ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ustrijeljen čagalj

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Ustrijeljen čagalj - Page 2 Empty Re: Ustrijeljen čagalj

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 19:21

sagradio ju je andrija kolusi sljednik graditeljske obitelji kolusi koja je sredinom 19 stoljeća došla u sisak iz italije i za svog graditeljskog opusa u sisku izgradila sve vrijednije građevine od kojih je većina i danas potpuno funkcionalna ili za svrhu stanovanja ili u razne upravne i ine druge svrhe od javnog značaja... sama zgrada je izgrađena i stvaljena u vojnu funkciju 1891 i u toj funkciji je bila sve do unazad nekoliko godina...

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 19:25

To je ova zgrada jel

http://sisak-old.tumblr.com/post/87813732754/malo-povijesti-domobranska-vojarna
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 19:31

RayMabus wrote:To je ova zgrada jel

http://sisak-old.tumblr.com/post/87813732754/malo-povijesti-domobranska-vojarna
da e to danas izgleda kako sam ju popodne poslikao... tu sam svojevremeno i ja neko vrijeme proveo ili iz nje odlazio u fajt...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 19:40

Neizgleda baš najbolje mada je na dobroj lokaciji i ok napravljena, 130 godina staro, velika zgrada velika i rađa... ono.... puno tu para treba za to sve obnoviti a i pitanje je za koju funkciju, vojna ne dakle neka civilna

Prebaciti neko ministarstvo tu i onda bi država to uredila, ministarstvo šumarstva npr
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 19:41

često prolazim kroz tu šumicu koju mi zovemo po Viktoru, Viktorovac i tu ima svega u rano jutro tu se uvijek da vidjeti srna a i divljih svinja... koje ionako vršljaju po cijelom gradu... ovo pak u vezi čagljeva mi prvi glas... poznam tog starog Marića i vidim ga povremeno, skoro pa svaki dan, ali nije se žalio da su ga čagljevi sjebali... tj ovce mu poklali...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 19:45

RayMabus wrote:Neizgleda baš najbolje mada je na dobroj lokaciji i ok napravljena, 130 godina staro, velika zgrada velika i rađa... ono.... puno tu para treba za to sve obnoviti a i pitanje je za koju funkciju, vojna ne dakle neka civilna

Prebaciti neko ministarstvo tu i onda bi država to uredila, ministarstvo šumarstva npr
bilo je u planu od nje napraviti zatvor jer su zidovi debeli 80-120 cm... bilo je u planu raditi i studentski dom sisak ima cca 3000 studenata, bilo je jebiga svašta u planu čak je postojala ideja da se restaurira kao i holandsku kuću (za to bi trebalo oko 30 milijuna kuna i da se u tu zgradu stavi kompletna muzejska građa koje sisak ima na vagone... ali za sad je izgleda samo brlog čagljevima... mada ne vjerujem u to ali dobro...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 19:55

Bolje vam se bazirati na šumarstvo, em okolo puno šuma em pruga može dovuči sirovinu iz Bosne i opet to prema EU
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 20:46

Može se ta vojarna stavit i u vojne svrhe opet no ne onako kako mnogi misle
. Nikidan je hr potpisala za EU vojsku a izgleda ovi u bih zainteresirani pošto će u NATO teže pa eto idealna lokacija ako je EU hoće

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-moze-imati-velike-koristi-od-formiranja-evropskih-odbrambenih-snaga/171119043

Nama ta vojarna netriba a EU bi dobrodošla

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 19/11/2017, 20:52

RayMabus wrote:Bolje vam se bazirati na šumarstvo, em okolo puno šuma em pruga može dovuči sirovinu iz Bosne i opet to prema EU
ne daju, trenutno smo se opredijelili za staze za trčanje... s obzirom da većina siščana nije zaposlena ili su ekonomski neaktivni onda se trnutno vladajuća garnitura dosjetila da ti ljudi mogu višak vremena utrošiti na trčanje ali i na vožnju bicikla jer smo i tu značajno uložili sredstva tako da su nam sve prometnice uređene tako da imamo lijepo uređene biciklističke staze... evo sad radimo i ribičku kuću... kad već imamo lovačku da imamo i ribičku... imamo i ciglansku grabu koja je puna nečega što je herbos-radonja ispuštao u nju ali dobro šta ribiči koji dođu sa strane znaju šta su kemikalije i tako to....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 20:55

Ok, slabo znam detalje tamo, znam površno samo, tukao sam stražu 99 na Čerkezovcu dok je Pizzon glumio pzo artiljerca
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/11/2017, 21:30

Austrija je isto potpisnik za EU obrambenu vojsku, da sam na njihovom mjestu a Hr mi ponudi ovo, samo je treba sredit i eto ti je na sto godina kao EU logistička vojarna

Ima pruga, u EU si, logistika, zatreba šta uvik imaš osigurano
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics