Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje
Rusija pati od velike nestašice grafičkih kartica koje se najčešće koriste za rudarenjekriptovaluta, što je uzrokovalo time da su se njihove cijene gotovo udvostručile.
Za tu nestašicu nisu odgovorni ruski "rudari" već Sberbank, banka u većinskom vlasništvu ruske države koja je pomalo neočekivano izdala priopćenje u kojem se ispričalašto je pokupovala gotovo sve grafičke na ruskom tržištu.
U svom priopćenju Sberbank navodi da je pokupovao grafičke za potrebe svojeg laboratorija zaumjetnu inteligenciju i da još uvijek nema namjeru koristiti kriptovalute u svojem poslovanju, no proučava ih kako bi zaštitio svoje korisnike od prevaranata.
Kineska platforma za online kupnju Aliexpress u lipnju ove godine objavila je da ne može udovoljiti potražnji iz Rusije za grafičkim karticama koje se koriste za "majnanje", a konkretno se radi o GeForce GTX1060, GTX1070 i Radeon RX480 modelima koji se najčešće instaliraju u farme za rudarenje.
U komentarima ove vijesti voljeli bismo da nam kažete svoje mišljenje o tome koristi li Sberbank grafičke doista za svoj AI lab ili ih je pokupovao da spriječi Ruse u rudarenju. Ili možda žele virtualnim novcem financirati crne operacije ruskih tajnih službi?
http://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Sberbank-pokupovao-sve-graficke-za-rudarenje
debotoijusto- Posts : 31647
2014-04-12
Re: Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje
Službeno, kažu da im trebaju za razvoj vlastite AI
catabbath-
2015-08-22
https://shop.bitmain.com/antminer_s9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=overview
https://shop.bitmain.com/antminer_s9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=specifications
https://shop.bitmain.com/antminer_t9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=overview
https://shop.bitmain.com/antminer_t9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=specifications
ovo je bolje od grafičkih kartica
14.000.000 MH/s
Radeon RX480 ima tek 25 MH/s, a nVidia GTX 1070 bijednih 0.5 MH/s
https://shop.bitmain.com/antminer_s9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=specifications
https://shop.bitmain.com/antminer_t9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=overview
https://shop.bitmain.com/antminer_t9_asic_bitcoin_miner.htm?flag=specifications
ovo je bolje od grafičkih kartica
14.000.000 MH/s
Radeon RX480 ima tek 25 MH/s, a nVidia GTX 1070 bijednih 0.5 MH/s
Guest- Guest
ne znam kakav je BitCoin
no čini se da su vlasnici Ethereum-a, druge najpopularnije kriptovalute komunisti, a kriptovaluta im služi za subverziju nacijonalnih valuta koje sprječavaju daljni napredak globalizacije
bitcoin je isto za subverzijun nacijonalnih valuta i globalizaciju dobrovoljnih transakcija, ali ne znam tko stoji iza njega
no čini se da su vlasnici Ethereum-a, druge najpopularnije kriptovalute komunisti, a kriptovaluta im služi za subverziju nacijonalnih valuta koje sprječavaju daljni napredak globalizacije
bitcoin je isto za subverzijun nacijonalnih valuta i globalizaciju dobrovoljnih transakcija, ali ne znam tko stoji iza njega
Guest- Guest
nacijonalne valute su relikt prošlosti, sprječavaju daljni napredak globalizacije i rast dobrovoljnih transakcija
treba ulagati u kriptovalute, one su budućnost i raste im vrijednost, sve su više prihvaćene
osim možda u ovaj Etherum gdje javno priznaju kako su SJW komunisti
treba ulagati u kriptovalute, one su budućnost i raste im vrijednost, sve su više prihvaćene
osim možda u ovaj Etherum gdje javno priznaju kako su SJW komunisti
Guest- Guest
jap, nek se ljudi zabavljaju
samo opipljivi novac i opipljivo zlato, sve ostalo ne priznajem
samo opipljivi novac i opipljivo zlato, sve ostalo ne priznajem
bahkic wrote:
čitao sam da se rudarenje u biti svelo na dva rudara u cijelom svijetu..
lol
imaginarne pare
Rusi, tko drugi.mamin sin wrote:ne znam kakav je BitCoin
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Imam 2 etheruma, cijena im je stabilna, što mi se nesviđa :D ali jebe me se, mogu ih čuvati 5godina boli me kurac. Kada im cijena dodje na 2000€svaki, prodat cu ih.
a što se tiče Rusije i kriptovaluta, Rusija i China su dominirale u tom području, tamo je bilo hrpa burza, hrpa trgovina, i - masu rudarenja(najviše)..
i Kineski čardak je zabranio Bitcoin u Kini, Putin isto gleda zabraniti rudarenje u Rusiji - iako netko treba objasniti Putinu da doslovno deseci tisuća rusa dobro žive na račun toga, u rusiju na račun toga ulazi možda milijarde € godišnje.. (sa potencijalnom još više). I Putin gleda to zabraniti, - zašto? zato jer je Rusija nažalost kao i Čardak totalitarna država i Putin nevoli da netko financira nešto sa bitcoinom i etherumima , gdje on nebi mogao sve nadzirati 0-24.
Neke zemlje rade i obrnuto . u Iranu su podržali sve kriptovalute, u Ukraini isto, Ukraina je postala novi bitocin centar , vjerojatno će Ruski rudari kada rudarenje bude zabranjeno u Rusiji , bježati u Ukrainu i tamo startati business.
Inače meni je padalo napamet rudariti u RH,, uložiti 10 000€ u 5računala, ali jebena cijena struje u RH je nekako preskupa :D u Bosni i Srbiji je struja duplo jeftinija tamo je isplativo rudariti.
A zašto Sberbank kupuje grafičke kartice ako nije za rudarenje? Stvaraju vlastitu kriptorublju, Rusija će zabraniti ove de-centralizirane kriptovalute koje nemože kontrolirati, a stvoriti će vlastitu...
a što se tiče Rusije i kriptovaluta, Rusija i China su dominirale u tom području, tamo je bilo hrpa burza, hrpa trgovina, i - masu rudarenja(najviše)..
i Kineski čardak je zabranio Bitcoin u Kini, Putin isto gleda zabraniti rudarenje u Rusiji - iako netko treba objasniti Putinu da doslovno deseci tisuća rusa dobro žive na račun toga, u rusiju na račun toga ulazi možda milijarde € godišnje.. (sa potencijalnom još više). I Putin gleda to zabraniti, - zašto? zato jer je Rusija nažalost kao i Čardak totalitarna država i Putin nevoli da netko financira nešto sa bitcoinom i etherumima , gdje on nebi mogao sve nadzirati 0-24.
Neke zemlje rade i obrnuto . u Iranu su podržali sve kriptovalute, u Ukraini isto, Ukraina je postala novi bitocin centar , vjerojatno će Ruski rudari kada rudarenje bude zabranjeno u Rusiji , bježati u Ukrainu i tamo startati business.
Inače meni je padalo napamet rudariti u RH,, uložiti 10 000€ u 5računala, ali jebena cijena struje u RH je nekako preskupa :D u Bosni i Srbiji je struja duplo jeftinija tamo je isplativo rudariti.
A zašto Sberbank kupuje grafičke kartice ako nije za rudarenje? Stvaraju vlastitu kriptorublju, Rusija će zabraniti ove de-centralizirane kriptovalute koje nemože kontrolirati, a stvoriti će vlastitu...
Guest- Guest
Ostao sam šokiran, kada iman frenda u finskoj, i on je sredio od neke lokalne privatne elektrane da mu isporučuju struju koja je 40% jeftinija nego u RH. i lik je počeo rudariti
Guest- Guest
Pa da nešto pokušava je jasno jer se sastao sa osnivačem ethereuma, Vitalikom Buterinom.Pinochet wrote:Imam 2 etheruma, cijena im je stabilna, što mi se nesviđa :D ali jebe me se, mogu ih čuvati 5godina boli me kurac. Kada im cijena dodje na 2000€svaki, prodat cu ih.
Nakon toga ethereum je skočio.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:
Pa da nešto pokušava je jasno jer se sastao sa osnivačem ethereuma, Vitalikom Buterinom.
ti vidiš ove twitove CEO Etheruma, gdje piše kao su oni tamo svi ideološki komunisti?
nastala je prepirka jer ne žele da se konkurencija Twitteru, tzv. Gab koji ne provodi cenzuru, financira preko Etheruma, jer na Gabu su bijelci koje oni mrze
Guest- Guest
Etherum, za njega se govorilo da će bti dobra konkurencija bitcoinu. kada sam ja uložio u Ether.. on je bio oko 300$, a BTC je bio oko 3000$.. sada je Ether i dalje oko 300$ a BTC preko 6000$ .. treba sam više love ubacit :D ali dobro i ovo će dobro doći za par godina
Guest- Guest
Komunisti koji žive u kapitalističkim zemljama.mamin sin wrote:Triny wrote:
Pa da nešto pokušava je jasno jer se sastao sa osnivačem ethereuma, Vitalikom Buterinom.
ti vidiš ove twitove CEO Etheruma, gdje piše kao su oni tamo svi ideološki komunisti?
nastala je prepirka jer ne žele da se konkurencija Twitteru, tzv. Gab koji ne provodi cenzuru, financira preko Etheruma, jer na Gabu su bijelci koje oni mrze
Trinity-
2014-04-17
Ne znam, ja ne rudarim.Pinochet wrote:Trinity.. jel se isplati rudariti u RH?
Trinity-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» rudarenje podataka
» Džamije utočište za rudarenje kriptovaluta
» Monitor.hr "posuđuje" procesore posjetitelja za rudarenje
» Srbija postaje talac Rusije!Putin za sicu pokupovao perjanice srpske industrije
» Europska banka: Sberbank Europe će vjerojatno propasti
» Džamije utočište za rudarenje kriptovaluta
» Monitor.hr "posuđuje" procesore posjetitelja za rudarenje
» Srbija postaje talac Rusije!Putin za sicu pokupovao perjanice srpske industrije
» Europska banka: Sberbank Europe će vjerojatno propasti
Page 1 of 2