Istraživanje. Hrvatska ima najveće poreze na svijetu
Page 1 of 20
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Istraživanje. Hrvatska ima najveće poreze na svijetu
http://www.index.hr/vijesti/clanak/the-economist-hrvati-placaju-najvece-poreze-na-svijetu/517083.aspx
ZNATE li u kojoj zemlji na svijetu ćete na zaradu od 100.000 dolara platiti najveći porez? U Hrvatskoj! Tako barem tvrdi ugledni časopis The Economist koji je napravio obračun na temelju podataka iz srpnja ove godine.
The Economist je u svoj izračun uključio ukupno 81 zemlju, a sasvim očekivano su na vrh ljestvice zasjele europske zemlje. Nažalost, Hrvatska predvodi kolonu. Prema grafu objavljenom na internetskim stranicama The Economista, Hrvati na zaradu od 100.000 dolara moraju platiti oko 54 posto poreza, od čega veći dio (oko 34 posto) otpada na porez na dohodak, dok se ostalo naplaćuje u doprinosima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nadolazeći dugovi i demografska kriza mnoge su svjetske vlade prisilile da potraže dodatni izvor prihoda. No, neke vlade imaju znatno manje prostora za povećanje poreza od drugih", ističe The Economist. Najviše prostora za dodatno oporezivanje imaju zemlje u kojima se nalaze veliki bankovni centri ili države koje svoju ekonomiju temelje prvenstveno na nafti. Europske države, s druge strane, teško si mogu priuštiti luksuz teroriziranja građana s dodatnim porezima.
Na drugom mjestu grafikona, nakon Hrvatske, nalazi se Mađarska, čiji građani na 100.000 dolara profita ukupno plaćaju oko 48 posto poreza, odnosno oko šest posto manje nego Hrvati! No, u Mađarskoj se plaća veći porez na dohodak nego u Hrvatskoj, dok se znatno manje izdvaja za doprinose. Među azijskim državama najviše rangira Indija sa 39 posto, dok su Njemačka, Francuska i Turska na oko 35 posto. S tim da je posebno uočljivo kako je Francuska jedina zemlja na listi u kojoj na doprinose otpada jednaki postotak (oko 20 posto) kao u Hrvatskoj.
Na zaradu do 100 000$ godišnje, plaćamo doslovno najveće poreze na svijetu.
Hrvatska čardak ni na nebu ni na zemlji, glasujmo za HDZ da komunisti nedodju na vlast, srbi i udbaši nam kuju zavjeru o glavi, mediji šire negativnu propagandu
ZNATE li u kojoj zemlji na svijetu ćete na zaradu od 100.000 dolara platiti najveći porez? U Hrvatskoj! Tako barem tvrdi ugledni časopis The Economist koji je napravio obračun na temelju podataka iz srpnja ove godine.
The Economist je u svoj izračun uključio ukupno 81 zemlju, a sasvim očekivano su na vrh ljestvice zasjele europske zemlje. Nažalost, Hrvatska predvodi kolonu. Prema grafu objavljenom na internetskim stranicama The Economista, Hrvati na zaradu od 100.000 dolara moraju platiti oko 54 posto poreza, od čega veći dio (oko 34 posto) otpada na porez na dohodak, dok se ostalo naplaćuje u doprinosima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nadolazeći dugovi i demografska kriza mnoge su svjetske vlade prisilile da potraže dodatni izvor prihoda. No, neke vlade imaju znatno manje prostora za povećanje poreza od drugih", ističe The Economist. Najviše prostora za dodatno oporezivanje imaju zemlje u kojima se nalaze veliki bankovni centri ili države koje svoju ekonomiju temelje prvenstveno na nafti. Europske države, s druge strane, teško si mogu priuštiti luksuz teroriziranja građana s dodatnim porezima.
Na drugom mjestu grafikona, nakon Hrvatske, nalazi se Mađarska, čiji građani na 100.000 dolara profita ukupno plaćaju oko 48 posto poreza, odnosno oko šest posto manje nego Hrvati! No, u Mađarskoj se plaća veći porez na dohodak nego u Hrvatskoj, dok se znatno manje izdvaja za doprinose. Među azijskim državama najviše rangira Indija sa 39 posto, dok su Njemačka, Francuska i Turska na oko 35 posto. S tim da je posebno uočljivo kako je Francuska jedina zemlja na listi u kojoj na doprinose otpada jednaki postotak (oko 20 posto) kao u Hrvatskoj.
Na zaradu do 100 000$ godišnje, plaćamo doslovno najveće poreze na svijetu.
Hrvatska čardak ni na nebu ni na zemlji, glasujmo za HDZ da komunisti nedodju na vlast, srbi i udbaši nam kuju zavjeru o glavi, mediji šire negativnu propagandu
Guest- Guest
Re: Istraživanje. Hrvatska ima najveće poreze na svijetu
Po lošem smo svugdje prvi..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Još uvijek je to premalo. Viš da predsjednica nariče da je nema tko hraniti. Sad bi Vučina mogao uletit s nekim pozivom na večeru u Veberovom zavodničkom stilu.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Pinochet wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/the-economist-hrvati-placaju-najvece-poreze-na-svijetu/517083.aspx
Hrvati na zaradu od 100.000 dolara moraju platiti oko 54 posto poreza
ajme strašno, jadni oni koji zarađuju 100.000 $ mjesečno brutto
pa to je grozno, pod hitno treba srezati poreze koje plaćaju bogati
koliko uopće ljudi u državi zarađuje 100.000 $ mjesečno?
Guest- Guest
godišnja zarada.
i ta godišnja zarada od 100 000 $ je godišnja plaća USA policajaca u većem gradu. početna plaća inžinjera IT-a je oko 100 000$ godišnje itd itd.
u švicarskoj isto tako. u njemačkoj hrpa ljudi bez problema dodje do te love , dakle to je lova srednje klase na zapadu.
i plaćaju puno niže poreze na to , nego mi ovdje u čardaku. naravno da nitko u RH nikada neće (pošteno) zaraditi 100 000$ godišnje, što se je normalna zarada na zapadu, jer imamo takav mentalitet "šta će ti toliko para, ah to ti je previše, daj vamo te pare, odmah jadronkoviću da on može državnim avionom ići gledati bosanca kako igra finalne monte carla(gdje usput i boravi radi nižih poreza)
u Kini, Mexicu, i Rusiji gdje valjda ljudi imaju još manje plaće nego u čardaku(ne zadugo) porezi na takvu godišnju zaradu su nekoliko puta manji
i ta godišnja zarada od 100 000 $ je godišnja plaća USA policajaca u većem gradu. početna plaća inžinjera IT-a je oko 100 000$ godišnje itd itd.
u švicarskoj isto tako. u njemačkoj hrpa ljudi bez problema dodje do te love , dakle to je lova srednje klase na zapadu.
i plaćaju puno niže poreze na to , nego mi ovdje u čardaku. naravno da nitko u RH nikada neće (pošteno) zaraditi 100 000$ godišnje, što se je normalna zarada na zapadu, jer imamo takav mentalitet "šta će ti toliko para, ah to ti je previše, daj vamo te pare, odmah jadronkoviću da on može državnim avionom ići gledati bosanca kako igra finalne monte carla(gdje usput i boravi radi nižih poreza)
u Kini, Mexicu, i Rusiji gdje valjda ljudi imaju još manje plaće nego u čardaku(ne zadugo) porezi na takvu godišnju zaradu su nekoliko puta manji
Guest- Guest
Pinochet wrote:Prema grafu objavljenom na internetskim stranicama The Economista
čini se da su The Economistu podaci malo zastarjeli to su statistike iz 2008., danas su ti porezi ipak niži za oko 7%
što je opet previše, tj. 47%
najbolje bi bilo ukinuti poreze, granice i državu
uvesti kriptovalute i živjeti u Otvorenom društvu
Guest- Guest
tipičan Hrvat. kritiziraš da imamo među najveće poreze na svijetu, u europi, itd.. a ti "a vi bi ukinuli državu i granice". ne vi iz Čardaka koji zagovarate takve poreze , i gdje takvi porezi ubijaju potrošnju, inveticije, ljude prisiljavaju na iseljavanje, vi ste ti koji ćete takvom poreznom represijom ukinuti državu.mamin sin wrote:Pinochet wrote:Prema grafu objavljenom na internetskim stranicama The Economista
čini se da su The Economistu podaci malo zastarjeli to su statistike iz 2008., danas su ti porezi ipak niži za oko 7%
nitko ne želi ukinuti RH, ideja je da se spuste porezi, na neku podnošljivu razinu, gdje bi bili konkuretni estoncima, slovacima itd
e da, granice nam šuplje ko švicarski sir, država nam šverca i trpa stotine tisuća arapa, toliko od toga.. radije bih financirao privatnu miliciju da čuva granicu, nego ove naše iz čardaka.
Guest- Guest
Ukinuti porez i prirez na dohodak od nesamostalnog rada.mamin sin wrote:Pinochet wrote:Prema grafu objavljenom na internetskim stranicama The Economista
2017-03-21
Znači najveća vukojebina u EU ima najveće poreze za svitu ma daj tko bi rekao.
I najsporiji internet.
2017-03-21
to je 8.333 $ mjesečno, 54.000 kn ukupno, netto dobije 37.000 bez ikakvih olakšica,Pinochet wrote: godišnja zarada.
i ta godišnja zarada od 100 000 $
https://isplate.info/kalkulator-place-2017.aspx
mene ovo najviše brine, koliko država uzme nekome tko zarađuje 54.000 kn mjesečno
jebe mi se što sam ja nezaposlen, kad se sjetim ovakve nepravde u kojoj živim i države koja pljačka ljude koji zarađuju 54.000kn uhvati me gorčina ne znam što ću sa sobom
ma dođe mi da razbijem sve, jebo takvu državu koja uzima, plju, plju, plju
Guest- Guest
pa užasno je da država nekomu ukrade 20000 kn misečno
2014-04-16
premda, jo mislin da bi mene zadovoljilo ukidanje pdva.
bar za neko vrime
bar za neko vrime
2014-04-16
zapravo ne bi, jedino potpun prestanak kradje bi me zadovolji.
2014-04-16
uzme još 7.000, nisam odmah uračunao nižu i višu poreznu stopuaben wrote:pa užasno je da država nekomu ukrade 20000 kn misečno
no to je ionako najviša moguća porezna stopa za samca bez djece i obitelji
Guest- Guest
Kaj ti zagovaraš? Porezno opterećenje, a čak ni MIO ni toliko pohlepan. I oni se zadovolje s 45 k bruto ali zato porezi nemaj limita.mamin sin wrote:to je 8.333 $ mjesečno, 54.000 kn ukupno, netto dobije 37.000 bez ikakvih olakšica,Pinochet wrote: godišnja zarada.
i ta godišnja zarada od 100 000 $
https://isplate.info/kalkulator-place-2017.aspx
mene ovo najviše brine, koliko država uzme nekome tko zarađuje 54.000 kn mjesečno
jebe mi se što sam ja nezaposlen, kad se sjetim ovakve nepravde u kojoj živim i države koja pljačka ljude koji zarađuju 54.000kn uhvati me gorčina ne znam što ću sa sobom
ma dođe mi da razbijem sve, jebo takvu državu koja uzima, plju, plju, plju
2017-03-21
strava i užasmamin sin wrote:uzme još 7.000, nisam odmah uračunao nižu i višu poreznu stopuaben wrote:pa užasno je da država nekomu ukrade 20000 kn misečno
no to je ionako najviša moguća porezna stopa za samca bez djece i obitelji
2014-04-16
Eva_ wrote:
Kaj ti zagovaraš?
da Yoda prestane srat o mukama onih koji imaju prihode od 54.000kn mjesečno
doslovno se žali kako je teško Ramljaku
a Yoda nezaposlen
gdje je tu logika
Guest- Guest
Eva_ wrote:Porezno opterećenje
ostvaruješ li porezne olakšice na djecu?
preseli se iz Zg u Samobor, tamo je prirez 0%, pa će ti plaća biti veća 18%
kukate, a imate porezne olakšice i vjerojatno ni ne plaćate porez, osim zdravstvenog i mirovinskog koji nisu porezi nego police osiguranja
Guest- Guest
A gdje je logika u oporezivanju dohodka od nesamostalnog rada? Bar bi ti kao zastupnik potrošnje trebao zalagati se za povećanje neta.mamin sin wrote:Eva_ wrote:
Kaj ti zagovaraš?
da Yoda prestane srat o mukama onih koji imaju prihode od 54.000kn mjesečno
doslovno se žali kako je teško Ramljaku
a Yoda nezaposlen
gdje je tu logika
2017-03-21
Page 1 of 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Similar topics
» Istraživanje Oxforda: Hrvatska ima najstrože restrikcije protiv koronavirusa na svijetu...
» Istraživanje pokazalo:Hercegovci su najviši muškarci na svijetu
» Skandinavsko istraživanje - iPhone jedan od najgorih mobitela na svijetu
» Uđe li Hrvatska u eurozonu, Putin će dobiti svoje najveće oružje u EU
» Veliko istraživanje : Hrvatska je rekorder po manjku radne snage
» Istraživanje pokazalo:Hercegovci su najviši muškarci na svijetu
» Skandinavsko istraživanje - iPhone jedan od najgorih mobitela na svijetu
» Uđe li Hrvatska u eurozonu, Putin će dobiti svoje najveće oružje u EU
» Veliko istraživanje : Hrvatska je rekorder po manjku radne snage
Page 1 of 20