Kako nas, sasvim legalno, dere Hrvatska pošta
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Kako nas, sasvim legalno, dere Hrvatska pošta
U svakom slučaju, cijena vitamina bila je 34 američka dolara, a nakon konverzije po, naravno, najmanje povoljnom tečaju, 205 kuna. Poštarina za takvu pošiljku, koja putuje preko oceana, odnosno iz Amerike, iznosi 26,47 kuna ili 3,5 eura. - Budući da je pošiljka prelazila iznos s poštarinom od 22 eura, Carina mi je obračunala PDV u iznosu od 51,36 kuna, no to je, kako sam se poslije informirao, u skladu sa zakonom. U slučaju da se naručuje roba vrijednosti do 22 eura, kupac ne plaća ni PDV ni carinu, pa mu se to itekako isplati - kaže Z.I.Ljubitelje online kupnje obradovala je prije neki dan objavljena vijest iz Europskog parlamenta o jeftinijoj dostavi paketa.
Kad se plate svi nameti; poput poštarine, carine i slično, često, naime, ispadne da kupnja preko interneta i nije toliko povoljna kao što u početku mislimo. Splićanin Z.I. (točni podaci poznati redakciji) svjedoči to i svojim primjerom - na 200 kuna troška proizvoda koji je naručio, platio je dodatnih 130 kuna raznoraznih naknada; od poštarine i carine do ležarine i dostave paketa.
- Naručio sam vitamine i minerale za majku preko iHerba, provjerene internetske trgovine koja prodaje dodatke prehrani, zdravu hranu i slično. Otkad sam otkrio da su vitamini istog proizvođača na ovoj web stranici gotovo dvostruko jeftiniji nego kod nas, a uz to budu u većem pakiranju, redoviti sam im kupac. Ovog je puta, na žalost, moja ušteda bila mizerna budući da me Hrvatska pošta oderala - kaže čitatelj.
Nakon Carinske uprave, na red za naplatu došla je Hrvatska pošta. Podnošenje pošiljke na carinski pregled HP mu je naplatio 37,50 kuna, još šest kuna za ležarinu i pet za dostavu paketa. Nakon što je, dakle, platio 51kunu Carinskoj upravi, još je toliko izdvojio za Hrvatsku poštu. - Ovo podnošenje pošiljke na carinski pregled i ležarina čista su "deračina" korisnika! Naime, Hrvatska pošta i područni carinski ured u Zagrebu u istoj su zgradi, dakle, službenici sjede doslovno jedni do drugih, pa nije jasno temeljem čega pošta zaračunava taj iznos... Ako se, naravno, obratite HP-u, oni će vam reći da je to sve u skladu s njihovim pravilnicima..
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Re: Kako nas, sasvim legalno, dere Hrvatska pošta
Novom Uredbom o prekograničnoj dostavi paketa mogla bi se ukinuti i praksa Hrvatske pošte prema kojoj se klijentima naplaćuje uručivanje malih paketa, i to po cijeni od 4,5 kuna. Domaći potrošači koji preferiraju online kupnju učestalo negoduju zbog takve politike HP-a. Napominju da na web-stranici jasno piše da im je trošak dostave uračunat u cijenu proizvoda, a na koncu plaćaju Hrvatskoj pošti. Kako spomenuta praksa ne postoji nigdje u EU-u, HAKOM bi, nakon stupanja Uredbe na snagu, Europskoj komisiji tu naplatu mogao prijaviti kao nelogičnost na tržištu.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/536632/kako-nas-sasvim-legalno-dere-hrvatska-posta-paket-mi-je-preko-oceana-dosao-za-26-kuna-a-onda-su-mi-iz-hp-a-za-dostavu-unutar-iste-zgrade-naplatili-jos-50
205
kuna je cijena vitamina
51
kunu carina je obračunala PDV
37
kuna HP je naplatio podnošenje pošiljke na carinski pregled
6
kuna HP je naplatio za ležarinu
5
kuna je HP naplatio za dostavu paketa.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/536632/kako-nas-sasvim-legalno-dere-hrvatska-posta-paket-mi-je-preko-oceana-dosao-za-26-kuna-a-onda-su-mi-iz-hp-a-za-dostavu-unutar-iste-zgrade-naplatili-jos-50
2014-04-12
poštu razjebati, uhljebe otpustiti, a sustav privatizirati
Guest- Guest
šta se čudite? u NDH je kriminal legaliziran još od 1990-te.
Guest- Guest
neki dan poslao doli paket,hajmo reci oko 6.6 kilograma,platio sam 23 Ojrova..u zadnje 4 godine se uduplala cijena posiljki,jerbo su svabi uvidjeli da gastarbajteri vrlo cesto i puno salju u druge drzave puno para i love...
Guest- Guest
pismejker wrote:neki dan poslao doli paket,hajmo reci oko 6.6 kilograma,platio sam 23 Ojrova..u zadnje 4 godine se uduplala cijena posiljki,jerbo su svabi uvidjeli da gastarbajteri vrlo cesto i puno salju u druge drzave puno para i love...
postom ? koliko kosta nekim drugim dostavljacem ?
2014-04-12
pismejker wrote:neki dan poslao doli paket,hajmo reci oko 6.6 kilograma,platio sam 23 Ojrova..u zadnje 4 godine se uduplala cijena posiljki,jerbo su svabi uvidjeli da gastarbajteri vrlo cesto i puno salju u druge drzave puno para i love...
i ti si uvjeren da je zbog toga? a nisi razmišljao da se pošiljke kad dođu u NDH kradu pa onda špediteri da ne gube na refundiranju podigli cijene usluga za rizične zemlje.
Guest- Guest
Pa ovo je DHL,najpovoljnija dostava...ono,moze samo skuplje...debotoijusto wrote:pismejker wrote:neki dan poslao doli paket,hajmo reci oko 6.6 kilograma,platio sam 23 Ojrova..u zadnje 4 godine se uduplala cijena posiljki,jerbo su svabi uvidjeli da gastarbajteri vrlo cesto i puno salju u druge drzave puno para i love...
postom ? koliko kosta nekim drugim dostavljacem ?
Guest- Guest
dobro da si rekao...bas provjerim...ne nisam o tome razmisljao...Gnječ wrote:pismejker wrote:neki dan poslao doli paket,hajmo reci oko 6.6 kilograma,platio sam 23 Ojrova..u zadnje 4 godine se uduplala cijena posiljki,jerbo su svabi uvidjeli da gastarbajteri vrlo cesto i puno salju u druge drzave puno para i love...
i ti si uvjeren da je zbog toga? a nisi razmišljao da se pošiljke kad dođu u NDH kradu pa onda špediteri da ne gube na refundiranju podigli cijene usluga za rizične zemlje.
Guest- Guest
no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
Guest- Guest
pismejker wrote:no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
prodavaona ili mreza ?
2014-04-12
apoteka...i to ona povoljnija,turski lanac Angel apoteka..drugdje(dm,ili neka druga drogerija nisam vidio da imaju..)debotoijusto wrote:pismejker wrote:no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
prodavaona ili mreza ?
Guest- Guest
kupi na mrezi , vjerujem bar 1/3 manje kostapismejker wrote:apoteka...i to ona povoljnija,turski lanac Angel apoteka..drugdje(dm,ili neka druga drogerija nisam vidio da imaju..)debotoijusto wrote:pismejker wrote:no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
prodavaona ili mreza ?
istina onda ce jos poskupit u ljekarni no to nije tvoj problem
2014-04-12
pa,dao sam to kao primjer,ne da me ni treba..mada imam cijelu omanju apoteku u stanu-zlu ne trebalo..svai put malo pribavim iz posjeta sestri u klinici..tamo je to masivno potrosnja roba..debotoijusto wrote:kupi na mrezi , vjerujem bar 1/3 manje kostapismejker wrote:apoteka...i to ona povoljnija,turski lanac Angel apoteka..drugdje(dm,ili neka druga drogerija nisam vidio da imaju..)debotoijusto wrote:pismejker wrote:no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
prodavaona ili mreza ?
Guest- Guest
tribalo bi zamoliti prijatelje ih onlajn butig da sve posložu u paketiće od 22 eurov.
2014-04-16
tako je propala yupismejker wrote:pa,dao sam to kao primjer,ne da me ni treba..mada imam cijelu omanju apoteku u stanu-zlu ne trebalo..svai put malo pribavim iz posjeta sestri u klinici..tamo je to masivno potrosnja roba..debotoijusto wrote:kupi na mrezi , vjerujem bar 1/3 manje kostapismejker wrote:apoteka...i to ona povoljnija,turski lanac Angel apoteka..drugdje(dm,ili neka druga drogerija nisam vidio da imaju..)debotoijusto wrote:pismejker wrote:no Gnječ priomjetno i je i drugo poskupljenje u Svabiji..evo recimo,glupa ali jako koristena stvar u Svabiji...sterilium,ono za dezinfekciju ruku,bez pumpice,kad sam prije 4 godine dosao u Svabiju kostalo je 6 ojra,po meni previse za usrani alkohol klinicki...danas koshta 13 ojra..mogao bih sad nabrajati bas produkte koji se umnogome vise koriste,a cijene su podivljale..
prodavaona ili mreza ?
2014-04-12
Jel na kraju prosao jeftinije?
darth_vader-
2014-04-17
tako svi i rade , iz teksta jasno da nije "u igri" ...aben wrote:tribalo bi zamoliti prijatelje ih onlajn butig da sve posložu u paketiće od 22 eurov.
mene ovdje vise brine porez drzave koji jednom uredbom ukine ogranicenje od xx€ i krene naplata svega , nekako to vidim uskoro
2014-04-12
uffffff..... ..no dobro,ja imam skrupule,necu unistiti svabiju...debotoijusto wrote:tako je propala yupismejker wrote:pa,dao sam to kao primjer,ne da me ni treba..mada imam cijelu omanju apoteku u stanu-zlu ne trebalo..svai put malo pribavim iz posjeta sestri u klinici..tamo je to masivno potrosnja roba..debotoijusto wrote:kupi na mrezi , vjerujem bar 1/3 manje kostapismejker wrote:apoteka...i to ona povoljnija,turski lanac Angel apoteka..drugdje(dm,ili neka druga drogerija nisam vidio da imaju..)debotoijusto wrote:
prodavaona ili mreza ?
Guest- Guest
Inace posteno preko sestre mogu,kao i svi clanovi SLK klinike pribaviti lijekove po tvornickoj cijeni,koja je visestruko niza nego u mrezi javne potrosnje..
naravno potreban je retzept,a posto je Rujkina mama doturica,problema nema...
naravno potreban je retzept,a posto je Rujkina mama doturica,problema nema...
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kako je gay liberal posta trumpovac
» Ante Tomić:Novi rat Hrvata i Srba sasvim je izvjestan.Znam i kako će izgledati!
» Kako je Hrvatska naoružavala vehabije
» Kako se u Hercegovini obranila Hrvatska
» KAKO JE HRVATSKA BIROKRACIJA UNIŠTILA BRAVARA
» Ante Tomić:Novi rat Hrvata i Srba sasvim je izvjestan.Znam i kako će izgledati!
» Kako je Hrvatska naoružavala vehabije
» Kako se u Hercegovini obranila Hrvatska
» KAKO JE HRVATSKA BIROKRACIJA UNIŠTILA BRAVARA
Page 1 of 2