam svatko ko radi u norveskoj u periodu od pet godina ima zajamcenu penziju od nekih 500 ojra sto je dobar dinar ...netka me me neko ispravi ako grijesim ...
EstebanEnrique-
2014-04-16
Strašno koliko možeš sratjastreb wrote:Znaš li da su neki desnohrvati predlagali da se ime Dalmacija kad god može izbjegava i koristi termin Hrvatsko primorje?debotoijusto wrote:[size=46] mi smo još uvijek Hrvati, Dalmatinci i Podgorani prije svega", [/size]
2014-04-15
Ne. Istina. Potvrdili i neki forumaši i kao glavnog naveli Franceka.n_razbojnik wrote:Strašno koliko možeš sratjastreb wrote:Znaš li da su neki desnohrvati predlagali da se ime Dalmacija kad god može izbjegava i koristi termin Hrvatsko primorje?debotoijusto wrote:[size=46] mi smo još uvijek Hrvati, Dalmatinci i Podgorani prije svega", [/size]
2014-04-22
Jamačno...zidić diskusije...pa baš hrvatsko Primorje koje kao takvo postoji od corpus separatumajastreb wrote:Ne. Istina. Potvrdili i neki forumaši i kao glavnog naveli Franceka.n_razbojnik wrote:Strašno koliko možeš sratjastreb wrote:Znaš li da su neki desnohrvati predlagali da se ime Dalmacija kad god može izbjegava i koristi termin Hrvatsko primorje?debotoijusto wrote:[size=48] mi smo još uvijek Hrvati, Dalmatinci i Podgorani prije svega", [/size]
2014-04-15
Ne. Tu sam ja pogriješio. Južna Hrvatska.n_razbojnik wrote:Jamačno...zidić diskusije...pa baš hrvatsko Primorje koje kao takvo postoji od corpus separatumajastreb wrote:Ne. Istina. Potvrdili i neki forumaši i kao glavnog naveli Franceka.n_razbojnik wrote:Strašno koliko možeš sratjastreb wrote:Znaš li da su neki desnohrvati predlagali da se ime Dalmacija kad god može izbjegava i koristi termin Hrvatsko primorje?debotoijusto wrote:[size=48] mi smo još uvijek Hrvati, Dalmatinci i Podgorani prije svega", [/size]
2014-04-22
jastreb wrote:Vi u Dalmaciji, živite samo za sezonu,ali dobro je i to. U Slavoniji ili Moslavini toga nema.
RH čeka sezonu jer živi od turizma i zarade u Dalmaciji, Istri ......
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
jastreb wrote:Znaš li da su neki desnohrvati predlagali da se ime Dalmacija kad god može izbjegava i koristi termin Hrvatsko primorje?debotoijusto wrote: mi smo još uvijek Hrvati, Dalmatinci i Podgorani prije svega",
Aj plesni se...
darth_vader-
2014-04-17
dalmacija je ionako neprecizan povijesni pojam.
jo predložin da dalmacija bude samo bivši mletački acquisto vecchio, da se izključe morlački i srbski kroj, i naravski, da se provede mirno razdruživanje od hrvatske.
jo predložin da dalmacija bude samo bivši mletački acquisto vecchio, da se izključe morlački i srbski kroj, i naravski, da se provede mirno razdruživanje od hrvatske.
2014-04-16
aben wrote:dalmacija je ionako neprecizan povijesni pojam.
Nemam nikakvih problema s tim da se umjesto regionalni koriste zemljopisni znakovi
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Dalmacija vam je inače puno širi pojam ako ćete gledati pravo cijela današnja zapadna Hercegovina i sve ono gore iza Dinare
Dalmate su središnje pleme s kojim su se doseljenic Hrvati stopili i osnovali Primorsku Hrvatsku tj prvu Hrvatsku
Dalmate je i rimska provincija no rimljani su imali toliko problema s njima da su morali teritorij nazvat Dalmacija da ne bude pobuna
To je malo veća horda tu nego šta se obično misli
Dalmate su središnje pleme s kojim su se doseljenic Hrvati stopili i osnovali Primorsku Hrvatsku tj prvu Hrvatsku
Dalmate je i rimska provincija no rimljani su imali toliko problema s njima da su morali teritorij nazvat Dalmacija da ne bude pobuna
To je malo veća horda tu nego šta se obično misli
2014-04-11
Ta ilirska plemena pa ih se nabraja pa onda kao i Dalmate pa eto to je to, nitko neproučava veličinu tih plemena
Daorsi helenizirano ilirsko pleme ,grad i šira okolica dakle Grci ušli u Neretvu i napravili malu koloniju i to je kao pleme
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Daorson
I onda ih Dalmate pomela jer su Dalmate centralno najveće pleme
Daorsi helenizirano ilirsko pleme ,grad i šira okolica dakle Grci ušli u Neretvu i napravili malu koloniju i to je kao pleme
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Daorson
I onda ih Dalmate pomela jer su Dalmate centralno najveće pleme
2014-04-11
Salona današnji Solin je luka i prije dolaska Rimljana
Grčka luka i Delmati
Da bi Rim dobio to pleme iskoristio je diplomaciju na kraju : to će biti rimska provincija ali Dalmacija i eto aj može tako onda
.
Tomislav i Delminium Tomislavgrad to je centar Delmata u smislu plemenski centar jer ih je bilo puno jel to je jednostavno veliko centralno pleme
Znači službenim postsjanjem vladarem tu on je ujedno i kralj Delmata
.
To je savez
Grčka luka i Delmati
Da bi Rim dobio to pleme iskoristio je diplomaciju na kraju : to će biti rimska provincija ali Dalmacija i eto aj može tako onda
.
Tomislav i Delminium Tomislavgrad to je centar Delmata u smislu plemenski centar jer ih je bilo puno jel to je jednostavno veliko centralno pleme
Znači službenim postsjanjem vladarem tu on je ujedno i kralj Delmata
.
To je savez
2014-04-11
Tomislav inače ima titulu kralj Hrvata i regije Dalmacije.
Bizant tj istočno carstvo je cijeli taj prostor zvao svojom regijom Dalmacija tj isto ko i Rim jer oni i jesu rimljani samo istočni.
Do 1000 godine je ta provincija bila, glavni grad Zadar.
...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_(theme)
Bizant tj istočno carstvo je cijeli taj prostor zvao svojom regijom Dalmacija tj isto ko i Rim jer oni i jesu rimljani samo istočni.
Do 1000 godine je ta provincija bila, glavni grad Zadar.
...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dalmatia_(theme)
2014-04-11
Posli Turci navalili pa eto kao ta granica između bosanskoga vilajeta i ovo vamo pa kao Dalmacija uski pojas uz more
Samo za one koji misle da je granica zid.
To ti je malo širi pojam
Samo za one koji misle da je granica zid.
To ti je malo širi pojam
2014-04-11
Uglavnom nije se puno nešto promijenilo ni nakon dva tisućljeća i kusur
Točno vidiš po tim plemenima gdje je čije
Od Neretve zapadno i dinarsko gorje plus dole na jugu istočni dio Hercegovine
Pa istočna Hercegovina je Zahumlje tj drugo pleme
Centralna Bosna treće pleme
Nakon dva tisućljeća i kusur ono točno takva podjela
Delmati su vam inače zona zapadna obala Neretve pa sve vamo dinarsko gorje i onda do obale
Točno vidiš po tim plemenima gdje je čije
Od Neretve zapadno i dinarsko gorje plus dole na jugu istočni dio Hercegovine
Pa istočna Hercegovina je Zahumlje tj drugo pleme
Centralna Bosna treće pleme
Nakon dva tisućljeća i kusur ono točno takva podjela
Delmati su vam inače zona zapadna obala Neretve pa sve vamo dinarsko gorje i onda do obale
2014-04-11
Kad su Hrvati ovamo dolazili a to je upravo teritorij plemena Delmati tj ova jedna grupa Hrvata onda je to drugi val seobe ovamo jer je prvi bio trideset godina prije kad su Avari i Slaveni razvalili Salonu i sve ovo ovamo
Među tim Slavenima očito su bili i Hrvati i onda u tih trideset godina ovi su se valjda poriječkali sa Avarima i ostali tu
Delmati su bilo pod rimljanima koji su ih jezično asimilirali dakle Hrvati nikakve veze nemaju s tim šta njihov osnovni jezik od ilirskih plemena nije bio rasprostranjen
Pošto su stoljećima prije tu Goti i drugi provaljivali pa na kraju Avari i Slaveni te Delmate su jedva dočekali da netko dođe pa da sklopi mir
Druga stvar zašto se simbioza tako brzo desila je i između ostaloga jer su oni stalno bili pod tuđom upravom tj Rimom i drugo i u suštini sama kneževina Hrvatska je samostalna na njihovom području tako da su oni preko nje dobili svoju državu
Među tim Slavenima očito su bili i Hrvati i onda u tih trideset godina ovi su se valjda poriječkali sa Avarima i ostali tu
Delmati su bilo pod rimljanima koji su ih jezično asimilirali dakle Hrvati nikakve veze nemaju s tim šta njihov osnovni jezik od ilirskih plemena nije bio rasprostranjen
Pošto su stoljećima prije tu Goti i drugi provaljivali pa na kraju Avari i Slaveni te Delmate su jedva dočekali da netko dođe pa da sklopi mir
Druga stvar zašto se simbioza tako brzo desila je i između ostaloga jer su oni stalno bili pod tuđom upravom tj Rimom i drugo i u suštini sama kneževina Hrvatska je samostalna na njihovom području tako da su oni preko nje dobili svoju državu
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Bugojanka Hannah Sumeja Atić u Vladi Norveške
» Predsjednica Republike Hrvatske primila predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške
» ......Vuchiçevo pismo !
» Pismo iz Švedske
» pismo iz Kanade
» Predsjednica Republike Hrvatske primila predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške
» ......Vuchiçevo pismo !
» Pismo iz Švedske
» pismo iz Kanade
Page 2 of 3