Nečovječno: Netko je ostavio 16 štenaca i 3 mace, svi redom bili su neuredni i u fekalijama.
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Nečovječno: Netko je ostavio 16 štenaca i 3 mace, svi redom bili su neuredni i u fekalijama.
Nečovječno: Netko je ostavio 16 štenaca i 3 mace u Čilipima Svi redom bili su neuredni i u fekalijama.
Odmah smo nazvali sve svoje volontere koji su hitro izašli na teren. Odveli smo ih u kuću jedne volonterke i okupali, kazala je predsjednica Društva za zaštitu životinja
Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/necovjecno-netko-je-ostavio-16-stenaca-i-3-mace-u-cilipima-548765 - 24sata.hr
To je nečovječno i neetično. Nema opravdanja za nešto tako. Psi i mace su sad na sigurnom i nikako ih se neće vratiti onome tko ih je ostavio, oštro je komentirala Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.
Njezina kolegica, volonterka Azra, također iz udruge, u petak ujutro spazila je tri štenca od otprilike četiri-pet mjeseci kako se igraju na ledini u Čilipima. Krenula ih je slikati, a onda ispod zida našla još devet malih transportera u kojima su bili još trinaest štenaca i tri mačke.
- Svi redom bili su neuredni i u fekalijama. Odmah smo nazvali sve svoje volontere koji su hitro izašli na teren. Odveli smo ih u kuću jedne volonterke i okupali. Veterinarka ih je sve pregledala i dala im sredstvo protiv parazita - priča Anica te ističe da su nakon zbrinjavanja svi psići i mace zaspali kao bebe.
- Nije ni čudo, netko ih je ostavio tijekom noći, svi su bili promrzli i izgladnjeli - ispričala je. Volonteri su sve pse zbrinuli u svega nekoliko sati, no Anica je ogorčena postupkom onoga tko ih je napustio.
- U Društvu smo dobili nekoliko anonimnih dojava tko bi to mogao biti, a i sami na sve načine pokušavamo doznati počinitelja. Ne živimo u 19. stoljeću, danas valjda svatko zna što je sterilizacija - priča Anica.
Kako kaže, u Društvu su nekoliko puta ljudima slabijeg financijskog stanja nudili besplatne sterilizacije. No u tim bi se prilikama odazvalo svega nekoliko ljudi.
- Štence ćemo cijepiti i čipirati, onda moraju proći karantenu, a nakon toga će biti spremni za udomljavanje - zaključila je.
Guest- Guest
Re: Nečovječno: Netko je ostavio 16 štenaca i 3 mace, svi redom bili su neuredni i u fekalijama.
pukla ljubav
ne voliš više nekog i onda ga izbaciš iz kuće
ne voliš više nekog i onda ga izbaciš iz kuće
Guest- Guest
Re: Nečovječno: Netko je ostavio 16 štenaca i 3 mace, svi redom bili su neuredni i u fekalijama.
Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
Guest- Guest
Također smatram isto...cassanowa wrote:Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
Da se da životinjama ne treba postupati čovječno, već na način kako je to prirodno za dotičnu vrstu...
T.- Posts : 17597
2014-04-14
Ja smatram da je seljačinama mjesto u sumi . Mada bi i tamo nered napravili, žderali bi koru sa stabala i životinje i uneredili floru i faunu. Tako da vam mjesto ispod zemlje zapravo.Totenkopf wrote:Također smatram isto...cassanowa wrote:Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
Da se da životinjama ne treba postupati čovječno, već na način kako je to prirodno za dotičnu vrstu...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kako se ovih seljačina riješiti ne znam , točno bi trebalo ubijati
2015-08-15
Ne treba ostavljati, ja i deda smo to sami rješili da se ne pate i to ako nismo mogli udomiti
Kermit-
2014-04-17
Ne mogu vjerovati da ovo piše osoba koja tobože želi životinjama dobro...kaja wrote:Ja smatram da je seljačinama mjesto u sumi . Mada bi i tamo nered napravili, žderali bi koru sa stabala i životinje i uneredili floru i faunu. Tako da vam mjesto ispod zemlje zapravo.Totenkopf wrote:Također smatram isto...cassanowa wrote:Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
Šta misliš je li životinji bolje u stanu ili u prirodi?
Naposlijetku, životinje nam služe da bi ih i jeli...Isto kao što bi one i nas pojele da im dopustimo... Nebi ni mene poštedio nijedan gladni morski pas, krokodil, udav ili slično.
Guest- Guest
Vidi divote...
Guest- Guest
Sto da radi jedan pas u prirodi?cassanowa wrote:Ne mogu vjerovati da ovo piše osoba koja tobože želi životinjama dobro...kaja wrote:Ja smatram da je seljačinama mjesto u sumi . Mada bi i tamo nered napravili, žderali bi koru sa stabala i životinje i uneredili floru i faunu. Tako da vam mjesto ispod zemlje zapravo.Totenkopf wrote:Također smatram isto...cassanowa wrote:Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
Šta misliš je li životinji bolje u stanu ili u prirodi?
Naposlijetku, životinje nam služe da bi ih i jeli...Isto kao što bi one i nas pojele da im dopustimo... Nebi ni mene poštedio nijedan gladni morski pas, krokodil, udav ili slično.
To su pripitomljene životinje koje prate ljude. Kako ljudi ne žive vise u prirodi i špilji ne žive ni oni.
Pa nije to divlja zivotinja za prirodu ..
2015-08-15
Pa naravno da pas više nije sposoban samostalno živit u prirodi, kad su ga ljudi unakazli...Ubili su mu urođene nagone...kaja wrote:Sto da radi jedan pas u prirodi?
To su pripitomljene životinje koje prate ljude. Kako ljudi ne žive vise u prirodi i špilji ne žive ni oni.
Napravili su od njega retardirano stvorenje...
Pas je u početku bio divlja zivotinja za prirodu ..
Guest- Guest
Nisu napravili retardirano stvorenje nego ga pripitomili, on im je bio pomoć i za to su ga hranili .cassanowa wrote:Pa naravno da pas više nije sposoban samostalno živit u prirodi, kad su ga ljudi unakazli...Ubili su mu urođene nagone...kaja wrote:Sto da radi jedan pas u prirodi?
Sada njihova uloga vise nije uvijek radna, a nekad i je ali ne nužno. Kakogod , on je pitom. Prati ljude.
Nije za divljinu.
2015-08-15
Nevjerojatno, teško im je i tim jadnim lutalicama dati malo hrane i vode i ništa vise. Al srati da nisu za grad i tući ih i šutati to da.
Fuj.. spodobe ljudske.
Fuj.. spodobe ljudske.
2015-08-15
A što je to nego retardirano stvorenje, kad se nije u stanju sam za sebe brinuti?!kaja wrote:Nisu napravili retardirano stvorenje nego ga pripitomili, on im je bio pomoć i za to su ga hranili .
Sada njihova uloga vise nije uvijek radna, a nekad i je ali ne nužno. Kakogod , on je pitom. Prati ljude.
Nije za divljinu.
Da, pas sad mora biti uz čovjeka, jer nema drugog izbora. Čovjek mu ga je oduzeo...
Da se razumjemo, ne mrzim pse nego mi ih je žao...
Čak mi je i najdraža životinja vuk, koji je iz porodice pasa.
Guest- Guest
Šta..zavrnuli vratove ili u vreću pa u vodu!?!?!? Jebote ..kuju steriliziraj ako nećeš brinut za male..ja ih 9 imala, 5 zbrinula u dobre ruke i ovih 4 ću...asilovski wrote:Ne treba ostavljati, ja i deda smo to sami rješili da se ne pate i to ako nismo mogli udomiti
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Definicija čovječnosti ne odnosi se na životinje:kaja wrote:Ja smatram da je seljačinama mjesto u sumi . Mada bi i tamo nered napravili, žderali bi koru sa stabala i životinje i uneredili floru i faunu. Tako da vam mjesto ispod zemlje zapravo.Totenkopf wrote:Također smatram isto...cassanowa wrote:Ipak se radi samo o životinjama...Njihov prirodni ambijent je u šumi (prirodi), a ne među ljudima...
'Čovječnost (ili ljudskost, humanost) je pojam koji ima dva značenja. Prvo je neutralno stajalište da čovječnost sadrži i obuhvaća sve karakteristike čovjeka, dobre i loše. Drugo, i općenito više prihvaćeno i korišteno stajalište, je da opisuje razne predodžbe vrijednosti humanizma prema kojima djeluju pojedini individualci: sreća i dobrobit pojedinca i društva; poštovanje dostojanstva, identiteta i života čovjeka; razvoj čovjeka; dopuštanje razvoja dostojanstva i slobode ljudi u društvu.'
To što ti smatraš da s životinjama treba postupati čovječno, a ljude (npr. bicikliste) gaziti po cesti, ukazuje na činjenicu da nisi shvatila definiciju čovječnosti...
T.- Posts : 17597
2014-04-14
pas živi s čovjekom u zajednici već 10 000 godina.cassanowa wrote:Pa naravno da pas više nije sposoban samostalno živit u prirodi, kad su ga ljudi unakazli...Ubili su mu urođene nagone...kaja wrote:Sto da radi jedan pas u prirodi?
što ti u tome vidiš lošim???
2017-10-06
ako su dovoljnio stari za lov,i mačke i psi,ce prezivjeti u prirodi..kao i čovjek,ako nije bas neki urbani metroseksualac..Vremenom ce podivljati i postati upravo onakvi kakvi su bili prije pripitomljavanja...
Guest- Guest
tako je..pismejker wrote:ako su dovoljnio stari za lov,i mačke i psi,ce prezivjeti u prirodi..kao i čovjek,ako nije bas neki urbani metroseksualac..Vremenom ce podivljati i postati upravo onakvi kakvi su bili prije pripitomljavanja...
kaže, nagoni su im ubijeni, ma koji nagoni? ne znam kakve on pse ima, mojima nagoni funkcioniraju besprijekorno...to što ne živi u divjini, ne znači da se ne bi snašao, jer svako toliko ulove golube/grlice, ježeve, susjedove mačke koja kroči k njima u dvor, ta je ujutro ladna, tako da si hranu sasvim sigurno znaju osigurati...donio mi je doma i zeca, doduše da se pohvali, al da mu ga nisam uzela, pojeo bi ga u slast. kad su mi pobjegli s livade u prvo selo, kud su išli čula sam lavež drugih pasa i kokodakanje kokoši....srećom povatala sam ih prije nego li je koja platila glavom...
spavaju vani na -20, pokriveni friško napadalim snijegom..ne samo odrasli, nego i štenci od 2-3 tjedna. toliko o nagonima.
gle, pas živi s čovjekom u zajednici već 10 000 godina.
što ljudi u tome vide loše???
2017-10-06
a jeste..naj mi je kad ljudi pse onako samponiraju,peruckaju svako malo,cak i mirise stavljaju..sasvim suvisno..psima treba osigurati habitat,s obzirom na sortu kojoj pripadaju...Noor wrote:tako je..pismejker wrote:ako su dovoljnio stari za lov,i mačke i psi,ce prezivjeti u prirodi..kao i čovjek,ako nije bas neki urbani metroseksualac..Vremenom ce podivljati i postati upravo onakvi kakvi su bili prije pripitomljavanja...
kaže, nagoni su im ubijeni, ma koji nagoni? ne znam kakve on pse ima, mojima nagoni funkcioniraju besprijekorno...to što ne živi u divjini, ne znači da se ne bi snašao, jer svako toliko ulove golube/grlice, ježeve, susjedove mačke koja kroči k njima u dvor, ta je ujutro ladna, tako da si hranu sasvim sigurno znaju osigurati...donio mi je doma i zeca, doduše da se pohvali, al da mu ga nisam uzela, pojeo bi ga u slast. kad su mi pobjegli s livade u prvo selo, kud su išli čula sam lavež drugih pasa i kokodakanje kokoši....srećom povatala sam ih prije nego li je koja platila glavom...
spavaju vani na -20, pokriveni friško napadalim snijegom..ne samo odrasli, nego i štenci od 2-3 tjedna. toliko o nagonima.
gle, pas živi s čovjekom u zajednici već 10 000 godina.
što ljudi u tome vide loše???
Nes malamute utopljavati,kad su adaptirani na hladnocu...
Macke,domace,pusti negdje u divljinu,vrlo brzo ce se snaci,a voluharica,miseva i zmija ima,pa ima i hrane,a i smjestaj ce si naci..
vidjao sam tako nekad domace macke koje su postale poludivlje..nema vise sanse da joj se priblizis,sva je izostrila osjecaje i instinkt...
ČOVJEK..nije niti prestao biti divljak..nije prestao niti ubijati..
Guest- Guest
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Na Kornatima spašeni magarica i mladunče, netko ih je ostavio žedne na pustom otoku
» Netko nije odradio eutanaziju do kraja;gdje su bili ginekolozi,mesari,grobari
» Kolinda: Kći sam mesara, da nismo bili u Jugoslaviji bili bismo milijarderi
» Netko grabi a netko jede smeće
» Zadrugari iz zadruge 'Nase korito Hajduk' krenuli i u fizicke napade na neistomisljenike iz gradjanske inicijative 'Bice bili sto su bili'
» Netko nije odradio eutanaziju do kraja;gdje su bili ginekolozi,mesari,grobari
» Kolinda: Kći sam mesara, da nismo bili u Jugoslaviji bili bismo milijarderi
» Netko grabi a netko jede smeće
» Zadrugari iz zadruge 'Nase korito Hajduk' krenuli i u fizicke napade na neistomisljenike iz gradjanske inicijative 'Bice bili sto su bili'
Page 1 of 9